Știrile zilei – 18 octombrie 2024

  1. Lac . Lac . Brunetă . Blondă . Brunetă . Blondă . Oraș . Lac . Brunetă . Brunetă
  2. O dronă a intrat 14km în teritoriul românesc
    Dar în continuare nu avem lege pentru a o doborî.
  3. Ciolacu trebuie să se mute
    Sunt convins că vila aia nu este pe numele lui, el doar plătește o chirie modică de 100 lei pe lună.
  4. Al doilea producător de biciclete din UE?
    Dar cam puțini oameni pedalează.
  5. 3 basarabeni produc panouri fotovoltaice în România
    De ce sună ca o spălare de bani cu administratori și acționari de fațadă?
  6. Avem și un reciclator de baterii polonez
  7. Turcia produce energie din cărbune
  8. Hell are probleme
    De unde ne mai luăm noi energizant la 2 lei?
  9. Oamenii buni sunt remarcați și băgați în partid
  10. O să ne descălțăm când intrăm în tunelul ăsta?
    Să nu murdărim și să nu se tocească, zic. Băi, vă dați seama cât ne minunăm la ceva ce vesticii făceau în anii 70?
  11. Să o lăsăm liberă pe străzi, ce se poate întâmpla?
  12. Vânzările Toyota în Europa au depășit așteptările
    Motorizări puține, mașini decente. VAG continuă să insiste cu dizelare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

67 comentarii

  1. 2. Poate era in vizită, iar noi suntem ospitalitatea personificată.

    163
    • Știi când o să se schimbe legea? Când i-o bubui o dronă pălățoiul lui Iohannis de la șosea.

      122
    • „Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu aceasta în niciun punct de pe traseul de evoluție”
      Suntem in siguranta, nici macar nu au reusit sa o prinda din urma. Ce-s 14km cand tara noastra are mii si mii, it’s just the tip.

      181
    • @ florinel⁶
      Cred ca trebuie sa intre Alex Nedea de la Recorder pe fir, ca am vazut ca el are puterea sa schimbe legi.

      103
    • Eu nu inteleg prea bine. teritoriul Romaniei nu se extinde vreo 20 si de km in larg? Deci drona aia a fost pe deasupra apei sau pe deasupra tarmului? Ca e o diferenta daca pica in apa sau in Eforie…

      121
    • Comunicatul de presa e o poveste pt localnici/martori care au vazut ceva pe cer, iar ce s-a intamplat in realitate este altceva.

      100
    • @Cipper era la 150km in larg
      @Scribus, daca o vezi pe radar n-are sens sa te duci s-o vezi cu ochii. Pe langa asta e un pic complicat sa vezi un cacat de 3m anvergura dintr-un F16 care zboara cu 600km/h.
      Cat despre de ce nu au doborat-o, plm la 150km in larg nu merita cheltuiala s-o dai jos, oricum costa vreo $17k ora de zbor de F16.

      72
    • nu pot da edit, era in larg la 150km de baza militara. Am citit un pic in graba.

      30
    • explicatia este mult mai banala. nu le doboram pentru ca asa au ordonat sefii aliantei din care facem parte si pe care ne bazam in caz de orice si care oricum este la comanda majoritatii fortelor militare din romania (ma refer la forta propriuzisa, nu neaparat la numar).

      in ce priveste explicatia publica, in romania nu cazi bine orice ai zice. daca zici ca asta e ordinul pe unitate iti sar in cap suveranistii/auristii/sovietofilii ca suntem sclavi la americani, ca ne vor saraci si piata de desfacere, ca plm ce gargauni le mai nascocesc neuronii lor in agonie. pe partea cealalta, daca o dai in d-astea cu „nu avem lege” si alte aiureli menite sa ii adoarma pe primii, iti sar in cap ailalti, care teoretic ar trebui sa fie mult mai calmi si rationali dar in realitate se dovedesc la fel de isterici.

      12
    • mai baga astia 4 vizite cu dronele in zona si apoi pot sa invadeze linistiti ca s-a terminat kerosenul la kogalniceanu

      11
  2. 10. Trec destul de des prin zona respectivă si chiar observ ca se munceste, destul de alert pentru stilul cu care am fost obisnuiti in Romania. Ce sper e ca autoritățile locale sa repare “drumul vechi” dupa finalizarea lucrarilor pentru ca oricum avea nevoie si acum starea lui s-a agravat pentru ca traficul se mare tonaj a crescut

    160
    • De ce sa fi sapat tunelurile astea cu minerii disponibilizati, cand o putem face acum, pe sute de milioane de euro?

