Știrile zilei – 1 octombrie 2024

  1. 77% din populație are acces la apă curentă
    Restul, fântână în curte.
  2. Prețul energiei scade două luni la rând
    Se pregătesc băieții pentru scumpirile de după liberalizare.
  3. Turcia mărește impozitele pentru companii
    Credeți că vor pleca de la muncă ieftină?
  4. Cineva a cumpărat niște reviste din alea inutile
    Știți fițuicile alea aruncate pe măsuțele din lobby de pe la companii? Cineva le scrie, firmele le cumpără, treaba merge.
  5. Teilor are 76% pierderi
    Probabil de la reclama aia beton cu Sânziana Negru.
  6. Primarul Constanței a făcut accident
    El e primar, nu are timp să știe ce e aia acvaplanare.
  7. Bă, nu mai veniți încoace, suntem destui bucureșteni
  8. Statul hărțuiește niște bieți pensionari

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. la 9 vom afla ca sunt niste pensionari speciali[cu rezidenta in elvetia…], iar bijuteriile alea sunt maruntis la averea lor…

    231
  2. 5. Nu sunt chiar inutile. Cunosc pe cineva care tiparea acum ceva vreme niste fituici din astea care se imparteau gratuit prin cabinete stomatologice, cabinete veterinare, dispensare si alte unitati “sanitare”. Am intrebat si eu contrariat din ce face bani avand in vedere ca probabil nimeni nu le citeste sau daca le rasfoieste cineva o face din plictiseala in sala de asteptare. Astfel am aflat surprins ca sunt foarte multi medici care platesc aparitii in astfel de “reviste de specialitate”, multi din farma considerau o mana cereasca pentru produsele lor, etc. Pai cand stai la stomatolog in asteptare si vezi ca medicul la care esti programat are poza si articol si langa ai si niste selfie uri cu Algocalmnin parca alta incredere ai in tine ca ai facut alegerea cea buna si cand pleci de acolo cumperi si niste cutii de medicamente de la farmacia din colt in caz ca … sa fie acolo in casa :)

    213
    • Doar ca lucrurile s-au mai schimbat de cand toata lumea are smartphone-uri si mai ales pensionarii care asteapta in cabinete privesc site-uri ce promoveaza teorii fantasmagorice

      68
  3. 8. Județele Vrancea, Vaslui, Bacău, Buzău pierd anul acesta 10.000 de locuitori?

    Comentariu apreciat.301
  4. La 9, ok, inteleg cu colierul din bagaje, dar nu inteleg cu ceasul. De unde au tras concluzia ca e import si nu ceasul personal?

    111
    • se uită pe tine. plus, zbori cu wizz cu ceas de 150K?

    • Cand ai tenisi de Dragasani in picioare si ceas de 20k pe mana nu te numesti pensionar excentric ci caraus :)

      Comentariu apreciat.313
    • Vali, poate esti mai excentric asa, n-ai vazut Hatzul? Are ceas de 60 de mii si lant cu diamante si zici ca e imbracat de la Pepco.

      50
    • E simplu, controleaza pe cei din avioanele care vin din afara UE, Schwarzy venea din SUA, astia veneau din Elvetia. Asta pentru ca trebuie sa-ti declari toate bunurile mai scumpe la intrare, sa te verifice apoi la iesire ca le-ai luat cu tine.

      Pentru astia mai batrani mai stiti cand scoteati laptopul in aeroport sa va dea o hartie ca ati iesit cu el din tara pentru ca la intoarcere sa nu va puna sa platiti taxe pe el?

      60
    • Dacă am bijuterii Teilor și firma e pe pierdere, te mai oprește la vamă?

      40
  5. 2. eu nu vad o problema reala, atata timp cat puturile forate iti dau apa curata si gratuita, spre deosebire de cei de la „apa-canal” care dupa racordare te obliga sa iti montezi contor pe putul existent si sa platesti apa consumata de acolo.

    Cine sta la casa stie cum sta treaba, dar din exterior pare ca e ceva retrograd. Nu e.

    O problema mai reala ar fi racordarea la canalizare, desi cu fosa septica si haznaua (tanc septic) vidanjabila e la fel de inexistenta problema.

    186
    • Asa si cu medicina.
      Teoretic medicina moderna ar fi un avantaj, dar practic de descurci si cu vraci si descantece ….

      719
    • Cu tot respectul, nu e niciun avantaj, dimpotriva.

      Sau poate sunt doar eu nebun ca prefer sa nu arunc cu banii in racordari si plati lunare cand am deja tot confortul legat de apa potabila din surse proprii.

      156
    • @CosminO daca traiesti la munte si ai sursa curata de apa sau esti prin a doua sau a treia pana freiata. Pentru ca prima e poluata cam oriunde in tara aceasta de nitriti si nitrati.
      Iar scoaterea apei din put e cu consum e energie. Ai si acumulatori ce iti alimenteaza pompa, cand se ia energia electrica acolo la tara?
      E nasol cand esti conectat la retea si pentru ca multi isi uda gazonul si gradina, iti da apa potabila la program de 2 ore pe zi.

      02
    • vai Cormine, tu ai idee cat costa un foraj pentru apa potabila? Vb f serios, pentru ca scrii foarte repede dar fara sa stii si partea ailalta. NU, nu te uita la buhnici cu forajul lui, aia nu e apa potabila ca nu isi punea 2 by pass-uri de filtrare. Spre informare (lucrez aproape cu un geolog ce face studii topo si recomanda astfel de lucrari), pretul pe metru liniar este de 300lei, apa potabila in Romania (in medie) este sub a 3-a falie geodezica (wtf is that?!), deci minim o gasesti la – 300m + pompa pe turbina ce e minim 4 cifre. de exemplu in zonele deluroase/muntose, apa potabila incepe de la -1000. De ce credeti ca aprox 80% dintre firmele ce comercializeaza apa imbuteliata sunt firme „artificiale” cu extras de apa prin foraj in zone ce nu au o traditie a apelor minerale?

      12
    • Vorbiti din carti, amandoi.

      Adancimea panzelor freatice difera enorm de la regiune la regiune, si de multe ori de la o strada la alta.

      De multe ori prima panza e la 7-10 metri, ceea ce e relativ ok inclusiv pentru baut.

      Daca vrei sa fii safe, te duci la a doua sau chiar la a treia.

      Nici vorba de sute de metri, cel putin in zona de campie. Maxim 50-70 de metri, si asta pentru a treia panza.

      Cu tot cu teava „din aia buna, albastra de valrom”, tariful e undeva la 200 de lei/ml, deci iesi cu un put undeva la 3000-4000 lei, ceea ce nu e o avere.

      Daca vi se pare o avere, vedeti cat costa racordarea la retea, tras tevi prin curte, sapat santuri, spart pereti, contoare, etc.

      Apoi, consumul unei pompe de apa e infim, si exista doar cand deschizi robinetul.

      Nu in ultimul rand, aproape nimeni nu bea apa din put oricum, si daca ar vrea sa o bea, se poate fierbe. Pentru mancare se fierbe oricum. La fel si pentru cafea.

      In rest, pentru spalat sau udat gradina, nicio grija.

      Nu mai cautati motive de a fi gica contra aiurea, sa ai apa din surse proprii e ieftin si sigur.

      00
    • Gustav, apropo, am 2 puturi sapate, primul cand am cumparat casa, acum 15 ani, al doilea sapat in curte pentru gradina, acum 3 ani.

      Zero probleme, costuri insignifiante.

      Au tras apa si canalizare pe strada acum 2 ani, ma tot imbie aia sa ma racordez.

      Mi-ar monta contor pe puturile existente, deci pe langa apa primita de la ei ar trebui sa platesc si apa MEA, sa imi sparg curtea si peretii, sa dau o gramada de bani.

      Lasa, fiti voi „urbani” si „civilizati” deageaba ;-)

      00
  6. 9- “ decorat cu 614 diamante, onixuri și smaralde, având o valoare estimată la 488.000 de euro”.
    Am citit “oxiuri”. Decorat cu 614 oxiuri. Ori trebe sa schimb ochelarii ori sa mai beau o cafea.

    103
  7. Un rumun face pe prostu : „Sport, învățământ, sănătate, la copii. Adică cu bugetul ăla de o lună… Eu nu vreau război. Nu-mi trebuie NATO, nu-mi trebuie bază militară, nu-mi trebuie nimic. Îmi trebuie să am un popor sănătos și nu-l mai am din cauza faptului că nu investesc jos, jos, la răsaduri.”

    85
    • doubletalk aurist. Și simion a zis ceva că el vrea pace, când cineva pronunță astea = jeg putinist. rușii vor pace cu condiția să te calce pe cap, și tu să stai umil să înghiți

      161
  8. „Ciolacu afirmă că minimum 30% din viitorii parlamentari ai PSD vor fi femei: Am citit un studiu de la Banca Mondială, dacă femeile ar fi şi mai încurajate în business, economia mondială ar creşte cu 25%”. Adevarata stire ar fi ca Ciolacu a citit ceva

    152
    • Teoria e probată deja cu condamnările pentru viol (cifra condamnări în scădere). Multe judecătoare sînt invidioase pe victime și îi achită pe acuzați…

      10
  9. 8. Lasa-i sa vina. Sa-i vedem in cat timp incep sa se planga. Ai vizitat de curiozitate cartierul Izvor? Sanpetru? Ghimbav? Cartierele astea noi?
    O casa in campul Prejmerului costa 165.000 euro. In camp, fara strada asfaltata pana acolo. Si are o curte in care bagi masina si-ti mai raman 4 mp pe care sa faci un gratar. Si si asa am cunostinte care s-au plans ca e mult, ca dureaza pana tund iarba de pe petecul ala de gazon. Blocuri pe orizontala.
    https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/charmantes-ferienhaus-in-der-naehe-von-bergen-norwegen-29-/2871466209-275-9503 – asta-i pohta ce-o pohtesc, dupa ce le vand 3000 mp sa-si faca hulubarii geam in geam.

    61
  10. @2 retelele de apa curenta executate prin fonduri europene in mediul rural in ultimii 20 de ani sunt pentru uz casnic dar in multe cazuri sunt racordate tot felu de ferme mari consumatori si tu ca cetațean nu ai niciodata presiune cum trebuie sau apa lipsa cu totu. Asa ca preferi sa-ti faci puț (daca nu ai deja) pompa submersibila legata in sistem hidrofor, filtre = nu te doare capu.

    111
    • Pompa submersibila e una, hidroforul e alta.

      Pompa impinge apa de jos in sus, hidroforul o trage de jos in sus.

      Ambele pot sau nu avea si un vas de expansiune, dar in general se recomanda un presostat (mecanic sau electronic) si o supapa de sens, ca sa nu patesti presiune fluctuanta la fiecare 10 secunde, atunci cand un puffer nu e la indemana.

      92
    • @Cosmin
      Ce-mi plac mie ăștia care-și etalează ideile dar nu se pricep…

      01
  11. Unele sate sunt pe același loc de 3-4 sute de ani, altele sunt și mai vechi. Gândește-te câte bude au fost săpate și animale s-au c…t pe același loc… sigur s-a infiltrat până la pânza freatică.
    Chiar și in zonele noi construite, a fost teren agricol unde s-au turnat îngrașăminte, ierbicide și pesticide cu nemiluita. Și nu erau in vigoare tot felul de norme europene care să interzică anumite substanțe, se turna orice.
    La un control apa de robinet de la oraș iese mult mai bine decât aia de la fântâna din curte.

    95
    • „sigur s-a infiltrat până la pânza freatică.”
      Ai uitat sa menționezi cimitirele din mijlocul satului…

      Dacă nivelul apei din fântână e la -1m, da, probabil că se întâmplă ce zici tu. Dar daca daca e la 5-7-10m, șansele scad semnificativ.

      44
    • Apa freatica infestata datorita buzilor din curti este o realitate in multe localitati rurale in Oltenia

      21
  12. 1. Intr-o saptamana orasul Suceava si cateva sate de pe langa au ramas de doua ori fara apa pentru 24 ore, compania de apa declarand ca avariile s-au produs din cauza opririi curentului de doua ori la nu stiu ce aductiune. O minune a ingineriei sa lasi un oras intreg doua zile fara apa, daca se taie curentul de 2 ori. O chestie complet neasteptata in Romania, mai rara decat apa pe Marte. Nici un vinovat, nici un demisionat. Cetate medievala la propriu.

    80
  13. NOU
    #36

    Se muta de la Cluj.

    21
  14. 3. Statul face ceva: „Autoritatea de reglementare va face o campanie de informare cu privire la încheierea perioadei de plafonare a prețurilor la energie, la 31 martie 2025, și vrem, astfel, să fim proactivi, a declarat președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), George Niculescu.”

    60
    • Adica sa ne mutam toti proactiv la Hidroelectrica :)
      Eu presimt ca va fi jale mai ales pentru firme si cei ce consuma peste 300kwh

      10
    • Din contra, cei care consuma peste 300kWh au trecut deja priin socul dublarii pretului si sunt mai aproape de pretul real (daca nu s-au mutat deja la hidroelectrica)
      Amaratii care platesc acum 50 de lei pe luna se vor trezi cu facturi de 100-150-200 de lei si nu vor sti de ce, ca televizorul ala care face jumatate din consum le-a zis ca totul e ok si statul are grija de ei.

      30
    • Ia fa matale un calcul scurt.
      Consum cca 1.5Mwh/luna cu 0.82 lei/kwh = 1230 lei
      La un pret de 1.3lei voi plati 1950 lei, dar pe o piata f volatila nimeni nu va face contracte pe pret decent, mai ales pe un an.
      Sindaca nu le trece prim cap sa protejele cumva PJ si IMM, sa vezi distractie.
      La fel va fi si cu RCA.

      01
  15. Uite o alta stire faina pentru cunoscatori: https://hotnews.ro/cum-a-ajuns-pensiunea-la-nea-vasile-din-vaslui-sa-incaseze-intr-o-luna-peste-300-000-de-euro-de-la-clienti-din-sua-maldive-sau-singapore-1797531

    Ce e interesant ca inainte de a face frauda cu carduri, aia aveau pe luna incasari de 30,000 euro dintr-o pensiune cu 10 camere in Vaslui, in 2018. Ceva nu pusca aici.

    20
  16. 5.Clar, va fi concurenta serioasa pentru Zewa România…

    10
  17. 8. Urla netul, Brașovul cel mai înalt nivel de trai, cel mai bun oraș, haideți fraților să-l f…em și pe asta, după anii 60 și 80 ar fi al treilea val de cotropitori de la răsărit ….

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile