ProTV și Digi24 fac sluj pe lângă Nordis

update: dreptul la replică de la Nordis

Prezentatorul ăla grizonat de la Digi24, care a fost dat afară la un moment dat și acum are un podcast obosit, se plângea la un moment dat de presiuni asupra lui că bla bla bla. Când mânca rahat citind pe post știri despre balena albastră nu avea o problemă cu asta, avea probleme doar după ce a fost dat afară.

Când ești pus să spui pe post o știre și ea apare cu cenzurarea numelor celor implicați e cazul să pleci. Digi24 tocmai a făcut asta cu Nordis, de la minutul 1.40. A observat și Alex Nedea asta.

Corina Matlinschi și Teodora Tompea, ori plecați, ori când veți fi date afară nu fiți ca Tudor Mușat, să vă crească brusc coloana vertebrală.


ProTV sunt mai amuzanți. Ei au cenzurat căutările pe propriul site, apare doar un articol sponsorizat, deși au fost mai multe. La fel, nu-mi dau seama de ce nu au scris de materialul Recorder când a apărut. Așa de loiali sunt, au luat bani acum 2 ani și asta înseamnă că nu mai scriu de ăia aproape deloc?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. Acum aveau ocazia sa demonstreze ca fac si ei jurnalism si se diferentiaza clar de latrine si alte gauri tv urat mirositoare. Dar nu.

    Comentariu apreciat.1662
    • N are cum! Asta ar fi fost un semnal rau pentru ceilalti banditi care vor fsce publicitate de acum incolo la mizeriile astea de televiziuni. :D

      Comentariu apreciat.411
  2. Hai ca-i simplu, au asteptat sa vada cat spate politic au Vicol & co. Faptul ca a demisionat e un semnal ca se poate scrie cate ceva. Dar nu mult pentru ca in 3-6 luni sigur apare pe un alt post pe undeva si nu e bine sa ramana suparata.

    Comentariu apreciat.1040
    • A demisionat dintr-o amarata de comisie parlamentara, nu din Parlament. E parlamentara, adica intangibila pe romaneste. Cel mult se va opri rostogolirea tepei ordinare si o sa-l pasca falimentul ca lumea nu va mai cumpara a 3-a oara acelasi apartament. In rest nu le faci nimic.

      Comentariu apreciat.1223
  3. Nici macar nu a fost vreo teapa complicata. Au vandut aceleasi apartamente de mai multe ori.

    Comentariu apreciat.1201
    • Fara sa le construiasca/finalizeze efectiv…

      Comentariu apreciat.871
    • Ca sa fim mai exacti in exprimare, nu au vandut apartamentele de mai multe ori, ca ne acuza acum si pe noi de defaimare. Au vandut promisiunea de a livra acelasi apartament mai multor oameni. Dupa care au vandut o singura data, iar celorlalti nu le-a mai răspuns la telefon, erau ocupati sa construiasca proiectele care misca lumea.

      Comentariu apreciat.272
  4. Primim ceea ce platim.
    Presa puternica cu burta goala? E ca un perpetuum mobile.
    Nu musti mana care te hraneste.

    Comentariu apreciat.544
  5. Au luat bani pentru publicitate cu clauza de 20.000 de euro :)

    Comentariu apreciat.833
  6. hahah! or aveai și ei contract cu clauză de defăimare.

    Comentariu apreciat.373
  7. Banii se iau la inaugurări. Putem să trimitem și vedetele.
    Vrei să apari la știri în prime time?
    Cum se numea evenimentul ăla rezidențial unde era să dea colțul familia Esca?
    Novum by the Sea?
    Cei de la One răsuflă ușurați: săptămâna asta nu se vorbește despre noi.

    Comentariu apreciat.701
  8. Vizionare obligatorie pentru simulacrele astea de ziariști: All the President’s Men.
    Ăia nu s-au pus cu un țafandache care face un bloc și vinde 5, ci cu ditamai Președintele. Al SUA. Și, ce să vezi? Au câștigat.

    195
    • Dar noi nu suntem in America. Nici America de acum nu mai este ca America de atunci.

      Iar cutra aia de Vicol a demisionat pe niște răfuieli interne, să ia altcineva locul ei la alegeri. Că doar nu a dat cinstea brusc în PSD

      Comentariu apreciat.480
  9. In curand vor incepe articolele-reclama pentru noul proiect rezidential de lux de *****5*****stele***** – SUDIS.

    Comentariu apreciat.590
  10. Cand ziceam acum cativa ani pe aici ca Digi24 nu e altceva decat o Antena3 pentru corporatisti, imi luam minusuri cu gramada … (shrugs)

    Comentariu apreciat.748
  11. Punct de vedere Nordis Group
    NORDIS GROUP SPUNE NU ABUZURILOR

    În ultimele zile, Nordis Group a fost ținta unor atacuri media care au adus în discuție atât activitatea companiei, cât și integritatea acesteia. În fața acestor acuzații, Nordis Group a decis să ia o poziție fermă și să povestească deschis despre abuzurile și atacurile venite din partea unor entități care au încercat să-și construiască o imagine publică folosindu-se de renumele unui brand aflat în ascensiune.
    În acest moment dorim să facem două mari precizări.
    Nordis Group nu a vândut unitățile de două ori, așa cum se speculează. Este imposibil acest lucru. La baza oricărui contract de vânzare-cumpărare stă un extras de carte funciară. Acest extras este întotdeauna liber de sarcini, altfel vânzarea nu poate avea loc.
    Până la acest moment, Nordis Group a plătit rezilieri și despăgubiri în valoare de 115.000.000 de lei și a restituit astfel sume semnificative de bani clienților sau partenerilor care, deși inițial păreau de bună credință, au apelat ulterior la presiuni și șantaj pentru a obține beneficii suplimentare. În ciuda acestui efort considerabil și a reparațiilor financiare oferite, aceste persoane au continuat să atace imaginea companiei în mass-media, prezentând versiuni trunchiate sau false ale situațiilor.
    În ultimii patru ani, Nordis Group s-a văzut nevoit să își apere imaginea publică cu costuri enorme. Sumele cheltuite pentru a combate aceste atacuri și pentru a-și proteja reputația au fost uriașe. Nordis subliniază că toate aceste acțiuni denigratoare au avut drept scop compromiterea unui brand care, în loc să fie recunoscut pentru realizările și proiectele sale inovatoare, a fost tras în bătălii de imagine de către cei care nu au avut niciodată intenția de a respecta parteneriatul încheiat.
    Din păcate, încercările repetate de rezolvare pe cale amiabilă a tuturor dosarelor de deschidere a procedurii insolvenței au generat o reacție total contrară; respectiv, nu s-a înțeles efortul Nordis de a se redresa și de a duce la capăt proiectele și de a livra unitățile promise, ci s-a înțeles că formularea unei cereri de deschidere a procedurii insolvenței reprezintă cel mai bun mijloc de presiune pentru a obține sume de bani de la Nordis.
    Deși Nordis Group a finalizat cu succes numeroase proiecte rezidențiale și hoteliere de-a lungul timpului, problemele și controversele au apărut în special în legătură cu dezvoltarea complexului Nordis Mamaia. Acesta reprezintă un concept unic în România, un proiect cu un potențial extraordinar, care a atras atenția nu doar a investitorilor, dar și a unor persoane cu intenții mai puțin oneste. Aceste persoane, deși au achiziționat proprietăți în cadrul complexului respectând termenii și condițiile convenite, au început ulterior să caute avantaje de imagine, exploatând notorietatea în creștere a brandului Nordis.
    Profitând de succesul brandului, acești investitori au început adevărate campanii de denigrare și războaie publice pentru a-și face cunoscut numele, folosindu-se de imaginea Nordis pentru a câștiga capital de imagine. Astfel, ceea ce ar fi trebuit să fie un parteneriat bazat pe încredere și respect reciproc s-a transformat într-o încercare de a șantaja compania și de a obține mai mult decât ceea ce era stabilit inițial. Nordis Group subliniază că acești investitori au beneficiat de unități locative mai mari decât cele pentru care au plătit inițial și, în plus, au primit despăgubiri considerabile. Cu toate acestea, în ciuda acestor fapte, au continuat să facă declarații publice denigratoare.
    Nordis Group dorește să precizeze că, în ciuda acestor atacuri și obstacole, compania și-a menținut integritatea și respectarea legilor în vigoare. Toate proiectele dezvoltate de Nordis, inclusiv complexul Nordis Mamaia, au fost realizate conform standardelor și normelor legale. În plus, orice problemă apărută pe parcursul dezvoltării a fost tratată cu transparență și corectitudine față de toți partenerii și investitorii implicați. Nordis Group se dezice categoric de afirmațiile care au circulat recent în presă și care încearcă să prezinte compania într-o lumină nefavorabilă. Nordis susține că toate aceste afirmații sunt nefondate și calomnioase, menite doar să compromită un brand care a reușit să se dezvolte și să se impună pe piața imobiliară din România, fără sprijinul băncilor și fără datorii, cu excepția unui mic capital de lucru.
    Cu toate aceste provocări, Nordis Group își continuă activitatea și se angajează să ducă la bun sfârșit toate proiectele aflate în derulare, respectând toate angajamentele luate față de clienți și investitori. Compania este fermă în decizia de a combate orice tentativă de abuz și de a proteja imaginea și integritatea unui brand construit cu efort și dedicație pe parcursul multor ani.
    Pentru o claritate asupra traseului companiei, redam urmaotarele elemente importante:

    Nordis a fost înființat în anul 2008 și de atunci a funcționat fără întrerupere.
    După mai multe imobile finalizate în Nordul Bucureștiului, am început dezvoltarea de imobile cu hoteliere și apartamente de vacanță.
    Avem în lucru astăzi ansambluri imobiliare în Mamaia, Sinaia, Poiana Brașov, Primăverii – București și Fabrica de Glucoză – București.
    Toți cumpărătorii noștri sunt investitori, ei achiziționând apartamente de vacanță (pentru a le închiria singuri) sau camere de hotel cu randament anual de 7% la Euro, un randament foarte bun.
    În complexul din Mamaia avem în dezvoltare, faza I și faza II, peste 2.000 de apartamente. Primele 4 blocuri, cu o suprafață construită de peste 110.000 mp, sunt ridicate, 60% din apartamente sunt întabulate.
    La 1 Mai 2024 am deschis Nordis Hotel Mamaia, iar primul sezon s-a încheiat cu rezultate bune.
    Complexul din Mamaia, faza I, are în componență 1.380 de apartamente, iar astăzi sunt semnate mai puțin de 1.200 de contracte de vânzare sau promisiuni de vânzare.
    Este fizic imposibil ca un apartament să fie vândut de 2 ori; documentele cadastrale și de carte funciară nu permit acest lucru sub nicio formă.
    Considerăm aceste afirmații calomnioase, fără nicio legătură cu realitatea, și ne dezicem ferm de orice idei asemănătoare.
    Nordis respectă toate legile în vigoare și reglementările în vigoare.
    Am semnat până acum 641 contracte de vânzare-cumpărare, iar celelalte urmează să se întâmple.
    În ultimii 2 ani am plătit către clienții noștri, cu titlul de rezilieri de promisiuni de vânzare, către cei care nu au mai vrut să mai rămână în proiectele noastre suma de 115 milioane lei.
    Cifra de afaceri la 31.12.2023 este de 165 milioane lei.
    Activele societății în august 2024 erau de peste 367 milioane lei.
    În ultimii 4 ani am plătit, pe grup, la bugetul de stat taxe și impozite în sumă totală de peste 17,3 milioane lei.
    Sume rămase de încasat din proiectele noastre aflate în construcție: Mamaia: 59 milioane Euro, Sinaia: 34 milioane Euro, Brașov: 29,2 milioane Euro.
    Nu avem credite bancare, cu excepția sumei de 1,1 milioane Euro, capital de lucru, fiind printre singurii dezvoltatori imobiliari din România, la acest nivel, neîndatorați la bănci.
    Este absolut de neînțeles cum un reportaj realizat de Recorder în iulie-august 2024 a fost publicat fix în ziua în care Tribunalul urma să se pronunțe pe decizia de intrare în insolvență.
    Nu există promitent cumpărător sau furnizor care, într-adevăr, cu o anumită întârziere, în special în ultimele 6 luni, să nu își fi recuperat, dacă acesta a dorit, integral, toate sumele plătite la Nordis, plus penalizări, onorarii de executor judecătoresc, onorarii de avocat, etc.
    Este absolut imoral ca un număr de sub 10 titulari de creanțe să decidă soarta a peste 800 de promitenți cumpărători sau furnizori, pentru că în cadrul dosarului de insolvență exact acest lucru s-a întâmplat.
    În ultimii ani am avut controale de la aproape toate instituțiile statului și, cu excepția unor mici amnezi, toate activitățile controlate sunt conforme și respectă toate normativele în vigoare.
    Dacă s-au făcut și greșeli? Da, foarte multe. Nordis are astăzi proiecte uriașe, megalomanice, spun unii. Dar lumea e mișcată de cei care îndrăznesc să viseze la mai mult de 4 etaje și nu se complac în a spune că în România nu există hoteluri, servicii, design, standard de 5 stele. Pentru că da, se poate și în România. Și Nordis chiar aduce o altă lume acasă. Și alături de Nordis și toți ceilalți dezvoltatori care au prins curaj să dezvolte proiecte premium în România.

    • Au dreptate, este imoral ca pentru 10 tepe sa se ignore aia 800 care vor sa cumpere. Daca eu am scos o tipa in oras de 10 ori si i-am platit si consumatia, banuiesc ca am dreptul sa-i dau o data si o bataie, ca totusi, nu ne uitam in urma?

      Ultima fraza e parfum: noi miscam lumea ca noi visam la mai mult saracilor care va complaceti in sarakia din Romania.

      Comentariu apreciat.1084
    • Stiam eu ca dentistul din Franta si nenea cu leucemie sunt capii clanului interlop care doreste sa distruga acesti bibliotecari cu frica de Dumnezeu, care nu au dorit decat sa faca un bine semenilor lor, eventual daca puteau, dadeau apartamentele si gratis.

      Comentariu apreciat.1511
    • Aici e un pic de manipulation asa, dar care se bazeaza pe greseala lui Nedea, care tot foloseste verbul „a vinde” in cazul apartamentelor promise catre 2-3 persoane. In realitate, ce vede el acolo, este ca exista 2-3 persoane care au semnat o promisiune de cumparare pentru acelasi imobil, nu un contract de vanzarec-cumparare. Astea’s acte juridice diferite.

      Eu din cate inteleg, Nordis a semnat pre-contracte (sau promisiuni de vanzare) pentru acelasi imobil cu mai multi cetateni. Practic a incasat 95% avans de la 2-3 persoane, de fiecare data. Si apoi, la final, vede Nordis cui si daca mai vinde.

      Asa ca atunci cand Nordis in pozitia oficiala spune ca nu a vandut acelasi apartament catre 2-3 persoane este adevarat, si juridic are sens, doar ca in realitate vorbim despre contracte ce presupun o promisiune de vanzare, nu o vanzare propriu-zisa. Ta-dam.

      Comentariu apreciat.1802
    • Io cred ca astia se lauda ca n’au datorii la banci din simplul motiv ca oricum nicio banca nu i’ar fi finantat lol.

      Comentariu apreciat.893
    • @Cristian Pop
      Oamenii din reportajul Recorder au semnat o promisiune de cumparare in fata unui notar si au virat acei bani celui care s-a angajat sa duca la indeplinire(Nordis sau o firma ce poarta numele de Nordis) acea promisiune asta in prima faza. Hai sa spunem ca unii au fost mai creduli si au semnat ca primarii si nu stiau la ce se baga. Altii or fi discutat niste clauze specifice gen cum sa se protejeze financiar(greu de facut, dar e alta discutie).
      Concret eu vreau sa stiu de la Nordis, ce s-au intamplat cu banii oamenilor. S-au evaporat au facut pui, unde sunt? Caci daca toate contractele vietii s-au semnat pe aceeasi firma si nu pe altele, nu mai este nici o smecherie este o inselaciune ordinara cu puscarie basca ceva evaziune.
      Daca s-a facut in schimb schema eterna, pe o firma ai semnat promisiunile de vanzare, ai mutat banii pe alta si pe prima firma ai bagat-o in insolventa, este mai complicat de dovedit ceva.

      Comentariu apreciat.470
    • @Asdad2005: n’as putea sa spun concret ce s’a intamplat cu banii primiti avans, dar ne putem inchipui. In schimb, ce stiu de la un dezvoltator mare din Bucuresti, este ca daca pentru dezvoltarea proiectului folosesti bani de la banca (nu este cazul Nordis, dupa cum o spun ei), banii aia de avans nu poti sa’i muti de pe o firma pe alta cum ai tu chef. Aia se tin undeva blocati, ca garantie pentru banca si ca dovada ca ai potentiali cumparatori, pana la finalizarea lucrarilor. In timpul asta banca iti deblocheaza creditul cu taraita pe durata dezvoltarii ansamblului. Adica intr’un astfel de caz, dezvoltatorul nu prea poate sa dezvolte cu banii din avansul tau si nici sa’si cumpere acadele de ei.

      Doar ca Nordis nu se afla in aceasta ipostaza.

      Asta e o lectie cumva ca bine ar fi sa dai un avans catre un dezvoltator care are deja proiectul finantat prin credit bancar, deoarece banca cere garantii si urmareste dezvoltarea proiectului pas cu pas inainte sa elibereze transe din linia de credit. Cumva banca te scuteste pe tine de dureri de cap privind actele, seriozitatea dezvoltatorului, autorizatiile si alte balarii dinastea tip due dilliegnce. Insa Nordis se lauda ca n’are credite la banca – pana la urma ce banca ar fi dat credite unei companii care pana la anuntarea mult-trambitatului proiect de ultra-lucs din Mamaia cu mii de apartamente nu construise nici macar o casa de chirpici.

      Comentariu apreciat.560
    • Complexul din Mamaia, faza I, are în componență 1.380 de apartamente, iar astăzi sunt semnate mai puțin de 1.200 de contracte de vânzare sau promisiuni de vânzare.

      Ehhh, sa nu fie modesti, cred ca au peste 2500 de promisiuni semnate.

      Comentariu apreciat.540
    • Premium made in Turkia …

      200
    • @Cristian Pop se fac contracte de consultanță/marketing si se scot din firma, banii pentru avans primiti de la creduli, stai liniștit, ajung conturile pe 0 si o baga in insolventa. Prinde orbul si scoatei ochii!
      Cam ca la firma cu beep. Doar nu crezi ca e prima țeapă in domeniul acesta. Astia sunt mai mari.
      Legislație permite in România pentru ca asa se fac banii adevărați.

      190
    • Ba au vândut dar nu apartamente ci promisiuni. Aparent pe 95% din prețul unui apt. Mai rău ca Simion , măcar ăla vindea promisiuni pe gratis (ca nu te angajau sa-l votezi prin contractul cela).

      211
    • Pentru Nordis Grup am doua intrebari:
      1.Cei care sunt prezentati in reportajul Recorder, drept pagubiti au semnat promisiunea de vanzare cumparare cu aceeasi entitate juridica pentru care voi prezentati dreptul la replica?
      2. Pentru transparenta totala puteti da un exemplu de contract semnat de acei oameni, daca ei chiar au semnat cu voi? Plus alte model de acte aditionale?
      Daca raspunsul este nu intrebarea doi nu se mai justifica si lucrurile sunt inchise. Nu stiu cam tot acel drept la replica este echivalentul unei hartii igienice electronice. Daca raspunsul este da, intrebarea doi este edificatoare pentru toata lumea.
      @Cristian Pop
      In general dezvoltatorii imobiliari seriosi lucreaza fix dupa modelul descris de tine, banii sunt pusi intr-un fel de cont escrow si banca este arbitrul. In Bucuresti nu imi este clar cati lucreaza asa sau fac alte sparle. Ce stiu este ca prin alte tari, cam asa lucreaza multi, foarte rar fiind practicat finantarea proiectului fara garantii bancare certe.

      143
    • Nu pot sa iti dau jos vot :( Indraznesc sa visez la asta dar nu pot.

      P.S. altii ce au „toate stampilele la zi”.. pardon.. sunt conformi si respecta toate normativele in vigoare.

      51
    • TLDR? Cineva?

      47
    • @Iugas
      Nordis a dat laba in cerc cum ca ei sunt buni si altii le vor rau. Ceilalti au intrebat punctual pe spete raspunsul se coace(eu sper).

      50
  12. Tangetial cu subiectul: Balanescu incearca sa prinda views folosit aceleasi cuvinte in titlul ca Recorder. Problema e ca el e putin prost si nu intelege ce e o schema Ponzi https://imgur.com/RE9vfLH

    171
    • Dupa cum a pus titlul, zici ca il invitau sa ia parte, ca un guru al imobiliarelor, la intreaga schema, cand de fapt i-au facut doar o oferta de a promova „afacerea”.

      100
  13. Si Guda pleaca de la Digi24 la ….Antena 3 :))

    220
  14. Desi au dat tepe vanzand de 2-3 ori un apartament … sunt si in insolventa.

    140
  15. Deci oarecum Nordis s-a inspirat de la Wizz: vindem la toată lumea care vrea. Pe urma cine rămâne pe din afara urmeaza sa își recupereze banii!

    Comentariu apreciat.340
    • Surpriza dar la overbooking ai mai multe drepturi si primești compensații mai mari, decât ghinioniști din articol si alții care o mai fi si au mai fost. Iar sumele diferă cu cel puțin 3 ordine de mărime.

      202
  16. Recorder e Recorder… a picat acum Nordis, dar nu se cade sa dai in ei, ca maine rasare Sudis si nu mai sare cu banul, dar cand se limpezesc apele crezi ca afaceristii de la Nordis o sa lase gusterii sa fie prostiti de altii? O sa apara cu alta firma, poate alti oameni impinsi in fata si o sa arunce la fel de multi bani la presa, mai ales la cei care acum au omis subiectul.

    180
  17. Acești pioni… „Corina Matlinschi și Teodora Tompea, ori plecați, ori când veți fi date afară nu fiți ca Muscalu, să vă crească brusc coloana vertebrală” – Conform presei de la noi, Teodora Tompea primeşte lunar un salariu de 8.000 de euro de la Digi 24 pentru prezentarea jurnalelor de la 14:00 la 16:00, de luni şi până vineri. Tu ai pleca???

    201
  18. Echipa „Romania, Te iubesc!” dezaproba aceasta linie de argumentatie

    70
  19. Când am scris despre țepele cu hoteluri în Mamaia (apropo, în spatele țepei 2024 Fernweh este aceeași persoană despre care ai scris și tu în 2019 cu Laguna Mamaia – doar că acum pe altă firmă) – m-au sunat de la A1, A3 și Digi, deși eu le-am dat numărul de contact a victimelor, mi-au preluat pozele și tot, nu au dat sursa. Dar nu sursa m-a deranjat foarte tare ci faptul că s-a rostogolit în toată presa dar nimeni, absolut nimeni nu a zis despre ce hotel este vorba. Că domle, dacă ne dau ăia în judecată?

    160
  20. „Pro TV(…)Așa de loiali sunt, au luat bani acum 2 ani și asta înseamnă că nu mai scriu de ăia aproape deloc?”
    Banuiesc ca, atunci cand a semnat contractul si a incasat cine-stie-cati-bani , ProTV a semnat si ca nu mai comunica nimic despre Nordis incepand cu o anumita data.
    E evident ca povestea Nordis a fost premeditata si e rezonabil sa banuiesc ca si-au programat o perioada de marketing agresiv+incasare de avansuri, apoi au avut nevoie de liniste, pentru care au platit odata cu marketing-ul.

    11
  21. Ai ajuns și în google news cu articolul ăsta

    30

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile