Când citesc știrile despre cum Rusia amenință cu bomba nucleară…

Se întâmplă lunar sau săptămânal, că oamenii trebuie să trăiască un pic în frică, să nu se uite că nu o duc bine, nu au dinți în gură și politicienii lor îi fură.

Bun. OK. Dă cu bomba peste Europa sau SUA. De ce? Cui mai vinde apoi gaz și petrol? Chinei sau Indiei? Care face ce cu el? Produce chestii pentru…cine? Mai iau tehnologie de unde? Că până una alta, nivelul lor intelectual și civilizațional al țărilor in afara Australiei, Europei și SUA este aici.

Ah, nu s-a gândit nimeni până acolo, că dacă o făceau știrile astea nu mai erau așa aiurea? Nasol. Da.

nuclear-bomb-apocalyptic-explosion

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 92131
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 2174
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 3261
    • Elvis incearca sa nu mai fii prost raspandac de prostii.
      Inclusiv prietenul etern Xi, i-a transmis lui Putin ca se poate juca conventional dar nuclearul este uber-red line. SUA i-au transmis mai demult ca va fi obliterat militar si economic.
      Cel mai bun exemplu pt tine este ca desi latraul Medvedev iesea periodic sa ameninte, acum cand au intrat unii cu armata pe teritoriul lor stramosesc si sfânt inviolabil, ete ca nu mai iese sa ameninte. Pt acum sunt intrunite conditiile sa si lanseze dar la o incercare de lansare …. multe se pot intampla

      Comentariu apreciat.4912
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 230
    • Un om care aduce ca argument ceva spus de Medvedev nu merita sa fie luat in serios.

      Comentariu apreciat.365
    • Bai Elvis, ma scuzi ca te intreb, tu esti retardat? Adica pot sa inteleg ca esti suparat pe viata, daca ti-au pus parintii numele asta, dar sa citezi din betivul care goleste paharele ramase pe mese la reuniunile de la Kremlin, ca si cum ar fi un anunt al Casei Albe, da dovada de imbecilitate in stare pura.

      1610
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 837
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 732
    • Esti pe blogul gresit baiatule, vezi ca aia cu pamantul plat sunt doua usi mai incolo.

      205
    • Asta da exemple citate din medvedev si link-uri de pe b1tv, du-te-n plmde retardat =)))

      Si daca tot ai pomenit de istorie, desi cred ca singura istorie pe care o stii e cea a gresiei pe care abia o dai jos dupa ce ai intrebat „cine ti-a lucrat aici?”, afla ca nu seamana deloc ww1 si ww2 cu situatia actuala. In primul rand, tara care a dat tonul ambelor razboaie, Germania, are alt statut acum. In al doilea rand, nu mai exista conflicte teritoriale intre tarile vestice.

      Ce e adevarat, insa, este o polarizare evidenta intre NATO (plus alte tari asiatice si mai nou, Argentina) versus tarile dictatoriale rusia, china, iran, coreea de nord plus alte state esuate din Africa si din Am de Sud.

      64
  2. Pare într-adevăr o memă de-aia de o schimbă între ei bețivii la 7 dimineața pe terasă: „Băăăăăăăăă, Putin dă cu nucleara!”

    Dar nah, jurnalism, ce vrei?

    Comentariu apreciat.539
  3. Nu mai citesc, a intervenit oboseala de „știri” de felul acesta.

    Comentariu apreciat.504
  4. Bomba aia atomica de tipul Hiroshima sau Nagasaki NU va fi data de nimeni si nu pentru ca nu ar mai avea ulterior cui sa vanda petrol, gaze si chiloti ieftini ci pentru ca in secunda 2 tara care ar da acea bomba ar fi rasa de pe fata pamantului. Cu alte cuvinte ala care ar da o s-ar sinucide instant.
    *Cernobilul nu este locuibil nici la aproape 40 de ani de la acel nefericit eveniment si asta pana si cel mai crud dictator intelege. Cum ar arata o Europa nelocuibila pentru unul ca Putin sau XI?
    Se incearca insa „bombe” mai mici cum ar fi atentate la centrale atomice insa si acolo e o problema si anume: cum bate vantul! Nu de alta dar s-ar putea sa ti o dai singur si atunci tot sinucidere ar fi.
    Insa lumea trebuie sa aiba ce sa rumege
    legea 3 a lui Chomsky:
    3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău

    Comentariu apreciat.7515
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1643
    • Totusi, nu este o diferenta intre bomba atomica si o scurgere de centrala nucleara? la mintea mea de om simplu, prima face fisiune (sau cum dracu se zice) cu tot combustibilul periculos, pe cand a doua pur si simplu il elimina in mediu.

      227
    • @Gheorghe: este o mare diferenta, normal, altfel nu ar fi locuite Hiroshima si Nagasaki acum :)

      Comentariu apreciat.364
    • @punKreas Bombele de la Hiroshima si Nagasaki nu erau atat de mari cum ai putea crede, aveau 64kg uraniu imbogatit (sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Boy).
      Un singur reactor de tip RBMK (Chernobil, Zaporojie) are 114.7 kg (https://en.wikipedia.org/wiki/RBMK).

      146
    • @Gheorghe
      Conteaza ce provoaca nu neaparat cum provoca.

      Bomba atomica este doar o chestiune de santaj diplomatic pentru ca in mod practic, oricare ar fi metoda (centrala sau bomba fizica), consecintele sunt devastatoare pentru absolut toata lumea.

      *cea mai puternica bomba atomica detonata vreodata a apartinut URSS si a fost de peste 3000 de ori mai puternica decat cea de la Hiroshima unde au murit instant aproape toti (peste 200k) si care daca ar fi data acum ar avea efecte pe o raza de inimum 100 km (asta in conditiile in care bomba detonata atunci a fost facuta in asa fel incat sa minimizeze pe cat de mult posibil consecintele)
      *cine ar da o atomica peste New York, Moscova sau Beijing cu zeci de milioane de locuitori?

      164
    • Materialul nuclear dintr-o bomba atomica are perioada de injumatatire mai rapida decat materialul nuclear folosit intr-un reactor nuclear. Exista de asemenea si bombe nucleare de mici dimensiuni, care ar afecta o zona relativ mica.
      https://hps.org/publicinformation/ate/q12228.html

      142
  5. Ok, sa stabilim un lucru de la bun inceput: ne-am adunat aici, la congresul anual al specialistilor in armament nuclear, ca sa dezbatem ultimele noutati in domeniu. Nimeni, dar absolut nimeni nu stie ce s-ar inatampla daca rusnacii sau Kim cel gras, sau alti dementi ar da cu o nucleara pe undeva. Scenariile sunt de la condamnare ferma si apasata pana la o bomba de doua ori mai mare in directia opusa. Tocmai de aia nici piticul porno de la Kremlin nu are curajul sa dea una.

    Comentariu apreciat.1047
    • Exista niste nuante aici. MAD nu o sa existe daca Putin da o tactica in Ucraina. Toate scenariile MAD sunt atunci cand o tara cu arme nucleare ataca alta tara cu arme nucleare.

      128
    • NOU
      #23

      Sigur, ca dupa ce o tara cu bomba nucleara bombardeaza nuclear o tara fara bomba nucleara toate tarile ce nu au bombe nucleare nu vor incepe sa le cumpere sau dezvolte. Nici nu e asa scump, putem cumpara de la americani doua bucati de submarine nucleare si 12 rachete balistice la cam 12-15 miliarde de euro. Daca ma intrebi pe mine, cel mai bine cheltuite 12 miliarde din ultimii 25 de ani.

      Indecis. Tu ce zici?289
    • Eu nu știu decât ce au declarat oficial americanii: în cazul unei nucleare scăpate în Ucraina, Rusia va fi atacată convențional și NU nuclear, nu va fi distrusă ci va fi pur și simplu se va lua puterea cu forța, stil Irak. Se va începe cu Putin personal și vor merge în jos pe cale ierarhică până se vor preda tot aparatul de putere, FSB inclusiv.

      După care americanii și chinezii o vor împărți frumos în zone de influență cum a făcut Stalin cu europa și aia e, mergem mai departe, mai rostogolim 20-30 de ani criza datoriilor suverane.

      165
    • N-ai cum sa STII ce au declarat americanii, ca nu au declarat oficial. Au comunicat neoficial si in privat Rusiei, iar „sursele” spun ca raspunsul ar fi eliminarea fortelor rusesti din Ucraina si Marea Neagra, in mod conventional. Nu s-a auzit nimic de luat puterea cu forta, activitate care s-ar incadra fix in doctrina nucleara a Rusiei.

      122
  6. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1347
    • Sunt sigur ca mai exista si generali rusi care au cat de cat un minim de constiinta. Vasily Arkhipov a impiedicat un MAD in timpul crizei rachetelor din Cuba.

      147
    • Păi un Putin senil nu înseamnă că și generalii vor accepta să se sinucidă. Au și ei familii, copii, nepoți. Mai degrabă îl vor sacrifica pe țar.

      187
    • e interesanta retorica ca doar putin e senil, nebun, da cu nucleara, da daca vi cu argumentu, gen ba americanz gata atzvandut destule arme la prosti de europeni, stim vin alegerile si democratii au nevoie de „ceva” sa ii infricoseze pe americani care s-au saturat de trimis arme de-ampulea intr0un razboi cenu ii intereseaza atat timp cat ei o duc din ce in ce mai rau – si acuma vine intrebarea, de ce nu ar da psihoticii din america cu ceva nucleara sa il atzate pe putin?
      Ca „invazia” ukras in kursk, de care ei nu stiau vezi doamne desi nu misca nimic in ukraina fara acordu lor, da official ei nu stiau ca 25k de soldati se pregatesc sa intre in rusia.
      Ce vreu sa zic e ca propaganda e de ambele parti si nucleara poate veni de oriunde, daca vine si in cazu in care vine nu mai e problema noastra sau a urmatoarelor generatii – sansele sunt 50-50 dupa cum merg lucrurile

      Indecis. Tu ce zici?628
    • @Octtavyan: se pare ca nici rusii nu stiau de invazie :))))))))))))))))))))))))))))))))))

      183
  7. Daca bomba atomica ar rade de pe fatza pamantului influencerii, pe aia cu woke si pe islamistii radicalizati, atunci as fi de acord cu lansarea ei. Lumea are nevoie de o mare resetare, caci doar prin foc se caleste sabia de otel care va taia o data si pentru totdeauna nodul prostiei.

    Indecis. Tu ce zici?3735
  8. Ca unul ce a prins din plin anii ’70 si ’80, ulterior otv-ul anilor 2000, am, sincer, cea mai reala senzatie de deja-vu cand vad ce zic sau declara rusii indiferent ca sunt oameni politici sau nu.
    Cat priveste nivelul la care sunt unele populatii, dovedit de-a lungul istoriei ca nu pot fi educate sau civilizate indiferent ca le duci cunostintele cu forta sau nu, cu aat mai mult este un mister ce se intampla acum in eu si uk. Vom vedea, posibil sa traim vremuri interesante.

    Indecis. Tu ce zici?257
  9. Ei o zic mai mult pt audiența internă + idioții utili din alte țări care sunt convinși că doar rușii pot să dea cu nucleara iar restul încasează fără să răspundă.

    Indecis. Tu ce zici?264
  10. Da, să ignorăm cu grație faptul că ne aflăm mai aproape de un dezastru nuclear azi decât am fost in timpul crizei rachetelor din ’63, că practic SUA și Federația Rusă au ieșit din toate acordurile de supraveghere a arsenalelor nucleare și neproliferare ba mai mult încep să își mărească arsenalele și să le modernizeze, asta pe fondul trecerii unor linii roșii ale amenințării nucleare care nu a existat după WW2, amenințare directă și explicită și a modificării liniilor geopolitice la nivel global după o pandemie, război în Ucraina și Orientul Mijlociu. Neaaah! Vrăjeli!

    Hai să ignorăm astea și să mai râdem de vreo fufă mare influențăriță.

    Indecis. Tu ce zici?1732
    • Relaxeaza-te boss, suntem departe de criza din 63. Se da din gura, se iese din tratate, dar ambele parti evita o confruntare directa si au gradul de alerta al fortelor nucleare neschimbat.

      Da, e mai nasol decat inainte de 2022, dar e departe de a fi o criza.

      Indecis. Tu ce zici?2210
    • Ba nu, hai sa ne panicam la fiecare articol alarmist. Se stie ca bomba aia, daca va fi lansata vreodata, o sa-i ocoleasca pe cei care isi fac griji.

      191
    • NOU
      #45

      lasă, @Sebi, uite, cum termin vacanța îi sun pe putler, pe omu’ portocaliu și pe kamala (că nu știm cine iese) și le dau 48 de ore să se pună de acord; dacă vrei tu o sun și pe mme macron să-l lase pe ăla micu…?

      24
  11. Ajutati-ma, va rog, cu o informatie. Nu mai stiu ce rus spunea ca „puterea noastra este data de percepetia celorlalti asupra puterii noastre”.
    Cat de adevarata era ideea asta inainte de invazia din Ucraina. Intre timp, ultima gluma spune ca rusia are a doua armata din…rusia :))
    Da, stiu, avanseaza in Donetsk, ocupa sate etc. E normal atunci cand ai soldati si Katiuse infinite. Si e normal impotriva unui inamic care nu are avioane pentru superoritate aeriana. Astfel, poti lansa FAB-uri cu nemiluita.

    Mai tineti minte liniile rosii date de Kremlin? Prima data a fost Crimeaa – o bubuie ucrainienii saptamanal.
    A doua data a fost teritoriul rusiei – zboara dronele intr-o veselie.
    Acum, au dat navala ucranienii intr-u un judet din rusia si ocupa sate dupa sate.
    Unde sunt nuclearele? Un mare fas.
    Putin stie ca cea mai mica nucleara pe care ar da-o s-ar intoarce impotriva lui pe mai multe cai: China si-ar lua laba dupa ei si nu i-ar mai ajuta cu nimic, iar vestul o sa se mobilizeze mai mult pentru ajutorul ucrainienilor.

    Vom vedea :)

    Comentariu apreciat.4313
    • asa este, propaganda curge intr-o singura directie rusia -» vest.

      Intre timp rusia pierde razboiu de 3 ani imediat si putin moare de cancer de 2.

      Indecis. Tu ce zici?1923
    • @alxzen: e adevarat ce zici tu, dar e adevarat si ca rusii ajung in 3 zile la Kiev tot de vreo 3 ani

      Indecis. Tu ce zici?3212
    • alex ai uitat -o pe aia cu ii ingropam o sa moara de foame cu toate sanctiunile, intre timp ruski s-au decuplat de la tot si si0au pus economia pe picior de razboi ai agricultura duduie ca de aia au crestere plus brics plus china plus ce draq or mai face aia in lumea „multipolara” pe care se pare ca o vor si vestu nu poate accepta asta.
      (o sa fiu facut putinist in curand)

      Indecis. Tu ce zici?1221
    • lumea e asa de multipolara si conectata ca rusii au mai taiat un 10% comision si exporturile lor de petrol si gaze duduie.

      Si UE cumpara gaze de la tot felu de dubiosenii cu stan in coada, ca in fotbal.
      Politicienii se bat in pept cu sanctiunile, preturile si profiturile cresc, afaceristii afaceresc.

      apropo de sanctiuni, iranu a falimentat de mult.

      810
    • nu s-au decuplat, au ocolit sancțiunile prin viermi occidentali care continuă să facă business cu ei pe căi obscure (via azerbaijan, uzbekistan, lituania etc) sau prin renunțarea de fațadă la brand, dar păstrat produsul (coca cola și altele)

      mai sunt și instituții care stau sfidător în rusia, vezi raifaisen. aceste companii ar fi trebuit amendate și sechestrate de EU din prima lună în care nu s-au conformat.

      226
    • Unele sanctiuni au fost stupide iar altele au prea multe portite, de acord. Dar overall isi fac treaba, daca consideri ca treaba e pe termen lung. Economia duduie doar ajutata cu bani din rezerve, iar rezervele scad, cum scade si forta de munca. BRICS e irelevant ca entitate, China deja reactioneaza la sanctiuni (majoritatea bancilor din China nu mai proceseaza plati catre Rusia spre exemplu) ca vestul are mai multi bani.

      Rusia n-o pierde razboiul imediat, dar e aiurea sa te uiti la un razboi planificat de 3-7 zile care e in al 3-lea an, in care invadatorul ajunge invadat, si sa zici ca merge ceas.

      214
    • Intre timp, au inceput sa le pice si avioanele militare din senin (adica fara vreun Patriot sau altceva), ca alea civile au tot aparut. Dar nu ii afecteaza sanctiunile :)))
      Duduie agricultura rusa cu cerealele furate din Ucraina de numa numa :))

      Intre timp, kadirov si-a pus mitraliera pe o Tesla Cybertruck :)))

      106
    • Nu știu dac-a spus-o vreun rus real dar replica e din seriaul Cernobîl, de pe HBO. O zice președintele consiliului întrunit imediat după eveniment căruia îi raportau Sherbina și Legasov.
      Apoi se scuză că trebuie să revină la a-și cere scuze față de aliați, parteneri și a dezminți față de terți, ceva ce URSS nu face.

      31
  12. E plin de analiști geopolitici. Își lasă opiniile cum își lasă pechinezii cacateii pe trotuar. Eu zic ca scopul acestor știri a fost atins. Vin alegerile și nu se cade ca aceeași analiști cu iq de trei cifre să se gândească de ce sunt accidente fatale zilnic, de ce economia țării e o glumă proasta, de ce spitalele și școlile sunt praf, cine și cum o să le plătească pensiile. etc

    1511
  13. @punKreas Nu a spus-o un rus.

    Această frază este adesea asociată cu Henry Kissinger, un diplomat și politician american care a servit ca Secretar de Stat și consilier pentru securitate națională în timpul administrațiilor președinților Richard Nixon și Gerald Ford. Kissinger a exprimat ideea că percepția puterii este la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă, decât puterea în sine, în special în contextul politicii internaționale și al diplomației.

    191
    • Nu conteaza cine a spus-o, ca nu s-a inventat propaganda de curand.
      Daca iei de bune inscriptiile egiptene, faraonul Ramses al 2-lea a castigat batalia de la Kadesh (1274 BC) de unul singur :)

      143
  14. Auzi, mai bine nu deschideai subiectul. Mai aveai tu un prieten prin Odessa care-ți spunea că sigur-sigur nu se bagă Putin la război. Pana mea, eram mai liniștit pe subiect, a trebuit să vii tu cu o părere.

    Comentariu apreciat.361
  15. Mi se pare ca pleci de la o presupunere naiva sau periculoasa, cum ca aia care iau astfel de decizii in Rusia gandesc logic si au aceeasi logica pe care o avem noi, restul. Judecand dupa faptul ca au inceput in ultimii 30 de ani mai multe razboaie ilogice, as zice ca nu se aplica. Dar om trai (no pun intended) si om vedea.

    99
    • Nu am inteles niciodata ideea asta ca rusii sunt nebuni sau ilogici, tema care este repetata mereu. Hai sa comparam ce a facut Putin cu actiunile si declaratiile lui Trump, sigur este o diferenta sau una mare? Si vorbim de presedintele USA, da?

      Nu este o discutie despre bine si rau ci despre logica, ok?

      62
    • @Bigbear, tie ti se pare in vreo forma ca presedintele SUA, oricum l-ar chema, decide/gandeste de capul lui?
      Vrei sa facem o paralela intre SUA si Rusia sa vedem cate chestii gasim in comun in ce priveste deciziile la nivel inalt?
      Ti se pare ca Trump/Biden/Obama/Bush/Clinton au facut chestii importante de capul lor, dupa cum le-a dictat lor constiinta?

      52
    • @Nico – Pai hai sa vedem – Putin zice ceva, se intampla si de aici rezulta ca Putin decide. Trump spune ceva, se intampla si de aici rezulta ca nu face de capul lui ce vrea, nu? Care este diferenta?

      Constiinta sau nu insa l-am vazut pe Trump construind zidul lui cu Mexicul, punand taxe Chinei sau Canadei random, banand Huawei, ordonand Canadei sa o tina ostatica pe fata proprietarului Huawei pentru negocieri, rupand pactul cu Mexic si Canada, l-aa retras trupele US din Afganistan in viteza, l-a omorat pe generalul ala iraniand, a declarat ca Arabia Saudita cumpara mult din US si atunci nu il intereseaza ca l-au omorat pe Kashogi, lasand Capitolul sa fie atacat de o mana de prostalai dezbracati de zici ca America e sat fara caini, apoi a sustinut niste luni de zile ca alegerile din patria democratiei au fost manipulate si el a castigat.

      Zi-mi ca toate astea au fost facute cu acordul tarii/congresului/etc si au fost logice.

      30
    • În SUA președintele are putere executivă. Este executivul. Congresul e legislativul, legiferează. Președintele cât timp dă ordine legale, se execută fără aprobarea congresului. Dar trebuie să fie legale. Congresul se poate mișca să facă ceva ilegal ca să nu mai poată da președintele ordinul respectiv, dar aia e altceva.

      Facem confuzie pentru că la noi e un haos prin faptul că guvernul care e executiv, legiferează prin ordonanțe de urgență: schimbă codul fiscal, legea pensiilor, legea sănătății, sincer de multe ori mă întreb la ce sărăcie avem parlament și nu avem prim ministru cu o mână de oameni care să legifereze prin ordonanțe de urgență.

      La ce sărăcie ținem 600 de oameni cu staff cu tot ca în final când iei amendă vezi mereu: ‘conform legii x/2024 modificată prin ordonanță de urgență…’. Toate-s modificate și ciopârțite prin ordonanțe de urgență.

      40
  16. baaaaaa, in articolul ala zice ca rusia tinteste china, iran si coreea de nord.

    daca nici un trolaj atat de grosier nu mai descifram….

    43
  17. Era la un podcast o americanca , ceva experta in bombe nucleare, care spunea ca daca vrei sa faci maxim de rau tragi o racheta nucleara fix intr-o centrala atomica si iese ceva gen apocalipsa la puterea 100.

    34
    • Mie cel mai bun seminar (încerc să-i cumpăr cartea dar n-o găsesc) pe teme geopolitică îmi pare tipa asta:

      https://www.youtube.com/watch?v=YcVSgYz5SJ8

      Explică bine și situația rusiei și a ucrainei, sintetizează extrem de bine și nu e chiar așa big fan US cum e Zeihan, e un pic mai realistă parcă.

      Merită, părerea mea.

      10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube