Situația la zi, vineri, 25octi

Undeva în subsolul politicii se discută intens despre cine va prelua PNL după alegerile astea la care va face un scor foarte mic. O să îl preia Iohannis cu ajutorul serviciilor? Îl preia Bolojan și îl reformează? Îl preia Hellvig, cel care de fapt conduce partidul și îl susține pe Iohannis?

Eu mă gândesc că îl preia Orban și îl duce la groapa de gunoi, după PNȚCD.


Nu am apucat să citesc materialul ăsta despre violența împotriva femeilor din politică, dar intuiesc direcția.

Întâi de toate, trebuie repetat de 12 ori, că dacă nu spui asta la fiecare 2 paragrafe înseamnă că vrei ca femeile să fie amenințate și bătute, că așa funcționează mintea unora. Deci da, nu vreau ca femeile din politică să fie bătute și amenințate, s-a înțeles? OK, vă aduc eu aminte mai încolo.

Direcția este așa: se caută femei ireproșabil profesional care au fost amenințate și agresate și se face un material lacrimogen despre cum ele au fost amenințate și făcute prostituate și nenorocite, în timp ce se ignoră complet femeile din politică ajunse acolo pe competențe și merite care nu sunt vizibile cu ochiul liber sau după o căutare prin CV-uri. Fiice de afaceriști, doamne care au găsit iubirea în partid, cu diverși oameni de pe acolo, 2-3-4, nu mai știe nimeni, secretare ajunse parlamentari și tot așa.

De aceste femei politician nimic. Nu s-a găsit timp, nu au avut ele timp, că lucrau insistent (unele au anunțat că au născut în weekend ca să fie luni la muncă) și tot așa.

Dar dacă îndrăznești să spui că poate ar trebui totuși întrebate și ele, ești misogin și dorești ca femeile să fie bătute și violate. De aceea, a mai trecut un paragraf și trebuie să amintesc că nu sunt pentru agresarea și sexualizarea femeilor politician, în caz că avea cineva vreun dubiu.

Mi-am adus aminte și de o fază oarecum amuzantă și tristă în același timp: pe un live am vorbit de o știre din asta cu agresarea unei femei și nu am menționat specific că sunt împotriva agresării femeilor, că mă gândeam că am un public de adulți care înțelege că nu susțin că femeile trebuie bătute. Ei bine, spre surprinderea mea, am fost dojenit în comentarii, plus mi s-a indicat un video al unui coleg youtuber care, într-un clip de 15 minute, menționa specific de 6 ori că e împotriva agresării femeilor. Crazy times.

 

sex-borcan-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. One man, one jar

    Comentariu apreciat.550
  2. La doamna Udrea nu mișca nimeni în front. Să vezi acolo cum te agresa cu viratul șpăgii. Femei sau bărbați, tot hoți și șpăgari sunt politicienii, evident cu câteva excepții de pe la partidele noi care nu au infiltrati.

    117
  3. PNL: cred ca il preia Rares Bogdan. Si devine program de divertisment.

    Comentariu apreciat.860
  4. Teoretic totul e pregatit in PNL ca să revină Iohannis călare pe un leneș mare și alb. Practic presimt ca va avea o mare surpriza și va pierde încă o funcție dorita, precum în ultimele luni. Abia aștept să îi văd mutra uimita de după.

    Comentariu apreciat.431
  5. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 950
    • Care misoginie ? am avut femeie prim ministru, mereu au fost femei miniștri, avem femei care candidează la președinție , sunt femei care sunt de o eternitate in politică (fără să facă ceva notabil).
      Vrem să spunem că în 2024, in minoritățile de suedeji încă se vând minore pentru măritiș, pentru că nu avem mai multe femei in politica care ar fi luptat feroce sa oprească astfel de lucruri ? Sau de fapt femeile politician românce sunt la fel de lepre și tarfe ca bărbații politicieni români? Că tot în societatea asta au fost formate și trăiesc ?

      Comentariu apreciat.655
    • Am citit textul lui Zoso de vreo 3 ori si incercam sa gasesc fraza in care el zice ca e ok sa fii misogin in anumite circumstante….Mai beau 3 cafele si mai citesc dupa, poate mi se suprapun ceva randuri sa inteleg si eu cum trebuie textul.

      Comentariu apreciat.293
    • De obicei, femeile care vorbesc despre misoginism, sunt neatragatoare/neplacute. Ar vrea si ele sa fie tratate precum celelalte femei care stiu sa se faca placute, insa fara a depune efortul. :)

      Indecis. Tu ce zici?2612
  6. A doua chestie se numeste virtue signaling (nu stiu cum morti se traduce in romana – fățărnicie ? ) si e practic modul de-facto de functionare ar tuturor miscarilor astea moderne de feminism, anti-rasism, egalitate, draci.
    Tot ce conteaza este sa spui tare, raspicat si pe toate canalele posibile ca tu sustii miscarea ca apoi sa fii validat de restul tembelilor.
    Vorbe nu fapte.

    Comentariu apreciat.390
  7. Dar despre barbatii abuzati, amenintati, persecutati de femeile din politica – de ce nu se vorbeste ?! oh wait…

    1514
    • Asa e, gen blue lives matter ca nimeni nu face marsuri pentru politistii albi :( sa nu mai zic ca nu iese nimeni la hetero pride parade.

      128
  8. Stai asa, daca nu ll ia Orban, nu se duce la groapa de gunoi?:)) Eu cred ca daca revine Orban, cu toata urechea lui muzicala de gascan, o sa aduca inapoi votanti liberali.

    181
  9. „cine va prelua PNL după alegerile astea”

    Eu cred ca solutia corecta ar fi spargerea si preluarea aschiilor de catre PSD (grosul), apoi restul de catre AUR si USR. Bine, sa mai ramana si partidul, cu numele, ca trebuie sa ai ce scrie pe cruce. Stampila o poate pastra Rares.

    191
  10. ,,Adio” PNL (cu tot cu membri)

    11
  11. Îl preia Stelian Burdujeanu și îl duce la 4%

    100
  12. Femeile din politica romaneasca sunt la fel de jegoase ca si caracter, corupte, agresive si cu dureri de cur fata de popor ca si barbatii din politica romaneasca.

    200
  13. Departamentul Mergers & Acquisitions AUR a făcut deja o ofertă.
    Deschide o sală de păcănele.

    Contra ofertă:
    O sală de păcănele și îl pun pe Ciucă în uniformă la intrare cu o săgeată: alo baza, baza.

    51
  14. Doamna Mareș Mara poate prelua partidul. Are experiență și e tare fotogenică.

    100
  15. In orice mediu care a fost inițial sau mult timp apanajul exclusiv al bărbaților se va întâmpla la fel. Femeile vor intra in acel sistem foarte greu la inceput, apoi din ce in ce mai ușor. Primele care reușesc sunt cele care au si „spate” si minte sau forță mentală pentru a contracara cu succes toată inerția misoginismului agresiv din jur. Apoi, prin breșa deschisă, vor năvăli ele, oportunistele. De toate felurile, de toate neamurile si prin toate mijloacele. E o luptă tăcută acolo, lupta se dă pentru recunoașterea oficială că femeile nu sunt cetățeni de mâna a doua. Câteodată această luptă pare pierdută din start, dovadă stă faptul că doamna Lasconi este pe locul 4 în sondaje deși ar trebui să fie cel puțin pe 2. Si te întrebi cum a ajuns Maia Sandu președinta Moldovei, in contextul in care frații noștri au aceeași mentalitate.
    Acum, am citit si eu pe repede înainte zilele trecute materialul Recorder si nu mi s-a părut credibil, sorry. Problema e că in politica românească nu se intră pe bune nici dacă ești femeie nici dacă bărbat. Eu nu sunt bărbat, sa fiu acuzată de misoginism, si am să merg mai departe spunând că, dacă nu e vorba de insulte directe ci doar de acuzații punctuale, ăia care au zis chestii despre doamnele in discuție au avut probabil dreptate. Nu cred că există vreo femeie in politica românească care a ajuns acolo prin merite personale stricte, respectiv că era deșteaptă, morală, cu calități de leader, cu ambele mâinile la vedere. Nici alea intervievate de recorder nici altele. In fond Zoe Trahanache există de când lumea, nu? Cine putea să iasă pe vremea lui Caragiale si să-i spună coanei Joitica că nu e damă respectabilă, ci doar o profesionistă de lux? Hai cu ipocrizia neamului, in țara unde gura lumii e tot ce contează!

    101
  16. Am văzut că dau exemplu țări precum Suedia, Finlanda, Franța, astea au cele mai multe femei în politică. Dar explicația e simplă, procentul femeilor din politică este invers proporțional cu numărul curvelor pe care-l are o țară.

    41
  17. Te referi la Orban Ludoviche?

    21

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)