Precedentul periculos Șoșoacă…

Am citit în ultimele zile zeci de articole care nu aveau alt argument în afară de ăsta: Curtea Constituțională nu poate invalida candidatura la prezidențiale a europarlamentarului Șoșoacă pentru că ar crea un precedent periculos. Nimic altceva. Zeci, sute de paragrafe doar pentru a spune ce v-am spus eu în 3 rânduri.

Bun. Eu sunt de părere că nu, respingerea unei persoane toxice care nu vrea să joace după nici o regulă nu creează un precedent. Persoana asta trebuia scoasă de mult din viața politică și este rușinos că abia acum a îndrăznit cineva, sigur, pe fondul unor mișcări politice, nu pentru că asta trebuia făcut. Citiți un pic despre paradoxul toleranței și cum se aplică el aici. Nu ai cum să fii tolerant cu o persoană care nu este tolerantă.

Pentru naivi și specialiști, citez din memorie câteva precedente periculoase:

  1. judecătorii care scriu în motivare că copila de 13 ani și-a căutat violul
  2. parlamentul votând imunitatea lui Vosganian
  3. neînchiderea unităților media cu patroni penali (Schwartzenberg, Ghiță, Vîntu, Voiculescu)
  4. afișarea de simboluri naziste pe stradă și prin online de către diverși neprinși
  5. permiterea existenței în spațiul public a traficanților de persoane și proxeneților, pentru că sunt informatori ai structurilor

…și mai sunt. Astea sunt precedente periculoase. Nu aruncarea la tomberon a lui Șoșoacă.

Precedent periculos era, într-adevăr, dacă i se întâmpla asta unui candidat normal. De aceea nu stă în picioare argumentul. Da, atunci când i se va întâmpla unui candidat normal, putem să discutăm și să protestăm. Atunci putem să ne declarăm îngrijorați. A fost un precedent periculos închiderea OTV? Ar fi trebuit închisă și Antena3 când l-au închis pe Alexandrescu? Ar fi trebuit să avem 20 de procese cu trădători de țară? Ar fi un precedent periculos ca judecătorii care scriu “fetița de 13 ani a dorit să fie violată și nu e prea afectată de asta” să fie zburați?

Și mai este ceva simplu, observat de doamna Dogioiu.

Vedem în Parlamentul European că există ac de cojocul dnei Șoșoacă. Roberta Metsola nu are nicio rezerva să îi taie microfonul, să dispună evacuarea ei și să îi aplice tot felul de sancțiuni.

La noi nu se poate face asta, că s-ar crea un precedent periculos. Ar însemna sancționarea altor politicieni care mănâncă rahat. Și asta nu e frumos. De aia trebuie lăsați toți să mănânce rahat, că țin poporul ocupat.

 

nazis-table

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Nu pot decât să fiu de acord cu tine la ora așa ta: ce e de neconceput e ca i s-a tolerat până acum tot circul facut

    Indecis. Tu ce zici?2827
    • Atata timp cat descreierata isterica nu are nici o condamnare definitiva pentru acuzatiile care i se aduc, ca ne convine sau nu, drepturile ei electorale sunt intacte.

      Indecis. Tu ce zici?3310
    • Pai asta spun si eu: car ar fi trebuit de mult sa fie sanctionata, acum e tarziu. Dar asa se face peste tot, il tii pe cate unul pe post de circar si de sperietoare… Cum Vadim a dat coltul…

      75
  2. Man, nu functioneaza asa un stat de drept.
    Cand se comite un abuz asupra unei peesoane nasoale aplaud dar cand se comite acelasi abuz asupra unei peesoane ce imi place, incep sa dau cu huo.

    Nu merge asa, asta e doar ipocrizie

    Si in fond, care e pustiul de bine facut de cei cinci pesedisti de la CC?

    Ca au victimizat-o pe Sosoaca si ca SOS o sa ia 15% la parlamentare in loc de 5%??

    Pai asta e infinit mai rau decat faptul ca nu o lasa sa candideze. Nu e ca avea vreo sansa sa castige.
    Dar asa, va urla in parlament in fata unei haite de 50 de parlamentari, nu de 15.

    Nu te mai entuziasma ca s-a facut deratizare ca nu e cazul. E doar o marlanie de lumea a 3-a..

    Comentariu apreciat.8116
    • Uneori, pe dezaxatii mintali, ii mai pui rapid si la colt, ca sa termine cu latratul si circul.

      Indecis. Tu ce zici?1227
    • Si cum au pus-o la colt, sporindu-i oastea ( nu, domnu ciuca, stati jos, pofta mare) de sosocari din Parlament? Mobilizand la maxim electoratulnei deja radicalizat si atragand altii noi?

      Comentariu apreciat.303
    • Marius, tu cum ai opri o asemenea monstruozitate? Cu panseluțe și caramele?

      521
    • Esenta textului e ca ccr ul /justitia a creat precedente mult mai periculoase in trecut , iar “voi” va opariti ca au refuzat o pe cornul asta vorbitor.

      814
    • cel mai trist e altceva.

      sunt convins ca baragladina nu a stat exact in toate limitele legilor din romania cu manifestarile ei de maimuta turbata. adica ar fi fost suficient ca cineva cu cap si pregatire sa ii urmareasca actiunile si o exmatriculau cat se poate de legal.

      dar sunt prea prosti. si lenesi.

      132
    • „Cand se comite un abuz asupra unei peesoane nasoale aplaud dar cand se comite acelasi abuz asupra unei peesoane ce imi place, incep sa dau cu huo.”

      Da, cu conditia sa fie un abuz.
      „Parchetul General s-a autosesizat după ce președinta SOS România, eurodeputata Diana Șoșoacă, i-a adus un omagiu fostului lider legionar Corneliu Zelea Codreanu și a făcut un îndemn la antisemitism”

      312
    • @Laur, pe un monstru ca ăsta îl oprești cât se poate de simplu. Nevotându-l.

      71
    • @Laur, sincer daca ii faceau cadou cateva sacose cu caramele cred ca problema se rezolva singura, uneori ignoram solutiile simple din motive irationale

      30
    • Man, la cate cacaturi a facut, face si o sa mai faca CCR, asta e pistol cu apa. Stat de drept? Da, daca ai macar un milion in cont.

      21
    • Suntem în război hibrid cu Rusia, iar șoșoaca este dușmanul

      Statul de drept se suspendă în situații excepționale (război, pandemie). Deci măsura este corectă și bineveintă

      55
  3. Asistam la o manevra clasica a pesedelei de a netezi calea covrigarului prin marionetele ccr.

    Dincolo de asta e doar haosul de pareri împrăștiate si contrare, tipic unei societati divizate, cu plecări dupa fenta si argumente „de paie”.

    Realitatea e ca aia care au semnat pt Sosoaca/Aur nu dispar, sunt aici printre noi. Azi interzici pe Soso, maine vine alt tralala, il interzici si pe ala, dar intre timp mai interzici si alte drepturi cetatenesti, ca deja lumea s-a obisnuit. Cam despre asta e vorba.

    Comentariu apreciat.293
  4. Daca peste ani și ani o sa vrea Vali să candideze nu o să îl lase cecereu că e împotriva justiției și poliției române

    241
  5. Am senzația că peneleilor nu o să meargă de această dată. Peeseedee e prea proaspăt în memoria noastră.

    20
  6. Ar trebui scoși din viața politică toți candidații care în campania pentru prezidențiale promit lucruri care nu tin de atribuțiile președintelui, că mint, îmi imaginez că în jurământul președintelui, pe care înțeleg că trebuie să îl respecte și candidații, potențialii președinți își asumă sa nu însele boborul.
    Promite Lasconi că aduce trădătorii acasă, jap, cartonaș roșu. Promite Simion că face case, jap, mars acasă. Kelemen a vorbit vreodată de ținutul Secuiesc, a fost pozat vreodată cu steagul lor asiatic, mars acasă. De Geoană, Ciolacu, Ciuca nici nu mai vreau să mă gândesc.
    Oricum rămâne cum am stabilit, cine votează cu geoana, mă-sa-i cur*a.

    196
  7. PS: Într-o lume ideala, da, ai dreptate, nu e nimic gresit sa o zbori pe Sosoaca, pe de altă parte nu poți să o acuzi pe Sosoaca că s-a dus la ambasada Rusiei, Romania dacă avea o problema cu Rusia trebuia să ii notifice că au 72 de ore să își facă bagajul și să se care la tătucul Putin, că avem nevoie de clădire sa cazam refugiații din Ucraina.

    95
    • Aia e o prostie si idiotenie. E ilegal sa te duci la ambasada rusiei ???!!! Dc mai avem ambasada a rusiei in romania atunci ?? Nu e treaba curtii constitutionale daca un parlamentar sau oricine se duce la ambasada rusiei……

      94
  8. Total de acord. Problema e simpla si nu mai e nimic de zis pe tema. Unii vor sa o complice si sa faca niste virtue signaling.

    312
  9. Având în vedere ca nu se face test psihologic pentru candidați, e un abuz.

    140
  10. Auzi, deja bate la ochi: teoria mea e ca tu şi Cetin ați avut o şedință şi ați stabilit să acaparați toată plaja de public. Mai toate opiniile voastre recente sunt fix opuse. „Decât” aş vrea să ştiu dacă ați dat cu banul care şi cum.

    170
  11. E o argumentare logica.
    Singura treaba cu problema „precedentului” este ca trebuie sa treaca niste timp pana sa vedem ca de fapt NU e debutul unei practici abuzive. Poti presupune ca va fi intr-un fel sau altul, dar nu poti sti dinainte.

    02
  12. Dreptul de a fi ales vine la pachet cu îndeplinirea unor condiții, unul dintre ele fiind și sănătatea mintală. Problema este că noi, fraierii de la siguranța navigației sau circulației, facem teste psihiatrice și psihologice dar ăștia care vor să conducă o țară nu fac deloc. Și de aceea apar tot felul de monștri prin parlament, bașca și cu boli incompatibile cu pușcăria atunci cînd e nevoie…

    62
  13. Nu e treaba curtii constitutionale sa stabileasca daca o persoana e normala, toxica sau alte observatii care nu au treaba cu legea constitutionala. Despre asta e vorba…… problema mai grava e ca exista o nista de oameni anti sistem, anti ue, anti orice care se hranesc din “abuzuri” d astea si sa nu ne miram daca sosoaca si simion au 15-20% din parlament la anul

    111
  14. Și care e calea de apărare pt decizia CCR? Sau ce zic ăștia nu se comentează se executa?

    60
  15. Pe același principiu ar fi trebuit eliminat și Simion. Nu?

    51
  16. Un elev de clasa a patra mi-a spus să votez cu Șoșoacă că e prietena copiilor.

    31
  17. Nu sunt vreun fan Sosoaca si, mai ales, consider de mult timp ca genul ei de politica ar trebui sa incalce ceva reguli prestabilite si sa fie sanctionabil, DAR este totusi un precedent cam nasol, fie ca ne place personajul sau nu. Cat timp nu si-a pierdut in mod legal dreptul de a candida, potentialul de a pata institutia ( parca in liniile astea a fost motivarea ) este departe de o motivatie legala si logica sa refuzi o candidatura ( oricum e relativ suspect ca CCR are aceasta putere, dar divagam ). Pe langa precendetul aiurea ca, acum, oricand, CCR poate fi folosit sa blocheze candidatura unora pe care i-am vrea acolo mai este si aspectul martirizarii. Daca pana acum nu avea decat o nisa de populatie care o sustinea, o sa fie si mai multi care se vor razvrati in acest fel si, probabil, vor iesi la vot. Practic au sanse mai mari la parlamentare ( cum are voie sa candideze aici, totusi!? ) si o sa fie si mai sus la prezidentiale Simion ( pentru ca toata masa aia ranita o sa voteze Simion ). Aici sunt problemele si sunt toate probleme reale.

    90
  18. Sosoaca e doar personajul din fata. Inainte a fost Vadim, dupa probabil va fi Budeanu sau Sosoaca Jr., cine stie. Ideea e ca din pacate e reprezentantul unei parti destul de mari a populatiei. Aproape 1 din 6 votanti au ales-o pe ea. Ce faci cu aia? Le interzici dreptul de vot ca voteaza prost? Daca le interzici lor de ce sa nu le interzici si altora, ce-ar fi sa nu voteze aia din puscarie. Sau aia care sunt analfabeti. Sau aia care au IQ mic? Si daca nu au drept de vot, ce-ar fi sa le interzicem sa mai faca copii?

    Cred ca intelegi unde bat, e povestea cu focul si broasca. Incetul cu incetul, odata ce statul incepe sa interzica ceva nimic nu-l opreste ca gradual sa mearga spre totalitarism. Cum crezi ca au venit comunistii/nazistii la putere, asa brusc? Nu, treptat au ajuns la notorietate, apoi incetul cu incetul au interzis ce nu le convenea.

    E o vorba buna da’n Engleza: „Don’t trust right thing, done for the wrong reason!”

    71
  19. De acord ca discursul lui Sosoaca n-are ce cauta in parlament or in politica. DAR… nu curtea constitutionala decide asta.
    Asta a fost un ordin executat de CCR. Nu e prima data cand CCR actioneaza la ordin, eu percep CCR ca un organism corupt si anti-democratic, funadamentat pe niste principii gresite. Niste oameni sunt numiti politic la o sinecura cu o singura menire: sa slujeaza pe cei care i-au numit.

    Pana la CCR erau alte institutii care ar fi trebuit sa se sesizeze.

    Iar daca doreau s-o opreasca la alegeri cred ca era suficient sa-i ia semnaturile la puricat, macar aia era o procedura 100% legala si democratica.

    11
  20. Foarte corect! Democrația într-o țară cu popor needucat și cu burta goală este periculos de firavă. Așa a ajuns Hitler la putere, cu 37%

    Reichstag delegate Goebbels had observed a few years earlier, “The big joke on democracy is that it gives its mortal enemies the tools to its own destruction.”

    21
  21. Tudorel Ievaluare Toader la A3, la Gâdea: „Nu poți să lași statul ăsta pe mâna oricui”

    11
  22. Sosoaca ar aprecia ca astia de la CC nu stiu de efectul Streisand, daca ar sti si ea de el.

    10
  23. doar ca fiind criterii absolut subiective…
    Data viitoare vor fi bloggerii din brasov care fac review-uri la topoare.
    Data urmatoare vor fi jurnalistii care fac investigatii despre casa presedintelui
    acum 80 de ani erau evreii. apoi chiaburii care au supt sangele poporului samd.
    si tot asa. pana ajungem ca Ungaria lui Orban… sau Rusia lui Putin.

    toxic si intolerant nu sunt criterii obiective… si in numele binelui apar tot felul de abuzuri :)

    21
    • Purcica e infractoare nejudecata si necondamnata. De ce sa nu lasam si criminalii, violatorii, pedofilii sa catindeze? Poate si cativa teroristi. Sa fim mai toleranti.

      00
  24. Precedentul periculos e că CCR scrie acum Constituția și își ia ce drepturi vrea: și de leguitor și de judecător și de ce vor ei.

    Șoșo e cantitate neglijabilă. Pe Șoșo o prinzi pe regulamentele de ordine interioară de la cofetăria parlamentului.

    Mă repet. Fostul Șef al Armatei General cu 4 Stele Michelin Prim-ministru, șef de partid la libere impuse și acum șef la Senat. General SRI șef la Casa de Sănătate. Alți „foști”: ba primari la S1, ba în Ministerul Economiei, în presă e greu de găsit unu care nu e.

    Șoșo e doar jeg, reprezentanta altor jeguri. 3%.

    Unde e pericolul anti-democratic?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile