Je suis Exarhu

Este șocant cât de mulți oameni îi găsesc scuze lui Exarhu. Și pentru că toți se prefac că nu înțeleg despre ce e vorba, mă ofer eu să explic.

Exarhu este un om mișto, am tot auzit asta despre el. Vorbește frumos, știe glume, este un entertainer, face tot felul de chestii, vorbește despre tot felul de chestii, avea/are un restaurant cool, unde este o gazdă foarte mișto.

Și aici apare problema. Că s-a produs o ruptură între “ce zice” și “ce face”. Pentru că dacă și ăia care vorbesc despre ce trebuie făcut nu fac, cine să facă? Alții? Mereu alții? De asta e atât de amuzant scandalul ăsta. Că omul care râdea de comportamentele necivilizate a fost prins comportându-se așa.

La fel a fost și la Buhnici, râdea lumea de el că vorbește de chestii mari și când a fost să parcheze a ales calea ușoară. La fel și la Sânziana, era cu ecologia în gură prin campanii, dar când a fost să facă ce trebuia a ales calea ușoară. Și tot așa. De aia e amuzant.

Nu la fel de amuzant ca ăia care fac tumbe logice ca să îl apere. Lor le explic diferența. Exarhu e amuzant când e prins că parchează ilegal pentru că are 20 de ani de ținut lecții despre țopârlănism și cocalarism. Diferența dintre el și un civil este că civilul nu are o carieră construită pe asta. Chiar dacă și el vrea aceleași standarde de civilizație, când calcă pe bec nu e la fel cu omul care se comportă exact cum râdea la radio că se comportă alții. De aia apărarea că toți suntem așa nu stă în picioare.

Eu sunt conștient că la un moment dat va apărea pe undeva o filmare cu mine conducând ca un descreierat șofer imprudent. Și vor veni oameni și vor spune “bă, tu cum ții lecții de morală când conduci așa”, dar în același timp vor fi și oameni care vor spune “dar ăsta recunoștea că conduce așa, ba chiar uneori punea clipuri cu el făcând asta”.

Also, ăștia care spuneți că nu trebuia să îi filmeze numărul că cine știe ce nebun îi face ceva, doresc să vă amintesc de piatră. Până una alta, sunt printre puținii care a pățit ceva pentru că a avut opinii. Restul sunt la grupa mică…

20211206210

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

95 comentarii

  1. mie-mi placea gagiul…
    pana la faza cu telefonul in „cwr” si degetul de la final. Acolo m-a pierdut!

    Indecis. Tu ce zici?4930
    • Si eu incepusem sa-l iert, dar dupa 10 secunde mi-a demonstrat ce stiam, BMW urile nu au maneta de semnalizare. A dat cu spatele, a intors la dreapta, a plecat trist si el si BMW ul.

      194
    • Poate sa-ti placa (partial) in continuare. Nu exista vreo obligatie ca daca iti place cineva sa-ti placa tot ce scoate pe video/gura/scris sau invers, daca nu iti place in general trebuie sa-i dai cancel total (nu ca nu exista cazuri care merita, vezi pedofilul de tec).
      Spre socul meu, am descoperit ca pot filtra ce zice unul sau altul, nu trebuie sa iau de bun totul in orice situatie.
      Gagiul e in continuare un entertainer, zice chestii ok, altele nu. Dar cand mai vorbeste de civilizatie/coportament in societate sansele acum sunt sa-l iau mai putin in serios.

      97
    • Problema e delicată. Spuneai ceva despre cocălarii cu bemveu, se găseau cățiva să se ultragieze : noi nu suntem ca restul, de ce generalizați?
      Dar iată că nu este deloc așa și unii dintre bucătarii și producătorii TV (că jurnaliști nu le poți zice) sunt la fel de infecți și cocalări conducând această frumoasă mașina :)

      70
  2. derapeaza de ceva vreme…invitat otrava, zarug, buhnici….

    Comentariu apreciat.5213
  3. „Vorbește frumos, știe glume, este un entertainer, face tot felul de chestii, vorbește despre tot felul de chestii, avea/are un restaurant cool, unde este o gazdă foarte mișto.”
    Ne plac oamenii carismatici si este mult mai usor sa le luam apararea. Daca deschidem ochii si ciulim urechile dam in depresie. E acelasi mecanism care ghideaza femeile abuzate.

    Comentariu apreciat.567
  4. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 14109
    • *ridic mâna fără să-mi fie rușine :)) N-aș fi parcat așa cum a făcut-o el nici dacă primeam bani pentru asta.

      Dar mi se pare exagerat felul în care au reacționat unii. Mvai, a zis că-i bagă telefonul în cur. Mvai, i-a arătat degetul, așa ceva nu se faaaaace. LOL.

      Comentariu apreciat.6825
    • Eu, eu ridic piatra fara de pacat fmm cu scuza afta infecta. Din partea cuiva care nu a parcat niciodata pe trecere sau pe trotuar si care atunci cand „are o urgenta” prefera sa incomodeze alti soferi in loc de pietoni, oameni in scaun cu rotile, parinti cu copii mici etc iti spun ceva: e simplu sa fii „fara de pacat” in cazul asta.

      Comentariu apreciat.818
    • Bai, NICIODATA nu am parcat / oprit pe trecerea de pietoni. Am luat 30 de zile de mers cu STB-ul pt o trecere la semafor galben spre rosu.. mai mult rosu. Asta e mi-am asumat-o fara sa fac contestatie ca era galben, si bla bla. Si o singura amenda de viteza, 117km/h in ‘oras’ – de fapt intre liceul industrial 7 si industrial 8 din Militari la 3 noaptea (mergeam la munca) .

      Asa ca da, pot ridica piatra..

      Comentariu apreciat.5111
    • @Bruta, desi sunt unii care afirma ca nu au gresit niciodata, eu sunt sigur ca toti am facut cate o tampenie. Problema este ca majoritatea credem ca tampenia noastra este mai putin deranjanta decat tampenia altora.
      Dar diferenta principala este ca noi nu suntem persoane publice precum Exarhu. Noi nu militam in media pentru o tara mai buna, fara mitocani si grobieni, ca mai apoi sa ne comportam ca niste mitocani.

      Indecis. Tu ce zici?3010
    • Eu niciodată nu am parcat in altă parte decât într-un loc de parcare special amenajat! Da, există, se poate si in București, nu în lumea civilizată. La bloc am loc cumpărat in parcarea subterană, in centru am avut abonament la parcarea de la universitate (acum am scăpat de el că nu-mi mai trebuie, ajungeam rar si plăteam degeaba, ies mai ieftin dacă plătesc doar când am nevoie) la orice mall e parcare, la muncă am parcare (nu o prea folosesc, cel mai des vin metroul) pe marile bulevarde e parcare, in general cu plată (cel puțin in sectorul 4) in rest mers pe jos si transport in comun. Pot sa ridic toată bordura acum, nu doar o piatră?

      Comentariu apreciat.499
    • @Lia, pe unele dintre marile bulevarde exista acum parcari amenajate. Dar in urma cu cativa ani nu existau parcari si toata lumea parca paralele cu trotuarul. Era considerata norma si nici Politia nu venea niciodata sa dea amenzi.
      Imi este extrem de greu de crezut ca, daca ai permis de macar 10 ani, nu s-a intamplat niciodata sa parchezi intr-un loc in care nu era parcare amenajata. Cel putin nu in Bucuresti.

      519
    • @Andrei G una e sa parchezi unde nu e parcare amenajata gen pe stradute unde b1 devine „parcare” si alta e incurci pietonii parcand pe trecere sau pe trotuar.

      182
    • Problema nu e ca a parcat. Toti am mai parcat asa macar odata in viata, cand fie nu intelegeam ca nu e ok, fie cand credeam ca nu incomodam pe nimeni 5 minute. Cine nu a facut asta niciodata are permis de 2 zile sau minte cu nerusinare. Da, imi asum, toti astia de mai sus mintiti cu nerusinare! Nu stiu daca doar pe noi, sau si pe voi. In fine…
      Daca omul se scuza „Da boss, stiu, tuturor ni se mai intampla sa gresim, din graba, din neatentie, imi cer scuze!”, nu se ajungea la asta.
      Dar in stilul romanului tipic, cand e prins in off-side, tot el cu gura mare.

      Indecis. Tu ce zici?269
    • @Andrei, ti-o fi venind ție greu să crezi, dar mă jur pe ce vrei tu că n-am făcut. Nici nu stiu să parchez lateral. Pentru mine e foarte simplu, n-am parcare (de aia mare, de mall sau in spic) nu iau mașina. Până la urmă există și taxi si transport in comun si, mai ales, picioare. In cazul grețosului ăla de Exarhu nici nu mi-aș fi pus problema să duc altfel cutia aia decât pe jos, până la urmă era o cutie de carton, nu avea greutatea nici cât un sfert din poșeta mea! Pentru reciclat mai serios (ăsta cu SGR) umplu vreo doi saci mari, îi pun in mașină si parchez la mall, in parcarea aia mare, apoi târâi sacii până într-un carut de ăla și așa îi duc până la aparat (și înapoi dacă nu merge aparatul). Chiar nu e greu să nu fii mârlan, doar ca da, majoritatea sunt, de asta e și așa greu de crezut când cineva nu e și nici nu a fost vreodată!

      214
    • Și am uitat să specific, permisul îl am de 20 de ani, in București locuiesc si conduc de 11 ani. Nici o amendă, nicio o urmă de grobianism, niciodată! Poate puțin OCD sau poate doar m-aș potrivi mai bine într-o țară civilizată!

      157
    • Ba mor pe replica asta idioata, fmm.

      Eram la semafor rosu de stanga cu fi-mea si sotie. Zice fi-mea ca face pipi (fix varsta aia cand zice ca face, pai nu ai timp de parlamentari). Ii zic sa iasa si sa traverseze scuarul pana pe trotuar si sa ne vedem peste bulevard ca o sa opresc dupa ce fac stanga.
      Am pornit, am facut stanga si, ca sa nu stationez pe prima banda (uite ca se poate, futu-va-n gura de muisti cu replica voastra) am facut dreapta pe o straduta si am parcat-o acolo.
      Am sunat-o si mi-am dat seama ca nu isi luase telefonul cu ea. Am iesit la bulevard, le-am cautat juma de ora disperat, nimic.
      Era si canicula, fara telefon si, implicit fara bani sau altceva. Intr-un final, m-a sunat un numar necunoscut si mi-au zis unde sunt.

      Si apoi vin muistii internetului si ti-o baga p-aia: dar tu nu ai gresit? Nu, futu-va-n glanda, nu gresesc premeditat, fac tot posibilul sa nu deranjez si, daca intradevar gresesc, imi cer scuze si las capul jos, nu va bag telefonul in cur.

      Comentariu apreciat.699
    • @Lia: Vrei sa fii sotia mea? Nu fac misto, intreb pe bune. Nu stiu unde te ascunzi dar, uite, suntem 2 corecti. Daca ne luam, promit ca ne mutam intr-o tara civilizata.

      Mda; Vali are dreptate… nu poti sa faci misto de cocalari si sa te comporti ca unul. Nici macar daca-si cerea scuze nu era ok pentru ca fapta era facuta. Sunt curios daca in cazul lui se autosesizeaza politia (asta daca am avea asa ceva) si-i da macar un avertisment.

      130
    • Ridic mâna. Nu am parcat vreodată pe trotuar, nu am parcat vreodată pe trecere. Și am aplicațiile pline de plăți pentru parcare, dacă vrei cu adevărat să faci ceva bun atunci soluții sunt și na, 5 lei ora nu omoară pe nimeni. Iar când acest lucru nu este posibil atunci fac tot posibilul să nu încurc pietonii.

      121
    • Omul era efectiv in parcare plm, se vad la câțiva metri mașini parcate ok. Ce contorsiuni fac unii sa-l scuze, noaptea minții!

      101
    • Nu am niciun conflict moral sa „ridic piatra” pentru ca nu sunt nici persoana publica, nu tip la radio ca vreau o tara mai buna, dar sa faca altii, pentru ca eu sunt un cocalar, nu parchez ca un magar pe trotuar, si nu injur lumea pe strada ca un provincial parvenit.

      Chiar daca eram aproape toate aceste lucruri, diferenta fundamentala dintre mine si acest mitocan ipocrit este ca eu nu sunt persoana publica care influenteaza opinia publica prin ce fac sau ce spun. Nu incerc sa ii conving pe altii sa fie civilizati pentru ca eu sa am posibilitatea sa fiu un cocalar mahalagiu pe steroizi, ca Exarhu.

      71
  5. Mie nu-mi place că Exarhu și-a pierdut instinctul de brăilean. Nu putea să scoată sabiaela ăla care filma?

    Comentariu apreciat.1003
  6. Când Vasilica nu știe cum să calculeze TVA-ul, lumea ridica din umeri și trece mai departe. Când ministrul economiei nu știe, well…

    Comentariu apreciat.662
  7. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1453
    • Deci asta e standardul, daca nu moare nimeni, merge orice. Sa ma anunti cand pot veni sa ma cac la tine in sufragerie in timp ce fac sex cu toate femeile din viata ta, ca doar nu moare nimeni din atat.

      Daca te deranjeaza propunerea mea, nu uita ca motivul invocat de tine pentru a fi marlan este ca si altii sunt la fel de imbecili si neamuri proaste ca si mine, si deci e perfect normal.

      Majoritatea romanilor nu sunt neamuri proaste asa cum ti-ar placea tie sa crezi. Insa majoritatatii cocalarilor si meltenilor le place sa creada asta pentru ca sunt extrem de complexati de faptul ca lumea ii arata cu degetul.

      196
    • Si totusi, peste tot vezi ca regula e de fapt exceptie, pentru ca de fapt regula e nerealista, dar suntem prea ipocriti sa recunoastem asta.
      Cum ziceam, realitatea bate de departe orice comentariu.

      57
    • În cazul ăsta nu este vorba despre greșeala în sine ci despre asumarea responsabilității pentru decizia greșită.

      11
  8. NOU
    #31

    Stai boss – eu am vazut doar un filmulet de 30 de secunde cu Exarhu scotand o cutie din portbagaj si apoi plecand dupa ce a vorbit urat cu cel care filma.
    Dar eu zic ca faza e asa:
    -daca era parcat acolo de ceva timp, da, e de mare porc
    -daca doar a tras masina sa arunce deseurile 1-2 minute si apoi a plecat nu cred ca avem de ce sa ne inflamam atat.

    Daca poate sa ne lamureasca cineva ce s-a intamplat de fapt….

    Indecis. Tu ce zici?927
  9. Pe tine de discrediteaza lumea cand te filmeaza careva folosind fierastraul in loc de topor.

    153
  10. Putem accepta și faptul că toți mai greșim din când în când, nu contează motivele din spate. Problema însă e cu reacția atunci când cineva te trage de mânecă și-ți pune oglinda în față să vezi ce-ai făcut. Că acolo se vede nesimțirea cu adevărat. Ăia care au vreo urmă de bun simț nu reacționează așa. Și vezi tot mai des șoferi nesimțiți prin trafic în București care reacționează așa atunci când le atragi atenția c-au greșit. Practic sunt ei cu gura mai mare ca tine.
    Eh, fix aici apare discrepanța majoră între personajul Exarhu și omul Exarhu. Că personajul creat pentru public vrea să fie cu bun-simț, amuzant, autoironic, etc. Omul în schimb e un grobian pe care într-o frumoasă zi l-a încurcat un „pulete” că i-a pus un pic oglinda în față și i-a arătat că e nesimțit.

    Comentariu apreciat.774
    • Cea mai faină replică de grobian care mi-a tăiat calea brusc: „cine ești mă, tu, să semnalizez pentru tine?!”

      170
    • Nu am inteles niciodata de ce unii devin agresivi cand le spui ca au gresit. Si, asa cum spui tu, asta se intampla foarte des in trafic.
      De ce nu poti sa recunosti ca ai gresit, eventual sa iti ceri scuze, si sa trci mai departe?

      Comentariu apreciat.271
    • Cred ca am uitat cu totii limba romana. Greseala e cand schimbi banda si nu-l vezi p-ala din unghiul mort.
      Cand ALEGI sa parchezi pe trotuar NU mai e greseala.
      Da, parcam aproape toti, uneori, aiurea. Nu asta e discutia, ci agresivitatea gratuita de dupa.

      Comentariu apreciat.362
    • @Andrei, pentru că așa suntem construiți, asta e natura umană. Și cu atât mai mult când trăiești cu credința că ești pe o treaptă mai sus față de cel care îți pune oglinda in față.

      22
    • asta se intampla pt ca s-au cam prins toti grobienii ca nu exista consecinte la nimic. literalmente poti sa faci orice vrei si exista sanse 99.99% sa scapi nepedepsit. si atunci multimea asta de oameni care oricum nu avea compas moral, si-a dat frau liber sa se comporte asa cum sunt ei de fapt, realizand ca nu exista consecinte pt faptele lor. ma refer desigur la consecinte legale, nu ca i-a batut obrazu x si y sau ca l-a filmat tudor chirila parcat pe trecerea de pietoni.

      si da, au devenit mult mai agresivi decat in trecut cand (mai) exista politie pe strazi, mai luai o amenda, mai auzeai un vecin, un amic ceva ca s-a intersectat cu politia etc.

      si nu, nu exista nicio diferenta intre zonele tarii, peste tot este la fel. am trecut ieri prin sibiu(ardeleni, plm, iohannis, bla-bla) si era plin de masini parcate pe scarile mall-ului si l-am claxonat pe unul ca sa isi mute masina ca blocheaza chargerul EV si a sarit direct la bataie. daca aveam geamul deschis sarea cu piciorul prin el ca ninjaul celalalt de luna trecuta.

      161
    • Andrei ,pt că în mintea lor nu au greșit ! Greșeală e atunci când încerci să faci lucrurile corect !

      60
    • Unii oameni au darul de a-i scoate pe alții din sărite, spun chestii retardate, repetă, deși au văzut că au priceput, scopul lor e să enerveze. Nope, nu ești grobian dacă îți e forțată reacția.

      113
    • Cred ca am uitat cu totii limba romana. Greseala e cand schimbi banda si nu-l vezi p-ala din unghiul mort.
      Cand ALEGI sa parchezi pe trotuar NU mai e greseala.
      Da, parcam aproape toti, uneori, aiurea. Nu asta e discutia, ci agresivitatea gratuita de dupa.

      @Cipper,
      Exact, pot înțelege c-a parcat aiurea că se grăbea, era stresat că întârzia undeva, avea de aruncat 2 cutii și s-a gândit că rezolvă rapid chiar dacă încalcă un pic bunul simț parcând pe trotuar. Însă de aici putea să reacționeze altfel. Cum ar fi fost să-și folosească autoironia și să zică „eh, așa suntem noi șoferii de bmw un pic muiști, dar gata, uite, îmi cer scuze și-am plecat… ” Parcă părea un pic diferit de amenințarea cu băgatul telefonului în cur.

      00
    • @Andrei, atunci cand esti persoana publica, ai anumite beneficii, dar ai si responsabilitati.
      Da, esti grobian daca incepi sa il injuri pe cel care te-a filmat ca ai facut o magarie. Mai ales daca tu esti cel care si-a creat o imagine de om care atrage atentia asupra magariilor facute de altii.

      01
  11. Cel mai aiurea mi s-a parut scuza foarte pasiv agresiva care mai mult a fost un fel de „ashea si?”, se vede ca a fost fortat de cineva sa scrie aia.

    Iar aia cu „e prima data” cand parchez asa e minciuna ordinara. Prima data parcheaza asa si tocmai atunci s-a nimerit sa il filmeze cineva, sure. Si se vede ca aia e parcare de „meserias” care face asta des, mie nici prin minte nu mi-ar fi trecut sa intru cu masina pe zona aia ingusta de trotuar ci o lasam dreacu pe strada ca si asa nu era foarte circulata dar ala e instinctul cuiva care face asta des.

    Am vazut ca a cam disparut videoul cel putin din postarea originala pe reddit :) Frumos, gata, s-a uitat.

    Comentariu apreciat.364
  12. De aia era el asa vehement impotriva stalpisorilor…

    242
  13. Si vedeti ca din punctul de vedere al fostei primarite de la S1 e ok sa parchezi pe trecere atata timp cat reciclezi, sau al lui Valeriu Nicolae, la fel, daca ii ajuti asociatia ai un wild card de pus in geam cand parchezi ca boul si te scuteste de atacuri (daca esti vedeta)!

    194
    • A furat, adică a parcat, dar a și făcut, așa că hai sa trecem cu vederea.
      Foarte bine că a și făcut, nu ar trebui sa ștergem cu buretele asta, dar nici sa trecem cu vederea când calca pe bec.
      Daca era Simion în situația oare cum ar fi arătat reacțiile?

      01
    • Lasa-ma si cu reciclatul ala. Cutiile se pliaza nu se arunca asa :D

      171
  14. Nu exista scuza pentru nesimtire. Am tot citit in comentarii ca a gresit ca a parcat acolo, de parca a parcat din greseala. Nu. Omul a stiut ce face, doar ca l-a durut in cur de ceilalti. Asta se numeste nesimtire.

    A cauta scuze nesimtitilor e cea mai mare prostie.

    #vrem_o_tara_ca_afara dar daca se poate se ramanem nesimtiti.

    Si asta se aplica si la omu de rand. Cu cat mai multi oameni sunt nesimtiti, cu atat un loc e mai nefrecventabil. Pentru cei deja nesimtiti, locul devine frecventabil.

    De aia Bucurestiul e ca ceapa, ca sunt prea multi oameni nesimtiti in el.

    Si in alte locuri sunt, dar nu atat de multi.

    Comentariu apreciat.324
  15. NOU
    #50

    Ce nu se intelege este ca desi omul a parcat acolo 1-2 min ca sa arunce o cutie de carton, problema nu este ca el sau doar el a parcat, ci ca daca acest comportament e repetat de multi oameni care vor sa arunce un PET, o cutie de carton etc, atunci trotuarul este de multe ori ocupat de masini, iar multi pietoni vor fi incomodati/pusi in pericol in timp ce umbla pe trotuar. Poate asta nu inteleg cei care ii apara acest comportament?

    142
  16. Da-i si tu cu un McLaren in pom in timp ce citesti de pe telefon si va fi stirea zilei. :D

    22
  17. e de la Braila, lasati asteptarile mai jos. faptul ca n-a scos cutitul sa ii faca buzunar aluia cu telefonul, il califica drept super-brailean

    96
  18. Toti o sa imbatranim urat, dar unii mai urat decat altii

    152
  19. Încă un pic până apar primele me2-uri
    Hai că se poate băieți, dați tare cu cancel-ul

    312
  20. Tot scandalul s-a cam fasait in sensul ca nu are toate ingredientele necesare pentru a continua. Chestia asta arata inca odata cat de inteligent a fost vloggerul de teh acum ceva timp si arata gradul de toleranta pe care societatea romaneasca il are. Mai se intampla niste rahaturi in urmatoarea perioada si povestea se va uita rapid, asta daca nu Exarhu recidiveaza din nou.
    Acum motivele pentru care scandalul asta s-a fasait destul de repde si de ce reactiile au fost un pic diferite fata de alte cazuri sunt in mare urmatoarele:
    1. Omul este carismatic si are o istorie in zona radioului. Cred ca din anii 90 singurii care au ramas in mintea multora sunt el si raposatul Andrei Gheorghe. Asta inseamna ca oamenii care l-au descoperit prima data au undeva in zona 30 plus spre 50. Oricum in zona de audiente ei sunt vezi doamne ascultati la greu in zona tanara si activa.
    2. Omul si-a cerut scuze pe facebook si a avut un punct de vedere in mai putin de 24 ore de la scandal. Aici chestia este cat se poate de umana, faptul ca si-a cerut scuze a schmbat perceptia multora ca nu e arogant si ca-si asuma ca a gresit, iar cei care l-au acuzat au pierdut din momentumul situatiei. O lectie care este greu de invatat de multi, este ca odata ce omul si-a cerut si a recunoscut greseala, toti justitiarii de tastatura au pierdut lupta. Poti sa continui sa reciclezi povestea, lucrurile sunt inchise. Cel mult poti sa faci gimnastica mentala ca trebuia politia sa se sesizeze,ca gdpr, ca nu s-a inteles videoul si sa mai faci o analiza pe text. Dar vorbim de un comportament care este omniprezent in Bucuresti asa ca povestea se inchide.
    3. In societatea romaneasca exista o dorinta a unora de a sanctiona orice rahat si a arata ca ei sunt mai buni si-si fac propriul lor scop in viata din asta. Ai parcat ca un bou este exponentul special al acestei bule si mai ales este adorabil si cred ca mai sunt ceva grupuri. Totul a fost misto la inceput ca-n fond vedeai ceva nou si era altceva, dar deja simt ca se transforma intr-un time lapse si este plictisitor si inutil. Sunt cazuri in care unu a facut poze la acelasi loc intr-o zi de vreo 30 de ori, prin comentarii i-au spus sa sune la politia omul a fost revoltat ca i-a sunat, dar aia au venit de vreo cateva ori nu a gasit nici o masina parcata ampulea asa ca-l ignora. Deja altii se duceau special sa le faca poza si apoi plecau. Asta din nou aratand ridicolul situatiei in care s-a ajuns?
    Asa ca daca vrei sa pui problema asa si eu pot fi numit je suis exarhu, dar nu pentru ca Exarhu este vreun mare geniu sau alte motive, ci fix pentru ca aia care il reclama sunt in cautare de faima pe niste subiecte facile si nimic mai mult. Asta desi subiectele alea complicate nimeni nu le abordeaza. Ceea ce din nou arata gradul destul de ridicat pe care societatea romaneasca il are.

    Indecis. Tu ce zici?1524
    • Si-a cerut scuze pt ca i-a zis agentu’ de la firma de PR care impresariaza vedete ca trebuie sa isi ceara, nu pentru ca ar fi considerat necesar. Daca ar fi considerat necesar sau daca chiar ar fi crezut ca greseste, nu se comporta cum s-a comportat.

      Daca era ORICINE altcineva, un necunoscut sau un politician care nu ne palce cu un BMW parcat asa si cu comportamentul asta de cioban, era „melteanu’ cu BMW „, „cocalarul” etc etc. Daca e Exarhu e OK, il iertam, ca e de-al nostru.
      Le zice standarde duble.

      61
    • @F.
      Gradul de toleranta in societatea romaneasca este unul destul de mare. Declarativ orice roman vrea sa fie bine sa nu fie rau, dar faptele nu prea spun asta. Haosul care se afla in Bucuresti se datoreaza fix oamenilor care au ales sa locuiasca acolo si care s-au descurcat. Toata semnalizarea asta ca x sau y face un rahat aduna revolta acum ceva timp pentru ca era ceva nou si lumea nu mai vazusese asa ceva. Acum sunt inundat pe facebook cu poze despre ce fac unii cu masinile lor si cum toti se revolta si toate cele.
      Insa tot ceea vad este doar revolta in online, dar in viata reala nimic, concret. S-au adunat vreo mana de oameni sa protesteze la politie pentru asta? S-au adunat vreo mana de oameni sa mearga la primarie sa mai faca ceva cand vine vorba de aglomerare? Prelungirea Ghencea punem de-un protest asa sambata pana in 12 sa avem timp de un gratar?
      Hai sa acceptam ca a-l filma pe Exarhu sau oricare alta persoana publica care face un rahat care deja este comun in Bucuresti, este mult mai simplu si mai facil decat a merge si a pune presiune pe stat si autoritati. Pentru ca acolo te lovesti de un zid, e cu dosar cu sina si totul dureaza mai mult decat un minut in care-l poti filma pe unul sau altul facand rahaturi.
      Si pentru a explica destul de clar pozitia mea pe speta am doua intrebari pentru cine cunoaste bine cazul:
      1. Filmarea respectiva a fost trimisa la politie?
      2. Daca da are un raspuns oficial?
      3. Daca raspunsul este nu este de competenta noastra, are un plan pe mai departe?
      Daca oricare raspuns la aceste intrebari este nu/nu stiu, inseamna ca punctul de vedere este validat. Mai precis este mult mai usor sa filmezi si sa postezi pe net, decat sa faci concret ceva in directia asta pe caile legale din Romania.
      Sfarsit….

      03
    • Asdad2005, as face un exercitiu de „toleranta a societatii romanesti” si sa filmez cand suntem pe strada doar pentru ca avem masina de marca si culoarea nepotrivita. Doar ca asta nu va rezolva problema de fond a romanilor, daca esti „de-al nostru” inchidem ochii, daca nu… vai vai vai.

      00
    • @F.
      Problema de fond a romanilor este lenea si comoditatea de care multi dau dovada cand vine vorba de facut ceva concret. In cazul de fata eu nu stiu ce s-a intamplat cu acel video in afara ca a fost dat jos de pe reddit. Nu stiu daca a fost facuta vreo sesizare pe baza lui sau cineva s-a autosesizat, daca cineva ma contrazice cu argumente clare discutia este incheiata si felicitari celui care a facut filmarea.
      Daca in schimb suntem in situatia in care ne tragem pe cur si nu s-a facut nimic concret lucrurile au intrat deja in zona dublui standard.

      00
    • Andrei Gheorghe a ramas in istorie ca om de radio, Exarhu a ramas in istorie ca piscotar

      00
  21. Este un om mișto de fatada. Din filmulet se vede instant ce ”misto’este in realitate.

    131
  22. Departe de mine sa-i iau apararea baiatului, mi-e destul de antipatic. Dar vad ca lumea se mira de ce omul a reactionat asa, cand putea sa zica frumos „scuze” si gata. Oamenii nu functioneaza asa. Nici cel care l-a filmat n-a mers sa-i spuna tot frumos, fara camera, ca nu e ok ce a facut. A scos direct telefonul. Cand scoti sabia la cineva, si el face la fel.

    Indecis. Tu ce zici?1132
    • Aline, iti spun eu frumos ca esti prost, de pa un Alin la altul.

      Telefonul meu nu este o sabie ci o janghina mica de iPhone mini, o veritabila masinarie de stat pe Reddit.

      149
    • ”Oamenii nu functioneaza asa”
      Da , oamenii aroganti si cu complexe de superioritate nu functioneaza asa. Vad pe aici prin comentarii ca tot incercati unii sa faceti pe avocatii personajului, trist.
      Vedetei ii pare rau ca a fost filmata nu ca a facut ce a facut.

      202
    • Poate oamenii nesimtiti nu ‘functioneaza asa’ , Aline. Un om cu bun simt si educat nu avea iesirea aia.
      Un om nesimtit are FIX iesirea aia, unii devind chiar violenti ,cei cu IQ mai mic in general.
      Un om educat , desi iti umplea frigiderul in gand, isi cerea scuze si iti promitea ca nu o sa mai faca pe viitor asa.
      Un om educat si cu bun simt, ei bine, nu s-ar fi aflat niciodata in postura aia, iti garantez
      Problema e ca procentul de oameni nesimtiti, agresivi, prosti a crescut exponential in ultimii ani. Asa de mult incat atunci cand spunem ca ‘oamenii nu functioneaza asa’ ni se pare un lucru oarecum banal.

      71
  23. Eu nu sunt sigura unde ati vazut voi scuze. Compunerea aia in care zicea „voi parca si in continuare la fel de regulamentar. Ca acum.”? Probabil am facut eu scoala in alte vremuri in care aratat m00ie in proza nu era echivalent cu scuze.

    192
    • Pai nu sunt scuze , este doar regretul sincer ca a fost filmat si prin asupra faptului.Omu va face la fel si pe viitor, putem sa stam linistiti in privinta asta.

      111
  24. Eu cred ca mai rau i-au facut aparatorii lui, comentatorii de bine si altii. Vanghele a avut cred ca 12 postari pe seama asta, dupa ce a facut un comentariu absolut retardat (morning glory, morning glory, iti rup dintisorii).
    Apoi a sarit Valeriu eternul critic politic, fara realizari politice fara partid, care zice ca Exarhu a facut fapte bune. Deci daca faci, fapte bune, ai voucher de facut ilegalitati.
    Va dati seama ca daca descopera unul leacul pentru cancer, in viziunea lui Valeriu are dreptul sa si violeze?

    Apoi comentacii astia cu 2 replici penibile:
    1. Sa dea cu piatra ala care n-a gresit :))
    Cu totii gresim, dar ne cerem scuze atunci si lasam capul jos, nu suntem tupeisti grobieni.
    2. Aia care il fac albie de porc pe ala care a filmat. Ca nu ai voie, ca s-au trecit toti soarecii sa filmele. Stati in casa, pretiosilor, daca vreti sa nu fiti filmati pe domeniu public.

    253
    • Da, si pe mine m-a enervat pozitia lui Vanghele si a lui Valeriu Nicolae. E o imbecilitate sa sustii ca o fapta buna o anuleaza pe alta.
      Daca prin absurd toti cocalarii si nesimtitii care parcheaza in intersectiii si pe trotuare ar fi donatori recurenti pt ong-uri bune, asta ar trebui sa ii scuteasca de consecinte?
      Cred ca lumea e satula de ‘speciali’. Toti au o scuza, cine e el, cate a facut el, ce om important bla bla bla.
      Vrem o tara ca afara, dar sa se ocupe altii.

      71
    • Valeriu Nicolae a tot fost pe la ei prin emisiuni, ultima data aruncand amandoi cu venin in ascultatori timp de o ora pentru ca unii au indraznit sa zica ca nu le-a placut nushce la Irina Rimes cand a cantat la Rock FM. Un fel de moment Babasha, aparent nu mai ai voie sa ai preferinte muzicale, trebuie sa iti placa ce-ti zic influencerii.

      00
  25. Morning Glory tocmai s-a transformat in Glory hole…

    152
  26. Pai tu uneori chiar conduci ca un descreierat in filmarile postate de tine, d’aia nu avem cu ce sa te inculpam in aspectul asta. Self-reporting-ul e deja facut si noi suntem obisnuiti cu tine, ce sa mai zicem – te iubim asa cum esti. :))

    53
  27. Da, dar a semnalizat cu BMW-ul…e mare lucru, spala jumătate din păcat.
    Eu ascult matinalul rock fm când e publicitate la maynele fm și mai râd la miștocăreala de acolo, dar totuși mi se pare un tip arogant și mult prea ironic pentru gusturile mele…la fel și mâncarea.
    Referitor la filmarea aia, nici nu îl scuze, nici nu îl acuz ..reacțiile alea vin într-un context conjunctural ( pe plan intern și extern ) pe care nu am de unde să îl cunosc…cine sunt eu să îl judec!?! Vedem in fiecare zi descreierați care ratează accidente la limita pe străzi..doar nu stau să îl analizez pe exarhu…zici că e o fenta din aia să ne distragă atenția de la altceva ….să facem ce zice popa, nu ce face popa.

    36
  28. Tot citind pe aici imi dau seama despre cum evolueaza calitatea oamenilor din middle class. Lucru care imi influenteaza anumite decizii in viata.

    Am primit si eu apostrofari ca de ce fotografiez chestii pe domeniul public, am plecat mai departe fara sa scot un cuvant, n-avea rost sa ma cert.

    62
  29. Partea cea mai misto pe care n-a observat-o mai nimeni la exarhu e cat de neamuzant este, in momentu ala de anxietate si teama daca era chiar amuzant facea o gluma buna dar n-a facut, asa ca daca va uitati la el sau il ascultati pentru glume, surpriza..

    121
    • Eu nu il gaseam amuzant nici inainte de incidentul asta.Are acelasi stil insipid, incolor si inodor ca si Moisescu, dar gusturile difera.

      61
  30. Ala care a filmat, sigur se crede inteligent si civilizat. Si sigur considera ca are *oaie.

    520
  31. Trecând peste ghiolban, de remarcat pupincuriștii de serviciu – colegii sau prietenii lui. Bine, dobrovolski – jeg putinist, nu mă așteptam la clotilda. Acum, strict pe faptă, ea derivă din două motive de subconștient colectiv indus de politicile publice vis-a-vis de urbanism:

    1. MAȘINA este mai importantă ca pietonul. MAȘINA este dumnezeu. Pentru a opri 1 minut să arunce cartonul, omul avea 2 opțiuni ilegale – să urce și să blocheze rotuarul, sau să oprească și să blocheze banda unu. Conform lemei „Mașina este mai importantă”, omul a ales trotuarul. Deci în capul lor, este o grijă pentru a nu deranja pe ceilalți, pe ceilalți ȘOFERI, nu pe ceilalți cetățeni pe jos, săraki de rangul 2.

    2. Parcările rezidențiale alocate nominal. Acest sistem fundamental greșit alocă spațiul public unor privilegiați, care sunt încurajați să echivaleze chiria pe acel loc cu proprietatea lor. Astfel, se creează în cartiere un fenomen absurd, în care vezi (ziua) dube de livrare sau mașini ale vizitatorilor parcate ilegal, pe trotuare, fix lângă parcări ADP goale, că sunt „rezervate” pentru rezidenți. Acest lucru a început să fie rezolvat, culmea, de Negoiță, transformând în nenominale unele din zone. Astfel încât poate și omul să parcheze 1h pe un loc chiar dacă nu e din zonă.

    Acum nu zic că Exarhu ar fi gândit așa departe, dar e posibil ca un om normal să evite să folosească parcările amenajate de frica vreunui tărâță umflată care vine cu parul și cu falca în cer că e locul lui ADP plătit cu fenomenala sumă de 50 de lei!! Desființați sistemul locurilor nominale și nu vom mai avea scuza de a nu găsi locuri.

    74
    • Locul de parcare se mosteneste.
      Daca unul parcheaza pe locul lu tacto, intai ii ridifi stergatoarele, apoi ii arunci un borcan pe capota.
      Cam asta e situatia practica in mirificul oras civilizat Bucuresti.

      Si unii se uda gandind ca va veni un politician tatuc, care va face ordine, dar dracu il voteaza dupa aia. Nimeni nu vrea scandal.
      Toti va plangeti de masini, dar asteptati o minune.
      Minunea e simpla:
      – imbunatatirea majora a transportului in comun
      – inmultirea institutiilor de invatamant in suburbii
      – cresterea taxarii si a poluarii.

      Tare imi e teama ca la noi realizabila e doar ultima minune.

      30
    • Costa 5 lei pe ora sa gasesti un loc. Poate mergi 50 de metri pe jos, dar cred ca nu e o problema asta pentru un adult sanatos.

      00
    • F. în centru, da. În cartiere nu există locuri cu 5 lei. Nu există nimic decât ADP (deci îți iei borcan pe capotă de la sălbatici) sau ilegal. În unele sectoare chiar le dă primăria blocatoare, deci nu numai că ocupă privilegiat și subvenționat spațiul public, îl mai și blochează să fie inutil pentru alții.

      Primăria lu Negoiță a fost cea mai avangardistă, cum spuneam, a făcut nenominale (deci pot parca și rezidenții la preț mic, dar și vizitatorii la preț normal), iar pe locurile nominale este o regulă cu telefon în geam și 15 minute, deci pentru 1-2 minute poți parca pe locul alocat nominal unuia să arunci un carton sau să cumperi o apă.

      01
    • „pe locurile nominale este o regulă cu telefon în geam și 15 minute” – asta chiar există? Oricum, sunt multe locuri marcate cu galben, cel puțin pe unde am ajuns eu prin S3.

      10
    • Un abonament nenominal variaza intre 20 si 60 de euro pe an, in Germania. Se dau cam greu spre foarte greu intr-adevar. Dar totusi 60 de euro/an versus un salariu minim de 1560 de euro NET lunar mi se pare mai putin decat 680 de lei/an (aprox. 136 euro) versus salariu minim de 2363 lei (aprox. 475 euro) lunar in Romania.

      Prin Londra vad ca au facut permisele de parcare rezidentiale (nenominale) intre 100-300 de lire pe an sau sute bune de lire daca ai cazan care polueaza prea mult.
      A si sa nu uit, salariul minim NET e 1632 lire/luna.
      Dar da, in Romania parcarile de resedinta sunt ‘ieftine’

      10
  32. nu greșeala mă definește ci modul cum o rezolv

    semnat: un cocălar cu bemveu

    53
  33. Problema cea mare nu e cum a parcat, ci cum s-a comportat cand a fost filmat si atentionat ca face un lucru gresit. Putea sa spuna „scuze!, ma grebesc, ai dreptate am parcat aiurea”, se urca in masina si pleca. Daca facea asta, cel care a filmat probabil nici nu ar mai fi postat video-ul. Insa el s-a comportat ca si cum era ceva normal ce facea, iar acel cetatean il incomoda. Pe urma si-a dat seama ca asta o sa-i afecteze imaginea si a cerut ca filmea sa fie stearsa. Pe mine cel mai tare ma deranjeaza ca a incercat sa ascunda treaba asta. Daca asta loveste noaptea o persoana cu masina si nu-l vede nimeni, oare fuge de la locul accidentului sau isi recunoaste vina ? Da stiu.. situatii total diferite dar problema mea e cum gandeste omul.

    00
  34. Hi INFLUENCER FUN ROMÂNIA,

    We would like to inform you that we have received a privacy concern about your content. Before we review the content, we would like to give you an opportunity to review and, if necessary, modify or remove any potentially private information within the reported content. Receiving this notice does not imply a violation of YouTube Privacy Guidelines, and no action has been taken against your content or channel at this time.

    Please find below the list of the reported content with the reported video timestamp(s). Please note that the violation may also occur at other timestamps as well as in the audio, title, video description, channel image or background.
    Reported Content and Details:

    https://www.youtube.com/watch?v=sYH1XxJ0zJM

    The information reported as violating privacy is at 0:00

  35. e adorabil cum îi pasă de lege cand e vorba de filmarea nr de înmatriculare, dar cum se pisă pe ea cand e vorba de a o respecta când e la volan. Nu vad diferenta dintre el si sosoaca.

    00
  36. vrem o „tara ca afara”.

    ce prevede legea pentru infractiunea, in fapt contraventie, comisa? 2 punte de penalizare si amenda minima? ce-ar fi sa i le dam pe astea si sa terminam balciul inutil?

    nuuuuu, sa-l cancelam, sa-l biciuim, sa-l calcam in picioare, sa-l omoram cu pietre.

    parcatul pe trotuar, aceasta crima impotriva umanitatii situata undeva intre holocaust si holodomor.

    02
  37. Din păcate toți avem dublu standard, ne place sau nu, asta e realitatea.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile