Știrile zilei – 23 septembrie 2024

  1. Șatenă . Blondă . Oraș . Oraș . Plajă . Blondă . Verde . Blondă . Brunetă . Pistrui
  2. S-a mai scuipat o dată obrazul românului
    Încă 10 ani și se rezolvă.
  3. Oare cât de repede pleacă ăștia din țară?
    Cât de jeg de om să fii să faci din astea?
  4. Polițist de 33 de ani, cu Seria7
    Bine, nu e nou, dar tot valorează 20-30.000€.
  5. la 1 martie 1990 l-au angajat la MAE
    Că aveau nevoie de expertiza lui de nimeni în drum, nu că era fiul lui ta-su.
  6. Știți că am mai văzut gardul ăsta acum 10 ani la austrieci
    Dar erau alte vremuri, alți politicieni…
  7. S-a făcut dreptate, Ponta este din nou doctor
    Că nu mai contează, că nu îi mai pasă nimănui, că Ponta e mort politic și împins din spate de cineva, astea sunt detalii.
  8. Dacia a scăzut prețurile la mașini
    Mai puțin la Spark, dar acolo știm că mașina costă 10.000€ și restul e profit.
  9. SUA vrea să interzică softul chinezesc pe mașini
    Că pot fi controlate de la distanță și nu le place ideea pe șoselele lor.
  10. Șoferii care folosesc Waze iau țeapă mai des
    Confirm, crezi că ai superputeri și uneori o muști pentru că crezi că nu e nimic acolo.
  11. Românii se întorc acasă
    Unii dintre ei. Câțiva.
  12. Olympus a băgat 40 milioane euro într-o fabrică
    Cumpărați local, că fac marfă bună.
  13. Ai curaj să zici că nu sunt panda?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

64 comentarii

  1. 11. E bine ca oameni care pleaca se mai si intorc. Poate le vin idei bizare precum: strazi curate, asfalt drept, utilitatea copacilor, arhitectura unitara si clasica, piste de biciclete, alte moduri de a face agricultura.

    Comentariu apreciat.484
    • Când vezi ce face duamna ministresa – proasta satului ți se taie toate ideile, înjuri, și pleci înapoi.

      Comentariu apreciat.584
  2. Aia cu Dacia e fake news. Tot 28 000 e un Duster cu cutie automată.
    Am făcut în weekend un drive test cu o chinezeasca (noul MG HS). E diferența mare (in defavoarea Duster) între aia și Duster, fiind la aceiași bani
    Dacă nu ne băgăm mințile în cap repede, o să le-o sugem noi europwenii in curând și la chinezi….
    E o diferență col

    Indecis. Tu ce zici?2427
    • Și eu ma uitam la MG de curiozitate dar nici nu vreau sa stau săptămâni după o piesa…aici pierd chinezii.

      165
    • Nu vreau sa tin partea Dacia, dar cand vei avea de asteptat dupa piese cu fiabilitatea chinezeasca parca iti trece gandul de MG.

      236
    • Crezi că nu o să facă în curând și fabrica de piese în Europa ? Prin Ungaria sau Serbia ? Sau la noi ?

      1510
    • @car: pana fac nu vreau sa fiu early adopter le banii mei.

      Indecis. Tu ce zici?273
    • Exact textele astea erau acum 30 de ani despre masinile japoneze sau acum 20 de ani despre alea coreene. Deja vu.

      Comentariu apreciat.579
    • Degeaba are Dacia rețea de service și piese, daca se pipi pe clienții cu probleme . Gen ‘asa face toate boss’…
      Rumbu, da, ce mașina bună a fost KIA Ceed pe care am luat de noua acum 18 ani… alternativa era Logan…am luat mai târziu și un fel de Logan, tot nou, de nu l-aș mai fi luat…
      ‘early adopters’ la electrice au fost destui. Și au dat mult mai mulți bani . Și cel mai probabil bateriile vin tot din China.
      O sa vedem ce va alege piața românească. In Italia am văzut că sunt deja gârlă de chinezești pe străzi..

      145
    • cu astea chinezesti n-as avea incredere in ce-i dupa gard.
      asa, arata ok, au specificatii ok, dar cand stii ca poate tin franele, poate nu, sau ca mergi la un drum mai lung de exemplu pana in Grecia si daca se strica ai supt-o, parca nu e prea confortabil.

      172
    • nu cred ca e problema cu piese. Isi fac un centru depozit in UE si gata. Asa au japonezii, parca de la suzuki, depozit in ungaria

      47
    • Voi stiti ca acum vin in 2 saptamani coletele de pe Aliexpress, cu Fan Curier, da?
      Mie mi-au venit mai greu piesele din UE, ca vin pe transport rutier.

      1711
    • Stirea cu Dacia e de fapt un advertorial platit. Au bagat reduceri doar la cele mai ieftine modele pe care la au. La Duster reducerea e doar la modelul Essential chel-chelut, daca vrei 4×4 cea mai ieftina varianta e tot 23,800 euro ca inainte.

      220
    • Pentru aia care lauda faptul ca la Dacia au piese si se rezolva repede. La munca avem si Dacii, unele care au fost tamponate si le trebuia ba un haion, ba o bara si faruri, genul asta de piese, au stat minimum 2-3 luni in service.

      73
    • A durat o saptamana sa-mi vina o piesa de VAG din Austria, cred ca ajungea mai repede daca o comandam de pe Temu.

      113
    • Si totusi am vazut in ultima luna mai multe Dustere noi decat orice fel de MG…

      63
    • Sa dam cezarului ce-i al cezarului si sa recunoatem ca modelel chinezesti sunt frumoase, dotate si ok ca pret. Personal, eu nu mi-as lua. Nu numai ca apreciez curajul celor care isi iau EV, dar ganditi-va ce curaj au cei care isi iau EV chinezesc. Stiti rosiile alea perfecte, ieftine si cu provenienta din Turcia? Nu au niciun gust si, daca nu le speli bine, risti sa te caci zeama o saptamana.
      Am incheiat paranteza, dar ce voiam sa zic e ca sper ca avantul asta al chinezestilor sa trezeasca producatorii vestici care s-au dus cu preturile si calitatea indoielnica pana la cer.
      Apropo, nu sunt hater de produse chinezesti, daca Huawei ar primi iar dreptul la serviciile google, l-as lua in secunda doi.

      92
    • Dacă am avea morală și responsabilitate, am boicota din principiu orice vine din China (dușmanul prin proxy). Noroc cu EU care blochează aceste mizerii prin directive și legi, că altfel..

      41
    • Specificații bune, alea, alea, da’ ce faci când mai trebuie să şi opreşti? https://www.bbc.com/news/uk-scotland-67005620.amp

      10
  3. 13. I-au prins cu câinii vopsiți!

    Comentariu apreciat.270
  4. 8. Singura reducere vizibilă pe site-ul Dacia este la Duster III. La celelalte modele, se aplică o reducere doar dacă sunt cumpărate prin credit.

    91
  5. Logică de fier beton (adică prosteală pe față), hai sa interzicem facilitățile aplicației că pe noi milițenii ne îngrijorează mult buzunarul afectat al șoferilor, nu al nostru. Că dacă nu era eficientă nu le trecea prin cap să le scoată…

    183
    • Drumuri mai bune? Nu se poate. Politie in zonele in care stim ca se produc cele mai multe accidente? Nu se poate. Radare prin tufisuri si interzis Waze? Da boss, asta va ajuta la reducerea nr. de accidente, nu stiti ca principala cauza a lor e „neadaptarea vitezei la conditiile de trafic”?

      143
    • Sigur, belgienii plâng după banii din amenzi. Asa-s romanii, vor și cu pl în cur și cu sufletu-n rai. Se oftica când ii ia radarul și plâng când vreun pilot le omoară vreun apropiat.

      105
    • Elvetia (interzis) – 20 morti/milion
      Germania (interzis) – 35 morti/milion
      Belgia – 43 morti/milion
      Romania – 81 morti/milion

      Dar romanii iar stiu mai bine. Probabil belgienii au epuizat celelalte metode de a reduce numarul de accidente, se uita si ei la aia din top de ce fac treaba mai buna.

      Eu unul recunosc, daca vad ca nu e politie pe waze, ii dau.

      Dar cateodata iti mai pune unul o oglinda in fata si nu iti place ce vezi. Voi aici dati vina pe fabricantul oglinzii in loc sa o dati pe voi.

      1811
    • Rumbu, conform logicii tale, toti cei ce folosesx Waze vor muri. Nu exista nicio relatie de cauzabilitate intre cele 2, la fel puteai demonstra ca, din cauza Waze, sunt homosexuali la volan

      119
    • @Rumbu aia au radare fixe, amenzi mari si legi care se aplica nu lipsa Waze e motivul. La noi daca s-ar interzice Waze si-ar lua iar toti statii sau ar merge la risc ca oricum sunt amenzile mici. Cat e amenda pentru depasirea limitei cu 10 km in tarile alea si cat e la noi — stai ca la noi nici nu te oprește pentru 10km in plus.

      82
    • La fel de bine am putea spune ca aia care s-au trecut prin sabii in weekend in Pantelimon erau homosexuali. Nu exista nicio relatie de cauzalitate intre etnie si predispozitia de a-ti rezolva problemele cu sabia.

      Oricum, nu ne afecteaza ce vor belgienii, noi stim mai bine, la noi e mai simplu, camerele de viteza nu exista, nu avem ce pune pe waze.

      410
    • Pai belgienii nu vor interzice waze, vor interzice doar anumite funcții.

      41
    • „Problema” cu Waze este aceiasi cu a detectorului de radar: iti ofera o senzatie falsa ca esti invincibil si ca „ii faci tu pe baieti”.
      Daca stii sa l folosesti etse ce trebuie din foarte multe puncte de vedere nu numai al semnalizarii politiei.

      40
    • Sa fim sinceri, majoritatea romanilor folosesc waze pentru caini morti pe drum, gropi, masini oprite, balti si sa nu te bage pe drum de pamant cum o face google maps. Ca ajuta si la radare, e partea a doua, romanii oricum i-ar da tare si fara radar.

      81
    • @Rumbu
      Motivele pentru care Romania este campioana la numarul de morti in accidente rutiere sunt destul de simple, dar ne facem ca nu le vedem. Si in mare totul pleaca de la lipsa de autoritate si aplicarea facultativa a legilor. Inteleg visul umed al multora prin care daca de maine o sa se poata amenda pe baza inregistrarilor video facute de terti sau am introduce camere de viteza totul se va rezolva. Insa la fel ca si cu drug-testele toate aceste lucruri vor oferi militienilor de la noi capacitate si mai mare de negociere. In fond Mario Iorgulescu se reface prin Italia dupa problemele nasoale pe care le-a avut aici.
      Mai mult si prin alte tari cu apa calda cetatenii au cam inceput sa se prinda ca aceste camere de amenzi sunt o sursa de venit al naibii de buna. Asta in timp ce altii aplauda ca focile ca uite ce bine le fac. Este fix ca-n discutia cu tigarile, stim ca-s nocive si tot cautam sa le restrangem, dar nu indeajuns de mult cat noi ca stat sa pierdem aceasta sursa de venit ca daca se intampla asta ne-am dus rau de tot in jos.
      Asa ca articolul ala despre Waze vine fix in tema tigarilor, face rau, dar daca nu-l mai folositi si mergeti regulamentar se duce o sursa important de venit la buget. Asa ca noi ca stat o sa devenim si mai creativi in zona asta.

      50
    • @Asdad2005
      Nu zice nimeni ca daca introduci camere si dai amenzi pe baza filmarilor lucrurile se vor rezolva insa face parte din proces. Ca mai tine si de educatia rutiera, eficienta organelor si de aplicarea legilor este o alta discutie dar nu se exclud unele pe celellate. Discursul asta „fatalist” cu lumea care s a prins ca amenzile sunt sursa buna de bani pentru buget este neproductiv, toxic si chiar ticalos asa cum era si curentul ala american cu definantarea Politiei.
      Faptul ca unii sunt ticalosi si sau incompetenti nu implica faptul ca nu trebuie sa iei masuri pentru ca „oricum nu se schimba nimic”.
      Si da, e important in proces sa poti sa l „torni” pe unul la Politie care a facut o nefacuta prin trafic. Ca vor fi abuzuri si din partea „trunatorilor” dar si din partea autoritatilor NU inseamna ca nu trebuie sa faci nimic.
      Ne place cand vedem pe la TV cum in UK apare militia instant cand se intampla ceva si cum sunt identificati in 48 de ore cam toti care fac ilegalitati grave insa urmalm impotriva CCTV.

      10
    • se stie o vorba buna despre romanii: stiu de frica doar cand e vorba de bataie sau amenzi.
      Atunci cand o sa-ti iei 5000 de lei amenda pentru viteza, data viitoare o sa te gandesti de 2 ori la asta. Iar daca si a doua oara nu prea constientizezi asta, cei 10 000 de lei primiti amenda deoarece nu esti la abatere te va face sa mergi regulamentar a treia oara cand risti sa platesti 50 000 amenda.

      00
  6. Deca și-a trădat colegii studenți când era ceva președintă de-a lor și a bătut palma cu politicienii pe șest la niște proteste, i-a dezumflat. Nu am mai găsit știrea dar de-atunci și-a dovedit valoarea.

    Comentariu apreciat.290
    • De fapt, a avut timp destul sa invete din metehnele presedintelui cat timp a fost consiliera: aroganta, nesimtire, complexul de superioritate.

      220
  7. N-am încredere în chinezi, în mașinile lor, în nimic pe care scrie Made in China.
    Nici în Temu și nici în Shein, se subînțelege.
    Ăștia dacă nu te încalecă fizic (vezi Armata Roșie). te cotropesc economic.
    Nu știu voi, dar eu m-am săturat de produse comuniste. M-am săturat să finanțez o ideologie criminală.

    Indecis. Tu ce zici?306
    • Ia vezi prin casă, pe cate produse scrie MADE IN CHINA…
      Facem ceva in sensul ăsta ? Gen ii punem la muncă pe suedejii care se bat cu răngi prin spitale ? Aham….

      103
    • @car, îi preferi pe ăia care trec cu tancurile peste oameni…? Piața Tien An Men îți spune ceva… Aham…
      În altă ordine de idei, am în casă produse made in china. N-am spus că-mi și plac…

      60
    • Faptul ca te cotropesc economic nu e vina lor.
      Dar ia du te tu si cumpara aspirator fabricat in Germania cu de 5X pretul unui chinezism de aceiasi calitate si pe urma urla ca esti dac liber si europeean exasperat de preturi mari si contropirea asiatica.
      Ia enumara ne un singur electrocasnic ce nu are componenta chinezeasca, autoturism, sau utilaj industrial.
      Ups! Naspa.
      Hai cu reindustrializrea Europei. Hai cu fabricile pe la Greta prin curte sau prin imaculatele Austria si Elvetia.
      Hai cu „englejii” si „nemtii” la munca grea …
      Abia astept sa revad furnalele prin Freiburg, Hamburg, Munchen sau Stuttgart.

      22
    • @alexandre, hai să te iau pe rând.
      1. „chinezism DE ACEEAȘI CALITATE”… mai slăbește-mă…
      2. dacă citeai exact ceea ce am scris, te lămureai. N-am nimic cu ASIATICII (am în casă Toshiba, Sony, Samsung, am avut Daewoo – niște produse excelente), ci cu COMUNIȘTII…
      3. nu e vina lor că te cotropesc? măi să fie, spune-le asta și rușilor…
      3. iar chestia cu dacii liberi… îmi pare rău, ești pe lângă subiect.

      10
  8. 4. acum inteleg de ce si-au luat politia rutiera bmw-uri, sa nu le mai miroasa a saracie cand se dau jos din masinile personale.

    171
  9. https://hotnews.ro/guvernatorul-bancii-canadei-inteligenta-artificiala-complica-lupta-cu-inflatia-1797033 – imi place la stirea asta ca oricum ai da-o, preturile cresc. Evident cica din cauza AI care va creste productivitatea, nu va scadea inflatia (sau va creste) pentru ca… pentru ca… nu stiu, gasim noi o explicatie, ideea era sa va nu va lasati pe-o ureche ca tot vor creste preturile.

    120
  10. Nu a existat vreun ministru al educatiei zdravan la cap, din ’90 pana in prezent. Niciunul. Toti au facut „reforme”, toti au distrus tot ce s-ar fi putut distruge, iar rezultatul este ca suntem nr. 1 la analfabetism functional si pe ultimul loc la testarea PISA. Duamna Deca are alte chestiuni arzatoare de rezolvat, e firesc sa fie obosita, care e problema ca olimpicii aia au asteptat-o degeaba, se grabeau undeva? Astia suntem, atat se poate.

    184
  11. 4.Polițiștii sunt un grup aparte, cu legile lor pământești, la fel ca BOR care au ca și simbol Mercedes, Poliția, în civilie, sunt fani BMW.

    160
  12. NOU
    #54

    9. I-au motivat pagerele.

    60
  13. „Urmărită de polițiști, o tânără de 17 ani a provocat haos pe șoselele din București. Ce pagube a provocat cu bolidul ei” zice ProTv.
    Dacă nu o urmăreau nu se întâmpla nimic,.
    Cine sunt părinții dacă au avut bani pentru ProTv?

    41
  14. 4. Il are de la parinti…

    30
  15. Nimeni nimic despre stirea de pe biziday despre cum o fata de 14 ani, insarcinata, a fost atacata de un urs? Nu partea cu ursul e disturbing. Sau ma rog, depinde de etnie…

    41
  16. Dacă montez gard anti-inundații de jur împrejur,pot dormi liniștit în caz de viitură?

    21
    • Radio Erevan – Da, dar numai dacă ai casa sus pe deal, că și în următorii 30 de ani banii de diguri vor fi ciordiți…

      60
  17. @3 bai, baiatule! Ce jeg de om e toapa de Deca! Oare la cine sta capra noaptea de nu ii in stare sa vina la o poza? O fi fost Mazare si NC, dar acum?

    40
  18. 3. Dacă e citat exact, matematica e singura chestie despre care are voie să deseneze. Dacă nu, exmatriculat și trimis înapoi în clasa a IV-a.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube