Știrile zilei – 3 octombrie 2024

  1. Brunetă . Brunetă . Brunetă . Oraș . Șatenă . Brunetă . Pistrui . Brunetă
  2. Am fost atacați, norocul rușilor a fost că nu avem lege
    Că altfel jar mâncau.
  3. Avem cea mai scumpă energie din Europa
    Noi și bulgarii, cele mai corupte state, au permis capturarea resurselor de băieții deștepți.
  4. Muncitorii din porturile americane sunt în grevă
    Companiile au făcut profitul, angajații au rămas cu buza umflată.
  5. Cine profită cel mai mult de pe urma războaielor
    Băieții fac bani, nu se joacă.
  6. Dezvoltatorul imobiliar Nordis duduie
    E cazul să își mai ia un rând de autobuze de lux.
  7. Lui Geoană i se arată pisica
    Dacă data trecută era colaboratorul lui SOV, acum e propriul cumnat, pus de el acolo.
  8. Voi știați că cuprul se evaporă?
    Că eu nu, dar am aflat din știrea asta.
  9. Poliția a prins un traficant de droguri extrem de periculos
    Nu e de glumă. Nu mai râdeți!
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

63 comentarii

  1. 4. A se vedea cererea de eliminare a automatizarilor :)

    9. Te doare mintea! Nu le e oare rusine?

    Comentariu apreciat.361
    • 4. chestia cu eliminarea cardurilor, a automatizarilor si in general a tot ceea ce inseamna eliminarea „intermediarilor” este foarte „la moda” si este promovata in special de cei care fac biznis la nivel mare. Cu cat mai „automatizat” cu atat mai greu de furat. Cu cat mai „automatizat” cu atat trebuie crescute investitiile in „reconversiile profesionale” ale celor care sunt inlocuiti de „roboti” si a dezvoltarii altor ramuri ceea ce inseamna cheltuieli pe care companiile nu sunt dispuse sa le faca.

      Pe de alta parte „cultura” americana face viata de zi cu zi a low class ului si a ceea ce a mai ramas din middle class, un adevarat cosmar. Chirii si imobiliare scumpe, salariile aceleasi ca cele de dinainte de pandemie, combustibil si alimente mai scumpe si niste autoritati din ce in ce mai dure in aplicarea legii si a lacomiei colectarii taxelor.

      Partea cea mai proasta este ca nici Trump nici Kamala nu au solutii si fac doar un bla bla politic ineficient. Unii militeaza pentru razboi ca fac bani din asta altii pentru ca „Oculta” marilor Companii sa produca pentru ei insisi uitand la propriu oamenii de rand.

      Indecis. Tu ce zici?2412
    • Avea Zoso un film despre automatizarea din Rotterdam.
      Automatizare = eficientizare, costuri mai mici.
      Omul e scump, taxarea muncii e o problema
      Peste tot, de ce credeti voi ca se baga atatia bani in condusul autonom al masinilor?
      Jumatate de planeta e sofer.

      Comentariu apreciat.353
    • @MarcelD
      Corect doar ca „balenele” nu inteleg ca oamenii aia care sunt pusi pe liber trebuie totusi sa faca ceva ca sa si permita sa si traiasca si aici apare problema.
      Ii dai afara si … atat!
      Corporatiile produc profit mai mare, statele taxeaza la fel, oamenii nu si mai permit sa traiasca.
      In afara de solutia cu „salariul minim garantat” pentru toti exista si o alta solutie? Ca si daca primesti de poamana niste bani fara sa faci nimic, tot nu este bine.

      *la inceputul anilor 2000 am vizitat fabrica BMW din Munchen unde la „departamentul” vopsitorie NU mai lucra nici o fiinta umana iar in „camera” de asamblare a caroseriilor erau fix 4-5 oameni care controlau 4-5 „calculatoare” de la 4-5 linii automate de asamblare.

      Ce faci cu toti oamenii astia?

      243
    • @Alexandru
      „Ce faci cu oamenii ăia” Pai tu singur ai zis că asta a făcut BMW acum ceva timp și nu a fost nici o dramă! Ba mai mult TOATE companiile fac asta de muuult timp, se numește progres și dezvoltare.

      621
    • Daca oamenii nu mai au locuri de munca, cine o sa cumpere toate masinile alea facute de roboti?

      251
    • @Mihai #Presedinte

      Una este sa ai cateva fabrici acum 24 de ani si alea “inapoiate” dpdv al automatizarii si alta e sa le ai aproape pe toate in ziua de astazi la performante si eficienta inzecita. Unde mai pui ca avem o diferenta de 2 MILIARDE de oameni intre ’00 si ’24.

      In plus migratia globala aproape s a dublat de la aprox 150M la inceputul anilor 2000 pana la aprox 300M in 2024.

      Mai pe scurt Contextul este cu totul si cu totul altul.

      52
    • Răspunsul este venitul minim decent garantat, fără muncă. Deci statele vor plăti treptat bani sa nu faci nimic, pe măsură ce joburile vor dispărea.

      Probabil într-o sută de ani in țările dezvoltate numai top 5% din populație vor lucra, restul fiind susținuti de stat.

      39
  2. Când am deschis 9. a apărut poza lu’ nea Marcel. Dacă și astea mai sunt glume?!

    Comentariu apreciat.311
  3. Tipa din Sibiu si-a recunoscut vinovatia si a fost subiectul unei perchezitii. Mi e mi se pare dubios cum au ajuns politistii sa o perchezitioneze? Aici ar trebui sa ne punem niste intrebari. S-ar putea ca mamaie sa fi avunt o reteta pt Xanax dar sa fi vandut Xanax adus cu punga pe vapor si sa fi sperat ca Ëu sunt batrana, maica…uite am si reteta”…

    815
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 251
    • Or fi fost expirate

      180
    • Mihai, de la farmacii din sate. Acolo nu cereau reteta, cel putin acum cativa ani!

      114
    • Nu știu dacă și Xanax, dar la alte medicamente care se dau numai pe rețetă (antibiotice) este permis prin lege să-ți dea pe 2 zile fără ”hîrtie”, c-au fost multe cazuri de probleme urgente sîmbăta și duminica și ioc program la medicul de familie.

      Comentariu apreciat.260
    • 1. Nu și le-a luat la timp și i-au rămas.
      2. Nu și le lua deloc ci le vindea nepotul pastilă cu pastilă la chefuri, iar mamaie practic îi dădea bani de țigări nepotului fără să dea din pensie. Mamaie și-a ținut gura și l-a salvat pe nepot de cazier penal.

      221
    • Băi Mihai. 48 de pastile înseamnă două sau patru flacoane amărâte (de 12 sau 24). Da-o în sărăcie de viață. Nu știu dacă e vreun bătrân în România care să nu pună deoparte pastile, ca să aibă în caz ca nu se găsesc, sau se scumpesc. Chestie obișnuită în România.

      150
  4. Io m-am trezit efectiv la prima bruneta.In rest, ce dreq sa mai zic…

    56
  5. A doua brunetă pare minoră

    92
  6. 7. Bă dacă zice Ghorgiu că vrea să îl vadă pă Ginonino și SuperMario la mooyan pe aici…păi dorm mai bine. Adică știu sigur ca taxele mele pă justiție nu sunt degeaba.
    8. Normal că se evapora. Metal prețios din 3 litere: fer, din 4 litere: haur. Ce te aștepți, trebuiau să intre și românii pe piață cu ceva nou. 😃
    9. Bine că au prins-o pe Escobar de România…nenorocita dracului. 😆
    Funstuff.

    123
  7. 9. Inainte sa plec pentru un an din tara, a trebuit sa-mi iau schema completa de medicamente (4 tipuri, de 3 ori pe zi) pentru tulburarea mea de anxietate pentru 6 luni. aveam reteta pentru 3 luni ca gresise medicul si cand am ajuns la farmacie le-am pus pe farmaciste sa-l sune si sa le confirme ca trebuie sa-mi vanda o cantitate dubioasa. Bine ca am reusit sa renunt la medicamentele alea si ca n-am dusmani la politie! Sunt aproape sigura ca tanti din stire a vrut sa cumpere o cantitate mai mare de la vreo farmacie de sat de frica ca se vor scumpi.

    Indecis. Tu ce zici?274
  8. 7- l-am vazut aseara putin pe Prelipceanu si era plin de deontologie intr-o discutie cu ceva purtator de cuvant de la un ong care il sustine oe Geoana, cu Firea era foarte pres, ar trebui la sigla fiecarui post tv sa fie atasata si sigla de partid, sunt de neprivit toate posturile astea de stiri

    222
  9. Noi și bulgarii, cele mai corupte state, au permis capturarea resurselor de băieții deștepți.

    Băieții deștepți dorm și se culcă, ca oricare alt muritor pe planetă.
    Depinde de restul/voi cum și ce să faceți cu informația asta…

    64
  10. 8. Eu zic să nu te hazardezi în afirmații (că se evaporează) – pen’ că … Aceştia precizează că ”orice informaţii interpretate eronat sau zvonuri vehiculate ar putea dăuna bunului mers al anchetei”.

    91
  11. 9. avea Xanaxul romanesc si Alprazolamul de la Pfizer.

    44
  12. NOU
    #39

    2. Lasă că poate fac turcii ceva (a fost rănit un cetățean turc). Mai țineți minte când le-au doborât rușilor un avion de s-au liniștit ?

    62
  13. 1. Bruneta cu mustăți le bate pe toate de la distanță, mon cher…

    100
  14. 6. Baieti destepti, asa se procedeaza. Peste ceva timp, cand vor veni propetari cu reclamatii ca diverse, o sa le zica avocatul: „Haha, firma e lichidata demult, du-te la arhiva nationala si cearta-te cu aia!”

    130
    • O să fie nevoită coana Vicol socialista să-și amaneteze ceasul ca să plătească din datorii…

      81
    • NOU
      #44

      @Gogu Doar că nu.
      Definiția concordatului preventiv: „Concordatul Preventiv este o procedură destinată societăților aflate în dificultate, adică acelor societăți care se confruntă cu dificultăți rezultând din orice fel de împrejurare, ce constituie o amenințare reală și serioasă pentru capacitatea viitoare a respectivelor firmei de a-și plăti datoriile la scadență, în lipsa luării unor măsuri adecvate.

      Procedura de Concordat setează un cadru procedural care permite suspendarea executărilor silite și restructurarea societății în dificultate pe baza unui plan de restructurare votat de creditorii afectați și omologat de judecătorul-sindic.”
      Deci nu se desființază, se restructurează.

      33
  15. Pe langa Ciolacu Tariceanu a fost un geniu al finantelor si cumpatat ca domnul Scrooge „Guvernul s-a înțeles cu Comisia Europeană, în etapa de pregătire a planului pe care urmează să îl trimită oficial la Bruxelles, ca ținta de deficit bugetar pentru acest an să fie majorată la 7,9% din PIB”

    81
  16. Cineva vorbeste despre Horeca si unde s-a ajuns https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/foto-antreprenor-revolta-inchizand-afacerea-dupa-10-ani-horeca-e-industrie-mizera-duce-cap-vor-rezista-shaormeriile-angajatii-fura-mult-stau-instagram-livratorii-ceva-sinistru-21746361 – zice si ceva bine, ca livratorii sunt nespalati si neatenti, ca Glovo ii rupe, ca statul isi ia si el partea in crestere, si ca angajatii sunt neseriori ca au plecat aia buni – nu zice de salarii mizere nimic totusi. Nu inteleg cum de la 70 lei un burger nu are bani destui, dar na, nu vorbeste nici cand a schimbat ultima masina si in ce casa sta.

    192
    • s-a strigat bangladesh. astia, indienii si mare parte din orient nu folosesc hartia igienica, dar mananci comanda livrata de ei. yummy

      173
    • Cand vad poveștile astea de jale cu patroni de HORECA imi revine instant privirea vecinei mele.
      Se angajase ca liceenele sarace chelneriță la marele hotel; cand a avut o combinație de insolație-oboseala-cădere brusca a glicemiei i-au sunat parinții să vină să o ia acasă.
      Probabil li se făcuse și lor rău căci au o parcare plină și o stație de taxi lipită de latura dinspre Zăvoi.

      54
    • NOU
      #50

      @ionut „astia, indienii si mare parte din orient nu folosesc hartia igienica”.
      Într-adevăr, nu o folosesc, ci SE SPALĂ. O metodă mult mai igienică decât ștersul cu hârtie. Dar, de! Nu e greu să fii hater, mai greu e să gândești.

      412
    • @Valentin Petrescu – am ras, aia saracii trag 12+ ore pe zi ca sa poata strange ceva si tu crezi ca au timp sa se spele. Pana nu se baga aia de la ITM in toate firmulitele astea care intermediaza angajari de livratori si ii exploateaza ca pe sclavi, tot asa va fi.

      70
  17. Piata libera de energie in EU e o prostie care dezavantajeaza statele mici si corupte. Ar trebui intai sa-ti poti satisface nevoia interna de consum si surplusul sa-l vinzi. Nu bagi tot in piata „libera” europeana si apoi cumperi inapoi mai scump pentru ca sunt intermediari smecheri.

    Cererile de instalare panouri se termina in 2 minute, deja exista foarte multi prosumatori, dar energia tot e scumpa pentru ca nu e infrastructura adaptata la atati de multi prosumatori. Infrastuctura care nici nu va fi adaptata pentru ca asa e interesul, de ce sa nu le inchidem automat invertoarele la prosumatori si sa cumparam la preturi spot record ca sa se ingrase niste capuse intermediare?

    Ce interesant va fi din 2025 cand se termina cu plafonarea…

    200
    • 3,700 euro mp asta cu reducere 25%. Macar astia au marea aproape, in Cluj doar cand ploua vezi marea.

      30
    • 80.000 de euro pe 30 de metri pătrați? O țâră mai scump decât imensitatea aia de 8 mp la 17.000 de euro… hai mă că merită…. :))))

      11
  18. 9. Cine dreacu a descoperit-o pe femeia aia cu pastile? Asta fac organele de anchetă? Un traficant adevărat, cap de rețea nu ar fi condamnat. Are cineva niste nasuri si pantofi de clovn sa le trimită măscăricilor care au anchetat asa ceva?

    171
    • Dacă nu a cedat la presiune și amenințarea cu închisoarea să îl dea în gât pe nepot, nici procurorul nu a retras acuzațiile așa că s-a dat sentința.

      74
    • Au bifat un dosar rezolvat. Partea nasoală pentru ei este că nu-i poate pune în cîrcă mai multe fapte, ca la hoți…

      20
  19. 9.
    „În noiembrie 2023, femeia a fost investigată pentru consum de droguri”
    „Femeia avea rețetă de la medic deoarece suferea de tulburări de anxietate, însă procurorii au considerat că numărul pastilelor este mai mare decât prescripțiile acordate de către medici.

    Polițiștii au găsit în total 60 de comprimate de Alprazolam și Xanax, iar procurorii DIICOT au constatat că femeia nu mai avea o prescripție medicală valabilă pentru pastilele găsite”
    „I s-au confiscat și cele 48 de pastile găsite în plus, față de rețeta dată de către medici.”

    „Big Pharma, baga-n tine benzodiazepine
    Absolut indiferent de problemele cabinei
    Da’ tu nu te urzici ca fabrica, practic, vicii
    Indopandu-ne bunicii cu barbituricii”

    ACAB, nu stiu cum nu crapati de rusine. Cum plm sa trimiti pe cineva in judecata pt asa ceva?

    142
  20. 3. Asta e din cauză că a fost liberalizat prețul acum câțiva ani, alt motiv chiar nu văd.

    22
    • 9. Băi eu sunt curios câte resurse de la buget s-au consumat pentru acest caz…..Din câte am auzit eu ăștia implicați nu sunt plătiți chiar cu minim pe economie…..(polițist,anchetator,procuror, judecător și ce or mai fi pe acolo)
      Eu știu că ăștia trebuie să își justifice salariile intr-un fel, bă dar las-o încolo , au tăbărât pe o babă de 70 de ani……

      30
  21. 5
    Foarte discutabil.
    Majoritatea tehnologiilor de varf sunt initial „produse” de companiile militare, au niste bugete de RD incredibile.
    Si apoi, daca nu ai caini buni de paza toti te injura, toti te fura, toti iti baga carnea’n gura.

    41
  22. La 5, cine câștigă din urma războaielor
    Jumătate din suma aia e din contractul Romaniei pt cumpărarea de F35.
    În mintea mea informația că Ro vrea sa cumpere f35 era veche, dar cautand am găsit știri doar de după 2022 (după ce a început razboiul). Poate știam de discuții doar.

    Oricum, când picau MIG-urile toți erau cu înnoirea parcului aut.. aviatic.
    Dmdv era cazul că ro să aibă avioane de lupta moderne. (Că sa urmărească dronele rusești când ajung pe la noi și să le poftească afară)

    40

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile