Inspectoratele școlare trebuie desființate

Sunt niște sinecuri de partid, folosite doar la mușamalizat scandaluri și ținut cadrele didactice în lesă.

Peste 20 de inspectori școlari, majoritatea inspectori generali și generali adjuncți, candidează pentru alegerile parlamentare din 2024, care sunt programate pentru 1 decembrie. Zece sunt candidați din partea PSD, iar unsprezece sunt de la PNL. Inspectorul școlar general este numit de ministru, om politic, iar șefii de inspectorate școlare sunt la rândul lor oameni politici, membri în organizațiile locale sau județene PSD, PNL. Ei numesc inspectorii din subordine și, mai apoi, directorii de școli. (sursa)

 

Școala românească are nevoie de manageri care să facă doar asta, managementul școlii. Nu să și predea, nu să și strângă voturi, nu să și ajute la sifonarea banilor la renovări.

 

scoala-profesor

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Se pare că în loc de reformă educațională, au perfecționat lecția de „cum să ai o carieră politică strălucită pe spatele catalogului”. Învățământul românesc, unde diplomele sunt opționale, dar carnetul de partid e obligatoriu!

    Comentariu apreciat.551
  2. Offtopic: eu aș desființa și CNAIR. Au salarii uriașe și fac o laie. În plus, există ministerul transporturilor.

    Comentariu apreciat.294
  3. Manageri trebuie si la spitale si la orice firma de stat. Dar, e imposibil, vezi stirea zilei 2.
    Remember Tarom, cand l-au a angajat sef pe ala de la BMW.

    181
  4. In curand si sefii de scara de bloc o sa fie numiti politic.

    Comentariu apreciat.390
  5. „Doamna, care sunt motivele pentru ca nu ati fericit statul roman cu niste copii? *o proasta scoate o lista cu 1000 de pretentii*” (sarcasm de cea mai joasa factura)

    117
  6. orice manager la orice e de stat inseamna capusare si sifonare de bani. rude sau apropiati au firme care livreaza fel si fel de necesare la suprapret. mi a ajuns acum la urechi o poveste : primar USL din tara sponsorizeaza echipa de handbal feminim de prima liga cu bani multi. se capuseaza ORICE din clubul ala, inclusiv firma de catering are blat. totul e la suprapret. apartamentele inchiriate unde stau jucatoarele sunt numai ale apropiatilor primarului din oras si absolut toti primesc banii de chirie pe tot anul intr-o singura transa la o chirie lunara care nu are treaba cu piata.
    cand sunt bani de la stat e de muls …..

    231
  7. Parca am stabilit ca scoala romaneasca este construita pentru profesori nu pentru elevi sau studenti.Programa la materii este facuta de niste imbecili care au ajuns acolo tot pe relatii si pile ca sa scoata maculatura aia numita pretentios manuale.Pe urma ne miram ca avem copiii epuizati, plictisiti si in multe zone din tara creste abandonul scolar, asa este cand ai cretini pe post de profesori, educatori si oameni din minister , asa ca inspectorii sunt bomboana de pe coliva intatamantului romanesc.

    171
  8. Măcar să le schimbe numele în CEO

    121
  9. Profersor-inspector scolar-primar-presedinte-un gunoi ordinar
    Ghiciti personajul.

    132
  10. Din mirificul oras in care locuiesti stiu doi care sunt pe diverse liste de partid. Care, in acelasi timp, sunt si inspectori scolari, si candidati la parlamentare parca, membri in consilii de administratie pe la diverse firme detinute de sefii lor de partid, membri de conducere prin alte asociatii patronate sau aflate sub obladuirea ISJ. Si sunt in pozitiile respective de 20 ani. Tot aparatul de stat e un „stat in stat” plin de capuse impotente din punct de vedere intelectual dar cu foarte multa minte cand e vorba de sifonat banutii si functiile statului. Si chiar daca cumva sunt cercetati penal si dovediti ca hoti si jnapani, au grija din timp sa aiba cate-o firma care ofera cumva servicii fara de care scolile sau institutiile statului brusc nu pot supravietui. Nu am incredere in niciunul, incepand de la consilierul de primarie comunala si terminand cu viitorul hot din fruntea statului si i-as dezbraca de haine, functii si prieteni ca sa-i trimit sa traiasca in Bacesti, langa Vaslui, de exemplu. Sa vad atunci, distractie…

    40

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)