Șoferii de zvârcolesc pe jos de la semafoarele cu buton

Contextul e așa: s-au înmulțit mașini de câțiva ani și șoferii au uitat că și pietonii au drepturi. Că pietonii sunt idioți și se aruncă pe treceri sau trec în șir indian este altă discuție. Dar frecvent vedeam șoferi care nu dădeau prioritate la pietoni că se grăbeau. Mereu. Zi de zi.

Așa că s-au pus semafoare cu buton. Și acum șoferii se zvârcolesc pe jos că e aglomerație și că trebuie să dea prioritate pietonilor. Pozele astea sunt de acum 2 ore, de la ora 11. La fel, unde se duc oamenii ăștia? Ce treabă au la ora aia?

Altfel, merge bine cu banda de BUS

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. romanian combinations ma friend, combinations…
    Plus toți pensionarii aia tineri și speciali, ce ai vrea sa stea acasă și să comande lucruri ? Ies, se plimba…

    Comentariu apreciat.466
  2. Nu înțeleg, de ce spune Marian că este haos? Nu cunoaște definiția cuvintelor? Eu văd ordine, mașini ordonate frumos în trafic, formând trafic, constituindu-se ca trafic. Și semafoarele cu buton instituie ordine.

    Comentariu apreciat.854
  3. Daca e semafor: haos!
    Daca nu e semafor: pai domle, asteptam dupa fiecare ametit sa treaca cand are el chef!

    Comentariu apreciat.841
  4. Cred că șoferii și pietonii înțeleg semafoarele cu buton complet greșit (eu am unul lângă bloc, traversez mereu pe acolo). Semaforul oricum are un timp în care stă verde pentru mașini, indiferent câți oameni apasă pe buton. Butonul ăla face doar că după ce trece timpul respectiv (vreo 3 minute în cazul semaforului de care zic eu), semaforul să se facă și roșu ca să lase pietonii să treacă. Deci semafoarele alea oricum stau pe verde un timp, nu e ca și cum când le pui buton fac pietonii ce vor.

    Pietonii se așteaptă ca atunci când se pune verde pentru mașini și ei imediat apasă ca disperații pe buton, semaforul să le facă imediat pe plac și să se pună roșu. Și funny e că cei mai mulți care se enervează sunt pensionari, nu înțeleg de ce oamenii cu riscul cel mai mare de a crăpa de la nervi (inimă slabă, chestii) se enervează pe chestii mărunte…

    Comentariu apreciat.913
  5. Benzi de autobuz, benzi de bicicletă, semafoare cu buton, stâlpișori…vremuri grele pentru cotețari. Dacă mai începe să iasă și poliția din boscheți să dea amenzi cred că jumătate de țară iese în stradă la protest: noi nu vrem o țară ca afară!

    Comentariu apreciat.5119
    • @Stefan, realitatea tristă e că majoritatea nu dorește o țară ca afară, este bine așa. Da, mai sunt mici inconveniente, dar lasă că ne descurcăm. Sau își doresc o țară ca afară doar acolo unde nu se pot descurca, sau doar declarativ la o bere între prieteni. Altfel, e un cocalar in fiecare dintre noi

      Comentariu apreciat.334
    • Here’s a hot take: nici ăia din afară nu cred că s-au născut civilizați. Chestiile de genul ăsta (și mă refer strict la trafic) se mai fac și cu forța. Nici olandezii, nici francezii, nici insert_country_you_like_here nu s-au bucurat când autoritățile au început să mai ia in calcul și alți participanți la trafic în afară de șoferii cu mașinile personale.

      Diferența ar fi că poate țările alea au avut mai mulți oameni la putere dispuși să ia decizii nepopulare for the greater good. Se văd și la noi încet-încet niște tendințe. Doar că eforturile administrative trebuie asistate și de poliție și acolo e problema cea mai mare.

      234
    • Nu stiu de altii, dar olandezii efectiv au protestat pentru restrictionarea accesului masinilor in orase.

      77
  6. Semafor cu buton, e ok. Sa vezi alea inteligente cum sunt, se fac verzi noaptea la 3 cand nu e nimeni pe trecere, sau fie tin 1 min verde, cam cu 30 sec in plus fata de cat e necesar fie tin 10 sec ca trebuie sa fugi pe trecere.

    132
    • Apropos de semafoare inteligente.
      Prin miile de km bagati vara asta cu mobra prin Europa, fara sa ma ating de autostrazi sau drumuri expres, am traversat sute de sate si satuce. La toate am intalnit urmatorea chestie:

      Semn de circulatie cu limitare de viteza la 60, 50 sau 40kmph, apoi panou electronic care afiseaza viteza detectata cu 100-150m de intrarea in localitate, urmat la inca 1-2-300m de un stop (de cele mai multe ori inafara vreunei intersectii si cateodata fara ca macar sa aiba o trecere de pietoni in dreptul sau). Ei bine, daca viteza detectata depaseste chiar si cu 1kmph limitarea de viteza afisata inainte de intrarea in localitate, stopul ala, pe care-l vezi verde de la maaare distanta se va face instantaneu rosu cu 10m inainte sa ajungi in dreptul lui. Sa ne intelegem, nu e intersectie, nici trecere marcata si de obicei nici macar vreun pieton, sau vreo fiinta vie, pe o raza de 1km.
      Stopul tine intre 2 sec si 10 sec dupa care se face verde.

      Deci un tip de semafor special amplasat pentru calmarea traficului si nu pentru cedarea prioritatii de trecere cuiva.

      Pe cand si la noi, oare?

      Comentariu apreciat.372
    • Acelasi sistem l-am vazut si eu acu cativa ani, dar nu erau semafoare, ci radare fixe. Adica erai avertizat ca ultimul prost ca sa nu iti faci cadou amenda.

      31
    • @Tom
      Cand extraterestii vor invada Romania si isi vor impune tehnologiile cu forta. Pana atunci nu

      92
  7. da.. oare unde se duc oamenii ai? cum de-si permit?

    81
  8. „vedeam șoferi care nu dădeau prioritate la pietoni că se grăbeau. Mereu. Zi de zi.” aceeasi m****isti care nu dau prioritate nici autobuzelor la iesirea din statie sau in intersectii, apoi baga scuza ca ei nu folosesc transportul in comun ca nu e punctual :)))

    Comentariu apreciat.333
  9. La ora 11 de obicei ma duc cu masina in centru sa mananc o portie de mici si sa beau o bere fără alcool!

    Comentariu apreciat.281
  10. Te alerga ursul sau de ce pedalai atât de repede??

    191
  11. Ah de cand astept sa le dea drumul si pe Harmanului – Vlahuta. Ca unii soferi calca pedala la maxim cand vad ca ma apropii de trecere.

    O sa fiu si dezavantajat putin, nu o sa mai fac pe jos 12 minute pana la munca, o sa fac 14, dar aia e, rezist.

    111
  12. Unul din proștii aia de pe Lunga eram eu, o duceam pe mama la stomatolog pe Diaconu Coresi, ceilalți nu știu dacă aveau și ei programare.
    Mda, cam nasol cu semafoarele, la întoarcere la Valici era galben și am trecut, credeam că e intermitent, dar nu, deci am trecut pe rrrosssu, scuzele mele.

    83
  13. Mă bucur că în sfârșit le-au dat drumul. Băi, îmi era frică să trec strada în zonele cu sensuri giratorii. Pur și simplu se circula ca la raliu în vecinătatea lor.

    110
  14. Am avut treburi prin Brasov vara asta, in oras nu am circulat cu masina ca nu am vrut sa ma complic, Bolt, autobuz etc si a fost ok, dar pe cat de civilizat e orasul in general, soferii sunt in top la a pune presiune pe pietoni la trecere, numai la Galati/Braila cred ca am mai vazut asa soferi, sa vina pana langa tine sa opreasca cand treci strada, poate te sperii si renunti ca sa treaca el. Privirile pe care ti le arunca de dupa volan, „acu vrei si tu sa treci cand vin eu”, la capitolul asta, in Bucuresti chiar esti respectat, macar pe trecere.

    161
  15. ce inseamna pietoni care traverseaza pe rand? eu sunt curioasa care e numarul minim acceptat de soferi la traversarea unei treceri de pietoni nesemaforizate pentru a nu considera ca se traverseaza pe rand? De la 2 in sus? de la 20 in sus? Cati trebuie sa ne strangem ca sa putem traversa. Intreb pentru ca recent la traversarea unei stradutze pe trecerea de pietoni suprainaltata fix din poarta unei scoli generale m-a apostrofat un sofer pentru ca mi-am permis sa traversez la ora 8 cu doi copii de mana. Deci trei persoane care traversau o alee pe o trecere de pietoni in fatza intrarii in curtea unei scoli sunt prea putini? Trebuia oare sa astept sa se stranga toata clasa? Ma infricoseaza perspectiva de a lasa de la anul copiii sa mearga singuri la scoala. Copiii deranjeaza din principiu in Romania, pietonii sunt pe locul doi. Probabil combinatia copil pieton este fatala pentru psihicul fragil de sofer roman.

    159
    • Pentru Romania propun semafoare cu caramida in loc de butoane

      https://www.youtube.com/shorts/Twv5fc55S_8

      71
    • Daca erai cu ei de mana, soferul nu are de ce sa se supare, timpul e tot alac infiferent ca sunteti 1 sau 5, sa nu fiti unul dupa altul, pt ca atunci dureaza mai mult! Probabil a fost suparat ca ati mers pe trecerea de pietoni in loc sa alergati!

      50
    • lasa ca pe mine m-a apostrofat o baba care s-a suit pe frane ca era cu ochii aiurea, ca am trecut trecerea de pietoni dintr-o parte. Eu eram pe mijlocul strazii cand m-a vazut ea. si da, treceam dintr-o parte ca asa se trece….dintr-o parte in alta. nu prea am stiut ce sa ii raspund decat sa predea permisul si ca e o vita incaltata

      51
  16. Imi place pista pentru biciclete. Este construita de firma Japoneza Kamikaze Inc.

    70
  17. avem si in bucuresti banda speciala dar la noi e pentru SUV. mai sunt si niste dementi cu autobuze sau masini mici care trec dar in general se respecta regula

    51
  18. Am fost si eu acum cateva saptamani, intr-o vineri in Brasov, sa nu va mai aud cu aglomeratia din Bucuresti. Sunt curios cati ani mai trec pana invata si brasovenii sa foloseasca un giratoriu.

    80
    • Au invatat sa foloseasca un giratoriu.
      Din pacate nu exista doar unu. Brasovul exagereaza cu giratoriile

      30
    • Culmea e ca cei mai multi sunt cei care au nr. din alt judet. Sunt si brasoveni, dar parca ceilalti ii depasesc pe bastinasi. Cea mai mare greseala a soferilor e ca taie benzile (la Carrefour si Selgros e lege).

      00
  19. Semafoarele cu buton sint bune daca:
    – nu sunt foarte dese
    – tin max 15s verde apoi min 1minut rosu pt pietoni
    Am vazut asta in Italia, daca nu erai in pas gimnast deja era rosu.

    39
    • da-i dracu de batrani, oameni in carucior sau mamici cu copii.

      61
    • @MarcelD nu toti stau in sat sa aiba 1 banda pe sens. La orasele medii si mari, mai sunt intersectii cu 3-4 benzi/sens.
      As vrea sa te vad la 70+ de ani cum stai in blocstart si bagi un sprint sa treci cele 6-8 benzi in 15 secunde (maxim). Sau un 10 secunde ar fi ideal banuiesc.

      62
    • Da, toti poetonii sunt de 90 de ani si cu cadru.
      Si acum, daca te prinde rosu pe zebra, nu te calca nimeni.
      Incercati sa fiti practici, altfel sunteti doar demagogi.
      Si in codul rutier scrie ca traversarea strazii se face vioi, nu cu ochii in telefon si dand eium la soferi.

      17
    • Semafoare cat mai dese, rosu cat mai lung.

      Pana va dezvatati sa mergeti peste tot in oras cu masina.

      70
    • @MarcelD acum nu doar confirmi ca locuiesti intr-un satuc, dar si ca n-ai vazut o trecere de pietoni pe o sosea mai aglomerata.

      Pai cand vine cocletele cu 80-90h din spate „lansat” si vede ca s-a facut verde, crezi ca trage frana de mana ca vede el ca urmeaza o trecere (desi are verde) doar sa fie sigur ca nu e vreun pieton prins pe rosu?

      „ma pis pe aia barani, ca nu toti sunt”
      „ma pis pe aia cu caini, ca nu toti au caini”
      „ma pis pe aia cu copii, ca nu toti sunt parinti”
      „ma pis pe aia bolnavi, ca eu nu sunt bolnav”
      ma pis pe…..completeaza tu mai departe

      31
  20. Ca sofer nu ma deranjeaza absolut deloc sa ma opresc sa le dau prioritate…in schimb mor de fiecare data cand stau la semafoarele astea degeaba, pt ca un cretin a apasat butonul si a trecut pe rosu, si eu trebuie sa stau la un semafor rosu degeaba.

    17
    • + ăia care ajung in partea cealaltă a străzii și mai apasă o dată pe buton și pleacă în treaba lor.

    • eu cand trec pe langa un semafor cu buton apas butonul si daca nu trebuie a traversez. e ceva cu pitici pe creier. n-am nimic cu soferii, am ceva cu butoanele

      111
    • Eu o sa aduc o scobitoare si o sa o infig in butonul ala sa stea mereu apasat >:-)

      30
  21. Circul cu bicicleta doar transversal pe bulevardele principale. E mai sănătos așa.

    20
  22. Am vazut pe la unii o tehnologie din viitor pentru fazele astea, cumva au facut niste niste scari, cobori pe o parte si brusc poti sa urci pe cealalta… nu stiu cred ca e ceva cu cristale.

    00
  23. Ce ziceți de…
    1. pietonii care merg PARALEL cu tine. șofer, iar în dreptul trecerii își aduc brusc aminte că vor să traverseze?
    2. pietonii care pun piciorul pe trecere când mașina e la mai puțin de 4 metri și pentru șofer e al naibii de greu să oprească?
    3. bicicliștii care se cred pietoni fiindcă se dau pe trecere cu bicicleta, că „e” ei mai dăștepți?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)