Raportez de la ședința cu părinții…

N-am dormit noaptea de dinainte de emoție, de parcă urma să meargă tata la ședință, nu eu.

Părinte: văd că au doar o oră de sport, nu se poate măcar două?
Ai de plm, să facă infarct niște mămici. Cum să pună puiul ei la sport? Lasă-l dragă, ce dacă nu are talie la 14 ani, e sănătos așa.

Părinte: nu se poate să le luați dvs. telefoanele?
Profesor: nu se poate să le luați dvs.? Cine are mai multă autoritate?
Părintele s-a băgat sub bancă.

Ca sa pun gaz pe foc, eu am întrebat care sunt urgențele pentru care au nevoie de telefon în timpul orelor, unii părinți s-au chinuit să găsească, nu s-a putut.

Director: în regulament spune că nu îi putem împiedica să iasă din școală. Dar nu spune și că suntem obligați să îi primim înapoi. Dacă ies din curte în timpul orelor, treaba lor.

 

salonul-baroc

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

86 comentarii

  1. în regulament spune că nu îi putem împiedica să iasă din școală. Dar nu spune și că suntem obligați să îi primim înapoi. Dacă ies din curte în timpul orelor, treaba lor.

    Pe vremea mea…ma chinuiam si sa ies si sa intru inapoi…

    Comentariu apreciat.2767
  2. Mda, la ai mei se poate isi din scoala doar cu aprobare sau la ora la care termina oficial orele.
    Fiecare are un QR code.
    Parintii pot online scuti in pauze copiii in timpul orelor de pauza si atunci pot pleca, altfrl e chiar tragic cum nu se deschide poarta pana la fix si jumatate de scoala asteapta in blocstart.

    E lagar, dar mie imi convine, ca parinte.
    A, desigur, nu ai voie cu telefoane la ore, ele se predau la secretariat sau se tin in dulapul personal (daca dispare de acolo, nune treaba scolii).

    Scoala privata, romaneasca, in Romania.
    Ca sa fie si mai rau, au si uniforme!

    Nu se plange nimeni! Nu iti place, esti liber sa pleci oricand.
    Sunt mai multe cereri decat locuri.

    Comentariu apreciat.15256
    • „Parintii pot online scuti in pauze copiii in timpul orelor de pauza si atunci pot pleca” cu asta mi-ai dat sah. Sa dea dracu daca am inteles

      Comentariu apreciat.11312
    • @Bruta cand e pauza intre ore parintele intra pe app si apasa un buton si copilul e scutit de la ultimele 2 ore ca sa poata sa plece vineri mai devreme spre munte,

      Comentariu apreciat.1165
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 40140
    • O sa fie liber cand o sa fie adult.
      Pana atunci e in grija mea.
      In timpul orelor de scoala e responsabilitatea scolii.
      Nu poti scoate elevii din timpul orelor (exceptie urgente), doar la ore prestabilite, cand e pauza.
      Pe scurt, ideea de chiul cum era la noi pe vremuri, nu exista!

      Comentariu apreciat.9133
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1345
    • @Sorin-P, as vrea sa inteleg ce te deranjeaza la sistemul prezentat de Andrei-C1.
      Tu spui ca un copil ar trebui sa poata pleca oricand de la scoala? Sa iasa la orice ora si sa plece la plimbare?

      In perioada mea de scoala generala si liceu am chiulit de la foarte multe ore. Atunci imi convenea sa pierd vremea, dar acum regret ca nu am fost mai serios la scoala.
      Daca ar exista optiunea aceasta, as alege ca ai mei copii sa nu poata pleca inainte de finalizarea orelor.

      @Toreador, din fericire teoria ta este foarte gresita. Consumul de substante interzise este mai mare in scolile care permit mai multa libertate.
      Si tot din fericire, copii care urmeaza cursurile unei scoli ce impune si verifica prezenta la ore sunt mai seriosi si mai putin predispusi la acte de rebeliune impotriva parintilor.

      Comentariu apreciat.5212
    • „Fiecare are un QR code.” sper ca tatuat pe ceafa, sau macar pe brat.

      Indecis. Tu ce zici?2619
  3. Pentru urgențe are la el un telefon cu butoane. În primele zile a jucat Snake după care s-a plictisit și acum folosește telefonul doar pentru apeluri și câte un SMS (cam rar mesaje pentru că e mai greu de scris la tastatura aia).

    Comentariu apreciat.957
  4. 2 ore de sport? Nu se poate înlocui una cu o oră de matematică?

    Comentariu apreciat.1177
    • Si cealalta cu o ora de latina

      Comentariu apreciat.14010
    • Învățătoarea noastră înlocuia orele de sport cu mate și română. În gimnaziu proful de sport mai avea un pic până la pensie și venea mereu „afumat”, mai jucam fotbal, mai stăteam la povești pe bancă cu ceilalți copii. În liceu proful de sport pipăia toate fetele care n-aveau scutire medicală. Din clasa a 10-a toate fetele din clasă aveau scutire medicală și conducerea liceului n-a văzut nici o problemă acolo.
      Am învățat să alerg pe la 20 de ani când mi s-a pus pata să mă bag la un maraton. Nu-i rău, mai bine mai târziu decât niciodată.

      233
    • Am avut în liceu un profesor de matematică în a cărui minte era că doar materia lui contează pentru cultură și civilizație. Fiind și director adjunct, uneori chiar făceam matematică în loc de sport, că zicea că avem nevoie pentru examene, nu că îi plăcea să rezolve singur exerciții la tablă.

      Comentariu apreciat.583
    • @Sorin-P am facut la mate-info intensiv ceea ce insemna mate intensiv. Aveam si diriginte prof de mate ceea ce insemna ca ora de dirigintie si un optional erau tot matematica si aveam zile cu 2 sau 3 ore de matematica una dupa alta in care nici nu ne lasa in pauza spre disperarea colegilor fumatori. Cand era post sau ceva si nu venea popa la religie faceam atunci tot mate. In afara de 3 colegi toti din clasa am luat sub 7 la bac la mate :)

      Comentariu apreciat.8312
    • La fiu-meu anul asta chiar s-a ales optionalul (in sensul ca pana acum alegeai ce voiai si faceai ce rezulta din majoritatea voturilor). Anul asta fiecare face ce si-a ales, dintre 1) baschet 2) educatie pentru sanatate 3) creative writing (aka engleza).
      La prima ora de baschet au fost 60 de copii, ca fac toate clasele de a VII-a la gramada, cu un profesor de sport, in sala cu 2 panouri.

      172
    • @ev21, din liceau aveai colegi care aveau probleme sa reziste 2 ofer fara sa fumeze?
      Ma intreb cat au fumat prin facultate, daca in liceu erau deja dependenti?

      712
    • De ce să nu le înlocuiască cu ceva curs de nutriție?

      03
  5. Imaginati-va ca sunteti diringinte si inca nu cunoasteti parintii copiilor. Aveti fereastra la strada si-i vedeti pe parinti cum vin fiecare cu masina, parcand care mai de care in buza intrarii pe trotuar. La un moment dat apare unu cu bicileta, imbracat casual si cu un rucsac din care se intrezareste o coada de topor. Se da jos de pe bicla, o leaga de gard cu un lant gros, se uita in jur si se uita catre masinile parcate cu o privire de politist comunitar.
    Ei, atunci e momentul in cand in vine minte zicala „It Was At This Moment He Knew… He Fucked Up”

    Comentariu apreciat.23417
  6. Servit si eu una bucata sedinta, inceput de cl a IX-a
    – semnat o multime de hartii, regulamente si GDPR
    – la repartizarea computerizata au fost 26/clasa, acuma sunt 28
    – prezentat pe scurt regulamentul: tinuta decenta, nu au voie sa paraseasca curtea (desi toata lumea stie de gaura din gard), nu au voie cu tutun, alcool, energizante si iarba (oare se mai fumeaza in baie la fete, unde profii nu intrau, ca pe vremea noastra?)
    – a aparut sala de detentie, vedem cum functioneaza
    – cu strans telefoanele nu a tinut, multi predau un telefon mai vechi (au acelasi diriginte care deja stia ce le poate pielea, ca au facut si gimnaziul acolo)
    – a ramas varianta sa il tina pe masa, la vedere, cu fata in jos. Mi se pare decent, vedem daca tine
    – de ce plm se face religie in liceu? Eu l-as scoate de la religie, dar e in mijlocul zilei, parca nu i-as crea o ora de chiulit legal. Altfel, o ora de stat in plus si vegetat in banci
    – de ce plm se face muzica/desen in liceu? La profil real? Alta ora in plus pe scaune
    – anul trecut aveam vreo 2 ore de optional, teoretic mai alegeam si noi una-alta. La liceu nu mai sunt, educatie centrata pe nevoile elevului? fix o p*la
    Concluzia mea: cam aceeasi mizerie ca si in urma cu 30 de ani. Doar ca acum este catalog electronic, o sa le fie mai greu cu chiulitul, dar banuiesc ca vor fi inventivi

    Comentariu apreciat.9039
    • meh, desenul e bun ca ora de relaxat creierii. Mai ales in perioada examenelor.

      Comentariu apreciat.5314
    • Muzica și desenul se pot înțelege mai bine în liceu, cred eu. Puțină istorie și teorie, predate în mod atractiv, eventual și practica unor note și acorduri la un instrument, pot avea un impact pt. toată viața. Prin clasa a 11- a( înainte de ’89) orele de rusă nu se țineau (profesoara era mai mult bolnavă) și fugeam acasă să prind o emisiune la radio 3 cu melodiile Beatles. Aveam un magnetofon antic pe care am reușit să înregistrez aproape toate albumele lor.
      De atunci am rămas cu o curiozitate să descopăr și să înțeleg muzica bună și originală. La fel cu desenul, măcar să înveți să combini culorile și să nu mai porți ” adidași” fosforescenți.

      Comentariu apreciat.8711
    • Sunt 28 în clasă, pentru că unii s-au transferat după repartizare.Și se vor mai transfera și în iarnă și în vară, până vor fi 30.

      Comentariu apreciat.423
    • Apropos de mânuțele roșii date lui Mopri: simată gazdă, un buton de mânuțe roșii pentru iconul de mânuțe roșii este posibil?

      Indecis. Tu ce zici?1325
    • Pentru religie există bibliotecă, poate altă clasă cu o materie care îi place la acea oră. Soluții există.

      177
    • Al meu în ora de Religie își făcea tema la alte materii. Nu se plictisea. Nu i-am impus noi asta, a venit din convingere. Oricât de SF ar părea.

      232
    • @hash, când nu are unde să se refugieze la fel face și al meu, dar cu o ureche mai prinde din prostiile pe care le debitează ăla. Noroc că e imunizat bine de acasă și-mi povestește doar ca să ne distrăm.

      Indecis. Tu ce zici?2818
    • – Cum a facut clasele primare la o scoala de pocaiti (ma rog, poveste lunga), al meu e imunizat, ca i s-a aplecat de cata religie au incercat aia sa bage in el.
      Sala separata nu exista in scoala, sa umble brambura nu as vrea, asa ca tot in clasa ar sta. E tot un drac, oricum a zis ca nu e atent nici dracu la ce zice profa. Oricum sunt la varsta la care nu mai pun botul la vrajeli si la piosenie

      – Muzica si desenul or fi mergand ca relaxare, dar trebuie sa mai ai si la catedra unul care stie cum sa faca ora relaxanta. Altfel, e doar o ora obligatorie – as prefera ca fiecare sa isi aleaga cum se relaxeaza

      – Stiu ca au ajuns de la 26 la 28 prin transferuri, ca si intr-a 5-a din 30 s-au facut 35. Egalitate doar pentru catei: unii iau examene, altii se transfera. Romania lui „te descurci”

      Comentariu apreciat.305
    • Stiu ca au ajuns de la 26 la 28 prin transferuri, ca si intr-a 5-a din 30 s-au facut 35. Egalitate doar pentru catei: unii iau examene, altii se transfera. Romania lui „te descurci”

      Ne explica directorul liceului (liceu de top din Sibiu, vechime 330 de ani) ca fac cum pot sa mai aduca elevi extra, pentru ca banii vin de la buget pe cap de elev, pe cand cheltuielile sunt fixe. Daca n-ar fi primit catva copii pe langa in fiecare an ar fi fost la limita cu salarii, incalzire, curent (oricum utilitatile se plateau cu intarziere, au fost zile fara caldura cand mergeau copiii cu paturi de acasa). Nici nu se punea problema de investitii.

      115
    • Vedere un spatiu, proportii, imaginatie, iar la muzica…daca ar fi pe bune-cu teorie si tehnica, ar fi o chestie supermisto pentru antrenarea mintii. Dar… prind si eu muste pe aici

      51
    • Sunt 28 ca au mai venit 2 pe locurile rezervate romilor.
      Iar religia ar putea fi prima sau ultima ora … dar special le pun la mijlocul orarului leprele.

      30
  7. Eu as face altfel: bruierea semnalului. Ok, tine-ti telefonul, dar ce faci cu el? Tik tok nu poti, facebook nu poti, maxim te filmezi cat esti de prost.
    Boom, problem solved.

    Comentariu apreciat.7812
    • eu aș face altfel. zburați din școală/liceu la 3 abateri. exmatriculați frumos
      pentru întins asfalt, rulat shaorma sau pus unghii nu trebuie școală

      Comentariu apreciat.7814
    • La treaba cu asfaltul, vedem acest lucru în fiecare zi pe drumurile patriei.

      Comentariu apreciat.551
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1970
    • Nu ai voie legal sa bruiezi semnalul GSM

      Indecis. Tu ce zici?275
    • Nu merge așa, că se blochează pentru toată lumea otova.

      122
    • Sorin P, exact. Se poate integra partea de browser sau calcul binisor in anumite subiecte. Pentru cercetare, sau facut liste cu brainstorm de idei, sau gasit parti de vocabular: sinonime, antonime, etc, sau pentru traducere de expresii, sau gasit referinte despre un scriitor, sau artist, sau om de stiinta. Se pot face jocuri interactive, bingo cu expresii sau cu itemuri de vocabular, sau cu liste de idei, de exemplu: impactul pozitiv si negativ al social media. Sunt mii si mii de posibilitati, trebuie doar putina imaginatie. Apoi se pot prezenta rezultatele cercetarilor in clasa, pe echipe, etc. Desigur, e nevoie de un program care sa iti permita asta cat de cat, si de un profesor care sa isi dea putin interes.

      Indecis. Tu ce zici?1428
    • Ti-a facut pancreasul boom de la ideea asta, este?

      152
    • @punKreas la unele școli sunt probleme cu săpunul și hârtia igienică. Serios, vorbim de bruiat semnal GSM?

      Comentariu apreciat.371
    • E suficient să îl scoată la tablă. Nu știe? 3.

      Dar sar mamikile de cur în sus.

      Comentariu apreciat.381
    • Acum putin peste 10 ani, la UAIC in Iasi au vrut sa bruieze semnalul in timpul examenelor, chiar cumparasera si ceva dispozitive, au for amenintati cu datul in judecata de un operator, pentru ca nu e legal sa faca asta.

      223
    • @Sorin-P, si cum faci sa te asiguri ca elevii folosesc telefonul pentru a cauta informatii despre ce predai tu si nu il folosesc pentru a se uita la pr0n?
      Crezi ca ai putea sa urmaresti simultan, in timp real, ce se intampla pe 28 de telefoane?

      114
    • Practic le faci un bine :)) si cresti si PIB-ul tarii

      00
  8. În clasa a IX-a la o oră vine dirigintele și zice: „Dacă sună vreun telefon, îl bag în chiuvetă și dau drumul la apă peste el pornit”. Fix atunci îmi sună mie telefonul, că uitasem să-l pun pe silențios. L-am dus imediat la catedră, unde a ajuns în chiuvetă, cu apă peste el, timp de o oră.

    Culmea, după o oră, telefonul (un LG U8100) a mers aproape perfect. Mai pâlpâia ecranul din când în când, dar nimic de speriat. Era al unui coleg cu care făcusem schimb în dimineața aia și tot insista să i-l dau înapoi așa ud. Am aflat după de ce… cumpărase un film pe el cu 3 euro credit. Ce vremuri!

    De atunci nu am mai uitat să-l pun pe silențios. De fapt, stătea toată ziua pe silențios, chiar și acasă. Azi, dacă un profesor ar face așa ceva, ar fi scandal național.

    Comentariu apreciat.632
  9. Conform noilor update-uri la ROFUIP elevii nu au voie cu telefoane și smartwatch-uri în timpul orelor, iar profesorii au dreptul să confiște temporar device-urile. Nicio dramoletă dacă se comunică treaba asta de la început și dacă profesorul își asumă să facă asta, natural și simplu, în baza autorității pe care o are prin natura statutului său. Nu mi se pare ceva negociabil de genul „părinți, nu îi mai trimiteți la școală cu telefoane, vă rog eu” (pentru că nu se va întâmpla asta). Ci mai degrabă „ăsta e regulamentul național, în timpul orelor telefoanele și smartwatch-urile vor sta în cutia asta”. End of story. Învățăm să punem limite de siguranță și să le respectăm. Iar limitele de genul acesta vin mai ușor atunci când nu se negociază în plen, pentru că efectiv nu sunt negociabile. Elevii de preuniversitar nu au de ce să folosească device-uri mobile în timpul orelor, în interes personal. Tehnologia e binevenită în cadrul orelor, chiar și pentru uz individual, dar sub formă de tabletă, laptop cu limitări de acces.

    Comentariu apreciat.542
    • Ma mir de o singura ora de sport, eu stiu ca in planurile cadru la toate formele de educatie sunt doua ore de educatie fizica si sport.

      Referitor la telefon, incep prin a spune ca nu sunt un adept al necesitatii acestuia la scoala, desi stiu ca oricum vor veni manute rosii dupa ce voi scrie in continuare…

      Singura ratiune pentru care telefonul, pus pe silentios, este in ghiozdan e legat de aplicatia de tracking, care imi permite sa stiu pe unde bantuie intre scoala si casa.

      Problema cu ROFUIP este ca el ca regulament e inferior Legii.

      Iar in Lege se spune doar despre interdictia UTILIZARII/FOLOSIRII, si doar IN TIMPUL ACTIVITATII DIDACTICE, nicidecum despre DETINERE. Asa ca nu prea exista baza legala pentru interzicerea intrarii cu un telefon in scoala. Lucru conformat de cativa parinti juristi, care nici ei nu cred in necesitatea telefonului la scoala, dar cred in Lege.

      Mai mult decat atat, Art 106, (3) pct. (e) care spune ca „… Elevii nu pot fi deposedați de bunurile personale care nu atentează la siguranța personală sau a celorlalte persoane din unitatea de învățământ, în conformitate cu prevederile legale;” se bate cap in cap cu articolul care spune ca dispozitivul va fi preluat de profesor.

      Deci de maceta, sabie, spray paralizant etc poti fi deposedat, dar de telefon, in lipsa mentiunii explicite in Lege, nu. Sau cel putin nu legal, si nu cred ca vreun profesor doreste sa fie voluntar la un proces pe care il pierde cu brio.

      Si toate astea doar pentru ca legiuitorul e imbecil.

      Era greu sa faca precum in tarile la care ne raportam? Unde in LEGE scrie clar ca DETINEREA in incinta scolii este INTERZISA. PUNCT.

      Fara atatea giumbuslucuri cu Rofuip, Lege, Statutul elevului si discursuri silabisite si imbecile ale doamnei ministru la TV.

      Bibliografie LEGEA învățământului preuniversitar:
      „(4) Utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada desfășurării cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, inclusiv în timpul activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ, cu excepția utilizării acestora în scop educativ sau în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ.
      (5) În învățământul liceal, regulamentul intern al unității de învățământ poate interzice folosirea de către un elev a dispozitivelor menționate la alin. (3) în întreaga sau doar o parte din incinta unității de învățământ, precum și în timpul activităților care se desfășoară în afara acesteia.”

      Indecis. Tu ce zici?1713
  10. Și eu am ședință azi. Aceeași întrebare figurează și la mine pe locul 1.: de ce doar o oră de sport?!

    152
  11. sedinta cu parintii de vreo 10 ani e genul de activitate care o poti ‘delega’ la bunici: numai reguli+obligati noi (astea se pot trimite si pe wapp) si nici o sugestie din partea parintilor nu e luata in seama (btw, cam pe la toate scolile e acelasi rasouns „nu va convine, atunci plecati!”). Mai bine mergi la tenis sau la fotbal cu copii ora aia (care 2?) pieduta

    Indecis. Tu ce zici?923
    • Tu acolo ca părinte ești acolo ca să te conformezi, nu ca să vii cu sugestii, ca nu ești vreun geniu ceva.

      Indecis. Tu ce zici?1518
    • Neaparat tuns.

      192
    • @nick, ai niste exemple de sugestii rezonabile care au fost facute de parinti si nu au fost luate in seama de profesori?
      Chiar sunt curios ce sugestii ar putea aduce parintii, cu care sa fie de acord toata lumea.

      172
    • @hash
      Da, eventual ii pui pe parinti sa ridice mana dreapta deasupa capului si sa zica tare :”Sieg heil mein fuhrer!” dupa ce vorbeste profesorul/profesoara care se stie ca este un geniu incontestabil.Care parinte comenteaza si vine cu sugestii il scoti in suturi in fund din clasa…

      30
  12. Religie la clasele pregatitoare? FUCKING religie pentru un copil de 6 ani?

    Indecis. Tu ce zici?2710
    • Opțional, și – dacă știu bine – mai nou e cu ”opt-in” așa că trebuie să depui cerere DACĂ VREI. Stai liniștit, marea majoritate își vor înscrie copiii.

      Fix la asta mă gândeam când au adus un sobor de preoți lângă Chirică să inaugureze una-alta, ce are sula cu prefectura?. Apoi mi-am adus aminte că 90% din copii sunt înscriși la religie, deci, asta e … ”box populi”.

      156
    • Trebuie îndobitocit din timp copilu’!

      169
    • educație rutieră = BAD
      educație sexuală = SATANA
      educație financiară = MEH
      edicație civică = NO

      îndoctrinare ortodoxă = YES!!

      aveți grijă la opt-in că pun popii sau secretarele bifa pt voi și iau elevii cu japca la religie! cereți să verificați în registrul electronic dacă copilul a fost înscris abuziv = plângere penală pentru fals și uz de fals

      Indecis. Tu ce zici?3219
    • @adyzah
      in teorie e cu opt-in, asa este
      In practica insa, ei ii baga pe toti la religie, asa ca trebuie sa te duci tu ca parinte si sa spui clar ca nu vrei

      153
    • clasa 0 aici. Am fost singurul parinte care a cerut sa NU mearga copilul la religie si toti au sarit ca vai, nu e nimic rau, doar se uita la filmulete. Minunat, ce sa zic? La TV il puneam si acasa daca voiam… problema e ca nu am real cum sa il scot de la ora, e fix in mijlocul programului si singura voarianta ar fi sa merg sa stau eu cu el undeva.

      233
    • O mică clarificare.
      La ora de Religie nu se învață despre alte religii, așa la modul general, istoria lor , cum au apărut , pe unde s-au răspândit ETC.
      Se învață doar despre Ortodoxie

      Comentariu apreciat.250
    • eu am făcut in liceu și istoria religiilor, cu proful de istorie, a fost ceva mișto.

  13. Ce ma amuza pe mine: sistemul de invatamant la noi e praf. Tot, de la a la z e praf. A fost praf mereu, a fost praf si in comunism, a fost praf si imediat dupa, e praf si acum. Toti stiu asta. Toti comenteaza acelasi lucru, cu mici exceptii la comunistofili care baga prostia aia cu „pe vremea mea se facea scoala”. Rahat.

    Asa, deci stim ca e praf. Ce facem noi in privinta asta? Pai ne agitam la toate prostiile, mai putin la ce conteaza. A fost agitatia cu drobul. A fost agitatia cu fondul scolii. A fost agitatia cu inchis in curte. A fost agitatia cu uniformele. Acum e agitatia cu telefoanele. Pentru ca, nu-i asa, *asta* conteaza intr-un sistem de invatamant praf. fondul scolii, droburi, curte, uniforme, telefoane.

    Nu materia. Nu profesorii. Nu materia. Nu stilul de predat. Nu materia. Nu inspectorate. Nu materia. Nu sindicatele si politicul. Nu materia. Nu parintii si asteptarile lor. Nu materia. Astea toate nu conteaza.

    Soc si – gasp – groaza!

    Comentariu apreciat.349
  14. Părinte: nu se poate să le luați dvs. telefoanele?
    Profesor: nu se poate să le luați dvs.? Cine are mai multă autoritate?
    Părintele s-a băgat sub bancă.

    Ideea era sa nu foloseasca telefoanele in ore. Inainte si dupa ore si in pauze le pot folosi linistiti. Daca parintele ii ia telefonul, practic nu mai poate comunica cu el pana nu ajunge acasa. Pentru unii asta nu e o problema, altii vor sa stie daca copilul a ajuns ok la scoala, daca a iesit cumva cu o ora mai devreme ca nu s-a tinut latina, daca a pris sau nu autobuzul etc.
    Deci nu inteleg de ce s-ar fi bagat parintele sub banca.

    Indecis. Tu ce zici?728
    • Pentru ca nu mai stiu altceva in afara de telefonul ala mizerabil, au creierul anesteziat de telefon, este o adictie. Nu sunt in stare sa comunice unii cu altii, au privirea tâmpa si bovina. De aia.

      Comentariu apreciat.5517
    • Pauzele sunt pentru socializare intre colegi, nu pentru stat pe telefoane. Telefoanele si smartwatches, daca vin totusi cu ele, se prdau la intrarea in scoala si se recupereaza la iesire. Pe teritoriul si pe durata zilnica a programului scolar devices trebuie interzise cu desavarsire.

      Nu exista niciun motiv, oricat de vag, pentru a se intampla altfel. Parintele poate discuta f2f cu copilul, DUPA scoala, despre cum a ajuns, cum a fost, ce mai e nou. Pana atunci, parintele dar mai ales copilul au alte prioritati si alte activitati pe care trebuie sa se conentreze 100%.

      Indecis. Tu ce zici?2714
    • @Tom: mai usor cu nu exista niciun motiv, oricat de vag, sa aiba telefoanele la ei
      Mai sunt si elevi cu diverse situatii medicale, la care telefonul este absolut necesar. Al meu are aplicatie de monitorizare a glicemiei pe telefon, ca eu sa pot vedea in timp real si la nevoie sa ii trimit mesaj sa faca insulina. Sau mesaj sa manance ceva in pauze
      Stiu, e caz special. Dar de aia zic, hai sa nu generalizam
      Telefoanele in timpul orelor, clar ca nu. Dar in pauze nu e treaba scolii ce fac elevii cu telefoanele

      Indecis. Tu ce zici?1022
    • @None, pentru a afla daca a ajuns sau nu copilul la scoala, este suficient sa ii dai un telefon cu butoane sau un telefon smart pe care sa fie blocat accesul la toate aplicatiile in afara de cea de apelare.

      Daca tu te agiti ca nu poate sa se joace copilul pe telefon in pauza, tin sa-ti spunca el se agita si mai tare si se va juca si in timpul orelor.

      @florin, sunt situatii extraordinare pentru care se poate face o exceptie (neaparat cu adeverinta medicala verificata si vizata de medicul scolii).
      Acum nu trebuie sa renuntam la orice regulament pentru ca in 1% din cazuri ar fi nevoie de o exceptie.

      196
  15. Prima sedinta, liceu economic din Capitala, clasa IX:
    – tinuta decenta
    – nema telefoane, au niste casete speciale unde se lasa agregatul
    – tinuta decenta, peste genuchi, fara make-up agresiv si alte acareturi
    – 12 fete, 12 baieti, ca deh…
    – catalog online
    – multe aberatii din partea mamiki
    – sport spre deloc
    – nu pot parasi incinta

    251
    • @Doc… asa a fost si la noi. De fapt, asa este si acum, toata lumea a semnat, toata lumea e de acord, scoala e acoperita, DAR respecta doar fraierii.
      Exemple:
      – toate gagicile tinute relativ decente, in afara de „sefa clasei”, care e aleasa, e populara, si poate veni cu …zda la vedere, si inca doua anexe ale acesteia. Nu s-a luat nicio masura intr-un an de zile, nu se va lua nici anul asta. Parinti influenti, CSF… Apoi, definiti tinuta decenta la baieti! O profesoara insista ca e obligatorie camasa, eventual si sacou la 28 de grade cate sunt in clasa in septembrie. Asteptam interzicerea accesului pe motiv ca mergem cu tricou (simplu, fara inscriptii). Sau sa vezi „tinuta” la unele profesoare…. Statea sa puste nasturele de la sacou, curul pe afara, dezbracatele, si culmea, nu erau neaparat cele tinere.
      – pentru telefoane, la fel, exista o cutie cu incuietoare, puse dimineata, luate la plecare. Ghici unde e cheia? Evident, la „sefa clasei”. Ea si cele mai bune doua prietene ale ei, isi scoteau deviceurile ca sa-si faca poze cu buze tzuguiate si sa posteze pe Insta… In pauza, e drept, dar tot in pauza fraierii ailalti nu aveau parte. Asa ca am insistat in scris la diriginta si director, cu capturi ecran de postari cu data si ora suprapuse pe programul scola, ca fie regula e pentru toata lumea, fie daca nu, atunci si exceptia e pt toata lumea. S-a ajuns la concesia ca nu se mai pun in cutie, dar cine le scoate la ore ramane fara si recupereaza parintii dupa ore. Ghici ai cui parinti au vizitat scoala cel mai des? Ai ghicit, bravo.
      – Sport. Hahahaha. Din 23 din clasa, 18 sunt supraponderali spre obezi, absolut toti au scutire pe diferite motive medicale, parafata de medic, reala, nu fake! Face sport fiu-meo (pe langa sportul practicat in afara scolii, cat inca se mai poate, ca avem ore pana la ora 15 in 4 din 5 zile si antrenamentele incep la 16.00) si inca patru. Toti, baieti. Pulpele si gleznele colegelor sunt de doua ori cat ale nevestei mele, care se apropie de 50. Dar nu facem sport, ca ne cad unghiutele, „tinuta decenta”, suncile, transpiram, miroase etc.
      – nu pot parasi incinta. Asa este, pe usa/poarta. Dar cele „n” gauri din gard, si jumatate din gard care are maxim 90 cm inaltime, de ce pula mea nu sunteti in stare dom director sa le reparati de 100 de ani ?

      233
    • Se face școală acolo, se interacționează cat mai puțin cu ‘colectivul’ toxic, se fuge apoi mâncând pământul de acolo. Scopul e să învețe, restul se poate da la o parte.

      Buzatele alea grase tot tălâmbe vor rămâne, nu interesează pe nimeni.

      40
  16. Al meu (9 ani) are un iphone 6 bagat in ghiozdan. Merge singur la scoala asa ca vreau sa stiu niata ca a ajuns cu bine, vreau sa stiu ca atunci cand iese e in drum spre parculet si ajunge acolo la joaca si ca peste o ora cand incepe telefonul sa sune, pleaca spre casa. Nu sta sa se joace/butoneze pe el, ma suna cand ajunge acasa. Ce e imbucurator ca e mai toti colegii/colegele lui fac la fel, nu butoneaza nimeni la ele in pauze.

    168
    • Cum ati reusit sa va convingeti copiii sa nu se joace pe telefoane in pauza?

      163
    • Fuck me, habar nu am. Al meu ignora complet faptul ca poti sa te joci pe telefon (nu i-am interzis), se joaca pe pc-ul meu din cand in cand forza4/5 si btd6. Pasiunea lui in ultima vreme e sa citeasca. Pe langa lecturile de copii, a terminat narnia, cartea stetelor, acum munceste la harry potter.
      Ma bucur cand ii vad in pauza ca alearga de nebuni prin curtea scolii.

      210
  17. Daca e o urgență are scoala numarul parintilor si ii poate suna.

    132
  18. „La noi nu se va face acea sala de „detentie” , iar telefoanele vor sta ca si pana acum pe masa intoarse cu fata in jos.
    O sa facem si sedinta cu parintii dar probabil saptamana viitoare, sa am si cererile de bursa si alte lucruri sa va pot comunica”

    21
  19. Problema la fazele astea cu telefoanele este că ori e totul, ori e nimic. Nu ne putem baza pe părinți pentru că vorba clasicului: câte bordeiuri, atâtea obiceiuri.

    Degeaba îi iei tu telefonul la copilul tău dacă ceilalți vor sta în continuare pe telefon și nu va avea cu cine se juca. Dacă nu mai are nici unul însă, o să fie plan egal, vor avea cu cine interacționa.

    Treaba e simplă, cum e și în alte țări: reglementat legal de la vârf în tot sistemul și aia e. Sau măcar de la nivelul școlii, uniform pe toată școala.

    Așa asta cu părinții e fix zero.

    81

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube