Toți avem bombe în buzunar

update: 12 ore mai târziu, după ce s-a aflat că pagerele au avut inserate o mică încărcătură explozibilă, s-a umplut de viteji. hai, calmați-vă cu fazele astea. 

Știrea importantă a zilei este că niște pagere au explodat în lumea arabă, fix in buzunarele unor dușmani ai Israelului.

Ceea ce înseamnă că, hai că nu suntem copii, nu s-a strecurat nimeni în mijlocul nopții și a înlocuit pagerele unor lideri Hezbollah sau le-a dezasamblat și pus o mică încărcătură explozivă în timp ce ei erau la budă sau la piscină.

Schema a fost făcută din baterie. Așadar toți avem o bombă în buzunar, capabilă să ne omoare pe noi și pe câțiva oameni din jur. Ceea ce este o veste bună, nu mai nevoie să taie SRI frânele de la mașina ăluia de la Hexipharma, acum poate să îi sară în aer telefonul și aia e.

Băi, voi mai știți cât de mic era un pager?

Also:

de parcă n-am ști vorba aia clasică, că o baterie nu e nimic altceva decât o bombă legată bine cu niște fire și convinsă să fie baterie

razboi-soldat-20

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

113 comentarii

  1. sau au comandat de pe Temu , de la niste baieti cu o oferta exploziva …

    Comentariu apreciat.1837
    • Asa am zis si eu, o fi fost vreo petardă de electronică și au luat aia țeapă, dar cică au făcut toate poc la aceeași oră. Mai bine luau ei pagere din alea ca pe vremuri, cu baterie AAA. Inca mai am un Motorola Advisor, daca ii pun baterie merge, are 30 si ceva de ani.

      Indecis. Tu ce zici?265
  2. Cei 15k specialiști de la mossad sunt pe bune

    Comentariu apreciat.1533
  3. Eu in locul lui Putin as lasa-o mai moale cu colaborarea cu Iran si oferirea de know how nuclear.

    Comentariu apreciat.8814
    • Desi ar fi frumos ca everii la un moment dat sa fie 100% anti rusia, asta este imposibil. Israel este realmente rusia 2 din punct de vedere demografic. D-aia si evita sa fie pro ucraina indiferent cate alte argumente politice ar avea – relatia rusia-iran, implicarea rusiei in siria, etc (pe langa ala cel mai evident, ca asa ar fi moral).

      815
  4. Nuș de ce, mi s-a făcut poftă de niște popcorn.

    Comentariu apreciat.439
  5. Daca intrati pe Android Authority o sa vedeti un articol din 2012 cu telefoane cu baterii pe Li care explodeaza (uneori fatal) inca din 2007.

    Faptul ca Mossad a tintit pagere e interesant. 1 – au tehnologie mai simpla (PCB-urile de smartphone au multiple protectii care sa previna explozii gen Samsung Note de acum cativa ani); 2 – tocmai pt ca au tehnologie mai simpla, probabil sunt mai greu de urmarit, si deci preferate de inamicii Israelului.

    Si faptul ca Israelul a ales sa arate ca are capabilitatea asta e interesant: probabil Bibi forteaza un val ascendent de simpatie interna fata de Likud (desi nu s-au anuntat cine stie ce victime ale Hezbollah) dupa ce era in corzi dupa atacul Hamas (chiar daca e cu procentajele tot sub Benny Gantz si ai lui).

    Comentariu apreciat.4510
    • Se merge totuși pe ideea că a fost un lot de pagere ”contaminat”. Nu că ăsta ar fi un scenariu mai puțin fascinant.

      Comentariu apreciat.783
    • Si eu cred la fel, ca a fost un lot de pagere modificat.
      Tocmai pentru ca un pager are un sistem foarte simplu, ar insemna ca nu prea poate fi suprasolicitata bateria pentru a exploda.
      In plus, bateriile de litiu de obicei iau foc, nu explodeaza din senin.

      232
  6. Următorul articol va fi despre chemtrails?

    Comentariu apreciat.11459
  7. Si daca Elon Musk a pus un sistem de asta care sa eplodeze in Tesla. Imaginati-va cum ar fi sa le detoneze deodata daca ar piede Trump alegerile.

    Comentariu apreciat.9817
  8. Vrăjeală treaba cu bateria. Eu am băgat în foc așa ceva chiar mai mari decât cele de „page”, bubuie dar nici vorbă să mierlească 9 inși

    Comentariu apreciat.966
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 13106
    • @heto, pagerele au bubuit, dar au avut exploziv in ele montat anterior.

      211
  9. Nu cred ca poți omorî oameni cu bateria un pager. Probabil ca au fost prelucrate pe traseul dintre fabrica și Liban. Dar mișto. L-au omorât pe liderul hamas în Iran, intr-o facilitate mega securizata, acum au bubuit astea. Nu prea e o perioada bună sa te ai nașpa cu evreii.

    Comentariu apreciat.1948
  10. Clubul posesorilor de Samsung Note 7 saluta acest articol.

    Comentariu apreciat.1070
  11. bateriile de litiu explodeaza greu si doar daca sunt umflate (dendrite). Si nu 2000 deodată. O parte din bateriile alea erau semtex probabil.

    Comentariu apreciat.933
    • Am inteles că hamașii foloseau un numar de pagere pentru a evita telefoanele și văzînd ca merge bine treaba au mai comandat un lot dar acesta a fost interceptat si „îmbunătățit” de evrei.

      Comentariu apreciat.1132
  12. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 7120
    • Păi chiar a fost surpriză și au și murit niște ciuhapi…

      Comentariu apreciat.591
    • Nu s-a pierdut nimic. Vreo 2000 surprize au fost livrate aproape simultan sarbatoritilor!

      Pentru aniversarea viitoare se vor gasi alte cadouri surpriza care sa livreze noi explozii de bucurie aniversatilor.

      Comentariu apreciat.553
    • Au lovit vreo 4000 de dusmani simultan! De cati lunetisti ai nevoie ca sa realizezi asa ceva? Oricum, devine cea mai „exploziva” operatiune initiata de vreun serviciu secret

      Comentariu apreciat.902
    • Este si lovitura de moral. Toti sus-pusii Hezbolah, ramasi fara degete, orbi sau raniti serios in acelasi timp, se vor gandi bine de acum incolo daca mai ataca Israel sau nu.

      Comentariu apreciat.587
    • Acum e mai simplu de identificat un terorist, n-are degețele.

      Comentariu apreciat.754
    • intai ne-au omorat cu rachete pe fereastra si noi nu am putut face nimic.
      dupa aia ne-au omorat cu pagere si noi nu am putut face nimic.

      cum ne vor omori data viitoare si noi nu vom putea face nimic?

      Indecis. Tu ce zici?2335
  13. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 843
    • Nu poti monta bombe in pagere, sunt prea mici. Cateva grame de explozibil puternic, e mult mai probabil decat explozia bateriei.

      Comentariu apreciat.348
  14. NOU
    #35

    Nu explodeaza bateria aia asa, mai ales la cat de mare o fi una de pager. Mult mai credibila faza ca au reusit sa strecoare in procesul de montaj o componenta cu explozibil. Care se mai si arma la un anumit tip de mesaj. Frumos elegant cat de cat.

    Comentariu apreciat.874
  15. Haide boss, ca o dai in chemtrails.

    Ala e explozibil clar, nicio baterie de pager nu explodeaza in halul ala. Si simultan la toate pagerele. 100% e explozibil detonat la primirea unui mesaj anume.

    Comentariu apreciat.403
  16. Personal nu cred asta cu bateria.. Compoziția chimică nu are forța unui explozibil, nici fizic nu e împachetată la fel. Poate să provoace răni eventual.
    Daaar….
    Frecvența de emisie poate fi modificată astfel încât să intre în zona periculoasă și să facă rău la creier în timp…. Asta pare și mai ușor.

    Indecis. Tu ce zici?2337
    • Chiar si daca porti folie de staniol?

      Comentariu apreciat.302
    • Cat de puternic sa fie semnalul unui pager pe care in 99% din timp il tii in buzunar astfel incat sa iti afecteze grav creierul intr-un orizont de timp relativ redus (de cateva luni pana la maxim un an)?
      Si ce baterie ar trebui sa folosesti incat sa poata sustine acest semnal puternic si sa fie nevoie sa il incarci la fiecare 3-4 ore?

      PS: pagerele, prin constructie, nu au antene de emisie, au doar receptoare de semnal.

      20
  17. Ai ratat ocazia sa zici „Toti avem bombe in pantaloni” :)

    Cu o baterie, niste fire si un Casio F-91W iese ceva frumos.

    Comentariu apreciat.403
  18. „Experts were mystified by the explosions but several who spoke to Reuters said they doubted the battery alone would have been enough to cause the blasts.
    Paul Christensen, an expert in lithium ion battery safety at Newcastle University said the level of damage caused by the pager explosions seemed inconsistent with known cases of such batteries failing in the past.”

    https://www.reuters.com/world/middle-east/what-we-know-so-far-about-deadly-pager-blasts-lebanon-2024-09-17/

    Probabil a mai fost și altceva pe lângă baterii…

    40
  19. Au plasat expozibil in vreo componenta fake. Pagerele alea au trebuit livrate, pe lantul ala de livrare a intrat Mossad-ul si a inlocuit cutiile cu unele aranjate de ei. Au bani destui si know-how sa faca asa ceva.
    Cred ca asta e mai mult pentru a transmite un mesaj decat de a-i ucide. Frumos, abia astept si filmul.

    Comentariu apreciat.663
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 130
  20. Tocmai am fost in seara asta la o conferinta la Casa Schiller si am tinut telefonul intre picioare. Bine ca n-a explodat.

    Indecis. Tu ce zici?247
  21. N-are bai treaba bateria unui pager cu explozia. Daca astia care foloseau pagerele in 2024 (normal, dar foarte de nisa) isi imaginau ca Israel nu poate penetra reteaua, erau doar niste idioti. Dar mai mult, israelienii au controlat lantul de productie. Ca nu era sa controleze Hezbollah productia in Taiwan. Deci le-au vandut pagere cu capsule explozive la pret

    Comentariu apreciat.562
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1641
  22. Documentarul The Wire, mereu relevant.

    Comentariu apreciat.271
  23. Eu umblu cu doua telefoane, sa fiu sigur.

    262
  24. Hacking a la Bahoi sau cum. Chiar dacă ar face bateriile să explodeze, probabilitatea ca asta să funcționeze f bine la 2000 de dispozitive e cam mare. Alterarea produsului in lanțul de distribuție sună mai normal. Ceea ce e poate mai impresionant ca și hackingul de care zici tu

    Comentariu apreciat.361
  25. schema a fost facuta din bateria Li-Io-TNT.

    Comentariu apreciat.461
  26. Totusi cand explodau / luau foc Samsungurile Note nu a fost nici o explozie atat de puternica, si bateria era cu siguranta mai mare ca cea de pe pagere.

    Cica lotul ar fi fost unul relativ nou.

    211
  27. Interesanta observatie: pe langa faptul ca au lovit simultan mii de adversari, unii dintre ei erau necunoscuti israelienilor. Sa fim siguri ca Mossad si IDF au monitorizat toata social media in Liban si Siria si au observat cum mii de agenti HB se expun sau sunt expusi de catre rude. Plus efectul de paranoie obtinut – sunt foarte curios daca urmatorul mijloc de comunicare folosit de HB va fi porumbelul calator :-)

    Comentariu apreciat.491
  28. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 229
  29. La security:
    – Laptop, tableta aveti?
    – Am un pager Coca Cola

    Comentariu apreciat.783
  30. Cum , ne cum , au ramas arabetii fara oua . A fost o lovitura sub centura :)

    Comentariu apreciat.490
  31. Liderii cu pagere nu erau de la Hamas, ci de la Hezbolah (ăia din Liban, susținuți de Iran).

    220
  32. New fear unlocked

    Geez, thanks, Vali.

    1012
  33. Au interceptat un lot comandat de aia si au amplasat explozibil in ele.

    Comentariu apreciat.485
    • naivitatea dublata de prostie e adorabilă.

    • @Vali Cred ca citim alte stiri sau esti chitit pe titlul asta aberant si pe o idee lipsita de fundament (cel putin in cazul de fata). Naiv si prost e cine te crede cu titlurile astea de clickbait. Pana si compania care le fabrica a recunoscut ca a autorizat folosirea marcii pentru acele pagere.

      111
    • nu mai citi, man, dacă sunt titluri de clickbait. serios. nu mai citi.

    • Am observat ca nu poti mai mult decat sa iti faci cititorii naivi si prosti. Vii cu o idee idioata, jumate din comentarii iti explica ceva in legatura cu bateriile alea, dar tu o tii pe a ta. Nu e nevoie de nicio invitatie, daca inainte intram zilnic de cateva ori pe zi, acum mai intru cand imi aduc aminte. O sa incerc sa fie mai rar sau deloc caci pare ca esti si tu intr-o degradare biologica.

      TOTI AVEM O BOMBA IN BUZUNAR
      Nu e nicun clickbait si nici o conspiratie idioata level Luis Lazarus. Iar interactiunea cu cititorii e la level meltean.
      Astept scuze dupa ce te dumiresti ca esti prost cu bateriile tale cu tot.

      253
    • @vali, serios acum.
      Ai pus un titlu de clickbait (sau ai scris un articol total nedocumentat) si ajungi sa ii jugnesti pe cei care spun ce s-a intamplat de fapt. Asta fara ca ei sa te fi jignit pe tine sa sa-ti fi spus ca vorbesti prostii.

      50
    • nu, am scris un articol când detaliile nu erau clare. și voi veniți la 12 ore după și îmi dați peste nas că am greșit.

    • Nu vad nicaieri in articol un update cu: „se pare ca pana la urma nu au explodat bateriile, ci a fost vorba de minibombe introduse anterior in dispozitive”.

      Comentatorul @Andrei doar a scris ca de fapt este vorba de altceva, nu ca au explodat bateriile. Nici macar nu a zis ca ai gresit.
      Iar tu ai ales sa il cataloghezi ca naiv si prost, adica sa iti sustii afirmatile initiale ca au explodat bateriile.

      50
  34. stirea”bomba” este ca exista oameni care folosesc in 2024 pagere..

    234
  35. Ăia foloseau pagere să nu fie localizați. Cu ocazia asta s-a aflat și cine și unde sunt.

    Comentariu apreciat.310
  36. doar nu va inaginati ca romanii sunt singurii care il pun pe nepot sef la it?

    poate stiau de unde cumpara gigel cacaturi pentru ei si au facut si ei un site la fel, teemu, shine, aliexpres, ceva pe acolo, dupa care au dat un email cu ‘revolutia preturilor’.

    ‘sefu, am o oferta grozava de pagere’….

    Comentariu apreciat.301
  37. La Hexipharma i-au activat de la distanta cruise control ul

    210
    • nu este nici o singura varianta sa se intample asa ceva. Orice sistme electronic de directie se dezactiveaza cand misti mai tare volanul sau franezi.

      32
  38. Poti sa faci ce vrei la un rahat de baterie de pager, n-o sa explodeze in veci in halul asta.

    Comentariu apreciat.300
  39. Bateriile litiu nu explodeaza. Se umfla si ies flacari din ea, cel mult te arzi, iar fenomentul apare in multe secunde chiar minute bune. Si nici nu ai cum sa faci tehnic treaba asta, poate…poate daca bateria e incarcata full si sa-i faci scurt circuit. Si sa faci sincron la 3000 dispozitive, iar imposibil

    Au pus explozibil, ceva mic, cateva grame care bubuie cat 2-3 petarde mari. Ca sa detonezi trebuie sa conectezi explozibilul la baterie si asta se poate cu un circuit. Au fost modificate, poate le-au pus o baterie mai mica sa incapa si explozibilul. Sigur au găsit sa inghesuie.
    Dar sa explodeze bateria, niciodata.

    Comentariu apreciat.371
  40. mai foloseste lumea pagere in 2024 ?

    418
  41. Carevasazica e suficient sa convingem pe cine trebuie ca e nevoie sa fie schimbate toate tablelete pentru vot electronic din parlament, sa le organizam din timp cu ce trebuie, sa asteptam un vot al camerelor reunite și… voila alegeri anticipate.

    201
    • In principiu ar fi de ajuns sa nu mai votam cretini, hoti, actuali si fosti colaboratori ai serviciilor. Ar fi mult mai simplu

      122
    • musai sa propunem ceva crestere a 8ndemnizatiei, pensiei speciale, prescriere expeditiva, amnistie fiscala, sa fim siguri ca vin toti….

      42
  42. Protecțiile la orice baterie care se reîncarcă sunt de natura hardware, e spre foarte imposibil sa faci din software explozia. Nu zic ca nu sunt șanse deloc, dar logica dictează ca a a fost alterat lotul de marfa.

    Comentariu apreciat.270
  43. Mie cea mai buna explicatie mi se pare cea citita pe FB la Hari Bucur-Marcu(expert in securitate):

    „Dacă acestea au fost aprovizionate prin filieră militară și au mai și fost îmbunătățite cu caracteristici militare de siguranță, atunci cel mai probabil este că, din construcție, aceste pagere au fost prevăzute cu cantități mici de explozibil, așa cum sunt toate componentele critice, din punct de vedere al securității, la avioane, elicoptere, rachete, drone și muniții inteligente, ce ar putea cădea în mâna inamicului care nu trebuie să afle secretele de codare sau chiar de asamblare a componentelor respective. De aceea acele componente au și funcția de autodistrugere, fie prin acțiune mecanică, fie prin comandă electronică.
    Dacă acesta este cazul și cu pagerele libaneze (și nu văd de ce să nu fie cazul, în condițiile în care Hezbollah a realizat rețeaua de comunicare cu pagere tocmai pentru a se feri de spionajul israelian), atunci tot ce a avut de făcut agenția care s-a ocupat de atacul prin explozie al pagerelor, de astăzi, a fost să găsească și să utilizeze codul de autodistrugere pentru fiecare pager în parte, după care să trimită acel cod spre imediată explozie.”

    169
  44. Atunci cand scrii articole dupa 200 ml de whisky..

    Comentariu apreciat.462
  45. N-avem toti bombe in buzunar, nu mai sarii ca rata la muci.
    Pagerele au fost „tunate” de Mossad cu niste PETN si apoi livrate care aia de la cumparau Hezbollah.
    Bateriile cu litiu pocnesc cateodata, dar nu poti garanta ca toate vor pocni cum vrei tu, se incing, fasaie, poate te ard dar nu bubuie in halu ala

    Comentariu apreciat.413
  46. Hai că ți-ai luat țeapă. Toate informațiile converg spre faptul că pagerele au fost ”doftoricite” înainte cu niște explozibil. Nu-i nimic rușinos.

    Comentariu apreciat.510
  47. Detonare prematură.

    30
  48. E fain cum nimeni nu a marcat evenimentul ca unul terorist. E terorist doar cand arabul pune bomba…

    Indecis. Tu ce zici?1024
  49. @m: Ia-o asa:

    1. Detectezi un terorist via telefonul mobil, tragi cu racheta in apartamentul din care vorbeste, ai victime colaterale, administratorul de bloc, vecina, ca deh, e in bloc. Asta nu e terorism, e operatie chirurgicala, corect?

    2. Reusesti sa le infiltrezi un transport de pagere, le faci o schema ca in Home Alone si le bubuie doar lor in pantaloni, cu rare cazuri de victime colaterale, si le faci si la toti deodata. Asta e si mai chirurgicala ca punctul 1.

    93
    • Să-i plasezi unui șef terorist un telefon mobil cu explozibil și să-l detonezi de la distanță, aia e lovitură chirurgicală. Să-l asasinezi pe șeful programului nuclear iranian cu o armă controlată de la distanță fără să-i rănești soția sau garzile de corp aflate în mașină cu el, aia e lovitură chirurgicală. Măcelul ăsta inutil în care din 12 morți 2 sunt copii spune destul de multe despre cam în ce măsură și-a atins scopul acțiunea și cît de chirugicală a fost. Păstrînd proporțiile putem spune că aproape 17% din răniți au fost victime colaterale.

      00
  50. sa mori de ras… acum le-au explodat si walkie-talkie-urile.

    101
  51. Nimeni nu isi mai aduce aminte ca pagerele nu aveau „charger”pantru ca nu aveau acumulator asa cum au telefoanele azi? :-))
    Inca mai am 2 modele si amandoua folosesc baterii AA. Deci FARA „baterie” inclusa (acumulator).
    E unul din avantajele pagerelor.

    91
  52. Eu azi m-am urcat pe o cazemata germana din ww2, detonata de rusi la retragerea germaniei din Rusia. La granita cu Ucraina. De pe ea se vedea camioane militare NATO, cu turnuri cu antene sau radare instalate langa ele. Probabil sa intercepteze rusi.

    Am facut si un video da nu stiudaca sa il pun ca poate nu e legal sa filmezi armata in misiune.

    23
  53. Terorism de stat. Asa se cheamă în lucrările de specialitate. Sper sa aibă parte de un proces echitabil la Haga.

    411
  54. Bla bla, deci ne-am inteles…

    Oamenii ce-au organizat atacul asta (si, la ora asta, continua sa ia amploare) sunt tot aia ce au lasat din greseala o gramada de salbatici dintr-un teritoriu inconjurat efectiv de ei sa adune suficienta munitie, personal si rechizite cat sa „rupa” un gard militar si sa omoare peste o mie de oameni si sa rapeasca cateva sute.

    Pentru ca, da… are sens.

    44
    • Pai nu? Daca salbaticii din Gaza nu rupeau gardul si nu omorau niste sute de civili, cum ar fi justificat Israelul eradicarea lor?
      Mosad-ul le-a intins o cursa, iar teroristii au picat in ea ca prostii.

      31
  55. Să vezi distracție când o să înceapă războiul China-SUA pentru Taiwan sau explodează mămăliga prin peninsula coreeană. O s-o facă și chinezii. Asta dacă nu au făcut-o demult deja la cât comandă europenii și nord-americanii de pe Temu și Alibaba.
    Cu treaba asta, israelienii n-au făcut decât să deschidă Cutia Pandorei, la fel cum au făcut rușii cu dronele în Ucraina.
    Și iată armele războaielor viitorului….care bineînțeles, vor viza civilii mai mult ca niciodată.

    Ce rachete, ce nucleare, ce avioane, ce tancuri, ce roboți Transformers?

    Bagă tati drone, detonează smartphone-uri de la distanță, mai niște atacuri cibernetice…chestii sofisticate de Watch Dogs (păcat că jocurile de la Ubi sunt de tot kkt, dar conceptul chiar e bun).

    34

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile