update: dreptul la replică
Cine ar fi crezut că dezvoltatorul imobiliar are probleme cu legea și cu imobilele neconstruite, dar vândute din faza de proiect? Din reclame nu ar fi bănuit nimeni că e ceva necurat acolo. Imobiliarele duduie, cumpărați în continuare.
Pana diseara apar 2-3 articole platite pe hotnius si diji. Niste heitari astia de la Recorder.
Asa e. O sa vedeti ca pana la urma, Nordis e cu finalizare.
Piata imobiliara din Ro – o schema Ponzi mai cu staif
mor cu inteligentii astia care dau vina pe victime ca „s-au zgarcit” la 100E si n-au platit un avocat care sa ii avertizeze vezi doamne de pericol.
la orice dezvoltator mergi, clauzele sunt pe modelul „take it or leave it” cel putin alea care conteaza. orice avocat o sa iti spuna ca iti asumi riscul sa iti pierzi toti banii semnand o promisiune de vanzare. asta se intampla doar fiindca traim intr-un stat esuat si doar mimam civilizatia.
gata, te-am scutit de onorariul de 100E la avocat, mergi acum si traieste-ti viata fericit.
singura protectie reala pe care o poti primi cand inchei o promisiune de vanzare, este sa ii ceri dezvoltatorului sa te inscrie in cartea funciara, lucru pe care nu il va face niciun dezvoltator, niciodata. deci nu te ajuta cu nimic informatia asta.
apropo, foarte similara era si faza aia cu mobila pe comanda de acum 1-2 ani.
e vina ta fratele meu ca nu ai facut due diligence pe fabricute de mobila si ca ai dat avansul unor tepari, nu e vina statului ca permite niste escrocherii super banale, gen srl-uri suveica si contracte de consultanta si marketing fictive. na, acum prinde orbu’ scoate-i ochii, si executa-i silit pe aia care au doar capitalul social de 200 de lei pe numele lor.
asa si la nordis, aia incaseaza venituri pe NORDIS HOTEL SRL si pagubitii care au castigat in instanta nu isi recupereaza prejudiciul fiindca NORDIS MANAGEMENT SRL are 0 lei in conturi. iar asta e vina victimei evident, fiindca nu si-a facut due diligenceul si n-a dat suta la avocat.
Hehehe astea le faceam acu 10-15 ani, fuziuni/divizari, ramaneau datoriile pe o firma si activele pe cealalta. Pleca sefu cu firma buna mai departe si aia cu datorii o vindea la suedejii din Ilfov. Mare om, mare caracter fostul sef, persoana publica din top 300. Probabil majoritatea sunt asa.
@Michael
„singura protectie reala pe care o poti primi cand inchei o promisiune de vanzare, este sa ii ceri dezvoltatorului sa te inscrie in cartea funciara, lucru pe care nu il va face niciun dezvoltator, niciodata. deci nu te ajuta cu nimic informatia asta.”
Daca nu inscrie promisiunea in cartea funciara nu cumperi, si gata.
Altfel, promisiune de vanzare, fara mentionarea ei in nici un act oficial legat de acel imobil, nu inseamna nimic. Nu o sa opreasca nimeni dezvoltatorul sa promita acelasi apartament la mai multe persoane.
Da, interesant. Pe digi24 e o liniste mormantala legata de Nordis. La o cautare pe site, am gasit doar articole platite de Nordis. Ce pot sa spun? Jurnalim de exceptie. Hai! Mai chemati-o inca o data pe Lasconi sa o intrebati daca crede in Dumnezeu si daca se mai cearta cu fiica.
@Dr Love
Ia incearca sa faci asta fara spate politic sa vezi cum te-ncaleca instant.
Vb aia, isi omoara concurenta in fata.
@michael – „take it or leave it” – si de ce accepti? Este singurul dezvoltator, singurul proiect, singurele apartamente din oras?
Accepti pentru ca toti fac asa si tu vrei sa “take it”.
Eu ce nu inteleg, cu toate ca oamenii au acces mult mai usor la informatie, cat si bani pentru a discuta cu un avocat bun inainte sa faca achizitii atat de mari, tot isi iau teapa.
Dar na, de ce sa plateasca niste oameni care sa-i informeze inainte despre posibilele probleme cand: ‘lasa ca stiu eu mai bine’.
Teoretic n-ar trebui sa le permita legea sa faca asa ceva dar mna, dai si tu macar un search pe google inainte sa ‘arunci’ suta de mii de EUR.
1. Legile sînt de căcat și interpretabile.
2. Ăia au avut avocați și mai buni cînd au făcut clauzele contractuale.
3. Autoritățile nu-și fac datoria pentru că sînt controlate de mafioți.
3=>4 Ia ghici unde este șefă Vicol, la comisie în parlament.
Marinel, iti iei avocat inainte sa semnezi, iar unul bun, o sa te atentioneze la ce riscuri te expui, asta e si ideea. O sa-ti explice ca legea e interpretabil si in cazuri de genul asta, iti spune sa platesti daca iti asumi riscul ca poti sa pierzi toti banii.
Nu e vorba sa platesti cu gandul ca mergi in insanta dupa pentru ati recupera banii in cazul in care nu e ok deoarece societatea cu care inchei contractul, poate ‘ramane’ fara bani si nu ai ce sa faci nici cu executor judecatoresc, ideea este sa previi.
@Adin, vezi vtm ca toate pre-contractele vietii sunt facute in asa fel incat sa existe un dezechilibru de putere intre cumparator si vanzator in favoarea vanzatorului.
Poti sa ai tu avocatul lui peste, daca dezvoltatorul vrea o clauza anume, ea ori exista ori tu nu mai cumperi si aia e. Take it or leave it.
Nu iti trebuie avocat sa intelegi ce clauze sunt abuzive intr’un contract. Daca ai facut bani de avans sau chiar 100k euro intelegi si singur, dupa o parcurgere sumara a pre-contractului, ca tu te afli in dezavantaj.
Problema este ca legea nu te protejeaza, este interpretabila, dezvoltatorul poate sa accepte clauze de la tine (ffffff rar) doar daca ele sunt oricum frectie la picior de lemn, nu daca l’ar pune pe el intr’un real pericol. Asta asa ca sa iti dea tie impresia ca totul e ok.
Oricum la cat de usor bagi o firma in faliment, scrie tu ce clauza vrei tu, citeste si reciteste tu oricate contracte vrei tu, ala daca e pus sa iti dea teapa iti da oricum. Si la nivelul Nordis, cu atata spate, iti iei teapa cu legea in spate si tu si toate clauzele tale. Maxim face cineva puscarie dar tu banii nu’i mai vezi.
Acum intelegi de ce toti avocatii tai sunt degeaba, de ce toate clauzele tale sunt si ele degeaba, si de ce ai nevoie de o reglementare si un control mai puternic al statului pentru a te proteja pe tine cumparator asa cum a facut Franta?
