Știrile zilei – 18 septembrie 2024

  1. Roșcată . Șatenă . Mov . Șatenă . Brunetă . Apus . Blondă .
  2. Ciolacu anunță “Planul Industrial Ciolacu”
    Bani pentru toată lumea. Birocrație mai mică? Nu. Autostrăzi? Nu. Porturi? Nu. Pușcărie pentru ăia care piratează sistemul energetic? Nu.
  3. De ce oare are sudul energie mai scumpă?
    Nu din cauza lenei și corupției, în mod sigur. Sunt condițiile averse curentului, circulă mai greu prin cablu.
  4. Comisarul european nimic
    Așa e când nu are cine să negocieze pentru țară, primim ce rămâne pe jos.
  5. Ciolacu l-a chemat pe Nicușor Dan ca să discute nimic
    Pur și simplu i-a pierdut timpul primarului, care avea altele pe cap.
  6. Nici nu a oprit
    Bine, e Galați, de ce ar face-o? Acolo e legea junglei oricum.
  7. Trebuie să fii tare lovit la cap să crezi că va face case la oraș
    Îmi place că lângă el, la începutul filmării, e arabul ăla de la Constanța. Dac în suflet.
  8. 250K casă în câmp
    De ce ar cumpăra cineva așa ceva?
  9. Româna e o limbă grea
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. 2. citind articolul mi am adus aminte cand imi povestea Tata cum invatau in facultate prin anii 60 la materia intitulata Economie Politica: retineau doar TITLURILE apoi bateau efectiv campii in jurul titlului pentru ca era absolut imposibil sa retii ceva total ilogic si pus ala n dala doar ca sa para ca se spune ceva.
    Asa si cu acest Planul Industrial Ciolacu! Absolut nimic!

    Comentariu apreciat.733
    • @AlexAndru it’s called ‘word salad’ si daca vrei un update incearca daca poti sa scoati ceva idei concrete din ce debiteaza Kamala.

      Indecis. Tu ce zici?2843
    • @Nick
      Kamala macar are un discurs de PSDista: reduceri de taxe, stimulente pentru locuinte și plafonarea preturilor la alimente, continuare ObamaCare, etc

      Trump are de aurist sosocar putinist: Oculta, Conspiratii, Emigrantii cei rai, sa si ia tara inapoi, ceilalti sunt mereu rai, „omosexuali”, familia traditionala, etc
      *tot incearca sa se asasineze singur precum cei 4 israelieni care il vanau pe Dragnea pe Calea Victoriei si cum prima data nu i a iesit acum a bagat si un pic de Ucraina in conspiratie ca sa mai minimizeze Pisicile si Cainii mancati

      Indecis. Tu ce zici?3824
    • Planul e simplu: cica statul lui Ciolacu va castiga alegerile si va da subventii de doua miliarde de euro minunatei industrii romane.

      Acelasi stat care e incapabil sa utilizeze cele 30 de miliarde de euro disponibile prin PNRR pentru investitii in infrastructura, spitale si digitizarea aparatului de stat. Romania a luat maxim 30% din bani si programul e blocat, pentru ca Ciolacu&Co nu au chef sa faca reformele cerute de PNRR, ca „doare”.

      Da’ mai da-l dracu de PNRR, mai bine bagam noi un deficit de 8-10% din PIB anual (25-30 de miliarde de euro), cu dobanzi uriase (duble fata Bulgaria, da?) si facem rost de bani oricum. Rezolvam si alegerile astea. Se vor gasi ceva prosti sa plateasca dezmatul asta in urmatorii 10-20 de ani.

      Comentariu apreciat.280
    • Nu există leac pentru TDS.

      72
    • @AlexAndru treaba cu emigrantii e kosher pana nu mai e: vezi cazul recent al Germaniei. La fel toti ai nostrii sunt super ‘politically correct’ pana iti vin in clasa la copil 5-6 care is fac micul lor Pakistan – sa vezi ce misto e daca ai fete in acea clasa. Sau din aceasi dosar: tu platest rent 1300lire pe luna iar ei se muta la tine in bloc pe chirie platita de stat si stau toate ziua chill in fata blocului pe ultimul tip de iphone in timp ce tu lucrezi 10h/zi (wellcome to uk)

      Indecis. Tu ce zici?3412
    • @AlexAndru inca una: stii ce inseamna Obamacare pt average Joe working class american? Ca inainte de Obamacare il costa asigurarea de sanatate 300$/luna iar acum il costa 800$/luna pt exact sau mai putine chestii incluse. Ce crezi ca ar prefera: sa dea banii astia 800$ ca Obamacare sa ii acopere si pe altii(nu intru in detalii care sunt astia) sau sa dea 300$ si restul 500 sa ii sparga sau sa ii stranga pt pensie? `De aici din Ro votul astora pare pro ~Trump, cand de fapt cei mai multi vor vota contra Dems.

      Indecis. Tu ce zici?1616
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1449
    • @nick
      Am inteles bossule de la inceput: Trump e minunea, Kamala e ciuma, emigrantii papǎ pisici, Oculta vrea distrugerea Americii.

      Este fabulos cum majoritatea romanilor emigrati fugind de Iliescu si comunism aplauda frenetic Cretinismo comunismul in forma pura si portocalie si si doresc sisteme totalitare si dictatori tocmai in lumile libere in care au fugit

      Genial cum romanii cetateni deja de prin Italia, Spania, Uk, Franta, etc care erau scuipati si fugariti acum 15-20 de ani pe strazi in urma aceleiasi retorici anti emigranti acum urla impotriva unora care sunt fix ca ei atunci.

      Dar vorba cuiva: focul la ei!

      Indecis. Tu ce zici?1813
    • Nu exista TDS, exista doar observarea corecta a realitatii ca Trump e mai putin dobitoc decat sustinatorii lui.

      Trebuie sa fii special sa te legi de ce debiteaza Kamala cand exista transcrieri ale discursurilor lui Trump.

      34
  2. Dacul a fost dilit.

    122
  3. 8. Bazin de inot in camp

    Un bazin de înot care a costat nouă milioane de lei a fost construit în comuna Bâcleș, din județul Mehedinți, o localitate cu aproximativ 1.500 de oameni. Comuna nu are canalizare și nici rețea de gaze. (Digi24)

    Comentariu apreciat.540
    • Singurul lucru “bun” este ca au diversificat si n-au mai facut stadion de fotbal, cum au facut alti primari isteti.
      In rest ce sa zicem, lucruri facute romaneste de romani patrioti.

      230
  4. Cumparati Bitcoin, ca a inceput sa creasca :)

    Indecis. Tu ce zici?525
  5. 4. ”În schimb, foști europarlamentari ai REPER au păreri nuanțate, fiind mulțumiți de rezultatul negocierilor”

    Comentariu apreciat.250
    • Am vazut declaratiile, inlcusiv a lui Ciolos. Oleaca cam gretoase, dupa gustul meu.

      Explicatie: foștii europarlamentari ai REPER cauta disperati un loc caldut, gen functionar european sau vreun post de birocrat, in tara sau afara. Influenta lor politica s-a evaporat, negocierile cu USR s-au facut praf, ca au cerut prea mult. Se pare ca nici cu PNL-ul nu a mers prea bine.

      Ei trebuie sa fie numiti undeva, ca alta cale nu e. Asa ca au brusc o revelatie: Ciolacu si compania nu sunt chiar oameni rai. De fapt, sunt chiar competenti si au realizat o „negociere excelenta pentru Romania”.

      Comentariu apreciat.341
  6. 4. Europarlamentarii PNL ciocu mic. Parcă ei făceau paradă pe la Bruxelles cu ficusul, marele negociator de joburi de top la NATO și UE… Mai degrabă i-aș da dreptate lui Pâslaru, jobul ăla nu e chiar de colo. Dar cine să explice dacă libertatea nu are corespondent la Bruxelles.

    Pe lângă asta, noi avem și așteptări dinastea de provincie: să avem „un portofoliu pe ceva acolo cu economia, ceva cu influență”. Păi ia zi Marcele, să influențăm ce? Cum? Noi nefiind in Schengen, nici in zona euro, nu avem coloși industriali internationali pe care să-i pomenim in negocieri, cercetare-inovare fâs, iar diplomația românească e Ciolacu cu translator și Iohannis.

    Comentariu apreciat.432
    • Plus ca se vede cat de buni suntem la economie: cel mai mare deficit, cea mai mare inflatie.
      Dimineata, la stiri spuneau ca avem „cei mai mulți săraci din Europa. 1 din 5 români suferă de lipsuri materiale severe (Eurostat)”

      Cum sa nu avem pretentii la un portofoliu economic cu greutate?

      Comentariu apreciat.312
    • „Portofoliu cu greutăți”. Ați înțeles voi greșit.

      220
  7. Curv.. psd aaa scuze, martorii lui Ciolos zgreptzane la usa lui Ciolacu, miauna frumos deja.
    Sper sa fie generos PSD-ul cu ei, merita. Au jucat minunat la primaria S1 si S2..

    Comentariu apreciat.373
  8. 8. ce texte are agenul ala „potrivita pentru persoanele care locuiesc la oras si care poate ar vrea sa isi aduca parintii mai aproape de ei, fara sa fie nevoiti sa-i tina intr-un apartament” zici ca parintii sunt labradori, vai de mine cum sa-i tii intr-un apartament.

    Se vede ca aia care au facut casa au facut-o pentru ei dar probabil dupa un an s-au lamurit cu viata buna langa Manastirea Moderatoresti si cum „distanta pina in oras se parcurge in max. 30 de minute”. M-am uitat acum si pana la Casa Presei faci o ora cu masina si 1:30 cu 444 care e mentionat acolo. Dar bine ca se indura proprietarii si accepta si credit ;)

    Comentariu apreciat.442
  9. 6. De mama iresponsabila nimeni nimic? vorbeste la telefon, trece strada in fuga, nu se asigura corespunzator? Titi aur vorbeste mai mult sa nu adoarma despre ce ar trebui sa stie soferii cand cei de pe prima banda se opresc (greseala care de altfel e foarte frecventa la soferi incepatori pentru ca nu sunt instruiti asupra pericolelor la scoala de soferi).
    Mult mai important este ce ar trebui sa stie pietonii daca vor sa isi pastreze picioarele si viata: cand pe prima banda a oprit o masina dar nu ai vizibilitate pe banda a doua, a treia , trebuie sa te asiguri si acolo.

    Indecis. Tu ce zici?1539
    • ba cum o dati mereu pe asta cu viata pietonilor :)))))))) ca daca ar baga astia o lege cu puscarie pe viata daca omori un pieton pe trecere, sa vezi ce o lasati cu totii la 20 kmh inaintea trecerilor :))

      Comentariu apreciat.486
    • Ne miram de ce miliția scoate mereu victima de vina. Cam asta e mentalitatea nației asteia, mereu cauta scuze retarzilor. În cazul asta era o trecere de pietoni. Tu ca șofer ai făcut o școală de șoferi, ai citit un cod rutier pe care ți l-ai însușit, tu ești la volan, tu ești principalul responsabil de evitarea pericolelor, pe cât se poate. Când se arunca sub roti, asta e, nu ai ce face. Dar când sunt mașini oprite pe celelalte benzi, instinctul ar trebui sa îți dicteze sa încetinești, cel puțin, sa poți frana dacă e vreun pericol. Inclusiv în codul rutier scrie ca trebuie sa reduci viteza în apropierea trecerilor de pietoni.

      Comentariu apreciat.452
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 632
    • Copiem și noi ce au copiat bulgarii acum 15 ani?
      Treceri de pietoni înălțate.

      212
    • Sau mai bine niste gropi zdravene inainte de treceri, ca la gropi incetineste lumea sa nu-si strice limuzina.

      171
    • „De mama iresponsabila nimeni nimic? vorbeste la telefon, trece strada in fuga, nu se asigura corespunzator?”
      Daca nu se asigura – era lovita.
      Dintre cei 2, nu stiu care e mai iresponsabil. Soferul care are impresia ca masinile de pe banda 1 opresc la trecere ca sa admire peisajul sau femeia care vede un sofer meserias venind ca nebunul pe banda 2 si reuseste sa isi traga copilul inapoi.

      182
    • stiu ca cer prea mult dar idealista cum sunt as dori sa inteleg daca emitentu opiniei fusta scurta intelege ca pietoni sunt si copii si batrani si oameni cu diverse neajunsuri. Care au intre 20 si 100+ kile de carne si oase nu 1 tona de fier si care din acest motiv nu au carnet de pieton. Atat timp cat respecta regulile de circulatie mi se pare fantastic sa vii si sa le imputi ca nu merg preventiv cu gandul ca traiesc in fucking bangladesh. Apoi tot voi. De ce va duceti copiii baaaa la scoala pana la poarta scolii? Pa vremea mea mergeam singuri! Distrusilor cu copiii vostri Goe care nu se nasc cu palete de elicopter montate pe cap. Aaaaaa nu stai asa io nu ziceam de asta, ziceam doar ca tu tre sa ai grija de tine ca tu mori, deci e responsabilitatea ta. Da asa e. Dar in mom cand asta devine prima reactie sa dai vina pe pietonul aflat pe trecere ca nu a facut destul sa anticipeze maimutza proasta de la volan atunci rezultatul e ce avem acu. Las ca ma fereste altu. Va place cum arata traficul? Asta e parte din problema. Fix ca la viol. Putea sa aiba si ea grija. Fmm de descaltati cu jungla in care va place sa traiti.

      Indecis. Tu ce zici?264
    • aia de pe banda 1 si 2 au oprit de tampiti…ia sa trec eu in viteza pe b3 pe langa ei…daca e ceva, nu s-a asigurat pietonu’, da-l dreaq

      131
  10. Ciolacu si Nicusor joaca un joc de rahat in care isi paseaza unul altuia cartoful fierbinte si nu face niciunul nimic.
    Trafic fluid in Bucuresti in afara vacantelor nu vom avea niciodata cu asa pacalici.

    718
    • Trafic fluid in Bucuresti nu mai avem din 2002.

      Departe de mine sa ma gandesc la Ciolacu si Nicusor ca la niste lumini, doar ca problemele sunt un pic mai complicate. Greu de crezut ca le poti rezolva in doua luni, prin cateva decizii politice.

      133
    • Dar cine a zis ceva de 2 luni? De la firea cu revolutia ei incoace nu am vazut nici macar o masura palpabila intr-un orizont oarecare de timp.
      Iar de atunci pana acum numarul masinilor din oras a crescut cu 30%

      25
  11. Mamă cum e bruneta …

    76
  12. 9. Nenea ala are un profesor prost de romana. A merge/a fi au exact aceeasi utilizare ca in engleza. A (se) duce e singurul verb din lista care poate pune probleme, exista si in celelalte limbi latine, insa forma reflexiva e specifica limbii romane. Poate fi tradus prin „lead yourself” si poate fi inlocuit in situatiile mentionate cu „a merge”.

    50
    • Desi da niste exemple idioate (nu intram aici in limbile slave, unde fiecare actiune de a merge are un alt cuvant, depinde daca doar mergi, daca te si intorci, daca ai si un bagaj, etc), limba romana e o limba grea. Numai formarea pluralului e o bataie maxima de cap, nu exista nici o logica.
      Uite aici un filmulet nostim pe tema asta, facut de un ungur din Voivodina ce sta acuma la Cluj. Expresia mea favorita e „Mona infested brains”.
      https://www.youtube.com/watch?v=mVeqQkdM9_4

      11
    • Pluralul are logica. Noi nu invatam la scoala fiindca vorbim nativ. La fel si cu verbele, noi nu invatam logica conjugarii fiindca vorbim nativ. Dar o logica exista.

      In functie de limba prin care invata, romana poate parea mai grea sau mai usoara. Daca vii dintr-o limba in care nu exista genuri, ca tagalogul lui, normal ca ti se pare complicat. La fel, daca vii dintr-o limba in care articolul nu se pune la final, ti se pare complicat.

      Eu de exemplu am invatat spaniola cat de cat prin duo lingo. Fiindca nu exista cursuri decat prin intermediul englezei, cateodata e distractiv cat insista pe diferenta dintre „americano” si „americana”, chiar daca pentru mine ca roman e evidenta treaba si o lectie mi-ar fi de ajuns.

      40
    • @Rumbu oricât m-aș chinui, nu găsesc o logică prin care să-i explic unui străin cum se formează pluralul în română. Cel puțin nu la fel de ușoară ca în engleză sau turcă. De conjugări de verbe nici nu vreau să mă gândesc.

      20
    • Pe scurt, i pentru masculin, e, uri, le pentru feminin si neutru in functie de terminatie. Bineinteles plus niste reguli in care se pierd vocalele finale sau t funal se transformă mereu in ț la plural. O amica care invata straini zice ca preda substantivele cu singular si plural, ca elevul sa invete direct forma si genul.

      Da, e greu daca compari cu engleza in care nu exista declinare de gen, dar si in alte limbi e la fel, si in spaniola pierzi vocale la plural, muti accentul pe alta silaba, etc.

      La verbe e simplu, exista doar 4 conjugari in functie de terminatie (a, ea, e, i/î). Si in franceza sau spaniola sunt trei conjugari si verbul isi schimba forma in functie de persoana ai alte considerente. Toate limbile au verbe neregulate.

      Fiecare limba are dudele ei, chiar daca toti pretindem ca stim engleza, cati suntem atenti la conceptul de acordare a timpurilor la „conditional if”?

      20
  13. La pct 6 nu mi se pare nimic surprinzător. Ieri in Bucuresti un bombardier cu “haudi” a facut acelasi lucru, doar ca a oprit dupa trecere sa il injure pe pieton… semaforul fiind verde pentru pietoni. Traim intr-o lume fucked up :)

    130
    • a oprit ca sa il injure pe pietonul iresponsabil vrei sa zici. Ce a fost in capul lui sa nu anticipeze ca poate sa treaca un haudi??? Haudistu se comporta si el asa cum a invatat de la de-alde Marius, are standarde inalte de la pietoni.

      81
  14. 6. E un exemplu bun de ce nu e bine sa alergi pe trecere!
    La Brasov astept pornirea semafoarelor de la trecerile din oras sa vadem daca e mai bine, ca deja au inceput accidentele pe treceri odata cu vremea ploioasa si intuneric de la ora 20.

    32
  15. 4. Cum ne-au dat ei educatie si locuri de munca, domenii la care suntem experti, prevad un viitor stralucit

    60
  16. 4. Ați citit denumirile complete ale posturilor de la comisie? Strong comunist vibes…
    8. Așa e trendul acum, pui finisaje peste medie (media acum înseamnă ieftin) și marketezi casa ca fiind premium. Îmi place că a pus draperie la dusul walk-in :)))

    71
  17. 3. Normal că vor crește prețurile, de unde să încaseze și statul român niște bani. Statul român este acționar majoritar sau semnificativ la circa 80% din producători și de acolo pleacă scumpirile. Mai urmează niște speculatori, dar și ăia sunt ok că mai ciugulim niște impozite și TVA și tot așa până la fraierul de la capătul firului.

    30
    • ce nu a subliniat Vali aici e ca in romania si statele astea din sud nu se produce in continuu energie din aia ieftina si utilizabila asa ca se cumpara energie scumpa atunci cand nu mai bate vantul sau soarele. adica ne lipsesc niste capacitati de productie, noua si celor din preajma noastra. povestea asta cu scumpirile nu e doar aici, asa ca nu e valabila doar varianta cu statul roman si incasarea bla bla bla

      00
    • Clar nu e singurul motiv. Nu avem suficiente capacități de producție, așa cum spui și tu, iar în plus mai și producem mult când avem nevoie de puțin și producem puțin când avem nevoie de mult. De exemplu, avem sute de mii de prosumatori care produc ziua si au nevoie seara de energie, dar nu au stocare, deci în vârfurile de consum vor consuma din rețea. Iar dacă nu bate vântul și e secetă avem nevoie de import.

      10
  18. Referitor la situația cu pietonii in traficul din Galați, sunt pățită. 75% din șoferii care circulă prin Galați nu au ce căuta in trafic. Refuz să mă urc la volan pe distanțe mici, doar când merg la cumpărături o dată sau de două ori pe lună la un mall in afara orașului si când plec din localitate, altfel nu văd niciun motiv pentru care aș conduce in oraș. Deci sunt pieton de profesie. Situația de mai sus e curentă, niciun șofer nu știe că, dacă n-are vizibilitate in apropierea trecerilor de pietoni si văd masini oprite pe primele benzi, înseamnă că trece cineva. Niciun sofer nu a auzit de semnul acela de circulație galben intermitent cu un pieton în mișcare montat pe direcția fără vizibilitate. Cele mai multe treceri de pietoni din oraș sunt rulete rusești, așezate după colțuri, expuse la bunul plac al șoferilor, neluminate, cu timp de verde mai mic decat cel necesar pentru parcurgerea întregii porțiuni, ai zice că Galațiul isi urăște locuitorii care nu circulă in masini. M-am învățat să fiu cu ochii in patru, când traversez mă uit in toate partile la fiecare pas, inclusiv in ambele părți pe străzi cu sens unic, că nu se știe pe unde vin idioții. Am învățat o mulțime de copii să facă la fel, părinții n-au știut să-i învețe, sunt prea obișnuiți să circule cu nasul in telefon, evident că si cei mici fac la fel.
    Si totuși, acum vreo lună era să fiu lovită de o mașină când o femeie cu copil in dreapta a intrat ca o rachetă într-un bancomat aflat la parterul unei cladiri dintr-o intersecție. Doar karma sau bunul Dumnezeu a făcut să nu fie nimeni la bancomat sau să aștepte pe trotuar să treacă strada, in speță eu care apucasem să traversez prin altă parte. Si nu mai departe de zilele trecute a fost postată tot la noi filmarea cu cuplul cu cărucior cu copil care au scăpat doar printr-o minune bazată pe reflexul bărbatului. Tot pe trotuar. Aș spune că nu există poliție rutieră în orașul ăsta, deși uneori o văd. Singura soluție probabil e să nu mai fie vizibilă. Mașini ne inscripționate, agenți in civil la treceri de pietoni, scot legitimația , insigna, legitimează, aplică amenzi. Altfel va fi din ce in ce mai rău.

    80
  19. La 3 e un pic mai complicat fiindcă nu avem interconectare cu Europa de Vest din motive de Austria, chestii-socoteli. De când unchiu Vova bombardează la ucraineni, nu doar că a dispărut pentru noi o sursă ieftină, dar mai trebuie și să-i susținem și nu prea avem cu să echilibrăm.

    20
  20. nu spune nimeni ca in pretul energiei se regasesc investitiile din infrastructura de transport a gazului si curentului. la fel cum la noi internetul este ieftin si bun, iar in strainatate este prost si scump.
    se fac si se vor face investitii masive in retelele de gaz si curent, care (la fel ca multe altele in tara noastra) sunt vechi, nu au fost intretinute si trebuie inlocuite. Plus dezvoltarea lor in locuri in care pana acum nu au fost (la gaz se fac foarte multe infiintari de retele de distributie in comune ce pana acum nu aveau gaz).

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile