Oh, nu, Nordis avea probleme?!?!

Cine ar fi crezut? Din reclame nu ar fi bănuit nimeni că e ceva necurat acolo. Imobiliarele duduie, cumpărați în continuare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

97 comentarii

  1. Pana diseara apar 2-3 articole platite pe hotnius si diji. Niste heitari astia de la Recorder.

    Comentariu apreciat.1065
    • Asa e. O sa vedeti ca pana la urma, Nordis e cu finalizare.

      Comentariu apreciat.353
    • Piata imobiliara din Ro – o schema Ponzi mai cu staif

      121
    • mor cu inteligentii astia care dau vina pe victime ca „s-au zgarcit” la 100E si n-au platit un avocat care sa ii avertizeze vezi doamne de pericol.

      la orice dezvoltator mergi, clauzele sunt pe modelul „take it or leave it” cel putin alea care conteaza. orice avocat o sa iti spuna ca iti asumi riscul sa iti pierzi toti banii semnand o promisiune de vanzare. asta se intampla doar fiindca traim intr-un stat esuat si doar mimam civilizatia.

      gata, te-am scutit de onorariul de 100E la avocat, mergi acum si traieste-ti viata fericit.

      singura protectie reala pe care o poti primi cand inchei o promisiune de vanzare, este sa ii ceri dezvoltatorului sa te inscrie in cartea funciara, lucru pe care nu il va face niciun dezvoltator, niciodata. deci nu te ajuta cu nimic informatia asta.

      21
    • apropo, foarte similara era si faza aia cu mobila pe comanda de acum 1-2 ani.

      e vina ta fratele meu ca nu ai facut due diligence pe fabricute de mobila si ca ai dat avansul unor tepari, nu e vina statului ca permite niste escrocherii super banale, gen srl-uri suveica si contracte de consultanta si marketing fictive. na, acum prinde orbu’ scoate-i ochii, si executa-i silit pe aia care au doar capitalul social de 200 de lei pe numele lor.

      asa si la nordis, aia incaseaza venituri pe NORDIS HOTEL SRL si pagubitii care au castigat in instanta nu isi recupereaza prejudiciul fiindca NORDIS MANAGEMENT SRL are 0 lei in conturi. iar asta e vina victimei evident, fiindca nu si-a facut due diligenceul si n-a dat suta la avocat.

      10
  2. Eu ce nu inteleg, cu toate ca oamenii au acces mult mai usor la informatie, cat si bani pentru a discuta cu un avocat bun inainte sa faca achizitii atat de mari, tot isi iau teapa.

    Dar na, de ce sa plateasca niste oameni care sa-i informeze inainte despre posibilele probleme cand: ‘lasa ca stiu eu mai bine’.

    Teoretic n-ar trebui sa le permita legea sa faca asa ceva dar mna, dai si tu macar un search pe google inainte sa ‘arunci’ suta de mii de EUR.

    Comentariu apreciat.595
    • 1. Legile sînt de căcat și interpretabile.
      2. Ăia au avut avocați și mai buni cînd au făcut clauzele contractuale.
      3. Autoritățile nu-și fac datoria pentru că sînt controlate de mafioți.
      3=>4 Ia ghici unde este șefă Vicol, la comisie în parlament.

      Comentariu apreciat.580
    • Marinel, iti iei avocat inainte sa semnezi, iar unul bun, o sa te atentioneze la ce riscuri te expui, asta e si ideea. O sa-ti explice ca legea e interpretabil si in cazuri de genul asta, iti spune sa platesti daca iti asumi riscul ca poti sa pierzi toti banii.

      Nu e vorba sa platesti cu gandul ca mergi in insanta dupa pentru ati recupera banii in cazul in care nu e ok deoarece societatea cu care inchei contractul, poate ‘ramane’ fara bani si nu ai ce sa faci nici cu executor judecatoresc, ideea este sa previi.

      193
    • @Adin, vezi vtm ca toate pre-contractele vietii sunt facute in asa fel incat sa existe un dezechilibru de putere intre cumparator si vanzator in favoarea vanzatorului.

      Poti sa ai tu avocatul lui peste, daca dezvoltatorul vrea o clauza anume, ea ori exista ori tu nu mai cumperi si aia e. Take it or leave it.

      Nu iti trebuie avocat sa intelegi ce clauze sunt abuzive intr’un contract. Daca ai facut bani de avans sau chiar 100k euro intelegi si singur, dupa o parcurgere sumara a pre-contractului, ca tu te afli in dezavantaj.

      Problema este ca legea nu te protejeaza, este interpretabila, dezvoltatorul poate sa accepte clauze de la tine (ffffff rar) doar daca ele sunt oricum frectie la picior de lemn, nu daca l’ar pune pe el intr’un real pericol. Asta asa ca sa iti dea tie impresia ca totul e ok.

      Oricum la cat de usor bagi o firma in faliment, scrie tu ce clauza vrei tu, citeste si reciteste tu oricate contracte vrei tu, ala daca e pus sa iti dea teapa iti da oricum. Si la nivelul Nordis, cu atata spate, iti iei teapa cu legea in spate si tu si toate clauzele tale. Maxim face cineva puscarie dar tu banii nu’i mai vezi.

      Acum intelegi de ce toti avocatii tai sunt degeaba, de ce toate clauzele tale sunt si ele degeaba, si de ce ai nevoie de o reglementare si un control mai puternic al statului pentru a te proteja pe tine cumparator asa cum a facut Franta?

      251
    • @Adin
      Vezi aici banul cash? Vreau să văd apartamentul, nu o gaură în pămînt. Aaa, nu este? Pa și pusi. Altfel ăștia toți își merită soarta că au cumpărat himere…

      122
    • Cand am vrut sa cumpar un apartament in Romania de la un dezvoltator, mi s-a zis ca vom semna un ante-contract. A durat mult pana au hotarat sa imi trimita o copie a contractului inainte de a ajunge la notar. Nici macar nu voiau sa auda de negociere a clauzelor (cereau avans mare, posibilitatea de a nu respecta termenul de livrare fara penalitati, marja de eroare la numarul real de metri patrati utili fara posibilitatea reducerii pretului, durata garantiei constructorului neprecizata).
      Pe langa negocierea celor de sus, as fi introdus un pact comisoriu (posibilitatea de a cere rezolutiunea contractului in caz de nerespectare a termenelor) asociat cu daune compensatorii calculate pe zi de intarziere. Daca nu platiti un specialist sa va sfatuiasca, macar incercati sa discutati clauzele astea, vedeti reactii. Asta ar putea sa va arate cu ce fel de oameni aveti de a face.

      Desi parea o afacere foarte profitabila, am decis sa nu il iau. Cativa ani mai tarziu, s-a dovedit ca dezvoltatorul era serios, dar eu nu ma joc cu banii mei fara garantii. Asadar, desi risc sa platesc mai mult, conditiile mele sunt: bun finalizat, inspectie tehnica facuta cu un specialist adus de mine, contract de vanzare-cumparare dupa verificarea extrasului de carte funciara. Nu uitati sa verificati inregistrarea in cartea funciara imediat dupa inchierea contractului de vanzare-cumparare.

      100
    • @adin
      Multi cumparatori sunt asistati de avocat, dar pana la urma rolul lui e limitat, poate sa iti prezinte riscurile la care te expui si sa te sfatuiasca sa nu te bagi, insa decizia de a cumpara iti apartine.
      Multi oameni stiu de la inceput ca exista un risc cata vreme dezvoltatorul are credite si face apartamentul pe banii lor, sau e cine stie ce SRL infiintat de dubiosi, iar legislatia e clar in defavoarea cumparatorilor, doar ca multi merg pe principiul „nu mi se poate intampla mie”. Daca dezvoltatorul intra in insolventa stai la coada sa iti iei banii si mai mult ca sigur nu iei nimic daca intri in concurs cu creditori bugetari. Iar legislatia insolventei prevede ca poti cere instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare doar daca sunt indeplinite anumite conditii specifice, care de multe ori nu pot fi indeplinite cumulativ, asa cum cere legea. De exemplu, se cere ca bunul sa nu aiba o importanta determinanta pentru reusita unui plan de reorganizare, conditie care nu e indeplinita in cazul in care administratorul judiciar demonstreaza ca poate fi vandut la un pret mai bun si astfel pot fi acoperite mai bine creantele. La fel, e necesar ca promisiunea sa fie notata in CF, dar cum spunea alt comentator pe aici, CF are doar imobilul, nu si apartamentul in cauza.
      Cred ca sunt lucruri stiute de multi, inclusiv de cei care au cumparat apartamente de la Nordis si care cu siguranta isi permiteau sa apeleze si la un avocat.
      Avand in vedere ca exista precedentul israelienilor care au dat teapa si au lasat blocurile neterminate in Colentina, probabil ca ar fi de dorit sa se modifice legislatia in sensul ca nu poti construi daca nu indeplinesti niste conditii de bonitate financiara…dar traim in Romania si na, nu ar fi in interesul unora ca Vicol si multi altii :)

      20
    • Ca om ce am trecut printr-o experienta de genul, am luat un apartament, am platit mare parte din suma, restul de 20k euro ramanand la finalizare dar nu mai tarziu de data n, aici e prima chestie. Finalizarea s-a realizat cu doi ani intarziere, dar eu daca nu achitam suma aia de 20k, ei puteau sa rezilieze antecontractul si sa perceapa 15k euro din suma deja achitata si restul sa mi-i inapoieze. Mi-am asumat sa cumpar fiindca erau deja 3 etaje din 4, 4 fiind o supraetajare pentru care nu obtineau aurorizatii, o intreaga epopee.
      Toate antecontractele astea sunt facute sa fii in dezavantaj iar statul roman e primul sa te arda si sa nu iti ofere nici o protectie, nici macar dupa, cand intervin n vicii de construcție, iar dezvoltatorul isi pune palma in fund, acel isc e zero barat.

      10
  3. Tu le popularizezi investigatiile, Arhi ii acuza de servite si reportaje la comanda. Cetateni, ramaneti turmentati!
    Da, da, sunteti toti adulti aici, doua lucruri pot fi adevarate in acelasi timp…

    Comentariu apreciat.949
  4. Oamenii sunt prosti si se lasa furati de mirajul luxului promis.

    Cumpara acum, se plateste singur din chirie (vezi si epopee Dubai).

    E o teapa, urmaza ONE.

    Comentariu apreciat.686
    • Nu baga nimeni bani munciti acolo, sau in orice caz bani pe care nu isi permit sa-i piarda. Iata, am inceput deja sa gandesc ca un dezvoltator roman.

      Comentariu apreciat.4010
    • La santierele one se lucreaza pe maxim. Locuiesc alaturi si inclusiv sambata pana la pranz nu avem liniste…

      Comentariu apreciat.292
    • One e serios, dar overpriced.

      97
    • @Tudor – exact asta e toata discutia despre imobiliare – oamenii vor ieftin si bun si sunt suparati ca nu gasesc.

      83
    • Deci se sparge odata bula? Sau in continuare statul ii gireaza pe labagiii
      astia cu Noua Prima Singura etc. Casa?

      52
    • da ma Jean Bonbon, astia cu prima casa cumparau la nordis si la one :))))

      51
    • stiu niste oameni care au luat zeci de apartamente la nordis..nu e niciunul strain de ce se intampla acolo..bag mana in foc ca nici astia care apar in video nu sunt chiar asa habarnisti :D

      50
    • @Gogu cata dreptate ai, doamne cata dreptate ai. Stiu caz in oras la mine cu o”babă” ce a luat 6 apartamente cash la 105.000euro bucata.

      50
    • @raul am zis ceva eu de nordis sau one? Daca pica agaricii astia ar urma un recul in toata piata, sunt cam putini dezvoltatorii aia corecti. Si daca mai adaugi la reteta si niste politicieni implicati/rudele lor (Vicol, Basescu, Cosma etc), nu-ti mai da cu rest. Hai ca nu-i greu. Mai bine zi drept ca n-ai vazut tot reportajul.

      30
    • @Bigbear, ce anume cauta oamenii ieftin, ma minunez sa vad toate cotetele de prin București de exemplu la preturi imobiliare tip foame. Uite one fabrica de glucoza, e la marginea orasului, langa centura si autostrada, aglomeratie cat cuprinde, si cer aproape 400k pe 3 camere, atat e si prin barcelona un apartament mai mare decat asta. O sa ziceti ca romanii sunt mai bogați ah? Eu ma refer strict la cum arata in jur in bucuresti

      10
    • @Horace daca te uiti pe geam si vezi mai multi oamen care privesc la bloci decat numarul de apartamente inseamna ca si ONE a vandut un apartament la mai multi proprietari :)

      00
  5. Ce mă întristează cel mai tare este lipsa unui minim due diligence al cumpărătorilor înainte de semnarea ante-contractului/plății avansului.

    Dai sute de mii de euro și nu poți să mai scoți încă o sută să plătești un avocat să-ți parcurgă actul ăla ca să-ți spună că te bagi în ceva super dubios? Știu că e urât să faci victim blaming dar pur și simplu nu înțeleg cum să ai atâția bani pentru „investiții” și să nu te asiguri că e legit pentru tine ce urmează să faci.

    Also, mulți pățiți sunt din diaspora. În general românii din diaspora pleacă pentru că România…e o țară eșuată la niveluri multiple, corect? Și atunci cum te duci ca o floricică să „investești” în țara din care ai fugit? Ai uitat că statul e mână-n mână cu mafioții? Credeai că s-a curățat în mod semnificativ politicul? Bizar…

    Sper să ajungă să-și găsească dreptatea într-o bună zi dar…probabil că e wishful thinking.

    Comentariu apreciat.813
    • Pentru ca toti vor sa semneze un contract cu discount de 10-20% , sa dea 80 de mii pe apartament ca atunci cand este construit (in 1-2 ani) sa valoreze 100-110 mii.

      Altfel e plina piata de apartamente de vanzare, insa la 100 de mii, nu mai este super oferta.

      151
    • Discount-ul ala pe care ti’l dau ei de 10% in 3 ani cat dureaza pana iti livreaza marfa, il obtii de cel putin 2 ori in aceeasi perioada de timp daca in loc sa pui banii la avans, ii pui in titluri de stat. E o mare prostie in perioada asta cand dobanzile sunt atat de mari, sa dai 100k euro avans pt un discount de 10%. Pai faci 20k euro doar din dobanzi in 3 ani. WTF, oamenii nu gandesc deloc.

      62
    • Eu cunosc personal milionar in euro care joaca la 6 din 49. Asta e romanul.

      53
    • Ok, discount, am înțeles. E ca la precomandă la jocuri, dai 50 de euro în loc de 60 cât va fi la lansare. Este perfect ok. Dar și când scoți banii repede pentru discount, nu te asiguri că ai actele beton înainte să-i dai din mână?

      Eu am rugat un avocat să se uite peste ante-contract și peste contractul de v-c la un amărât de apartament de 3 camere din Berceni. Dar când te joci cu multiple (!!!) apartamente de lux la malul mării? Sunt eu ăla ciudat că mi s-ar aprinde toate beculețele în cap?

      Înțeleg că poate în Vest instituțiile statului și notarii sunt acolo să te protejeze, dar ăștia nu erau vestici, erau români plecați.

      Also, clauză anti-defăimare? Serios? Cel care le-a luat banii avea și mustățile răsucite?

      33
    • Boss! Uite eu am platit un avocat cu 200E/h sa se uite la mine in contract (comercial, nu imobiliar) si sa imi zica … fix ce stiam si eu ca nu e ok.
      Unele clauze le-am scos din contract, altele au fost declarate ne-discutabile.
      Vrei sa continui, bine! Nu vrei, iar bine!

      20
    • „Notarii sunt acolo sa te protejeze”
      :))))))))))))))))

      Au numerus clausus, nu-i atinge nimeni.
      Asta pe langa nume sonore de notari ca Basescu, Mitrea, Tariceanu, Ontanu (chiar daca si-au mai schimbat numele dupa ce s-au maritat).

      20
  6. Ce ma amuza oamenii astia care au reusit sa iasa din saracie sa faca un ban si apoi au impresia ca sunt mai destepti ca restul si se apuca de investitii asa dupa ureche, chiar nu-mi gasesc simpatia fata de astia, la mai multe :)
    Btw nenea ala a incurcat pilonii cu pilotii, bine ca n-a zis chiloti

    Indecis. Tu ce zici?3517
    • Ps. Partea cu pilotii cred ca e corecta, nu sunt in domeniu asa ca nu aud exprimarea, eu le zic piloni, asta e :)

      73
    • inainte sa razi public de cineva, mai bine te documentezi despre ce e vorba.

      141
    • Piloți sînt și cei care pilotează nave sau aeronave (salut Ponta, mneata fusăși doar cochilot), dar și pilonii care se înfig în pămînt la adîncime mare, eventual pînă la roca de bază ca să fie stabilă clădirea/podul de pe ele…

      150
    • În construcție, un pilot reprezintă un stâlp de lemn, oțel sau beton (armat), fixat în pământ, vertical, pentru a transmite la stratele de teren rezistent greutatea construcțiilor de deasupra sau pentru a consolida terenul.[1]

      După modul de execuție, piloții se clasifică în piloți prefabricați și piloți executați pe loc.

      Metodele cunoscute pentru înfigerea piloților prefabricați sunt: baterea, vibrarea, presarea și înșurubarea. Cel mai răspândit procedeu este înfigerea prin batere.[2]

      Comentariu apreciat.250
  7. Eu vad ca sunt in continuare destui de multi romani cu bani de care n-ar prea avea nevoie.

    Comentariu apreciat.583
  8. Cei mai serioși în imobiliare sunt Clanurile Sportivilor , Smenarilor etc ! 😁

    Comentariu apreciat.410
  9. Relelul ala de la Hornbach, (din ”Alte linkuri”) nu imi inspira incredere.

    eu l-as lua pe asta, e mai ”de firma”:

    https://www.electriccasa.ro/releu-tracon-monitorizare-tensiune-110-240vac-vdc-10a-1nd-narv1/

    eventual cuplat la un releu daca se doreste curent mai mare

    41
  10. Alo, alo, sunt eu, Picasso

    91
  11. Interesant…oameni cu scoala, medici: „am mers cu incredere pe promisiunile date”.

    220
    • Partea „geniala” la ce-au facut astia de la nordis e publicul tinta.

      Aia care-au facut 100-200k afara sunt oameni stabiliti pe-acolo de niste zeci de ani care
      1) Sunt obisnuiti cu un mediu in care nu-ti da nimeni teapa asa pe fata
      2) Au pierdut contactul cu realitatea din Romania. Nu stiu cum e cu justitia pe aici.

      Traiul intr-o societate „blanda” te-nmoaie si uite-asa iei teapa cand dai de o societate Wild-Wild-East.

      00
  12. „Investitie sigura.”

    Macar un minim de comparatie intre Romania si tara in care isi fac banii micii investitori:
    – cine ofera sfaturi de investitii?
    – care sunt conditiile pentru a putea oferi sfaturi de investitii?
    – cine ii controleaza pe cei care ofera sfaturi de investitii?
    – ce se intampla cand investitia nu respecta parametrii din prospect?
    – au fost informati de riscuri?

    Vorba din alta schema: in fiecare zi se naste cate un prost. Scopul nostru e sa il gasim si sa ii luam banii.

    Comentariu apreciat.310
    • Nordis stie reteta succesului: apa, aerul si fraierul :)

      Comentariu apreciat.290
    • @Necris – hai sa nu amestecam chiar asa planurile, desi ai plecat bine – cine ofera sfaturi de investitii? Un consilier de investii, nu? Insa nu amesteca vanzatorul cu cumparatorul, Daca tu vinzi un pix si spui ca este o investitie grozava aia este partea de marketing, daca vrei sa sti ce inseamna o investitie si sa primesti sfaturi despre cum sa iti administrezi banii atunci te duci la un specialist, semnezi un contract si primesti consultanta.

      Iar toata partea asta de consultanta este facultativa, omul este liber sa isi administreze banii pe ce vrea. De curiozitate, din toti acei clienti pagubiti cati au lucrat cu un profesionist in investitii care le-a sugerat sa bage banii intr-un proiect imobiliar? Oh, nici unul? Interesant, nu?

      Si mai este un aspect despre care nu se vorbeste destul de clar si raspicat – cand semnezi o promisiune de vanzare/antecontract pentru un proiect care o sa fie construit in viitor iti asumi un mare risc, indiferent de tara si numele constructorului si toti care o fac spre ca pana se construieste blocul pretul apartamamentului creste cu 10-20-30%.

      Altfel cumperi unul gata construit, nu?

      Si tot ce am spus nu are legatura cu Nordis, tinand cont ca are legatura cu Vicol de la PSD este evident ca aia fac ce vor si justitia nu o sa ii atinga in veci. Nu inteleg insa de ce sa te lacomesti la niste milioane de euro ca orice fomist cand avand protectia PSD la nivel national ar fi putut sa fie cel mai mare constructor in tara, practic tiparind bani.

      75
    • „Nu inteleg insa de ce sa te lacomesti la niste milioane de euro ca orice fomist cand avand protectia PSD la nivel national ar fi putut sa fie cel mai mare constructor in tara, practic tiparind bani.”

      Un hot avea o dilema grea de tot: sa fur sau sa muncesc?

      191
    • @Bigbear, în alte tari riscul ala e mai mult un risc a profitului mai mic, nu al tepei complete, ca în vest nu construiește oricine, toate construcțiile sunt asigurate și făcute cu credit nu cu banii fraierilor dar la noi toți tac și fac, mulțumiți aia care își iau partea, nemulțumiți aia care au cotizat ca fraierii. E amuzant cum doreii au vrut sa investească în România când o puteau la fel de bine face în tara unde au emigrat și fără riscurile aferente, dar asa e când crezi reclama și foamea de îmbogățire rapida te apasă.

      70
  13. 5% din pagubiti pedepsind aspru cu mana lor 10-20 de avocati, directori de marketing si vanzari si 50 de ani de acum incolo nu s-ar mai intampla asa ceva in Romania. Macar bolnavul de leucemie sa zica „facit!” si sa puna pana pe o borsmasina. Ca fapt divers, primavara araba a pornit ca unul si-a dat foc in fata sectie de politie.

    84
    • Sa pedepsească pe cine? Firmele fantoma? Politicienii și acoliții lor? Interlopii?
      Când a fost ultima data când romanii au pedepsit un politician? Când i-au aruncat un molotov în mașină sau în casa? Ala de acum câteva săptămâni nu se pune

      113
    • Romanii nu sunt in stare sa puna la punct un sef de asociatie de proprietari de 81 de ani si tu visezi Equalizer 4?

      Comentariu apreciat.452
    • Gogu, esti ok?!

      01
    • Si-uite asa ajungem la gun control.

      E bine sa ai access la arme ca atunci dispar teparii,
      Dar nu e bine sa ai access la arme ca mai apar si dezaxatii.

      00
  14. Nordis Group și Federația Română de Fotbal sunt parteneri de la sfârșitul lui 2020! Nordis, dezvoltator imobiliar specializat în construcția de imobile premium, cu capital exclusiv românesc, susține Comisia Centrală a Arbitrilor și toți arbitrii au sigla lor pe mâneci și, parcă, pe piept.

    240
  15. Oh nu! Daca nici in „investitie sigura” si „profit garantat” nu te mai poti increde atunci nu stiu ce sa zic :D

    Comentariu apreciat.351
  16. Asezati-va linistiti la locurili voastre!
    Peste cateva zile nu va mai vorbi nimeni. Toti vor fi pe burta ca e apa mica. Nimeni nu v-a pati nimic.
    Uitati-va la ultimile reportaje Recorder… au facut valva cateva zile si dupa s-a asternut praful – primarul de la Sinaia (poate este impicat si cu nordisul?), directorul de la s3 care si-a cumparat penthouse, preotii… Nicio ancheta, nciun arestat.

    231
  17. Poate ne trezim si incepem sa cumparam apartamente DUPA cs sunt gata? Cu verificat impreuna cu avocat si ingeri? Zic si eu. Se pare ca inca ne plac tepele.

    190
    • Pai al doilea sau al treilea cumparator al aceluiasi apartament probabil au verificat, numai primul a mers pe incredere

      151
    • Unele s-au vândut a treia oară!!! A treia oară, da?! Primul a fost fraier, al doilea la fel, băi fraților, dar și al treilea???

      20
  18. HAHAHAHAHA! JUBILEZ! DA, multa muie pagubitilor si bravo Nordis, trebuia sa le ia si zaharul din ceai! De ce, va spun eu! Credeti ca aia nu vor sa apara la TV din cauza nush care-i clauze abuzive de 20.000, clauza pe care o desfiinteaza in instanta si un student la drept de anul III? Nu, fratilor, aia sunt bani din spagi. Poate iau astia de la Recorder promisiunile de vanzare-cumparare la puricat si identifica si cumparatorii. O sa-i vedeti pe aproape toti in posturi de conducere in diferite institutii ori firme mufate la stat. Credeti ca intamplator au ales sa vorbeasca asumati doar cumparatorii din diaspora?! Sunteti naivi. Daca-i lua pe camera si pe cumparatori, regaseam toti bugetarii de varf din Provincie si Bucuresti. Pe asta au si mizat cand au dat integral banii inainte: „haidi bre, n-are cum sa fure in halul asta un psdist pe alt pesedist”. Chiar apropos, majoritatea au actiuni pe persoana fizica in instanta. Luati la intamplare cateva nume de acolo si trecetile prin google.

    80
  19. Antecontractul nu se inscrie in CF de notar? Sau e vorba de acea rezervare sau promisiune, adica o foaie semnata intre 2 persoane fara notar?
    Daca e a doua varianta, cum totusi sa dai 95% din suma, fara notar?

    120
    • nu obligatoriu, doar daca ambele parti sunt de acord si cer asta. din cate am vazut, majoritatea dezvoltatorilor strecoara in antecontract o clauza prin care se cere sa NU se noteze in CF. si cum majoritatea lumii nu citeste nimic, doar semneaza, asa ramane.

      120
    • Se face la notar dar nu se inscrie in CF.
      Important e ce clauze sunt in Antecontract. La mine de exemplu cu avans 5%, in caz ca nu era gata intr-o luna de la termenul din contract si nu doream sa mai astept imi returnau aia 5% si cam atat. Daca refuzam sa platesc apartamentul daca era gata la timp, pierdeam eu aia 5%.

      62
    • intreb si eu, dar daca blocul e in faza de proiect, inseamna ca nu exista CF pentru apartamentul respectiv( pentru ca apartamentul nu exista), deci nu are unde sa se inscrie, corect? Cred ca notarul ar fi trebuti sa le expuna riscul asta cumparatorilor cand s-au dus la semnat.

      161
    • @obositu: pacat, atunci de ce mai mergi la notar? un contract intre 2 parti are aceeasi valoare. La notar avantajul e inscrisul in CF

      @Silviu: asa au si ei, insa ti-a spus in documentar ce inseamna castig in instanta: ani de zile pierduti si la executare pwla, nu are bani in cont.

      @bogdan: proiectul trebuie sa aiba un lot de pamant pe care e facut, se inscrie in CF colectiv sau cum se numeste tot ce e relevant. la final cand se sparge CF pe CF mai mici, se inscriu doar cele 2 parti.

      80
  20. N-am nici o mila pentru fraierii care cumpara din stadiul de proiect

    41
  21. Ce mi se pare cu adevarat socant este ca au au tepuit doar un rand de fra…clienti la un apartament.

    80
  22. Nordis si-a suspendat conturile de Facebook si Instagram :) Oamenii au firma din PR din aia scumpa, nu se joaca :D

    141
  23. Oare ce parere are Selly despre toate astea?
    A, nicio parere.
    Ma scuzat’!

    110
  24. Faza cu Nordis are si parti amuzante. Alaltaseara in timp se spalam vase am auzit /vazut emisiunea Faradelege la B1 – https://www.b1tv.ro/inregistrari/faradelege/05-10-2024

    Avocata Ingrid Mocanu se plangea cum prietena ei Vicol a țepuit-o de banii pe care ea ia castigat de la Statul Roman dupa ce a stat la bulau pe „nedrept”. Adica a primit despagubiri de 100,000 euro pe care ia investit in Nordis,

    Despre Ingrid Mocanu – https://ziare.com/ingrid-mocanu-horia-georgescu-anrp/ingrid-mocanu-despagubiri-statul-roman-arest-proces-civil-detentie-ilegala-1820790
    sau
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100016704823484

    40
  25. Bai cand vezi scris hotel de 5***** in reclama… Pleci rupand pamantul!

    91
  26. Tot mai câștigat e omul ăla care a împrumutat statul cu vreo 60 milioane de euro, cumpărând Fidelis.

    30
  27. Stire de acum 5 zile.

    Va reamintesc tutulol ca in aceasta situatie de concordat preventiv se afla si Qualis din Brasov, pe a carei situatie cred ca cei mai multi o cunoasteti. Asta inseamna aproape faliment:

    https://www.g4media.ro/exclusiv-dezvoltatorul-imobiliar-nordis-management-a-depus-astazi-la-tribunalul-bucuresti-o-cerere-de-intrare-in-concordat-preventiv-o-procedura-specifica-firmelor-aflate-in-dificultate-financiara.html

    „Acțiunea are loc cu câteva zile înainte de pronunțarea dintr-un alt dosar, în care circa 80 de creditori cer ca Nordis Management să intre în stare de insolvență.”

    Daca 80 de creditori spun asta despre tine, e groasa. Clientii nu vor mai vedea apartamente neva’ eva’.

    00
  28. Nordis este Caritas-ul generației noastre…

    60
  29. Saracu omu ala a dat avans 95%… Ma fren, 95% e orice numai avans. E usor sa ne dam cu parerea de pe banca avand in vedere ca probabil multi cititori zoso sau arhi sclavagesc pe 3000 de lei si nici nu viseaza la apartamente de 100k. Asta sa fie inca un motiv ca atunci cand vrei sa dai bani multi pe ceva eventual sa mai dai cateva sute de euro unuia sa verifice( masina, cladiri habar nu am).

    21
  30. În două săptămâni am uitat de știrea asta, la fel cum am uitat de alte jde reportaje Recorder. Din păcate, nu avem timp să ținem pasul cu toate mizeriile din țara asta. E ca un maraton în care alergi după știri, dar la fiecare kilometru te împiedici de câte o nouă porcărie și uiți de cea anterioară.

    00
  31. ala de nareaza in reclame parca e andi moisescu.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile