Nu v-a plăcut Twitter Brazilia? Facebook Australia serviți?

Bun, la faza când Brazilia a strâns de coaie Twitter ca să numească pe cineva responsabil legal pentru platformă în țară unii dintre voi ați spus că judecătorul ăla nu era bun, că se întâmplau abuzuri și așa mai departe.

OK. Hai să mai băgăm o fisă pe tema modului cum trebuie tratate companiile de social media și scam-urile pe care le promovează. De data asta în Australia.

Meta said it has taken down some 8,000 so-called „celeb bait” scam ads from Facebook and Instagram as part of a new effort with Australian banks to curb the practice. The scams use images of famous people, often generated by artificial intelligence, to trick consumers into giving money to non-existent investment schemes.

Such scams are a global problem, but Meta is under heightened pressure to tackle the issue in Australia with Prime Minister Anthony Albanese’s government planning to introduce an anti-scam law by the end of the year. The bill proposes A$50 million ($34 million) fines for social media, financial and telecommunications companies which fail to meet their obligations to crack down on the practice. (sursa)

Vedeți ce simplu e? Ditai amenda și imediat se apucă de identificat și șters reclamele alea jegoase cu scam-uri cu vedete și investiții.

Partea amuzantă este că în știre se spune că reclamațiile erau din aprilie, dar până nu a venit legea cu amenda nu au făcut nimic. Că nu le păsa. Acum, când e vorba de bani, brusc s-au sesizat.

Asta trebuie făcut și la noi. Dar cine să o facă? Ați văzut ce poame avem prin ministere și prin parlament. Ia luați ce avem la Comisia pentru Tehnologie de la Senat: Dorel Bodog, Monica Anisie, Gabriel Mutu, Sorin Lavric. Media de vârstă 120 ani. La Camera Deputaților Comisia pentru Tehnologie îi are pe Piedone jr, Claudia Manta, Ionuț Stroe și alții. Singurul care ar fi ceva de capul lui ar fi Radu Molnar, dar e de la USR.

20211206203

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. 1. Nu are cine sa faca aceasta lege.
    2. Piata romaneasca e 0, o amenda data unei companii fara sediu in Romania are valoare 0.
    3. E despre bani. Despre cati bani faci din acea piata si apoi de amenda.

    E complex, iar noua nu ne ies legi mult mai palpabile.
    Sa vezi cand legislatia secundara se bate cap in cap cu cea primara si fircare institutie de stat aplica ce parte ii convine, iar onalta institutie de stat te amendeaza in fct de situatie.
    La firul ierbii e jale, dar acum e important ca Sosoaca sa candideze!

    Indecis. Tu ce zici?3031
    • 2. bag pula, trebuie să închid blogul. băăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă

    • Vali, ce noroc că ai aflat acum, înainte să te dedici prea mult acestui blog.

      Comentariu apreciat.442
    • 2. Păi atunci nu e nici problemă să închidem FB pentru scam și Tiktok. Închizi Tiktok destabilizezi toate serviciile din România.

      222
    • „Închizi Tiktok destabilizezi toate serviciile din România.”

      De ce? Ar putea sa inceapa sa faca si ceva munca?

      Comentariu apreciat.340
    • Cum mai, ca si Romania a pus piciorul in prag. Au oficiat primul „notificator de incredere” care sa dea raport la postari ilegale (vad ca doar despre minori)*

      Cam la nivelul asta suntem, in loc sa dea o lege prin care sa oblige siteurile astea mari sa isi curete scam-urile (sau macar sa le dea jos cand sunt raportate), au creat notificatori oficiali. Pe care Meta si altii se vor pisa cu jet.

      *https://hotnews.ro/eliminarea-continutului-ilegal-de-pe-internet-primul-ong-din-romania-care-primeste-puteri-sporite-in-fata-meta-google-sau-tiktok-1808190

      100
    • trebuie o procedură la nivel european pentru închiderea TikTok și reglementarea Meta

      Meta și-a luat deja o zmetie în Germania de la Deutsche Telekom. A fost un proces pierdut de zuck și compania

      103
    • Voi stiti ca fix pentru genul asta de reclame avem nu doar lege europeana dar si acea platforma de sesizare a „deep fake” in Romania?

      Ahh, ca suntem incompetenti si nu stim sa profitam (de fapt, efectiv nu avem know-how-ul necesar) de regulamentele europene. Noroc cu Olanda, Irlanda si Franta care mai dau amenzi… Ca noi nici WizzAir nu putem amenda ca astia suntem. Asta-i altceva. Dar lege pentru ce fac australienii si posibilitati sa intervenim exista. Ne-au facut-o altii, dar exista.

      Ca normal ca nu face nici X, nici Meta, nici PornHub nimic fara sa fie afectati la buzunar.

      @Flat: Nu ai cum si de ce sa inchizi TikTok. Mi-ar placea sa dispara, dar atata timp cat aplica legea nu ai cum sa-l inchizi. Asta e o solutie de ultima instanta.

      54
    • Marcelee, tu esti bre?!

      02
  2. Cum plm piedone Jr ? Ăla nu știe să se lege la șireturi, legătura lui cu tehnologia e bălitul pe tiktok. Pare că suntem pierduți cu impostura asta generalizată.

    Comentariu apreciat.500
  3. Tu vezi lucrurile gresit. Pana sa ajungi la acele amenzi poti da niste spagute mai mici la cine trebuie. Daca amenzile alea apar inseamna ca nu s-au inteles pe spaga.

    120
  4. Piedone jr e deputat de Suceava :))
    Vreun sucevean pe aici sa ne explice treaba asta?

    Comentariu apreciat.280
  5. Vali sunt de aur link-urile de la tine.
    Pe langa detalii despre Piedone, am aflat ca mai traieste Nini Sapunaru.
    E secretat de stat pentru relatia cu parlamentul si a raspuns unei intrebari puse de sus numit.
    Comedie neagra tara asta…

    200
  6. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1641
    • Ai dreptate, in statele de dreapta, unu’ nu fura, unu’ nu da contracte si posturi pe ochi frumosi… AI grija ca prea la dreapta te intalnesti cu stanga

      98
    • Acele legi sunt facute pentru ” prosti ” pentru ca pe ei trebuie sa-i protejezi. Mult spus ” prosti ” pentru ca si tu esti ” prost ” pentru ca nu stii fizica cuantica, cum nici ei nu stiu sa faca diferenta dintre AI si ceva real.

      Esti fan AUR/SOS ? Crezi ca mascaricii aia fac ceva ? Sa zicem ca printr-un miracol ajung la guvernare, crezi ca ii duce capul sa faca ceva ? Orice! Vor face in continuare pe mascaricii, niste clovni, o sa ajunga guvernul un ghetou.

      Nu zic ca ceilalti fac ceva, zic ca au macar o picatura de bun simt, stiu cum sa se comporte cand ies din casa.

      Australia 35% datorie ? Ia vezi, cat are Germania ? In ianuarie era de 65%.

      OK, toate tarile sunt corupte, ce ar trebui sa facem ? M-as muta pe Marte dar a facut pana racheta si n-au roata de schimb, furata si aia de un guvern.

      134
    • Care ar fi un cadru obiectiv pentru a face diferența între „Își merită soarta” și „Trebuiau protejați?”

      70
    • Datoria guvernamentală a Australiei e 800 de miliarde, 35% din GDP. Asta da teapă! Pe stat cine îl da în judecată? Cine ii dă amendă? Cui ii dai amendă?

      Cat de imbecil trebuie sa fii sa crezi ca datoria guvernului e neaparat ceva rau si ca banii imprumutati sunt doar furati?

      Ba, poate fi ok si chiar benefic pentru economie sa te imprumuti (ca stat) daca o faci cu cap – pentru investitii, proiecte mari de infrastructura, ma rog, chestii care pe termen lung iti aduc bani. E o tampenie doar daca te imprumuti pentru a plati pensiile, sau ca ceausescu – pentru proiecte prostesti, fara vreo valoare economica reala.

      95
  7. Sper ca in comisia aia se da bufet suedez la bautura, ca altfel Manda nu ramane pe acolo ;-)

    120
  8. Ar fi un inceput bun, macar la reclame sa le dea in cap. Daca cauti tepari online o sa descoperi ceva de nedescris. Lumea e foarte naiva. Multi cumpara adidasi de 600-700 de lei crezand ca primesc modele de Nike de 1500 de lei si primesc niste chinezarii imputite de 100 de lei. La cursuri si calificari este iarasi gramada de tepari. Dau bani sa faca tot felul de cursuri de genul stivuitorist, CNG, manichiurista, etc. Nu li se aprinde nici un bec rosu ca sunt prea ieftine, dau banii si nu fac nimic. Am vazut si tepe cu aur, cum sa cumperi aur la jumatate de pret de pe net ? :D Oameni prosti, extrem de prosti, naivi si halosi, vor ei sa „pacaleasca” sistemul.

    134
  9. in caz ca isi aduce cineva aminte acum cateva saptamani mureau toti luptatorii pt drepturile omului pentru ca patronul Telegram a fost arestat in Franta.

    dupa o saptamina de la arest Telegram a inceput in sfarsit sa colaboreze cu autoritatiile pe mai multe subiecte unde refuza inainte sa faca ceva (de exemplu cazurile de pedofilie) si probabil pe multe altele care nu au fost comunicate niciodata presei.

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)