Situația politică la zi – candidații la președinție

Rodica Culcer face o trecere în revistă a candidaților la prezidențiale, subliniind calitatea unora de iepuri meniți să împiedice accesul în turul doi al unora care ar încurca niște calcule.

Cum ziceam aici, pentru că Geoană s-a dovedit a fi mai prost decât credea toată lumea, s-a apelat la soluția Simion. A fost sculat Gigi Becali ca să bage niște bani ca să poată ajunge în turul doi. De ce? Pentru că AUR este un partid de strânsură, oameni cu intenții bune declarative, dar fără prea mult creier sau dorință de muncă.

Din declarațiile lui Becali aflăm că bătrânul pușcăriaș Viorel Hrebenciuc încă trage sforile în PSD, ceea ce este amuzant și trist în același timp, pentru că deși oamenii din față se mai schimbă, ăia din spate au rămas la fel. Mă întreb, cu o minte relativ clară, de ce ai asculta de un asemenea om. De ce l-ai primi în sediul partidului. De ce i-ai răspunde la telefon. Omul are 71 de ani și, deși și-a arătat utilitatea în vechile structuri ale partidului, sub Octav Cozmâncă, după eșecul Adrian Năstase ar fi trebuit să plece la pușcărie și apoi să nu mai auzim niciodată de el sau de fi-su ăla care preda la ASE, salariu din care și-a cumpărat un Seria7. Și Sorina Matei are dreptate.

Alt om important în alegerile astea este Sebastian Ghiță, care trage sforile cu ajutorul televiziunii pe care o conduce și care ciocănește puternic pe cine indică patronul. Antena3 luptă și ea pentru mogulul Voiculescu, și se vede succesul din oamenii puși pe listele PSD de la această televiziune (soția prezentatorului Ursu, soțul prezentatoarei Stoicescu).

 

gandul-geoana-ghita

Nu știu voi, dar eu tot nu pot să trec peste ideea că un fugar de justiție controlează un mediu de informare cu atât de mult public (peste 300.000 oameni se uită frecvent la România TV). În orice țară normală s-ar schimba legile pentru a nu se mai putea repeta situația.

Din fazele astea rezultă două concluzii:

  1. de aia nu avem candidați OK, că nu vor să facă sluj la oamenii care controlează accesul la public. degeaba vrei tu să faci bani, ai nevoie de bani de afișe și de TV, și ăia nu pică din cer.
  2. de aia nu se face nimic, că pentru a câștiga alegerile ai nevoie să le promiți ăstora tot ce vor, și de obicei ce vor ei este contra intereselor publicului general. degeaba vrei tu să dai energie ieftină la oameni, nu se poate. alimente ieftine? nu se poate. locuințe decente? nu se poate.

Și după 4 ani trebuie să ieși să le explici oamenilor care te-au votat asta, în timp ce te milogești la ei pentru un nou vot și la ăia care te-au ajutat să câștigi acum 4 ani după bani.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. All true, deci cu cine votez?

    Comentariu apreciat.337
    • Lasconi e songura optiune decenta , si USR la parlamentare.

      Comentariu apreciat.16146
    • In afara de bula hard usr, nu o coteaza nimeni pe mamaia.
      Sa curga manutele rosii, dar asta nu schimba realitatea.

      Indecis. Tu ce zici?6787
    • Ciolacu trece sigur de primul tur. Votezi cu cine crezi că l-ar putea întrece în ,,luptă dreaptă” in turul 2.

      Comentariu apreciat.525
    • Votezi Lasconi pentru a fi sanse de turul 2. Orice candidat de dreapta il bate pe Ciolacu in turul 2. De aia e pompat Simion!

      Comentariu apreciat.446
    • @Mopri
      Ciolanu va trece din turul 1 direct în turul 3, „înjunghiat” de eșalonul doi din besedea.

      90
    • @MarcelD

      Daca vrei sa votezi cu ala care va castiga, poti la fel de bine sa nu te duci la vot. Ala va castiga.

      Dar TU ce vrei?

      85
    • Eu nu il vreau pe Ciolacu, dar daca am de ales intre Ciolacu si Simion, aleg Ciolacu.
      Asta este meniul de alegere.

      612
    • @Marcel

      A, pai avem doua tururi de alegeri.

      In turul 1 merita votat USR, si in turul 2 daca Lasconi intra, are mari sanse sa castige. Daca nu intra? vedem atunci.

      96
    • @MarcelD – deci tu votezi cum iti zic altii, sau mai precis cu cine „are sanse” pentru sansele alea pica din cer, nu? Nu tin de oameni in sine (mai ales acuma ca sondajele dau diferente majorei, singurul punct comun e ca Ciolacu e in top).

      Tare am impresia ca indiferent cu cine votezi, sufletul tau e facut sa fie pesedist get-beget.

      53
  2. peste 300.000 oameni se uită frecvent la România TV

    Pai stii cum e asta? Ca la targul de la tara: ala faimosu care face ‘ cei mai buni mici’ nu se fereste de nimeni cum sa scarpina la soola sau isi scoate chilotii din coor, si apoi cu aceasi mana intoarce micii pe gratar. Practic isi stie publicul fara demnitate, standarde sau respect de sine (‘ce-s astea frate?’)

    Comentariu apreciat.349
  3. Ar mai fi o concluzie
    -bătălia se da intre ei, pentru ei, nu pentru binele tarii.
    Noi suntem doar niște unelte regenerabile

    Comentariu apreciat.3611
  4. Atât îi duce mintea. Aia puțină. Să se întâlnească la restaurant.

    103
  5. O întrebare simplă: Știți din ce an este poza? Vedeți cam cât păr are Geoană.

    A fost scoasă de la naftalină.

    Asta nu inseamnă că Geoană nu este un iepuraș PSD.

    Comentariu apreciat.382
  6. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 840
  7. Bă băeți și fete, nu știu cu cine ce și cum votați voi dar mie îmi e foarte frică de următorul cuplu: Coclacu președinte și Grindeanu premier. Așa că voi vota cu ochii larg închiși Lasconi și USR. Aș sacrifica funcția de președinte pentru Coclacu dacă aș avea garanția că în parlament PSD nu mai joacă țonțoroiul cum vor ei.

    Comentariu apreciat.439
    • De ce crezi ca l-a adus Ciolacu pe mitomanul Ponta si l-a pus primul pe lista la parlamentare si deja ales sef la camera deputatilor? contrapondere la Grindeanu

      153
    • A-l pune pe Ponta contrapondere la Grindeanu e ca și cum ai pune tusea contrapondere la junghi.

      Comentariu apreciat.312
    • Cu Ponta în echipă e și mai periculos, scandalul HexiPharma o să revină pe tapet. La Grindeanu înafară de faza cu ceasul nu prea am auzit nimic dar probabil la momentul respectiv vor ieși la iveală niște legături cu Matracuca Vicol. Din păcate nu am decât un singur vot.

      81
    • @Herr
      Tusea și junghiul e o glumă bună.
      Partea serioasă e cu dalacul și buba neagră…

      51
  8. Ia vedeți unde-i gigilica ku 9 lei benzina și 700 E-U-R-0 energia (plătiți pe bune, da’ încă plafonati pentru fraieri).

    18
  9. „peste 300.000 oameni se uită frecvent la România TV”

    Oameni?
    OAMENI?

    148
  10. Deja ma enerveaza intrebarea „eu cu cine votez?”.
    Cu Lasconi! Ca sa nu avem ciolaci sau simioni in fruntea statului, trebuie sa trimitem un candidat de dreapta in turul 2.

    Ciuca e slab, e dat prin toate sondajele pe locul 5, Lasconi e singura cu sanse!

    Mai mult, Lasconi e singura din peisaj fara scheleti in dulap.

    Si o mai valideaza si mandatul de primar, chiar daca primaria nu e aceeasi palarie, intentiile sunt acolo clare. Totusi, a recastigat mandatul cu 70%, oamenii aia de acolo au vazut ceva in ea, ceva ce nu au avut pana acum.

    Indecis. Tu ce zici?278
    • ‘Geaba o trimitem pe Lasconi la președinție daca în parlament (respectiv guvern) va domina ciuma roșie și cea galbenă.

      116
  11. Am ascultat ceva emisiune la Europa FM unde invitat a fost CTP cu o dezbatere pe tema prezidentiabililor. A zis că in turul 1 il votează pe Kelemen Hunor si a argumentat că l-a auzit spunând undeva că dorește încurajarea natalității. 🤣🤣🤣
    In turul 2, intre Ciolacu si Lasconi il votează pe Ciolacu, pe motiv că doamna n-a răspuns corect la o întrebare referitoare la impozitul pe gospodărie. Si când un ascultător isteț l-a întrebat dacă aceeași întrebare i-a fost pusă si lui Ciolacu si cum a răspuns, CTP a zis că da, ascultătorul are dreptate, dar domnul nostru Iisus Ciolacu are in spate un partid puternic care il sprijină si că de-aia il votează, el nu e pesedist, n-a suportat niciodată pesedeul, toată lumea știe, da? Liniște acolo in spate! 🙃

    223
    • Să chicotim pe înfundate avem voie?

      120
    • La un examen pe vremea lui Ceașcă intră Popescu, fiu de securist. Examinatorul: in 1907 a avut loc o răscoală împotriva boierilor exploatatori. Cand a avut loc răscoala din 1907? Răspuns: In 1907. Bravo, Popescule, esti deștept, ai luat cu brio examenul.
      Intră Ionescu, fiu de nomenclaturist. Examinatorul aceeași întrebare, elevul același răspuns. Bravo, Ionescule, ai luat examenul. Intră si Bulă, fiu de drojdier din Berceni. Examinatorul: in 1907 a avut loc o răscoală împotriva boierilor exploatatori. Scrieți pe o foaie numele si data nașterii tuturor participanților la răscoală.

      190
    • Bulă știind ca examinatorul e mai prost ca el: (cu voce tare) -Futu-ți morții mă-tii de Sexaminator, cu cifre arabe sau romane? În spate s-a făcut liniște.

      90
    • Dacă se balbaia la o întrebare despre aria cercului era descalificat, dar că întrebata despre impozitul pe venitul global pe gospodărie crede că e vorba de impozitul pe locuință e ok. Ea fiind absolventa de facultate de studii economice (cum or fi fost alea, la ecologica din Deva cu nota 6) și primar (bugetele locale de asta sunt influențate). E drept, au votat-o ăia cu 70 la sută, o fi făcut ceva bine – parca am mai auzit asta la cineva. Cel puțin nu a colaborat cu PSD – ba da, e fosta angajata la posturi radio de pesedisti – vreo trei așa – cam ca ăia de care scrie Vali, dar la ea nu se pune. Peste 5 ani o să înjurați presa că nu v-a spus că e cu vaca, cum citeam pe aici oameni care tocmai au aflat despre Johannis niște chestii cunoscute de decenii.

      311
    • Johnny ești PSD-ist? sau stai în prima bancă de la geam? unii dintre noi pe aici în spate avem chef de glume. Tu ce hram porți?

      71
    • @ Laur
      Cam chinuite glumele. Eu văd foarte multă incrancenare care face glumele să fie parcă scoase din revelionul ’86. Refuz să mă mint singur pentru „cauză”. Lasconi e întrebată despre războiul din Ucraina și răspunde că se va termina la anul, întrebare de follow-up – de ce credeți asta? și răspuns: asta simt eu. În ovare, probabil. Văzând așa ceva – și e tot timpul astfel, nu e cherry-picking – nu poți să o scuzi că nu e de o prostie atroce ci că e trecută de presă prin furcile caudine decât dacă ești lipsit de respect de sine. Dude, a făcut Gadea emisiune cu ea și sclavul lui Voiculescu era absolut flower-power, efectiv se plimbau prin grădină și vorbeau despre viața, și aia a oferit momentul ridicol cu vorbitul cu furnicile… Eu ar trebui să îmi contorsionez gândirea să o compătimesc că o nedeptateste presa?! Again, ar fi o lipsa de respect de sine. Dar da, 4 picioare bun, 2 picioare rău – pesedistule!!!! 1!1

      47
    • @Johnny du-te mă prostule și cântă la altă masă, șobolan PSD-ist împuțit care ești, du-te futu-ți beserica mă-tii jegosu’ dreacu.

      63
    • Obiecțiile lui CTP cu privire la Lasconi sunt mai multe și mai profunde, vorbim de o tanti care crede in numerologie și este bff cu Neti Sandu. Coroborând asta cu ce prostii mai declară prin interviuri, avem de-a face cu o cfp-ista cu minte de gâscă și crucioi la gât. Nu ai cum sa votezi așa ceva daca ai un dram de școală, rațiune, bun simț. Chiar și USR știe că își va rupe gâtul, au lăsat-o special să se facă de cacao. Pariați pe alt cal împotriva lui ciolacul, probabil Geoană este cel mai potrivit

      19
    • @Flat, marș mă și tu! mănânci căcat! ieși futu-te’n aripă!

      42
    • „Dacă se balbaia la o întrebare despre aria cercului era descalificat, dar că întrebata despre impozitul pe venitul global pe gospodărie crede că e vorba de impozitul pe locuință e ok. Ea fiind absolventa de facultate de studii economice „.
      Poate n-a fost atentă la intrebare, poate n-a inteles-o in momentul ăla, poate era focusată pe altceva, nu știu. Culmea e că la alegerile pentru primărie n-a întrebat -o nimeni de-astea, deși acolo s-ar fi justificat poate întrebarea. Au întrebat -o la alegerile pentru președinție, că acolo era crucial. Impozitul pe gospodărie nu prea are cum să fie aplicabil la noi, e o prostie in contextul societății românești, dar na, e important pentru alegătorii serioși si pentru români în general că era singura problemă nerezolvată. La fel de important e cu cât a terminat doamna Lasconi facultatea. Tu cu cât ai terminat-o, dacă ai terminat-o? Ne arăți si nouă ca dovadă? Dar vai, a terminat la Deva, nu in ceva țări străine precum generația a doua de nomenclaturiști. Nasol.
      Ce mai e? Numerologie in 2014? In tara unde toate femeile iau lumină de la Neti Sandu din 1907 când a apărut pe ProTV? Ar trebui lapidată cu pietre. Becali este ok cu prietenul imaginar in gură din două in două cuvinte. Credința în ceva, in orice, a omului, nu e relevantă, că altfel ajungem ca la faza cu Iliescu care isi făcea cruci desi el se declarase ateu convins. Așa era mai bine? A fost de 3 ori președinte.
      Si a lucrat la patron pesedist. Tu unde lucrezi? Ce politică fac patronii tai? Îți dau si ție cotă parte din parandaraturi? Ce radiouri ssu trusturi media la care să lucrezi sunt ok in concepția ta sau a lui CTP?

      00
  12. De ce nu se adună agențiile de PR să facă o campanie cu influenceri pentru susținerea USR-ului pe motiv că se dorește o schimbare la nivelul guvernării din România?

    Delia, Smiley și toți maneliștii să facă lobby pentru Lasconi să accesam banii din PNRR pentru Autostrăzi, Spitale, Școli etc.

    143
    • Vrei ca „artistii” nostri sa nu mai ajunga pe la zilele orasului X? Sau sa nu mai gaseasca un loc de jurat pe la niste concursuri difuzate de ProTV, Antene, Prima etc.?

      10
    • Ej nebun? Păi ce, vrei să ajungă șomeri, muritori de foame dacă nu mai prind contracte de behăit pe banii primăriilor?

      191
    • La asta mă gândeam si eu când am văzut la știri cum ies artiștii americani la bătaie pentru Kamala. I-am văzut pe Springsteen, pe Beyonce, pe DiCaprio, la noi nici măcar Oana Pellea n-a ieșit pentru o femeie. Fomiști mai suntem ca nație!

      186
  13. Din nefericire, nu prea contează cine câștigă la noi. Probabil, viitorul va fi decis de cel care câștigă în SUA.

    614
  14. De ce spune lumea că Sebastian Ghiță este fugar? Nu a fost niciodată condamnat pentru nimic. Oficial, este un om liber.

    57
    • Oficial este urmărit penal și pe lista interpol, deci este fugar.

      Da, nu a fost condamnat, dar sustragerea de la urmărirea penală este un indiciu clar de vinovăție

      42
  15. Madam Colonel servește și ea patria cum a primit ordinele :) Realitatea este că „dreapta” are 3 caricaturi de candidați, din care unul e pesedist :) Și toți trei băltesc pe undeva pe la 10% departe de cei 20% ai lui Simion. Și tot realitatea cea crudă și nedreaptă arată că Ciolacu bate tot în turul doi, deși probabil cu Simion se va chinui în turul doi. Partea bună este sunt spre 60% să vină Bolojan premier și o să ne distrăm de minune cu „martorii lui Bolojan” acum că i-a venit vremea să servească patria.

    712
  16. Lasconi e dovada că USR a fost acaparat total de bajetii din servicii. Nu poți să vii cu ea…mers de joker cu accent de Christopher Walken și perle aproape la fiecare cuvantare… ce diferență față de Maia Sandu…iar ‘greii’ partidului sunt dați dispăruți…
    Deci după 35 de ani de la Ceaușescu, boborul asta îl va pune probabil pe nea Ciolacul președinte…dar sunt olandezii răi că nu ne vor in Schengen…
    Clipul lui Nicușor cu Ciucă, in care povestesc ei ca doi actori foarte proști cum vor transforma Piata Constitutiei, estompează acțiunea pe care a făcut -o împotriva lui Băluță. Ok, ai nevoie de voturile PNL în Consiliu Local la PMB , dar nu știu, parcă e prea vomitiv…

    26
  17. Momentan se pare ca ne indreptam spre urmatoarele:
    1. Repetarea scenariului din 2000 si cel mai probabil primul presedinte pesedist care nu e se cheama Ion Iliescu. Cred ca nea nelu poate muri impacat daca asta se intampla.
    2. Urmatorul ciclu electoral va fi complicat si se va asemana cu perioada Nastase, dar cu internet si toate cele.
    3. Respectarea legilor o sa fie ceva facultativ, iar daca vreun smecher e prins se merge pe solutia Buzatu sau Mario Iorgulescu.
    4. PSD va incerca sa reproduca reteta Viktor Orban prin toate motivele.
    5. Ideea de partid de dreapta va ajunge in derizoriu.

    51
    • La naiba, achiesez pe deplin la toate 5.
      Presedinte PSD, guvern PSD…..ne-am dus pe plua economic vorbind. Vine tavalugul

      00
  18. Părerea mea e că însăși ascensiunea AUR a fost permisă controlat de o ramură a serviciilor, tocmai ca să facă PSD-ul drept opțiunea de vot de tipul „răul cel mai mic”, chiar și pentru o parte din votanții de dreapta. PSD a reușit să distrugă PNL sau mă rog iluzia că e partid de dreapta. Am un feeling că nici PNL-iștii nu se așeptau să iasă așa rău „colaborarea” cu PSD. PSD a dat vânt din pupă AUR sau mă rog o parte a serviciilor, care au permis efectiv dezmățul antidemocratic al ăstora pe social media. PSD rămâne cea mai puternică forța politică din România, ceea ce e foarte trist. Chiar nu s-a schimbat decât topingul. Blatul, umplutura sunt la fel. Aștept cu interes viața de după alegeri și efectele dezmățului bugetar al unicului partid din România.

    00
    • Problema e că doar aștepți! și o mai faci și cu interes. Cu cine votezi? Du-te și votează cu cine crezi tu mai bine și după aia poți să aștepți sau să muncești dar măcar ai votat.

      10
  19. Pentru ca Soneria Matei să aibă dreptate trebuie ca Ciolacul să piardă președinția.

    00
  20. Abia astept sa vad oameni intelectuali care se considera destepti si nemanipulati cum vor vota, in turul 2, un candidat care a luat 7 la Bac in detrimentul unuia cu 9.60 la Bac.

    00
  21. Dupa parerea mea: dintre candidatii actuali, cel mai potrivit pt functia de presedinte ar fi Kelemen Hunor, daca n-ar fi din UDMR sau PSD, faptul ca este ungur e irelevant, conteaza omul. Urmat de Cristian Diaconescu, daca n-ar fi atat de „moale”, fara „oo”. Toti ceilalti sunt praf si pulbere.

    01
  22. @Laur: Ia sa vedem parerea ta..? Cu argumente! Ma refer la candidatii actuali. Sau ce-ai scris mai sus este maxim ce-ti poate debita creierul?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Alte linkuri (mostly NSFW)