      Indecis. Tu ce zici?1326
    • Daca se putea facea si Ceausescu dar aparent e cam complicat doar cu munca manuala: https://ro.wikipedia.org/wiki/Tunelul_Gibei

      31
    • @Gogu, pai ne fura strainii tara

      31
    • La tunelul ala de pe vremea lui Ceasca tot cu utilaj mecanizat s-a lucrat, chiar daca mai rudimentar.

      22
    • daca il sapam cu „minerii” disponibilizati numai salariile lor ar fi costat de minim 17 ori mai mult decat intreg proiectul, ar fi durat cam pana prin 2073 si ar fi fost inceput de minim 4 5 ori pentru ca intre timp se prabusea.

      tot asa ai fi avut minunata ocazie sa iti incarci sistemul de pensie cu alte zeci de mii de pensionari speciali de pe la 40 de ani si sistemul medical ca desi pensionari la 40 nici unul nu mai e intregnici la corp nici la cap.

      si oricum vorba de duh preferata a celor de genul minerilor disponibilizati era ceva de genul „munca e pentru tractoare”. pai am adus tractoare, hai sa le lasam sa isi faca treaba.

      20
  3. 2. Bune, rele , procedurile au fost respectate „Nu a fost niciun pericol. Dar acestea sunt procedurile şi situaţiile de urgenţă au trebuit să facă acel anunţ în zona municipiului Constanţa”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

    610
  4. 11. Sa-i dea cineva niste carpe si niste sticle, se descurca ea

    190
  5. La 3, concluzia e că avem candidați la președinție care sunt reflecția majorității românilor. Niste lache fripturiști…
    cam penibilă și madam Lasconi cum încerca să justifice angajarea soțului la stat…că e foarte bun profesionist, că tra la la ..cum dracu toți ăștia așa buni nu își găsesc la privat (la sclavie) și ajung in posturi la stat…
    La țigănușul de la Vrancea încep să se vadă sursele de finanțare: pe lângă Jiji, tot felul de interlopi…sigur o fac dezinteresat, nu să facă niște blocuri pe unde vor…

    Indecis. Tu ce zici?3011
    • *reflexia

      43
    • legat de domnul lasconi….

      grupul parlamentar usr (undeva in jur de 15% comparativ cu cei de la guvernare care sunt undeva pe la 65%), angajeaza dintre proprii membri un gigel (platit de stat, dar postul este si obligatoriu, daca nu era gigel, era costel sau ionel, tot membrii usr) care sa ii consilieze exclusiv pe ei pentru inimaginabila suma de 6300 de lei (bine dracu ca n-au pus suma bruta, ca murea de inima intreaga tara, chit ca e doar marginal mai mult de media nationala) pe luna.

      ce dracu s-a intamplat, nu mai sunt babute care vand patrunjel pe trotuar si exarhi care parcheaza ca pula?

      pot intelege dezamagirea fanilor usr hardcore pentru o chestie cu un puternic iz specific altor partide dar totusi acolo nu e nimic nici ilegal si nici care sa prejudicieze cumva „tara”.

      in acelasi timp daca cineva, oricine, ajunge pe o functie publica, oricare ar fi ea, presedintele tarii sau consilier local ciocanesti-cretu, judetul dambovita, nimeni din familia lui (pana la ce grad?) nu mai poate pentru o perioada de cate generatii sa mai ocupe de asemenea o functie publica, oricare ar fi ea, indiferent de (in)competentele dovedite?

      00
  6. 11. Deci aia a avut timp să taie roți și să ia plăcuțe într-o secție de poliție fără să o vadă nimeni, fără nici o alarmă, fără nimic? Sau le-a fost frică de ea și au lasat-o naibii să-și facă damblaua ca să nu-i cresteze și pe ei?
    Ăștia sunt ăia cu „siguranță și încredere”, nu?

    Comentariu apreciat.451
    • aveau unghiile făcute, au zis că nu se murdăresc.

    • Program de 8 ore, seara doar un echipaj pentru urgente “de serviciu”.
      Cine crezi tu ca sta sa se holbeze intr-o parcare unde in 99.99% din cazuri nu se intampla nimic?

      201
    • Erau ocupati cu altceva, cautau o imprimanta pierduta si toate efectivele erau pregatite de interventie.

      Comentariu apreciat.310
    • Văzuse ea,tot la polițiști ,că dacă ia numerele de pe mașini, nu o mai descoperă. Cauciucurile erau de vară?( acuș incepe bătălia vară- iarnă vs toate anotimpurile)

      150
  7. 3. Pe lângă fazele cu BAC-ul și certificatul de revoluționar, în calitate de viitor prim’om în stat, Coclacu trebuie să facă cunoștință românilor cu prima’doamnă. Pentru că se știe românii e familiști convinși. Apoi o să se mute.

    212
    • Ciolacu e PSD.
      PSD e… romanii!
      Mai bine fiti atenti ce votati la parlamentare, ca sa nu aiba PSD 50%!

      160
    • Viitor prim om în stat? Ai tras pe nas ceva?

      58
    • Deci cum e? Ciolacu are nevasta cu afacere patiserie la buzau si sta cu amanta si copilul (a lui Negoita?) intr-o vila de stat in bucuresti?! Mamaa va dati seama ce bine ne-ar sade cu presedinte care traieste cu amanta? :))) (Nu) votati ciuma rosie!

      51
    • @Herr H, aici e o chestiuță mai cu schepsis, am să o zic când oi avea timp și răbdare. Trebuie să o rumeg bine înainte să o scriu pe aici. 10 minute cât am pauză nu-mi ajung.

      11
    • Sau cu primul domn.

      10
  8. 9. Il cunosc pe Sergiu de 20 de ani. E de bine.

    29
  9. Ai dat tu, repede, stirea 12… Tot ce ai vrut sa obtii e sa-l oftici le AutoMasterChef… Ai surse? Nu, nu articolul, ALTE SURSE! Alea reale, din strada! Nu ai!!!!

    16
    • Toyota vinde mai bine pt ca are un delay la scaderea fiabilitatii fata de europene. Dar se duc si ei tot in directia aia, cu toate briz briz-urile pe care le adauga si toate modificarile pe care le fac. In SUA deja au inceput puternic, trebuie sa schimbe motoarele la peste o suta de mii de Tundra. Fiabilitate.

      100
  10. 10. Asta e similară cu știrea de ieri cu centura din județul Covasna:cea mai mare investiție a statului român în 33 de ani.

    80
  11. Și Miliția dormea… Sau poate secția era părăsită… Femeia a „măcelărit” cauciucurile, iar Miliția ce îmi făcea?
    Zoso, nici ăștia nu au ce căuta pe străzi. Mă gândesc că doamna în vârstă de 44 de ani nu o fi vreun ninja silențios…

    80
  12. M-am uitat zilele astea pe „Memoriul de prezentare necesar emiterii autorizatiei de mediu «Autostrada Brasov-Fagaras»”.
    Am găsit un link aici https://www.economica.net/autostrada-a13-brasov-fagaras_779883.html

    430 de pagini fără diacritice.
    Cică s-a ales traseul verde din poza asta https://imgur.com/a/OwsV04e

    35
  13. 12. Abia când vezi T-roc cabrio îți dai seama că ceva e în neregulă cu industria auto europeană.

    Cel puțin celor din grupul VAG o să le cam sară în dinți strategia asta cu zeci de modele făcute aproape identic pe mai multe mărci.

    Au scos Audi A1, ca să facă un A1 suv like, în loc să-i zică Q1 îi zic A1 AllStreet și probabil vor face și un Q1 lângă el.

    150
  14. Offtopic
    Sefu la blog, acu ca backpackyourwife ti-a facut un fel de Zoso-Files destul de laudativ, astept cu interes un influencer-fun din ala pe pozitivism. Unu’ in care sa dai exemple de cum trebuie un influencer sa faca, cu exemple, un DOs ca Don’ts ai facut mii. Nu de alta dar poate unii vor lua exemplu ca multi din ei de le spui sa nu faca o prostie, il cel mai fericit caz nu o repeta ci fac alta.
    PS
    Apropo, acum fiind iarna iar vom vedea de la influenceri Apoligies Videos cu bluza din aia cu gat lung, turtle-neck sau cum ii zice. Abia astept.:)

    51
  15. 8. Suna mai mult a reclamă mascată articolul: gama de produse, ce investiții au făcut, ba uite ca punem si vitamine în băutură. Am cautat și nu gasesc alte știri despre un deficit de vitamina B in Europa. Dar sa nu uitam cine e patronul Hell : https://evz.ro/firma-hell-energy-confirma-ca-patronul-erno-barabas-e-calaul-lui-mihaila-cofar-romanul-linsat-la-tg-mures.html

    50
  16. NOU
    #51

    3. Ce casuta cocheta are paznicul… in mijlocul trotuarului. Serios acum, ne putem astepta ca Ciolacu sa fie un om drept, corect, care respecta legile, in timp ce in fata casei lui blocheaza trotuarul cu adapostul paznicului? Oamenii acestia de la putere sunt atat de obisnuiti cu nerespectarea legii incat nici nu mai stiu ce este legal.

    52
    • Asta conteaza mai putin. CTP a zis ca el il voteaza in turul doi, pentru ca Ciolacu are guvernul, are tot aparatul de stat. Cum ar veni, vor fura in liniste, fara scandal.

      25
    • NOU
      #53

      @WildwoodTraveler „Paznicul” ăla de care zici tu este de fapt un jandarm. Protecția clădirilor aparținând RAPPS se face de către jandarmerie, iar pe trotuarul din fața clădirii NU SE CIRCULĂ. Așa că poți să te liniștești, că îți crește tensiunea.

      29
    • Valentin, e cumva ambasada, consulat, sediul SRI? A, nu? E doar sediu de amanta? Atunci e ok, eu zic sa nu se circule pe o raza de 200 de metri in jur, ca poate se face galagie si se trezeste bebele.

      51
    • NOU
      #55

      @ValentinPetrescu Mai degraba ti-a crescut tie tensiunea. Cum nu se circula din moment ce sunt masini parcate pe trotuar? Oamenii aceia se teleporteaza din masina? Posibil sa fie cum spui tu, dar tot nu mi se pare normal si nici nu am vazut asta niciunde. Poti trece linistit pe langa ambasade, ba chiar te poti duce pe langa casa alba in SUA, te plimba pe langa palatele din Londra, dar, desigur, nu poti intra in teritoriul delimitat de gard. De exemplu, PM-ul Marii Britanii are strada inchisa cu bariere si intra doar cine e autorizat. E la fel si aici? Si chiar de ar fi inchisa strada cu bariere, desi nu cred ca e, tot nu mi s-ar parea normala sau scuzabila blocarea trotuarului in acest fel, indiferent de cine e paznic acolo.

      31
    • Normal ca nu se circula , ca e blocat de ghereta aia…..

      21
  17. Nu men, n-a intrat 14km că în orice fel tragi liniile sunt vreo 20j de km până “la est de Amzacea”, și în plus am văzut-o eu deasupra municipiului (am apucat poza doar la F-uri care erau prea jos pentru exerciții) și un prieten care atunci pleca de la mine a văzut-o în celalalt capăt al orașului. Presupun că e mai liniștitor să spui că a ocolit municipiul cu totul, dar F-urile o căutau în municipiu.

    20
  18. Nu știu în București ( în Amsterdam am circulat o zi intreagă cu o bicicletă inchiriată ) ,dar în celelalte orașe te poți deplasa cu bicicleta fără probleme în interior, măcar pe distanțe scurte(1- 2 km). Oricum, în ultimii 10 ani, de când folosesc bicicleta, am observat o creștere a numărului de bicicliști prin oraș. Iar ptr. doamne, arătați foarte bine pe o bicicletă.
    La unguri, în Gyula, anul 2019, erau parcate zeci de biciclete în curtea unui liceu. O imagine pe care aș vrea să o văd într-o bună zi și pe la noi.

    11
  19. 2. Am citit comentariu la Mihai Costache (care e doxa pe analiza razboiului din Ukr) ca foarte posibil sa fi fost o drone de spionaj Orlan. Faza e ca asta nu transmite live, deci ca sa vada cineva imagini, trebuie sa le ia din drona. Cum e imposibil sa se intoarca in Crimeea sau de unde a fost lansata pentru ca are autonomie limitata, a aparut si ipoteza ca s-ar fi prabusit in tara si ar fi fost golita de informatii de catre oameniii de bine ai rusilor.

    10
  20. Am mai zis-o pe aici, repet din nou – proprietarul Hell e etnicul maghiar care aproape a omorât un om în incidentele din martie 1990 la Târgu Mureș, a fost condamnat la închisoare pentru asta, dar a fugit în Ungaria unde a ajuns miliardar. Dacă întra în România va întra la închisoare, ungurii nu vor sa-l expulzeze.

    60
  21. 2. Abia astept sa doboare americanii una si sa vina romanii sa le faca dosar penal ca au incalcat legea. Material de California Dreamin’ 2

    20
  22. 8. Duminica trecuta am trecut pe la ai mei, si mi-a sarit in ochi in camara o doza de Hell, langa dozele de Fanta, Cola si Mirinda pe care le primesc ei cand merg pe la inmormantari (pe la noi asa se face acum, daca nu se face pomana la o sala de mese se pune la pachet o caserola cu mancare si un suc). Cica si Hell ala era tot de la o inmormantare, cineva s-a gandit ca e o idee buna sa dai unor oameni de 70-80 de ani niste energizant. Noroc ca ai mei nu consuma nici un fel de suc acidulat sau neacidulat din comert (isi fac singuri suc de mere si socata, plus siropuri de fructe).

    30
  23. de ce tunelul ala se cheama Daniela? ma sacrific si fac eu glumele alea „misto”:
    – mama ce adanca e Daniela
    – am intrat in Daniela
    – era coada la intrat in Daniela
    – in Daniela intra mii de barbati pe zi

    mai sunt?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile