Știrile zilei – 8 octombrie 2024

  1. Roșii . Brunetă . Neon . Gri . Blondă . Brunetă . Pistrui . Blondă . Roșcată .
  2. Eu nu înțeleg știrea asta cu ruperea coaliției
    Am nevoie de traducere pentru ce a vrut domnu general să spună.
  3. Comerțul a crescut
    Duduie mall-urile și cumpărăturile online.
  4. Guvernul a împrumutat tot în septembrie
    6,4 miliarde euro? Că nu știu să număr atâtea zerouri…
  5. Judecătorii CCR încasează sume colosale
    Au nevoie de banii ăia ca să judece corect chestiile arzătoare.
  6. Sistemul de pensii se va prăbuși
    Și depinde de noi cum ne pregătim.
  7. Deputata Vicol era pe făraș de acum 8 zile
    Ori Ciolacu știa ceva, ori cineva de la PSD a sifonat schema Nordis ca să scape de ea.
  8. Numai nenorociri pentru familia Dragnea
    Bietul Ștefan, credea ca aia îl iubea pentru farmecul lui.
  9. Vânzările de mașini în Europa au scăzut
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. 2. Eu nu înțeleg știrea asta cu ruperea coaliției
    Am nevoie de traducere pentru ce a vrut domnu general să spună.

    Și el, că doar nu-l suspectezi că știe ce spune sau spune ce știe.

    Comentariu apreciat.630
    • Imi place primul comentariu la stirea aia, din 2021: „de ce nu spune nimeni ca a intarziat predarea cu 2 ani. tot cere bani de la viitorii clienti dar ii baga in reclame in loc de constructii”

      Si totusi, 3 ani mai tarziu oamenii tot au cumparat in prostie acolo. Tot timpul am crezut ca religia trebuie scoasa din scoli si inlocuita cu educatie sexuala si financiara, dar acu’ bag seama ca ar trebui si ceva ore de logica.

      Comentariu apreciat.471
    • @ Scribus
      Stii ca logica este deja materie de studiu in scoala?
      Asta e mai trist. :-)))
      Cat despre religie…la noi se preda ortodoxia nu religie. E doar indoctrinare religioasa ortodoxa.

      83
    • Un sofism este un raționament corect în aparență, dar fals în realitate.
      Prăjiturile de deasupra arată bine. Deci toate prăjiturile din cutie trebuie să arate bine.
      Cam asa si aici.

      10
    • Eu ii propun lui Zoso sa scrie un articol despre treaba asta cu contractele de publicitate si influencarii. Si vorbesc serios pentru ca eu nu inteleg un lucru. Trecand peste “pacanele” si “porneturi” unde stim clar ca = toxicitate/rau pentru societate (nu pentru ca zic eu ci pentru ca sunt demonstrate de catre “cercetatorii britanici”), cum as putea eu ca “influecar” sa ma feresc de tepele elaborate precum Nordis?
      Adica daca maine firma de topoare la care face Zoso reclama intra in faliment pentru ca a dat niste tepe, pot sa l acuz pe Zoso ca e un “fomist”?

      *a nu se intelege ca iau apararea cuiva insa eu de exemplu am luat niste tepe cu niste furnizori pe care i am platit inainte, initial s au dovedit chiar surprinzator de profesionisti ulterior dovedindu se ca sunt niste mari tepari. Eu la randul meu am recomandat si altora din domeniu sa lucreze cu aia ca par “de treaba” (recomandat in sensul ca am povestit ca lucrez cu X, ca pana acum sunt multumit, etc). astfel eu si inca veo doi apropiati am luat niste frumoase mu***i!

      Pot fi eu acuzat ca am fost complice la treaba asta in conditiile in care am lucrat cu ei bine la inceput si ca am fost multumit?
      Adica banuiesc ca un inlfuencar din asta are un soi de agentie de publicitate in spate sau manager sau cum s o mai numi el, ca ala umbla dupa „bani” „vanzandu si” clientul adica influencarul.
      Inteleg ca unele produse sunt „in your face” fake, sau rele, sau toxice, etc, si poti spune din start NU dar in cazul asta cu Nordisul care chair e o teapa mega bine elaborata, cum ai putea sa te feresti de asta?

      51
    • alex,

      1. o să public azi ceva gen semnal de alarmă cu o chestie care nu este țeapă, dar eu nu mi-aș băga banii acolo.
      2. clienți nordis dăduseră în judecată compania de acum 2-3 ani, dar tot erau oameni care investeau.
      3. nu cumperi sub nici o formă ceva ce nu e construit.

    • La alea cu imobiliare te poti feri usor macar de un lucru, daca iti vinde un antecontract, o promisiune, practic nu-ti vinde nimic, daca tu dai banii pe o promisiune poate nu ii meriti sau nu-ti trebuie

      10
  2. 5. Asta e solutia: sa le dam tuturor bugetarilor venituri mari, ca sa nu se mai lase tentati si sa eliminam coruptia!
    Euh…stai putin…

    Comentariu apreciat.491
    • Frumos Mercedes avea băiatul de la biroul de imigrări Ialomița (de ce trebuie sa fie in fiecare județ? ) , care lua șpagă pt fiecare asiatic de venit la muncă la noi… În interceptări se plângea că fără șpagă ar muri de foame cu salariu de 8000 lei pe lună…îl ajuta prietena sa colecteze banii, cine spunea că nu mai sunt povesti de dragoste…

      Comentariu apreciat.571
  3. 7. 🤔 Oare cu ce îl are la mână Matracuca pe Grindeanu?

    Comentariu apreciat.271
    • la mana, in gura…

      Comentariu apreciat.290
    • Iti dai seamam ca nu o sustine gratis. Singurul inconveninet e ca trebuie sa nu uite sa scoata ceasurile de lux de la mana, cand da interviuri. Om mai antipatic ca Grindeanu, rar vezi.

      231
    • Eu unul cred ca după recentul scandal cu CCR, dl Ciolacu își va reconsidera poziția (băi, fără aluzii, da?!?) față de dna Vicol. Nu de alta, dar s-ar putea să aibă nevoie de relațiile dumneaei din vremea când profesa avocatura…

      10
    • @Dufu, ce politicos ești… Ciolacu = covrigar, madam Vicol = ciumăfaie. Așa se pronunță corect.

      10
  4. 9. Domeniul auto e in galeata. Si furnizorii de componente au inceput sa taie din cheltuieli, mai dau afara, mai reduc una alta. Continental dupa problema cu sistemul de frana probabil se dizolva si se va vinde pe bucati, vitesco a fost vandut la schaffler, e greu.
    Inca o industrie pierduta de europeni in fata asiaticilor.

    243
    • Inca o industrie care a refuzat ani de zile sa se reformeze si a preferat sa minta si sa jecmaneasca consumatorii, pe ideea “too big 2 fail”.
      Si nu uitati, chinezii sunt inca tinuti la vama.

      Mie minee pare ca producatorii auto pur si simplu au uitat sa inttebe ce vor cumparatorii.
      Stiu ei mai bine din excel, acolo unde fircare clasa e segmentata cum si-o doresc ei, nu cum o doreste piata.
      In continuare cutiile automate sunt rare pe masinile europene, iar cutiile de pe modele ieftine sunt niste jeguri.

      Comentariu apreciat.403
    • Cand a venit criza de semiconductori si lumea statea la coada cu banu in mana sa cumpere si cea mai prastie masina, toti producatorii si vanzatorii si-au zis: „gata, sunteti la mana noastra” si au inceput cursa scumpirilor. Ei, se pare ca nu.

      Comentariu apreciat.320
  5. Iar ai stricat platforma hotnews.ro ….

    100
  6. Din 4. rezulta 3.

    31
  7. Sper ca pagubitii de catre Nordis o sa voteze tot PSD, doar partidul le va face dreptate … Mai tin minte niste pensionari in Craiova care strigau ca nu isi vand tara. Cand a pus mana PSD pe Electroputere si a vandut-o pe bucati, pana cand la final s-a inchis, nu i-am mai auzit ca spun ceva

    Comentariu apreciat.361
    • Se pare ca Ciorlacu (dupa nea nelu, nastase si baselu, pare cel mai smart animal politic dambovitzean) a mirosit ca scandalul Nordis e o oportunitate politica si i-a dat ‘drop’ chizdei aleia botoxate si penibile de Vicol. Nu m-ar mira sa vad ca justitia se apleaca cu celeritate si elan muncitoresc asupra cazului. Nu,sastea linistiti pagubitii, nu vor vedea niciun sfantz inapoi, insa dpdv pur mediatic, justitia va fi servita! „Cu draaag…:”

      20
  8. Cred ca e prima data când vad si-o bruneta la piele!

    55
  9. 2. „Practic, Ciucă a anunțat că nu se mai f*te cu Marcel, dar rămâne în apartament încă trei luni cât e plătită chiria.” de la Radu Dragomir

    Comentariu apreciat.292
  10. 3. In Iasi se mai deschide un mall si inca un centru comercial langa, fix 25 metri distanta !!!?, de un centru comerical Carrefour Era.
    Langa Silkdistrict se deschide un kaufland, asta inseamna ca avem 2 kauflanduri la 1 statie de tramvai distanta. Pe hartie va insemna crestere economica, pib-ul sus de tot – dar prin consum.

    81
  11. 2. Dar tu crezi ca retardatii aia de la PNL stiu ce vor? Acum o saptamana ma rugam sa nu fie turul 2 intre ciolacu si simion, acum ma rog sa nu fie intre ciolacu si ciuca.

    53
    • O să fie între Lasconi (sau candidatul ÎNTREGII drepte) și Ciolacu. Evident, în întreaga dreaptă nu intră Simion, dacă mai e cazul să precizez…

      10
  12. 5. „Jucătorii” CCR sunt la faza „de la fiecare după capacități,fiecăruia după nevoi”

    70
  13. Presimt c[ Ciuca va mai scrie o carte..
    E singurul suficient de bine clasificat cat sa poata scoate din arhivele care nu exista materialele pentru o „Scurta și neromanțată istorie a bocancilor din politica bucuresteană„`

    70
  14. Problemele industriei auto erau vizibile de ceva vreme. Chiar daca nu aparea dip-ul asta temporar al EV-urilor, industria tot era fututa. Ca n-ai nevoie de jdemii de fabrici de componente cand tu misti tabla cu o baterie si niste cupru.

    Solutia pentru Europa e doua: semiconductori si armament.

    84
  15. 9. Aaah, miracolul electromobilitatii se duce pe pwla in absenta pomenilor de la stat?
    Neplacut, ce sa zic. Poate e cazul ca constructorii sa rada vreo 20-30% din pret si, ce sa vezi, probabil oamenii vor da din nou o sansa bateriilor ale pe roti….

    110
    • Problema e ca nu se cumpara nici ICE, ca EV e neglijabil oricum.

      50
    • Da, dpdv numere absolute de vanzari.
      Dar dpdv investitii si prioritate in buss planurile producatorilor, EV erau star! Motivele fiind:
      -segmentul avea de departe cea mai mare crestere in vanzari
      -acolo se mutase focusul tuturor competitorilor din piata
      -marja de profit pe unitatea de EV vanduta era cu muuuuult mai mare decat la ICE. Devenise borcanul cu miere al industriei auto, in principal pt ca exista ajutor consistent de la stat dar si carasi aurii „early adopters” care ar fi platit in plus ca sa fie primii testeri. Stii cum e, prost nu e ala care cere…

      20
  16. 2.
    Generalul aplica strategia militara de success: ataca prin retragere!

    100
  17. 2.

    Știrea e simplă: se prefac că se ceartă, ca PNL să ia mai multe voturi (mimând opoziția), iar după alegeri se împacă (bine, ca să se împace trebuie mai întâi să se certe pe bune, ceea ce nu e cazul), pentru că oricum ziceau că vor să guverneze împreună 8 ani, din care a trecut doar un ciclu electoral.

    Partea tristă e că manevra asta probabil o să reușescă, pentru că românii au memorie scurtă, de caras, cum zicea CTP.

    O să avem și USL 3.0.

    20
  18. 6. Oameni buni, strangeti bani pentru pensie că nu se știe dacă in ritmul ăsta psd va nai avea de unde să le plătească. Mai renunțați să cumpărați tot felul de prostii, cumpărați aur (doamna vicol are de 1 milion de euro, videanu tocmai a luat un colier de jumate de milion de euro și nu cred că de proști ce sunt), cumpărați apartamente prin europa de vest, nu de la nordis, acțiuni de la Buffet sau alt priceput la bursa. Să fiți sănătoși!

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)