@Adin
Vezi aici banul cash? Vreau să văd apartamentul, nu o gaură în pămînt. Aaa, nu este? Pa și pusi. Altfel ăștia toți își merită soarta că au cumpărat himere…
Cand am vrut sa cumpar un apartament in Romania de la un dezvoltator, mi s-a zis ca vom semna un ante-contract. A durat mult pana au hotarat sa imi trimita o copie a contractului inainte de a ajunge la notar. Nici macar nu voiau sa auda de negociere a clauzelor (cereau avans mare, posibilitatea de a nu respecta termenul de livrare fara penalitati, marja de eroare la numarul real de metri patrati utili fara posibilitatea reducerii pretului, durata garantiei constructorului neprecizata).
Pe langa negocierea celor de sus, as fi introdus un pact comisoriu (posibilitatea de a cere rezolutiunea contractului in caz de nerespectare a termenelor) asociat cu daune compensatorii calculate pe zi de intarziere. Daca nu platiti un specialist sa va sfatuiasca, macar incercati sa discutati clauzele astea, vedeti reactii. Asta ar putea sa va arate cu ce fel de oameni aveti de a face.
Desi parea o afacere foarte profitabila, am decis sa nu il iau. Cativa ani mai tarziu, s-a dovedit ca dezvoltatorul era serios, dar eu nu ma joc cu banii mei fara garantii. Asadar, desi risc sa platesc mai mult, conditiile mele sunt: bun finalizat, inspectie tehnica facuta cu un specialist adus de mine, contract de vanzare-cumparare dupa verificarea extrasului de carte funciara. Nu uitati sa verificati inregistrarea in cartea funciara imediat dupa inchierea contractului de vanzare-cumparare.
@adin
Multi cumparatori sunt asistati de avocat, dar pana la urma rolul lui e limitat, poate sa iti prezinte riscurile la care te expui si sa te sfatuiasca sa nu te bagi, insa decizia de a cumpara iti apartine.
Multi oameni stiu de la inceput ca exista un risc cata vreme dezvoltatorul are credite si face apartamentul pe banii lor, sau e cine stie ce SRL infiintat de dubiosi, iar legislatia e clar in defavoarea cumparatorilor, doar ca multi merg pe principiul „nu mi se poate intampla mie”. Daca dezvoltatorul intra in insolventa stai la coada sa iti iei banii si mai mult ca sigur nu iei nimic daca intri in concurs cu creditori bugetari. Iar legislatia insolventei prevede ca poti cere instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare doar daca sunt indeplinite anumite conditii specifice, care de multe ori nu pot fi indeplinite cumulativ, asa cum cere legea. De exemplu, se cere ca bunul sa nu aiba o importanta determinanta pentru reusita unui plan de reorganizare, conditie care nu e indeplinita in cazul in care administratorul judiciar demonstreaza ca poate fi vandut la un pret mai bun si astfel pot fi acoperite mai bine creantele. La fel, e necesar ca promisiunea sa fie notata in CF, dar cum spunea alt comentator pe aici, CF are doar imobilul, nu si apartamentul in cauza.
Cred ca sunt lucruri stiute de multi, inclusiv de cei care au cumparat apartamente de la Nordis si care cu siguranta isi permiteau sa apeleze si la un avocat.
Avand in vedere ca exista precedentul israelienilor care au dat teapa si au lasat blocurile neterminate in Colentina, probabil ca ar fi de dorit sa se modifice legislatia in sensul ca nu poti construi daca nu indeplinesti niste conditii de bonitate financiara…dar traim in Romania si na, nu ar fi in interesul unora ca Vicol si multi altii
Ca om ce am trecut printr-o experienta de genul, am luat un apartament, am platit mare parte din suma, restul de 20k euro ramanand la finalizare dar nu mai tarziu de data n, aici e prima chestie. Finalizarea s-a realizat cu doi ani intarziere, dar eu daca nu achitam suma aia de 20k, ei puteau sa rezilieze antecontractul si sa perceapa 15k euro din suma deja achitata si restul sa mi-i inapoieze. Mi-am asumat sa cumpar fiindca erau deja 3 etaje din 4, 4 fiind o supraetajare pentru care nu obtineau aurorizatii, o intreaga epopee.
Toate antecontractele astea sunt facute sa fii in dezavantaj iar statul roman e primul sa te arda si sa nu iti ofere nici o protectie, nici macar dupa, cand intervin n vicii de construcție, iar dezvoltatorul isi pune palma in fund, acel isc e zero barat.
Am avut o cunostiinta ce tot asa a vrut sa cumpere si a zis. Ok, va dau banii, voi promiteti ca il finalizati in 2 ani. Daca in 2 ani nu il finalizati punem o penalizare de 400 de euro/luna pana la livrare, cat ar fi chiria ce o pierd lunar ca nu-l inchiriez. Nu… nu putem pune asa ceva… dezvoltatorul nu e de acord…. pot aparea diverse si poate nu se respecta termenul. WTF ?
Daca tu vii cu „Teoretic n-ar trebui sa le permita legea sa faca asa ceva” – adica ce, sa incalce contractele?
Orice avocat vine si iti zice perspectiva contractului – adica ce scrie in contract si cum se interpreteaza DAR la noi interpretarea variaza de la judecator la judecator pentru ca la noi nu exista ideea de precedent cu valoare de lege cum e in alte tari.
Daca avocatul X a facut clauza Y intepretata cumva intr-un caz cu un judecator nu garanteaza nimic ca va fi la fel chiar si in aceleasi conditii cu alt judecator.
Justitia e literalmente un joc de ruleta dar nu doar atat ci si simplul fapt ca orice intentie de aplicare a legilor e moarta in fasa atunci cand pe cealalta parte se imbina multi bani + putere politica. Poti sa ai cel mai solid contract din lume, cand nu ti-l ia nici un judecator sau ajungi la un judecator care 30 de ani judecat exceptii dupa exceptii si isi declina competenta pana la prescriere.
@Delia: interesanta poveste, dar ne spui si ce ai facut dupa aceea? Ai mai cautat, ai gasit vreun dezvoltator care sa iti accepte conditiile?
@Punkreas, cum am zis spre finalul comentariului, m-am orientat către bun finalizat la data achiziției (deci direct contract de vânzare cumpărare). Avantajul e ca înscrii imediat achiziția în cartea funciara a bunului și nu te mai bați cu alți eventuali proprietari.
Am plătit mai mult, asta e viața.
Tu le popularizezi investigatiile, Arhi ii acuza de servite si reportaje la comanda. Cetateni, ramaneti turmentati!
Da, da, sunteti toti adulti aici, doua lucruri pot fi adevarate in acelasi timp…
poate eu iau bani de la concurența nordis și mă folosesc de recorder ca să dau in ei!!!
Ultima data cand a fost o servita cu imobiliare a dus la realegerea primarului din Sinaia.
Deci poate pesedistii au inceput sa-si serveasca singuri smenurile?
Cum să nu fie? Poate ne explici cum faptul ca imobiliarele duduie se contrazice cu faptul ca recorder a publicat o servită cu privire la nordis, o companie care manareste imobiliare?
Arhi vorbeste de RISE project astia cu investigatia Nordis sunt Recorder, aham, acelasi lucru, nu ?
ce-o fi mai bine?
a) reportaje la comanda, sa-si mai dea la gioale intre ei?
b) nici un reportaj, ca nu se face sa ne luam unul de la altul banul poporului?
A zis si de recorder ca sunt cu servite
https://arhiblog.ro/cred-ca-s-a-decis-problema-candidaturii-in-pnl/
Si una de azi:
https://arhiblog.ro/pe-cine-mai-sapa-recorder/
Idea este ca la cate mizerii are pe lista mafia PSD PNL (cred ca recorder acopera 1% maxim), nu stiu daca este nevoie de servite. Sunt peste 30 de ani de cand oamenii astia sunt stapani pe tot, 30 de ani de furat multe zeci de miliarde de euro.
Alegi un nume random din PNL si PSD, te uiti putin ce rude si ce firme are si este imposibil sa nu gasesti ceva mizerii.
Servită sau nu, investigația recorder e foarte bună, iar Nordis este efectiv spuma mării, vârful din icebergul unei țarii jupuite de niște canalii de cea mai joasă speță. Respectiv, și dacă emigrezi, nu te poți ascunde de jepcarii care dețin țara pe nume propriu.
Oamenii sunt prosti si se lasa furati de mirajul luxului promis.
Cumpara acum, se plateste singur din chirie (vezi si epopee Dubai).
E o teapa, urmaza ONE.
Nu baga nimeni bani munciti acolo, sau in orice caz bani pe care nu isi permit sa-i piarda. Iata, am inceput deja sa gandesc ca un dezvoltator roman.
La santierele one se lucreaza pe maxim. Locuiesc alaturi si inclusiv sambata pana la pranz nu avem liniste…
One e serios, dar overpriced.
@Tudor – exact asta e toata discutia despre imobiliare – oamenii vor ieftin si bun si sunt suparati ca nu gasesc.
Deci se sparge odata bula? Sau in continuare statul ii gireaza pe labagiii
astia cu Noua Prima Singura etc. Casa?
da ma Jean Bonbon, astia cu prima casa cumparau la nordis si la one :))))
stiu niste oameni care au luat zeci de apartamente la nordis..nu e niciunul strain de ce se intampla acolo..bag mana in foc ca nici astia care apar in video nu sunt chiar asa habarnisti
@Gogu cata dreptate ai, doamne cata dreptate ai. Stiu caz in oras la mine cu o”babă” ce a luat 6 apartamente cash la 105.000euro bucata.
@raul am zis ceva eu de nordis sau one? Daca pica agaricii astia ar urma un recul in toata piata, sunt cam putini dezvoltatorii aia corecti. Si daca mai adaugi la reteta si niste politicieni implicati/rudele lor (Vicol, Basescu, Cosma etc), nu-ti mai da cu rest. Hai ca nu-i greu. Mai bine zi drept ca n-ai vazut tot reportajul.
@Bigbear, ce anume cauta oamenii ieftin, ma minunez sa vad toate cotetele de prin București de exemplu la preturi imobiliare tip foame. Uite one fabrica de glucoza, e la marginea orasului, langa centura si autostrada, aglomeratie cat cuprinde, si cer aproape 400k pe 3 camere, atat e si prin barcelona un apartament mai mare decat asta. O sa ziceti ca romanii sunt mai bogați ah? Eu ma refer strict la cum arata in jur in bucuresti
@Horace daca te uiti pe geam si vezi mai multi oamen care privesc la bloci decat numarul de apartamente inseamna ca si ONE a vandut un apartament la mai multi proprietari
@Saragea – eu am plecat de la comentariul „One e serios, dar overpriced”. In general cand se discuta despre imobiliare oamenii adora clipurile unde se critica diferite imobile, fie ele case sau apartamente.
Insa atunci cand le arati imobile bine facute unde nu prea mai este loc de critica atunci imediat problema este ca sunt prea scumpe, practic nicicum nu este bine.
Preturile sunt mari in toata lumea insa atata timp cat sunt tranzactii inseamna ca practic sunt destui cumparatori pentru acele produse si aia care se plang de preturi sunt de fapt cei ce nu si le permit, nu?
Apropos de asta, a remarcat cineva ca Nordis a vandut acelasi apartament la 3 oameni, cum zice in clip? Adica nu doar ca exista 1 cumparator dispus sa cumpere la pretul ala, sunt 3, in cazul asta inseamna ca sunt cumparatori, nu?
Ce mă întristează cel mai tare este lipsa unui minim due diligence al cumpărătorilor înainte de semnarea ante-contractului/plății avansului.
Dai sute de mii de euro și nu poți să mai scoți încă o sută să plătești un avocat să-ți parcurgă actul ăla ca să-ți spună că te bagi în ceva super dubios? Știu că e urât să faci victim blaming dar pur și simplu nu înțeleg cum să ai atâția bani pentru „investiții” și să nu te asiguri că e legit pentru tine ce urmează să faci.
Also, mulți pățiți sunt din diaspora. În general românii din diaspora pleacă pentru că România…e o țară eșuată la niveluri multiple, corect? Și atunci cum te duci ca o floricică să „investești” în țara din care ai fugit? Ai uitat că statul e mână-n mână cu mafioții? Credeai că s-a curățat în mod semnificativ politicul? Bizar…
Sper să ajungă să-și găsească dreptatea într-o bună zi dar…probabil că e wishful thinking.
Pentru ca toti vor sa semneze un contract cu discount de 10-20% , sa dea 80 de mii pe apartament ca atunci cand este construit (in 1-2 ani) sa valoreze 100-110 mii.
Altfel e plina piata de apartamente de vanzare, insa la 100 de mii, nu mai este super oferta.
Discount-ul ala pe care ti’l dau ei de 10% in 3 ani cat dureaza pana iti livreaza marfa, il obtii de cel putin 2 ori in aceeasi perioada de timp daca in loc sa pui banii la avans, ii pui in titluri de stat. E o mare prostie in perioada asta cand dobanzile sunt atat de mari, sa dai 100k euro avans pt un discount de 10%. Pai faci 20k euro doar din dobanzi in 3 ani. WTF, oamenii nu gandesc deloc.
Eu cunosc personal milionar in euro care joaca la 6 din 49. Asta e romanul.
Ok, discount, am înțeles. E ca la precomandă la jocuri, dai 50 de euro în loc de 60 cât va fi la lansare. Este perfect ok. Dar și când scoți banii repede pentru discount, nu te asiguri că ai actele beton înainte să-i dai din mână?
Eu am rugat un avocat să se uite peste ante-contract și peste contractul de v-c la un amărât de apartament de 3 camere din Berceni. Dar când te joci cu multiple (!!!) apartamente de lux la malul mării? Sunt eu ăla ciudat că mi s-ar aprinde toate beculețele în cap?
Înțeleg că poate în Vest instituțiile statului și notarii sunt acolo să te protejeze, dar ăștia nu erau vestici, erau români plecați.
Also, clauză anti-defăimare? Serios? Cel care le-a luat banii avea și mustățile răsucite?
Boss! Uite eu am platit un avocat cu 200E/h sa se uite la mine in contract (comercial, nu imobiliar) si sa imi zica … fix ce stiam si eu ca nu e ok.
Unele clauze le-am scos din contract, altele au fost declarate ne-discutabile.
Vrei sa continui, bine! Nu vrei, iar bine!
„Notarii sunt acolo sa te protejeze”
:))))))))))))))))
Au numerus clausus, nu-i atinge nimeni.
Asta pe langa nume sonore de notari ca Basescu, Mitrea, Tariceanu, Ontanu (chiar daca si-au mai schimbat numele dupa ce s-au maritat).
Nu e vorba de bani. Și totul e doar despre bani.
1. E vorba de faptul că domnul client știe el foarte bine că e un deal bun (că și X sau Y au luat) – deci el are decizia luată de mult, orice i-ar spune avocatul.
2. Avocatul ăla ar trebui să-ți fie cel puțin prieten foarte bun dacă nu rudă. Toți avocații care mai au business de mâncat de la tine zic ”în principiu„ – insert comment (e ok, da dar, hai că vedem, nu e bine dar rezolvăm, etc)
3. Românul se pricepe la toate. Și fără avocat el citește și se descurcă. Dacă citește. Și are și contract, și i l-a dat și lu’ văr-su care e jurist de la Ecologică că are o diplomă-n drept și i-a zis și ăla că e beton. Dar oricum se pricepea și el, scrie acolo că plătești/primești ce e așa greu.
Iată consecințele.
Și la orice google, dar numai la Zoso cred c-am citit de zeci de ori, de câte ori am avut nevoie să cumpăr sau să mă interesez despre imobiliare: NU mai cumpărați vise, promisiuni, planuri, hârtii, etc.
But who listens?
Asta nu înțeleg nici eu, de fapt e clar ca unii chiar stiau in ce se bagă dar si-au asumat riscurile.
Nici macar nu tre sa ai avocat ca sa iti dai seama ca sunt clauze dezavantajoase la genul asta de promisiune.
Legile de la noi sunt voit atat de ciudate incat ti-e frica sa le citești si te rogi sa nu te afecteze vreuna.
Ultima soluție ar fi sa se mediatizeze foarte mult genul asta de cazuri si sa existe campanii de informare, ca se pare ca legal nu prea ai ce sa faci. Sau chiar daca ai, durează ani.
Ce ma amuza oamenii astia care au reusit sa iasa din saracie sa faca un ban si apoi au impresia ca sunt mai destepti ca restul si se apuca de investitii asa dupa ureche, chiar nu-mi gasesc simpatia fata de astia, la mai multe
Btw nenea ala a incurcat pilonii cu pilotii, bine ca n-a zis chiloti
Ps. Partea cu pilotii cred ca e corecta, nu sunt in domeniu asa ca nu aud exprimarea, eu le zic piloni, asta e
inainte sa razi public de cineva, mai bine te documentezi despre ce e vorba.
Piloți sînt și cei care pilotează nave sau aeronave (salut Ponta, mneata fusăși doar cochilot), dar și pilonii care se înfig în pămînt la adîncime mare, eventual pînă la roca de bază ca să fie stabilă clădirea/podul de pe ele…
În construcție, un pilot reprezintă un stâlp de lemn, oțel sau beton (armat), fixat în pământ, vertical, pentru a transmite la stratele de teren rezistent greutatea construcțiilor de deasupra sau pentru a consolida terenul.[1]
După modul de execuție, piloții se clasifică în piloți prefabricați și piloți executați pe loc.
Metodele cunoscute pentru înfigerea piloților prefabricați sunt: baterea, vibrarea, presarea și înșurubarea. Cel mai răspândit procedeu este înfigerea prin batere.[2]
Eu vad ca sunt in continuare destui de multi romani cu bani de care n-ar prea avea nevoie.
și totuși nu destui donează pe patreon!
@Vali, cunoscand apetitul romanakis pentru plezneala, daca ai organiza o tombola pe Patreon sigur s-ar dubla clientii
e ilegal, îmi suspendă contul.
Cei mai serioși în imobiliare sunt Clanurile Sportivilor , Smenarilor etc ! 😁
În spatele șantierelor mari din București și de aiurea cine crezi că e?
Relelul ala de la Hornbach, (din ”Alte linkuri”) nu imi inspira incredere.
eu l-as lua pe asta, e mai ”de firma”:
https://www.electriccasa.ro/releu-tracon-monitorizare-tensiune-110-240vac-vdc-10a-1nd-narv1/
eventual cuplat la un releu daca se doreste curent mai mare
Chinezărie ordinară.
Alo, alo, sunt eu, Picasso
Interesant…oameni cu scoala, medici: „am mers cu incredere pe promisiunile date”.
Partea „geniala” la ce-au facut astia de la nordis e publicul tinta.
Aia care-au facut 100-200k afara sunt oameni stabiliti pe-acolo de niste zeci de ani care
1) Sunt obisnuiti cu un mediu in care nu-ti da nimeni teapa asa pe fata
2) Au pierdut contactul cu realitatea din Romania. Nu stiu cum e cu justitia pe aici.
Traiul intr-o societate „blanda” te-nmoaie si uite-asa iei teapa cand dai de o societate Wild-Wild-East.
Plus punctul in care „esti obligat sa închiriezi apartamentul in primii 5 ani de zile si il administrează ei si iti dau ei bani regulat” :)) cu punctul asta a agățat toata diaspora, dar exact aici mi-as fi pus semne de întrebare
„Investitie sigura.”
Macar un minim de comparatie intre Romania si tara in care isi fac banii micii investitori:
– cine ofera sfaturi de investitii?
– care sunt conditiile pentru a putea oferi sfaturi de investitii?
– cine ii controleaza pe cei care ofera sfaturi de investitii?
– ce se intampla cand investitia nu respecta parametrii din prospect?
– au fost informati de riscuri?
Vorba din alta schema: in fiecare zi se naste cate un prost. Scopul nostru e sa il gasim si sa ii luam banii.
Nordis stie reteta succesului: apa, aerul si fraierul
@Necris – hai sa nu amestecam chiar asa planurile, desi ai plecat bine – cine ofera sfaturi de investitii? Un consilier de investii, nu? Insa nu amesteca vanzatorul cu cumparatorul, Daca tu vinzi un pix si spui ca este o investitie grozava aia este partea de marketing, daca vrei sa sti ce inseamna o investitie si sa primesti sfaturi despre cum sa iti administrezi banii atunci te duci la un specialist, semnezi un contract si primesti consultanta.
Iar toata partea asta de consultanta este facultativa, omul este liber sa isi administreze banii pe ce vrea. De curiozitate, din toti acei clienti pagubiti cati au lucrat cu un profesionist in investitii care le-a sugerat sa bage banii intr-un proiect imobiliar? Oh, nici unul? Interesant, nu?
Si mai este un aspect despre care nu se vorbeste destul de clar si raspicat – cand semnezi o promisiune de vanzare/antecontract pentru un proiect care o sa fie construit in viitor iti asumi un mare risc, indiferent de tara si numele constructorului si toti care o fac spre ca pana se construieste blocul pretul apartamamentului creste cu 10-20-30%.
Altfel cumperi unul gata construit, nu?
Si tot ce am spus nu are legatura cu Nordis, tinand cont ca are legatura cu Vicol de la PSD este evident ca aia fac ce vor si justitia nu o sa ii atinga in veci. Nu inteleg insa de ce sa te lacomesti la niste milioane de euro ca orice fomist cand avand protectia PSD la nivel national ar fi putut sa fie cel mai mare constructor in tara, practic tiparind bani.
„Nu inteleg insa de ce sa te lacomesti la niste milioane de euro ca orice fomist cand avand protectia PSD la nivel national ar fi putut sa fie cel mai mare constructor in tara, practic tiparind bani.”
Un hot avea o dilema grea de tot: sa fur sau sa muncesc?
@Bigbear, în alte tari riscul ala e mai mult un risc a profitului mai mic, nu al tepei complete, ca în vest nu construiește oricine, toate construcțiile sunt asigurate și făcute cu credit nu cu banii fraierilor dar la noi toți tac și fac, mulțumiți aia care își iau partea, nemulțumiți aia care au cotizat ca fraierii. E amuzant cum doreii au vrut sa investească în România când o puteau la fel de bine face în tara unde au emigrat și fără riscurile aferente, dar asa e când crezi reclama și foamea de îmbogățire rapida te apasă.
5% din pagubiti pedepsind aspru cu mana lor 10-20 de avocati, directori de marketing si vanzari si 50 de ani de acum incolo nu s-ar mai intampla asa ceva in Romania. Macar bolnavul de leucemie sa zica „facit!” si sa puna pana pe o borsmasina. Ca fapt divers, primavara araba a pornit ca unul si-a dat foc in fata sectie de politie.
Sa pedepsească pe cine? Firmele fantoma? Politicienii și acoliții lor? Interlopii?
Când a fost ultima data când romanii au pedepsit un politician? Când i-au aruncat un molotov în mașină sau în casa? Ala de acum câteva săptămâni nu se pune
Romanii nu sunt in stare sa puna la punct un sef de asociatie de proprietari de 81 de ani si tu visezi Equalizer 4?
Gogu, esti ok?!
Si-uite asa ajungem la gun control.
E bine sa ai access la arme ca atunci dispar teparii,
Dar nu e bine sa ai access la arme ca mai apar si dezaxatii.
Nordis Group și Federația Română de Fotbal sunt parteneri de la sfârșitul lui 2020! Nordis, dezvoltator imobiliar specializat în construcția de imobile premium, cu capital exclusiv românesc, susține Comisia Centrală a Arbitrilor și toți arbitrii au sigla lor pe mâneci și, parcă, pe piept.
Pai si ce? ii strica un cuibusor de nebunii si lui Burleanu?
Și aici https://www.replicaonline.ro/ era plin de reclame la Nordis. Văd c-a dispărut ca prin farmec.
Oh nu! Daca nici in „investitie sigura” si „profit garantat” nu te mai poti increde atunci nu stiu ce sa zic
Mottoul meu este – ”produs prost, reclamă multă.” Și s-a potrivit al dracului de bine de-a lungul a cîtorva decenii în care era să pun botul la diverse…
Asezati-va linistiti la locurili voastre!
Peste cateva zile nu va mai vorbi nimeni. Toti vor fi pe burta ca e apa mica. Nimeni nu v-a pati nimic.
Uitati-va la ultimile reportaje Recorder… au facut valva cateva zile si dupa s-a asternut praful – primarul de la Sinaia (poate este impicat si cu nordisul?), directorul de la s3 care si-a cumparat penthouse, preotii… Nicio ancheta, nciun arestat.
Miliția e cu ei.
@Razvan: de acord, numai ca viitorii clienti Nordis o sa stramge din nas acum
Poate ne trezim si incepem sa cumparam apartamente DUPA cs sunt gata? Cu verificat impreuna cu avocat si ingeri? Zic si eu. Se pare ca inca ne plac tepele.
Pai al doilea sau al treilea cumparator al aceluiasi apartament probabil au verificat, numai primul a mers pe incredere
Unele s-au vândut a treia oară!!! A treia oară, da?! Primul a fost fraier, al doilea la fel, băi fraților, dar și al treilea???
HAHAHAHAHA! JUBILEZ! DA, multa muie pagubitilor si bravo Nordis, trebuia sa le ia si zaharul din ceai! De ce, va spun eu! Credeti ca aia nu vor sa apara la TV din cauza nush care-i clauze abuzive de 20.000, clauza pe care o desfiinteaza in instanta si un student la drept de anul III? Nu, fratilor, aia sunt bani din spagi. Poate iau astia de la Recorder promisiunile de vanzare-cumparare la puricat si identifica si cumparatorii. O sa-i vedeti pe aproape toti in posturi de conducere in diferite institutii ori firme mufate la stat. Credeti ca intamplator au ales sa vorbeasca asumati doar cumparatorii din diaspora?! Sunteti naivi. Daca-i lua pe camera si pe cumparatori, regaseam toti bugetarii de varf din Provincie si Bucuresti. Pe asta au si mizat cand au dat integral banii inainte: „haidi bre, n-are cum sa fure in halul asta un psdist pe alt pesedist”. Chiar apropos, majoritatea au actiuni pe persoana fizica in instanta. Luati la intamplare cateva nume de acolo si trecetile prin google.
Antecontractul nu se inscrie in CF de notar? Sau e vorba de acea rezervare sau promisiune, adica o foaie semnata intre 2 persoane fara notar?
Daca e a doua varianta, cum totusi sa dai 95% din suma, fara notar?
nu obligatoriu, doar daca ambele parti sunt de acord si cer asta. din cate am vazut, majoritatea dezvoltatorilor strecoara in antecontract o clauza prin care se cere sa NU se noteze in CF. si cum majoritatea lumii nu citeste nimic, doar semneaza, asa ramane.
Se face la notar dar nu se inscrie in CF.
Important e ce clauze sunt in Antecontract. La mine de exemplu cu avans 5%, in caz ca nu era gata intr-o luna de la termenul din contract si nu doream sa mai astept imi returnau aia 5% si cam atat. Daca refuzam sa platesc apartamentul daca era gata la timp, pierdeam eu aia 5%.
intreb si eu, dar daca blocul e in faza de proiect, inseamna ca nu exista CF pentru apartamentul respectiv( pentru ca apartamentul nu exista), deci nu are unde sa se inscrie, corect? Cred ca notarul ar fi trebuti sa le expuna riscul asta cumparatorilor cand s-au dus la semnat.
@obositu: pacat, atunci de ce mai mergi la notar? un contract intre 2 parti are aceeasi valoare. La notar avantajul e inscrisul in CF
@Silviu: asa au si ei, insa ti-a spus in documentar ce inseamna castig in instanta: ani de zile pierduti si la executare pwla, nu are bani in cont.
@bogdan: proiectul trebuie sa aiba un lot de pamant pe care e facut, se inscrie in CF colectiv sau cum se numeste tot ce e relevant. la final cand se sparge CF pe CF mai mici, se inscriu doar cele 2 parti.
eu i-am auzit vorbind pe cei cativa bagubiti. cu totii vorbeau corect, calm si articulat. aia nu erau imbecili care nu puteau sa discearna clauzele unui contract. de asta miroase de la o posta ca niste pesedisti mafioti au tepuit niste pesediti spagari. Omul provenit privat cu bani munciti si castigat in privat, nu da niciodata unor psdisti mafioti banii in avans pentru o randare. astea nu mai merge din 2010. Acolo s-a mers f mult pe incredere, pe cuvant de pesedist
Pentru a putea inscrie o promisiune in cartea funciara (CF), trebuie ca imobilul respectiv sa fie intabulat (adica sa aibe CF). Un apartamente nu poate avea CF, decât dupa ce s-a facut receptia imobilului/blocului in care este construit. Iar receptia vine destul de târziu, primaria care a dat autorizatia vrea sa vada totul frumos si finisat. Se mai pot face si receptii partiale, dar aici chiar trebuie sa ai relatii „strânse” cu primarul localitatii.
Abia dupa aceea se poate inscrie ceva (o sarcina) in CF a apartamentului respectiv. Pâna atunci, nu ai decât sa dai acatiste ca dezvoltatorul sa fie serios. Nu exista alta solutie legala.
Materialul Recorder spune la un moment dat, ca vânzarile respective sunt legale. Si chiar sunt. Sunt imorale, da, ca oamenii au fost pacaliti, dar nu sunt ilegale. Ar fi fost ilegale daca in CF ar fi existat o notare a contractului semnat de promitentului-cumparator si notarul ar fi fost totusi de acord sa perfecteze contractul de vânzare-cumparare pe numele altcuiva. Dar aici ar fi trebuit inca o etapa de „teapa”, in sensul ca ar fi trebuit sa mituiasca registratorul de la CF. Pentru ca el daca vede notarea promisiunii de cumparare, respinge notarea contractului ulterior care e pe alt nume, chiar daca notarul a acceptat sa faca contractul respectiv.
N-am nici o mila pentru fraierii care cumpara din stadiul de proiect
Ce mi se pare cu adevarat socant este ca au au tepuit doar un rand de fra…clienti la un apartament.
Nordis si-a suspendat conturile de Facebook si Instagram Oamenii au firma din PR din aia scumpa, nu se joaca
Nu au suspendat nimic, probabil te-au blocat pe tine.
Eu am incercat conturile din footer de la site, inseamna ca sunt gresite alea.
Bai, mie mi-a dat blue screen la tampeniile pe care le debita boul ala de Pasoalca, Paslica sau cum dreaq il chema pe ala intervievat in strada in fata sediului de bosi-de-bosi al alora de la Nordis.
Aia cu marketingu´.
Am mintit sfruntat stimate domn, „pentru ca asa ne-a zis marketingu´ sa facem. Asa e la marketing, ai vandut 20 si umfli putin cifra si zici ca ai vandut 450…da mai bine, stiti…”
Babaete…
Oare ce parere are Selly despre toate astea?
A, nicio parere.
Ma scuzat’!
N-are nimeni timp de pareri acum ca toti sunt in sedinte cu PR-ul si ocupati sa stearga postari
Se supara daca le pui întrebări influencerilor despre Nordis. Cum iti permiti sa întrebi neavand numele si poza reale.
Ca asta e defapt problema
Faza cu Nordis are si parti amuzante. Alaltaseara in timp se spalam vase am auzit /vazut emisiunea Faradelege la B1 – https://www.b1tv.ro/inregistrari/faradelege/05-10-2024
Avocata Ingrid Mocanu se plangea cum prietena ei Vicol a țepuit-o de banii pe care ea ia castigat de la Statul Roman dupa ce a stat la bulau pe „nedrept”. Adica a primit despagubiri de 100,000 euro pe care ia investit in Nordis,
Despre Ingrid Mocanu – https://ziare.com/ingrid-mocanu-horia-georgescu-anrp/ingrid-mocanu-despagubiri-statul-roman-arest-proces-civil-detentie-ilegala-1820790
sau
https://www.facebook.com/profile.php?id=100016704823484
Nu mai sunt oameni de onoare pe lumea asta.
Bai cand vezi scris hotel de 5***** in reclama… Pleci rupand pamantul!
De ce?
@Andreiski – pai ori ai 5* ori ***** .. ce draq, iti trebuie diploma in fizica cuantica sa vezi ca unii care se dau drept vanzatori de produse de lux / exclusiviste nu stiu sa-si branduiasca CORECT categoria hotelului….
Sunt 5*, restul de **** sunt conditiile scrise mic si vag in contract. Ei saracii au vrut sa te avertizeze…
Sunt 5* vandute de 4 ori
Tot mai câștigat e omul ăla care a împrumutat statul cu vreo 60 milioane de euro, cumpărând Fidelis.
A cîștigat jumate din inflație.
A câștigat pe măsura riscului. Cumpărătorii Nordis ce au câștigat? Probabil, pe lângă cele 60 milioane, mai are și altele în investiții mai riscante.
Stire de acum 5 zile.
Va reamintesc tutulol ca in aceasta situatie de concordat preventiv se afla si Qualis din Brasov, pe a carei situatie cred ca cei mai multi o cunoasteti. Asta inseamna aproape faliment:
https://www.g4media.ro/exclusiv-dezvoltatorul-imobiliar-nordis-management-a-depus-astazi-la-tribunalul-bucuresti-o-cerere-de-intrare-in-concordat-preventiv-o-procedura-specifica-firmelor-aflate-in-dificultate-financiara.html
„Acțiunea are loc cu câteva zile înainte de pronunțarea dintr-un alt dosar, în care circa 80 de creditori cer ca Nordis Management să intre în stare de insolvență.”
Daca 80 de creditori spun asta despre tine, e groasa. Clientii nu vor mai vedea apartamente neva’ eva’.
Nordis a intrat in insolventa de azi… concordatul isi pierde obiectul https://www.g4media.ro/breaking-un-judecator-sindic-a-dispus-astazi-intrarea-in-insolventa-a-nordis-management-si-a-numit-un-administrator-judiciar-provizoriu.html
Nordis este Caritas-ul generației noastre…
Se pare ca da.
Saracu omu ala a dat avans 95%… Ma fren, 95% e orice numai avans. E usor sa ne dam cu parerea de pe banca avand in vedere ca probabil multi cititori zoso sau arhi sclavagesc pe 3000 de lei si nici nu viseaza la apartamente de 100k. Asta sa fie inca un motiv ca atunci cand vrei sa dai bani multi pe ceva eventual sa mai dai cateva sute de euro unuia sa verifice( masina, cladiri habar nu am).
Indiferent de mărimea sumei tot avans se numește, că este dat înainte de livrare/achitare integrală.
Vezi lucrurile gresit. Acel om avea niste bani care il deranjau si nu stia sa scape de ei.
În două săptămâni am uitat de știrea asta, la fel cum am uitat de alte jde reportaje Recorder. Din păcate, nu avem timp să ținem pasul cu toate mizeriile din țara asta. E ca un maraton în care alergi după știri, dar la fiecare kilometru te împiedici de câte o nouă porcărie și uiți de cea anterioară.
in 4 săptămâni scot rezultatul din google. și nu mai știe nimeni.
ala de nareaza in reclame parca e andi moisescu.
probleme in familie, el cu Nordis si ea cu cariera: https://defapt.ro/vicol-avocata-interlopilor-bataie-ciolacu-grindeanu/
Tzeapa e pe masura gradului de naivitate …
Am inteles ca nu exista cadru reglementat pentru promisiunile de vanzare in avans in imobiliare … da’ eu nu inteleg linistea unora care arunca suta de mii de euro (plata integrala) doar pentru ca o firma le promite vedere la mare.
De la inventatorii jocului „alba-neagra” care a cucerit Europa in ultimele doua decenii, azi, va prezentam, in premiera, „promisiunea de vanzare” in imobiliare!
Ia neamule, cat e calda!
Garantat de Dl Ciorba si alti doctor ingineri de prestigiu.
Cine are banii de investit in imobiliare si cumpara in Romania, nu are toate tiglele pe casa…
Adevaru ca nu as cumpăra nici de la Ciorbă nici de la Vicol (Vicol imi aduce aminte de Iasi)
Saracu Exarhu, ar trebui sa doneze cateva sute de euro la Recorder. Nu spera el la asa pleasca.
Mirlaneala lu Exarhu e mic copil fata de scandalul asta. Sper sa-i mai taie din tupeul lui Ciolacu poate poate..
Felicitări agenției de Marketing care a lucrat cu Nordis și care a convins atâți fraieri să cumpere un rahat frumos ambalat. Cel care a dat 95% avans cred că a cumpărat cel mai scump proiect pe hârtie din viața lui.
Ba chiar putem spune ca a cumparat cea msi scumpa coala A4 din lume !
Hai ca a picat bine astazi servita, justitia e cu noi. Cica Nordis Management ar intra in insolventa.
Cum văd eu rezolvarea.
Expații români să facă plângeri penale pentru înșelăciune în țările în care își au reședința.
Să vedem cum răspunde PR-ul NORDIS unor procurori francezi, germani sau unor ofițeri Interpol?
In teorie suna bine, in practica speta se judeca pe teritoriul tarii unde smenul s-a intamplat nu uita speta Tandarei. Pe situatie de fata pur si simplu este un caritas sau schema ponzi. In alte tari se lasa cu un pic de puscarie la noi te duci in parlament.
In 2007-2008 a fost in Constanța un dezvoltator imobiliar pe nume Vectra Construct care a vândut apartamente in stadium de proiect cum a făcut și Nordis.
Un apartament cu 2 camere era 60000 de euro dar dacă plateau 100% avans il puteai cumpăra cu 35000 . Si uite asa au luat 20 mil de euro de la cumparatori și nu au construct mai nimic.
Nordis a fost același lucru la 10 ani distanta.
Oameni uita și apar alti fraieri
Principiul meu e simplu: nu cumpar nimic ce nu e construit inca, indiferent de avantajele promise.
Nu degeaba bancile nu iti dau credit ipotecar pt ceva ce nu exista si nu poate fi evaluat.
Da, nici eu nu cumpăr mașini second că nu știu ce o fi sub capotă și pe la roți. Dar nu toți își permiyt să fie ca mine și ca tine așa că statul ar trebui să-i protejeze pe oameni.
Domnule, ce ma intereseaza pe mine este cand o sa fie gata sala polivalenta?…
Nu stiu ce are lumea cu d-na Vicol, se vede dupa atitudine că e o persoana onesta.
O regula de bun simt in imobiliarele romanesti: daca auzi ca banca nu vrea sa dea ipoteca pe o locuinta, fugi!
Pe baiatul ala il cheama Ciorbă, oare se pricepe sa amestece lucrurile?
E un nume de origine nobila. Nu ai auzit de casa regala Ciorba?
Fix ca la articolul cu Exarhu societatea romaneasca este mega toleranta. Din speta asta ce ar fi util pentru toti ar fi o legislatie clara ce protejeaza cat de cat cumparatotul/investitorul. Insa stati linistit nu va exista acest lucru vreodata.
Ce o sa existe in schimb sunt oamenii care dispuneau de vreo 100k eur si au confundat Dubaiul cu Romania.
Probabil au mai vandut 10 apartamente de la primul comentariu de aici si 100 apartamente de la publicarea reportajului. Apartamente vandute a 3-a , a 4-a oara , cine mai numara?
Hai Romania!
Intre timp Nordis chiar a intrat in insolventa.
https://www.g4media.ro/breaking-un-judecator-sindic-a-dispus-astazi-intrarea-in-insolventa-a-nordis-management-si-a-numit-un-administrator-judiciar-provizoriu.html
Eu zic ca se redreseaza.
@gogu: se redreseaza in sant.
Mie mi se pare cel putin bizar cum un stomatolog (de ex) a crezut ca un apartament nou intr-un complex de asta la mamaia poate costa 60k euro si platit anticipat si 2, paguba 120k. Astia pe ce lume traiesc?
Fara legatura cu cazul:
Am observat ca multi oameni cu bani cauta chilipiruri, desi si-ar permite mai mult, care-i faza cu astia?
A plătit în 2019, ăsta era prețul atunci
60k eur studio de 20mp ti se pare chilipir? 3k eur/mp Ma scuzati, înseamnă ca mai e loc de vreo 2-3 tepe d’astea.
V-ati uitat vreodata, de curiozitate, pe site-urile de imobiliare din Germania, Franta sau Spania? Daca nu, si aveti curiozitate, sa o faceti.
nu ne-am uitat. spune-ne.
Altul care compara mere cu pere.
Da, normal ca o sa gasesti apartamente la 50.000 de euro prin ceva satuc din Germania, dar e ca si cum ai cumpara apartament la Tecuci: fie faci naveta pana la cel mai mare/important oras, fie lucrezi full-remote dar si zero distractii.
Compara apartamente din Berlin/Paris/Madrid cu apartamente din Bucuresti. Aia e comparatia care trebuie sa o faci, nu la modul generic „apartamente Franta” vs apartamente Bucuresti.
@vali Informatii clare despre daca, ce fel si distanta pana la crese, scoli, licee, universitati, transport public, locatia aproximativa a imobilului (nu a a agentiei) pe harta.
@CP Altul care nu intelege. Nu e vorba de cost. E vorba de cum se expune marfa si informatiile pe care le primeste cel interesat. Iar din punctul meu de vedere, multe satuce din Germania arata mai bine decat multe orase din Romania.
Când vezi „investiție sigură / garantată” FUGI. Ăștia de la Nordis fix asta promovau – investiții GARANTATE și cu randament excepțional de bun. Dacă sunt atât de sigure de ce nu le-au exploatat ei? Nu există investiție fără riscuri, numai gușterii pun botul la așa ceva. Până și obligațiunile de stat au risc. Infim, dar există. La fel și depozitele la bănci.
Văd tot mai mulți români care se lasă prostiți de scheme din astea. Genul de oameni care n-au ținut în viața lor un business pe picioare și n-au câștigat niciodată din investiții, dar dintr-odată se cred investitori în imobiliare că au văzut ei că piața merge doar în sus.
România e încă la nivel de Africa când vine vorba de investiții. Oamenii sunt extrem de naivi și nici nu e de mirare că apar atâtea escrocherii.
Dar oare cati din Diaspora care au bagat bani la astia au sunat vreun fraier din tara sa ii intrebe ba cum ti se pare sa bag bani in firma unuia care e casatorit cu o boarfa de top din PSD ? Dar banuiesc ca nu suni prosti care au ramas in Romania ca de aia sunt prosti, ca pana la urma tu ai plecat in afara ca esti mai destept ? Sa ii fi zis tu la vreun gratar ca frate nu cred ca e bine ce faci sa vezi ce iti explica ala ce prost esti tu ca nu intelegi piata si etc. Si in plus aia au platit 60000 de euro pentru o camera de hotel care are probabil 9 mp si o baie de 4 mp, la nivelul lui 2019. Acum sunt 90000 plus tva. Un apartament cu doua camere in Mamaia gasesti acum si la 70-80000, deja costruite poti sa le verifici, dai bani pe proiecte.
Cati au dus contractul ala la un avocat ? Cati au semnat antecontract cu intabulare cum se face ? Nici unul ? Daca la revolutie inteleg ca parintii nostri poate isi luau teapa de la Caritas ca erau alte vremuri si ieseau din pestera, dar tu dupa 11 ani de muncit in Franta si 30 de ani de vazut tepe la televizor, cum era stomatologul ala, ce scuza ai ? Uite ca apartamentele alea de pe Loara erau probabil vreo juma de milion cu asigurare daca e teapa de la dezvoltator. Te apuci tu cu 60000 de euro sa faci pe investitorul imobiliar.
Ca sa puna intrebarea aia a ta, acesti oameni ar fi trebuit sa stie ca tarfeta aia e sotia aluia de are firma.
https://adevarul.ro/stiri-locale/alba-iulia/teapa-imobiliara-parc-residence-alba-oamenii-2340227.html
Una la fel si tot recenta.
Am vazut mai sus că ar trebuis a cumperi avand alaturi un avocat. Pai, la Alba Iulia țeapa e data de un avocat si, coolmea, cei mai multi țepuiti sunt…avocati, judecatori si juristi. Deci, pica garantia prezentei avocatului la achizitie.
Oamenii care aduc argumentul asta in discutie nu vor sa priceapa ca daca un dezvoltator este chitit sa dea teapa cu proiectul lui, din momentul in care ai dat avansul, ai sanse de 99% sa pierzi banii indiferent de actele pe care le’ai semnat. Asta e smecheria cu tepele, ele par chestii bazate care iti castiga increderea. Iar in Romania piata imobiliara fiind dereglementata si neoferid protectie cumparatorilor dar si echilibru intre parti, poti literalmente sa faci ce vrei. De ce poti sa faci ce vrei? Pentru ca politicienii si acolitii lor au afaceri in domeniu dupa cum se poate vedea.
Cel mai amuzant este cand se duce el Alex Nedea cu camera ascunsa drept client si nimeni nu il recunoaste…..
Legat de teapa, nu stiu cum sa semnezi asa usor niste acte fara sa platesti un avocat sau sa intrebi un prieten jurist sau sa faci „research”.
Adica traiesti sau ai trait in Romania e cam imposibil, in opinia mea sa ajungi adult sa nu iti iei o teapa de orice fel si sa inveti sa fii atent pe viitor, eu mi-am luat teapa cu un telefon de la PCGarbage l-am ridicat din magazin si termenii si conditiile de pe site nu permit sa dai retur produsul daca il ridici din magazin, avea un pixel ars nu a mers sa il dau retur dus in service nimic, eram student pe atunci nu prea erau bani, m-am ars calumea….
Alta teapa am luat niste piese de masina de pe un site care „pirat” mi-au livrat alte piese retur ciuci ca nu am verificat coletul la primire, mai tarziu a fost inchis site-ul ala.
Alt prieten a luat o masina de la un dealer de masini cica super cunoscut a cazut cutia de viteze la 1 luna nimic pe garantie, pentru ca era stipulat in contract ca trebuie sa trimiti notificare la ei cand schimbi numarul rosu ceva de genul asta….
Astea sunt exemple pe achizitii cu valoarea mica fata de un apartament, dar ideea e ca fie experienta ta personala sau ce mai auzi in stanga si in dreapta ar trebui sa te faca vigilent sa nu mai iei tepe.
Cumperi un apartament, nu masina de spalat, nu telefon, ar trebui sa fii super super atent la chestia asta, am cunoscuti care din cauza contractelor astea super „bine facute” au renuntat la ideea de apartament in bloc nou si au cumparat in bloc vechi.
oamenii erau ocupați să vândă, nu aveau timp să se uite la TV.
Sunt curios, oare ce influenceri au facut campanie pentru Nordis?
Pai shelly apare primul daca dai cautare pe yutube la cuvantul Nordis, cu un clip de acu 3 ani.