Știrile zilei – 15 octombrie 2024

  1. Brunetă . Bruneta . Hoți . Munți . Mare . Pistrui . Brunetă . Verde . Blondă
  2. Guvernul s-a împrumutat cu 14 miliarde euro în 8 luni
    Pentru construcția de autostrăzi și fabrici.
  3. Război în București
    E vorba de bani și de putere. PSD sunt idioți că provoacă lumea în halul ăsta.
  4. Sondaj prezidențial: Ciolacu și Simion intră în turul doi
    Geoană și Lasconi sunt în spate cu 2 procente.
  5. Șefia portului Constanța, o sinecură Nordis
    Era nevoie de un om de încredere acolo, și ce om mai bun să fie decât unul care nu se pricepe în domeniu, dar e de bază?
  6. Țiriac face un bloc
    Economia și bursa merg atât de bine că tot imobiliare fac și bogații.
  7. Și fratele lui Negoiță face imobiliare
    Mai e loc în Militari, pe Preciziei, pentru încă un cartier?
  8. Germania luptă să-și păstreze locurile de muncă din auto
    O să cumpere mașini doar ca să aibă oamenii ce munci.
  9. Protest la șantierul IKEA Iași
  10. Vești bune, Andreea Raicu nu mai vrea bărbați însurați
    Că asta înseamnă “asumat”, că întâi divorțează și după aia iese cu ea în lume.
  11. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

71 comentarii

    • Toata vara a fost huzur, activitate 0.
      Din Septembrie au inceput comenzile, slabut, problema esste ca deja am jumatate din clienti cu intarziere la plata si trebuie sa ii iau la mana.

      Asa incepe, tiptil.
      Si noi am taiat angajarile si ne certam cu furnizorii care tot cresc preturile.
      Desigul, Made in China deja e f atractiv si am avut grija sa le transmit asta furnizorilor.
      Nu mai merge cu cresterea de preturi.

      Comentariu apreciat.582
    • In domeniul auto, unde activez, a inceput vijelia. Firma printre altele face si faruri/lumini, care era profitabila in vara. Eu sunt pe partea de radare, care e pe minus. Singurul proiect cu clientul e pe final, se mai lucreaza la unul cu client in discutii / potential, nimic garantat. Si incepem alt produs, o inovatie, dar fara client sigur. In primavara o sa vedem daca ne selecteaza un brand din astia falimentari germani.

      Comentariu apreciat.510
    • Pai Marcele, ce te face sa crezi ca nu vei fi sărit din schema de către clienții tai, care vor alege furnizori din China?

      192
    • Nu PSD sunt idioții, ei cunosc materialul, știu că pot face ce vor…Băbăluță și Neacoita au fost votați de vreo 20% din numărul total de alegători de pe liste…prezența la vot a fost pe la 35% …
      Deci de fapt nu sunt atât de mulți ‘oameni frumosi’ care să își dorească civilizație/normalitate/altceva…

      Indecis. Tu ce zici?288
    • Nu înțelegi tu: economia duduie.
      Sunt curios cât au strâns cu tezaur și fidelis săptămâna trecută.

      152
    • @eu
      1. Stoc
      2. Credit furnizor
      3. Asigurare garantie si mentenanta.

      Economia reala merge cu totul altfel decat isi inchipuie lumea.

      212
    • Alte aberatii de „analize” scrise de niste batuti in cap care nu inteleg nimic din nimic, dar stiu ca daca abereaza alarmist o sa prinda si vor mai bifa niste accesari. Pacat ca presa nu mai are absolut nici un fel de relevanta si se ingroapa singura zi de zi prin rahaturile scrise.
      Rahatul ala din economedia e cap coada o trunchiere a realitatii si o exagerare a unor informatii scoase din context. In primul rand SCHAEFFLER e departe de a fi „unul din cei mai mari angajatori din Romania”, dar da bine sa se minta pentru efectul de wow. E cam al 30-lea. Deci da…nu suna la fel de bine sa se spuna concret al catelea e, ca nu mai interesa pe nimeni. Concedierile nu au legatura cu nu stiu ce catastrofa economica, ci sunt parte din intelegerea avuta cu Vitesco in vederea fuziunii. Fiecare isi dau oameni afara ca sa rezulte la final un numar realist de angajati pentru a merge mai departe. Apoi se mai mentioneaza niste nume de companii absolut irelevante cu cateva sute de angajati – deci efectiv vorbim de 3 – 4 sute de angajati. Pe bune ca din porcariile astea se face caz? Doar de dragul de a mai da un titlu bombastic? Va dati seama batuta in cap aia de ziarista cum a stat ea sa culeaga din mii de firme 4 nume total irelevante doar ca sa reiasa ca se concediaza in masa?

      Apoi Grand Finale cu invocarea Indicelui BCR PMI care scade bai frate…se duce in cap. E dramatic… 47 in septembrie, de la 48 in august. Orice om normal la cap s-ar fi uitat la indicele asta si in urma sa vada trendul adevarat, nu pe 2 luni. Ah…surpriza…citim o stire din iunie 2024 „Performanţa sectorului prelucrător din România a continuat să se îmbunătăţească în luna mai, fiind cel mai bun avans din iulie 2023 până în prezent, conform celor mai recente date BCR PMI.”
      Adica indicele ala a tot crescut pe tot parcursul anului 2024 si natural mai sunt si luni in care scade…le asteptam pe alea ca sa invocam indicele ca argument ca ne ducem in cap. Mda…

      Comentariu apreciat.3710
    • In primul rand SCHAEFFLER e departe de a fi „unul din cei mai mari angajatori din Romania”, dar da bine sa se minta pentru efectul de wow. E cam al 30-lea. Deci da…nu suna la fel de bine sa se spuna concret al catelea e, ca nu mai interesa pe nimeni.

      Deci un angajator care e in primii 0.01% din angajatorii din Romania nu e „unul dintre cei mai mari”. OK.

      199
    • @Ionut
      Sunt de acord cu tine in privinta faptului ca articolul ala este scris cu picioarele, insa cam atat. In privinta Schaeffer lucrurile pentru mine sunt sa le spun neconcludente. Pe de o parte trimiti oameni in somaj tehnic, pe cealalta parte ai o fuziune care implica niste concedieri. Si nu ma sperie titlul bomardistic al articolului ci pur si simplu realizez ca in momentul de fata compania Schaeffer trece printr-o situatie mai delicata, despre care nu pot spune cu mana pe inima ca se datoreaza contextului economic. Insa daca ma uit prin comentarii plus mai citesc un pic presa din alte tari, realizez ca in momentul de fata contextul economic nu este cel mai wow. Asa ca brusc articolul capata un pic de bruma de credibilitate.
      Pe langa asta daca o companie in primii 30 de angajatori din Romania trece printr-o pasa mai proasta nu pot sa nu-mi pun intrebarea daca este un caz izolat sau nu? Ceea ce foarte probabil a vrut sa transmita acel articol, dar na cat dai atata face.

      100
  1. 3. Baluta si Neacoita sunt zei pe PF pt urmatorii 4 ani.
    La urgenta lucrarea e fara licitatie si e uriasa suma.
    Asta e explicatia pentru toata batalia.

    Comentariu apreciat.913
    • Urmatorii 40 de ani vrei sa spui … daca voteaza in fiecare an doar angajatii PS4 si ai firmelor colaboratoare, Sportivii vor domni acolo vesnic … pardon, pana vor lua si PMB ul adica in maximum 8 ani.

      Comentariu apreciat.434
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 859
    • Aici ar fi trebuit sa pun comentariul de mai sus…anyway, plm…daca ar fi o super reducere (sa spunem de 20%) la blocurile lui Neacoita, ați cumpăra ? 😀

      515
    • Eu astept colaborarea Negoita-Simion, sa-mi iau apartament la groapa de gunoi cu 35k

      93
  2. Marius Cristian Pasla – sef PL sector 4. Un nume de urmarit, un interlop institutionalizat, cu sanse mari sa faca cariera politica.
    Emotionant zelul cu care aparau gardurile lu dom primar. Fix asa ii vedem cum fac curatenie printre dealerii din preajma scolilor, boschetarilor care p isa locurile de joaca din parcuri si toate probleme cotidiene care nici mu mai merita mentionate, ca sunt rezolvate imediat.

    Voi va dati seama ca a fost nevoie sa vina jamdarmii ca sa nu se bata interlopii de la PL Baluta cu pensatii lui Despoiu?
    Ireal.

    PSD pur si simplu nu se poate abtine. Cand simte ca in sfarsit e gata sa puna mana pe toata puterea, nu-si mai poate controla hormonii. Nu-l vad pe ciolacu presedinte, indiferent cu cine intra in turul 2.

    Comentariu apreciat.1034
    • Daca “dreapta” nu ar fi asa de fragmentata, poate am avea sanse.
      Bula de internet tipa Lasconi.
      In jurul meu toti meseriasii stiu ca iese Geoana, desi nu am auzit pe niciunul ca l-ar vota.
      O multime de inraiti voteaza Simion de nervi/ciuda/suparare, ca singura metoda de a arata mUE sistemului.

      Asadar, din pct meu de vedere in turul 2 il avem pe Marcel si pe X.
      Daca X e Simeon, o sa fir ca in finala Iliescu cu Vadim, sa va vad atunci cu cine votati!

      Comentariu apreciat.356
    • chiar la asta ma gandeam ca intre marcel si gica l-as vota pe gica. Si motivul ar fi ca intre un incompetent puternic si rau si unul doar incompetent si rau l-as alege pe ala care poate face mai putin rau, adica pe ala mai putin puternic.

      199
    • S-ar putea ca planșeul ăsta să fie sfârșitul lui Băluță. Pe de altă parte, nici nu pot să-mi imaginez până unde ajunge chestia asta, cât de sus.
      Adică Băluță a tras cât a putut, s-a băgat în subsol, a dat-o pe Facebook cu pericolul iminent, după care a zis că se retrage din proiect etc.
      Apoi, probabil că l-au sunat greii: „Bă, nu te retragi de nicăieri, că te ia mama dracu’! Acum te duci și pui gardurile acolo. Păi ce faci, ne lați fără bani de sărbători?”

      Sunt curios cât rezistă Șordan.

      185
    • nicuȘorDan…
      Nu știam cine e Sordan

      54
  3. 10.
    Traducere: Andreea Raicu a balit pana la aproape 50 de ani dupa un milionar care sa i sponsorizeze pretentiile si pe care sa l faca din vorbe si pentru ca a esuat acum o da in pretentii motivationale: sa fie asumat si prezent!

    abia astept nunta secreta dintrea ea si un salariat asumat si prezent si discursurile despre cum impreuna se spala, intind si se calca rufele.

    #GoRaicu

    Comentariu apreciat.1095
    • Nu vreau sa fiu sfatos, dar doamna Raicu are deja o varsta la care nu mai poate emite pretentii :)

      Comentariu apreciat.1095
    • @vax: și cu copii e greu

      242
    • Ba pardon ,Donsoara Raicu e o bucatica perfecta pentru un mosulet italian/elvetian etc milionar de 75-80 de coti. Nu e departe momentul in care se va „indragosti” de unul ca asta si va declara ca varsta e doar un numar totul e sa se alinieze chakrele si conturile din banca

      Comentariu apreciat.862
    • Nu-s zugrav dar uitandu-ma la poza ei recunosc si eu cand sunt prea multe straturi de glet si var date sa acopere fisurile. Am o banuiala ca asa secreta o sa fie nunta ei ca nici ea nu va afla cand e.

      A mai citit cineva toata maretia declaratiilor ei, sau doar eu imi vomit in gura? Cu paragrafe de genul: „Am început anul în India, unde mi-am reamintit cât de minunat este să fii înconjurat doar de oameni care trăiesc conștient, care sunt prezenți cu totul, care te ascultă, care te văd și te simt, cu care poți avea conexiuni reale.”

      Intr-adevar, India pentru o turista e un loc unde ai sa fii inconjurata si ascultata si simtita si multe altele.

      Comentariu apreciat.912
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 955
    • @Nicu
      Situatia este un pic mai complicata pentru 45+

      Pana in 25 de ani ajungi „copiloata” de Ferrari pentru Milionar maxim 55 ani
      Intre 25-35 asistenta spirituala si consiliera psihologica pentru Milionari 55-75 ani
      *a se vedea Romina Gingasu Ferrari
      Si de la 35+ cum ti-o fi norocul dar mai mult de „baston” de sprijin pentru Milionari peste 75 plecati deja pe ultimul drum nu prea pupi.
      *dar astia in general au o mare problema: cate 17 copii care se cearta pe avere dintre care doar 1 este preferat si caruia i va lasa totul iar bastonului doar o renta viagera

      Singura varianta mai de doamne ajuta ar fi fost „modelul” Raduleascu ce este doar PARTENERA de fix aceiasi varsta ca a’ lu’ Felix dar aici exista un asterix
      *asterix: femeia si a sacrificat tineretea acumuland iar acum batranetea cheltuind din contul „comun”

      So, #HelpAndreea #Asumat si #Prezent

      Indecis. Tu ce zici?285
    • Poate domnisoara Andreea Raicu trebuia sa ia exemplu de la consateanca mea, doamna Monica Barladeanu, care, probabil ajunsa la capatul rabdarii, a luat un bugetar divortat si cu doi copii dupa el. Domnul colonel in 2-3 ani iese la pensie speciala si sa vezi atunci viata!

      Comentariu apreciat.560
    • Nicule, sa imi fie cu iertare, dar daca ai fi fost un mos care invarte bani cu lopata, ai fi stiut ca nu te incurci cu gagigi de varsta lui Raicu, decat daca, la randul lor au clasa si invart bani cu lopata.

      Efectiv, nu are niciun sens sa te incurci cu o femeie de etate, care dupa ce ca a trecut peste ea patina timpului, mai e si rupta in fund.

      Comentariu apreciat.325
    • Asumat si prezent, dar chel, cu burta si sarac (cu credit imobiliar la banca). Deci ma incadrez in lista doamnei Raicu????

      Comentariu apreciat.272
    • Prima dată o să îl asomeze, apoi îl convinge să fie asumat

      161
    • Eu recunosc ca mi-as asuma o data, de doua ori

      94
    • India e top pentru Iulia Vântur. Aia deșteaptă, nu s-a încurcat cu trubaduri săraci

      161
    • Daca a reusit Ramona Badescu poate orice vulva, iar o data pe luna cand e cod rosu poate sa dea si cu ass-umare.

      101
  4. 9. Locul unde se construiește Ikea in iasi este tren mlăștinos, nu au fost si nu vor fii acolo nici o data copaci, știrea suna asa de „cologistic” dar ca cei care fac scandal sunt doar niste marionete care vor niste bani in ong-uri sa isi dea salarii grase.

    Comentariu apreciat.673
    • Totusi, iar ia Clujul o muie frumoasa ca Ikea se face oriunde numai aici nu. Ma bucur, poate mai cade o stea din cele 10 stele cu care se tot lauda Boc.
      +10 euro la chirii totusi ca aici nu se distruge natura cu magazine Ikea, ramane totul frumos si salbatic.

      181
    • Ikea, Jumbo, Kaufland ,etc. nu au auzit că alte industrii se restructurează?

      170
    • În sfârșit, cineva pune punctul pe „i”! Venituri, salarii și alte beneficii, cum ar fi aparițiile la TV, numărul de urmăritori pe rețelele sociale și alte avantaje – despre asta este vorba. Salariile sunt un subiect tabu în industria ONG-urilor. Întreabă pe cineva despre salariile dintr-un ONG și vei vedea o adevărată „furtună” de idioți utili cum te vor ataca.

      100
  5. 4. DAca sunt -2% in spate in sondaje inseamna ca la vot or sa fie cu 5-6% .. fara un partid mare in spate sa iti apere voturile la numarare ii vor fura cu 4 maini.

    244
    • Tu crezi ca sondajele astea sunt pe bune, cine pl sa-l voteze 17% pe Geoana care a fost aruncat in cursa de iepure pentru fraierii suparati pe PNL ca guverneaza cu PSD si invers… sa fim seriosi, n-am auzit pe nimeni sa-mi zica: Eu o sa-l votez pe Geoana alegerile astea, pentru ca…. pentru ca nu exista acest pentru ca, omul e doar un alt lache flausat care nu poate sa justifice nimic… de la studii si terminand la finantari, asa ca trebuie sa fii minim imbecil sa crezi ca are sens sa te trezesti dimineata sa mergi la vot si sa iti irosesti votul pe un securist…

      Comentariu apreciat.393
  6. Cat de prost sa fii sa te iei cu Nicusor Dan la tranta inainte de alegeri, asta dupa ce te-a batut la curul gol la alegerile de la primarie… PSD-ul tocmai si-a dat o tesla in coaie, practic a dat niste munitie gratis tuturor… ca sa traga in ei.

    Comentariu apreciat.826
    • In alta ordine de idei, va dati seama cu ce monstrii se lupta Nicusor Dan, daca s-a ajuns la asa ceva:
      „Administratia Apelor a venit la noi și a cerut întabularea cursului de apă. Oficiul de Cadastru a făcut o eroare”

      Politia nationala tace si nu intervine, prefectul in loc sa apere Bucurestenii si legea il ataca tot pe Nicusor Dan… te doare efectiv mintea.

      Comentariu apreciat.994
    • Nu vreau să știu cum prezintă televiziunile pesediste situația asta. Era o jurnalistă tânără de la ceva cu R, care tot punea aceași întrebare sub diferite forme: „domnu Nicușor dar ați încercat să ajungeți la o înțelegere”, ” de ce nu vreți să…”.
      Tot respectul pt răbdarea lui Nicușor, eu cred că îi ziceam in stilul lui Despot „fă, ești proastă? Următoarea ta întrebare e aceași la care am mai răspuns de 3 ori până acum?”
      Bineînțeles nu e proastă, e doar școlită.

      M-am uitat câteva minute și la ce zicea băluță și a scos la un moment câteva avize (de la apa nova, cultura, etc). Știe cineva mai multe de ele? Ca parca prea le-a scos din joben.

      Comentariu apreciat.272
    • Pentru domnu Orlando care a sarit repede la ND, incercati sa nu mai mintiti si mainpulati:

      „Ministerul Mediului prin Apele Române a făcut o solicitare de intabulare a albiei râului din subteranul proprietăților menționate mai sus. Dintr-o eroare materială, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară(OCPI) a intabulat ca proprietar Apele Române (instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului) și al suprateranului Planșeului Unirii.”

      113
    • pentru „eroarea aia materială” ar trebui să intre cineva la pușcărie, zic. în lumea adulților, greșelile se plătesc.

      191
    • Eu as da o lege cu aplicare imediata pentru toate institutiile statului si implicit factorii de decizie, ceva de genul… ai dreptul la 5 erori pe an, dar daca la final de an erori favorabile – erori nefavorabile > 1 …puscarie.

      Favorabile fata de situatie…

      01
  7. Citisem candva definiția insei ajunse la varsta asta si care constata ca gravitația funcționează.. „o bombă nucleară cu efect de praștie”
    Gata cu pauza de cafea, inapoi la .xlxs și mail merge cu/despre/pentru debitori care nu or sa poata niciodata sa isi achite complet datoriile.

    217
  8. 7. Zona aia are potential imens avand metroul aproape dar nu cred ca ii va da Ciucu autorizatii.
    Acolo exista un drum cu o singura banda pe sens si mai e si o linie de tramvai intre drum si pamant

    163
    • Ciucu negociaza orice autorizatie SF.
      Iti dau daca faci si: x, y, z.
      Nu e legal, dar legile sunt proaste in Romania.

      190
  9. „Tocilarul vs Clanul Sportivilor.”
    Presa e atât de prostituată încât nici nu a îndrăznit să se gândească la titlul ăsta.

    Toți papagalii din instituțiile de forță l-au lăsat singur pe Nicușor. Sunt la coadă la pensie de invaliditate după ce au citit decizia de eliberare a terenului și le-a făcut scurtcircuit neuronul.

    Comentariu apreciat.461
  10. Țiriac o vinde și el promisiuni cu discount la 95% banii jos?

    190
  11. Poate cea mai importanta informatie:
    https://hotnews.ro/premiul-nobel-pentru-economie-a-fost-castigat-in-2024-de-3-economisti-care-au-cercetat-diferentele-de-prosperitate-intre-tari-1812311
    „Societățile cu un stat de drept slab și instituții care exploatează populația nu generează creștere economică sau schimbări în bine.”
    TOTI tovarasii care s-au perindat la guvernare trebuie sa explice asta.

    Comentariu apreciat.391
  12. @2 it’s Okey, vorba aia: „Nu e prost cine cere, fraier e cel care da”. Cand ultimul care va da ramane ‘decat’ FMIul si atunci sti ca ‘sh1t hits the fan’, iar atunci toti zmeii astia din politica vor fi departe la caldurica ca Oprescu. Vorba lui PacPac „Laugh now, cry later!”

    100
  13. 7. este destul loc pe Preciziei cat si pe Valea Cascadelor; acele locuri arata in anumite zone ca dupa un razboi.

    123
    • Loc de construit e, dar ar trebui sa se inventeze teleportarea ca sa poti sa mai iesi din intersectia aia la ore de varf.

      171
    • Să vezi când vor ieși proprietarii celor 3000 de apartamente în niște străzi cu o bandă pe sens, adică Preciziei și Valea Cascadelor

      102
    • Valea Cascadelor are 2 benzi, nu ca ar ajuta la ceva.
      Au tramvai si metrou la botu calului in schimb, mai ramane doar sa accepte sa le foloseasca

      142
    • pai..toy yoda au toate oole puse in cosuletu cu hibride. Gluma cu hidrogenu e buna, dar gluma.
      „nu, nu exista ca solutia sa fie sa dezvoltam baterii mai bune, hai sa facem masini cu complexitate sporita”

      03
  14. Orice scandal, altul decat alea care ard, este binevenit.
    Abate atentia de la problemele reale.

    PS: chiar avem servicii care isi fac treaba!
    https://www.ebihoreanul.ro/stiri/mega-fata-cu-sistemul-preotul-oradean-ciprian-mega-acuza-serviciile-secrete-pentru-respingerea-candidaturii-sale-la-presedintie-189461.html

    Spoiler allert!
    Occidentul e inamicul UA si prin faptul ca le da arme intretine razboiul care este doar o ‘problema ruseasca’. Trump e adevaratul castigator.
    Cred ca dupa ce a dat mana cu cei de la Moskova s-a cam contaminat.

    91
  15. 1. CCR-Șoșoacă.
    2. Nordis.
    3. Băluță.
    De madam cucuruz-docuz nu mai vorbesc, că acolo încă nu-i tămbălăul mare, da nu-i timpul pierdut. Dacă l-au săltat pe Tătaru pentru niște găini, poate întoarce DNA și capu la stânga…
    Câte șuturi în bile își mai trage PSD în văzul lumii?

    140
  16. Am citit „Ion Tiriac pregateste un tun…”

    101
  17. 10.Mda, alta amazoanca puternica si independenta descopera ca vrea barbat sincer, asumat si eventual care stie sa cante la chitara, LOL. Unii oameni nu au simtul penibilului…

    192
  18. Oare cum arată? Oare cum îl cheamă?

    Zic de bărbatul (pardon: Bărbatul!) ăla care o dorește, o poftește și o visează pe Andreiuța asta a noastră.

    (tristă făptură, gândesc eu)

    62
  19. ‘A man who had £165,000 stolen from his Revolut business account by fraudsters has told BBC Panorama he believes the company’s security measures failed to prevent the theft.’ pe BBC/News

    40
  20. 7) Mai este loc. Loc nu mai este după aia. Nici măcar să respiri :)
    10) Asumat? Sigur n-a vrut să spună „asomat”? :)

    22
  21. asta ar fi un moment excelent sa se ridice la fileu propunerea desfiintarii primariilor de sector.

    ca despre necesitatea desfintarii politiei locale (si generale, si de sectoare) nu cred ca mai e vreun om normal la cap sa aiba dubii.

    81

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.