Ceva de mestecat…

Omul citează două articole, din Der Spiegel și Newsweek, despre cum SUA și Europa se pregătesc logistic de un potențial război.

Nici o părere de la al doilea barista de la NATO pe tema asta. NU a fost invitat pe la TV să vorbească despre asta, nu a explicat cu expertiza lui cum merge treaba, nimic. Ai zice că chiar este barista NATO.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

64 comentarii

  1. Du-te domne’ in vacanta si lasa-ne!
    Chestii d-astea grele nu sunt pt luna concediilor :)

    Comentariu apreciat.2329
  2. Der Spiegel are o reputatie foarte buna, si anume ca nu e papagalul nimanui (cu totul altceva decat ce-i in America, unde se stie cine e papagalul cui).

    Articolul pare a fi despre planurile despre cum se poate muta o armata in est. Perfect rezonabil, in conditiile in care Rusia a agresat Ucraina si poarta un razboi de 3 ani.

    Comentariu apreciat.15414
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 36135
    • De acord, Ucraina nu prea mai are soldati ca i-a trimis in Rusia.

      Comentariu apreciat.9723
  3. Eu vad niste scenarii inutile invartite si rostigolite pe toate partile, cumva fiecare milimetru de teritoriu nato sa nu ramana descoprit. Sa manance si gura la niste oameni ceva. Va traduc eu ce vrea sa zica cetateanul strateg din video: Nato lucreaza un plan sa combata planul inamicului in cazul in care acesta va dejuca vechiul nostu plan, asa ca acum planificam un nou raspuns materializare in niste planuri actualizate. In fapt, o mare frectie sau laba in cerc intre niste oameni cu prea muti bani.

    In ceea ce priveste Rusia, haznaua aia si-a futut in ultimii 3 ani toate capacitatile beligerante, ce-i va lua zeci de ani se le redobandeasca.

    Cat despre Nato… „Everyone has a plan until they get punched in the mouth.”

    Indecis. Tu ce zici?7291
    • E cazul de ochelari la tine ca vezi prost rau de tot :))

      Indecis. Tu ce zici?3439
    • Interesant, citatul asta l-a dat și prietenul Rusiei, Viktor Orban recent. Dar pana una alta chestia cu pumnul s-a aplicat Rusiei, planul ei era sa termine operațiunea in 3 saptamani. Cat despre Orban, si el are niste planuri.

      513
    • @Bruta – si totusi de 2 ani jumate (sau de cand a inceput scandalul in Ucraina) vad stiri si analize in fiecare zi despre cum ceva – fie cum castiga ucrainenii, fie cum primesc ajutor, fie despre cum invadeaza rusii alte tari, incepand cu Moldova, fie despre cum Putin e bolnav in faza terminala sau despre cum este un maniac nebun etc si lista poate sa continue pe cateva pagini.

      Si in realitate aia isi vad de conflictul lor si nu se intampla nimic din toate acele analize detaliate si amanuntite.

      Incep sa cred ca totul este un „Messi a dat 2 goluri ieri, il vrei la Steaua?”

      Indecis. Tu ce zici?4119
    • @Bigbear de 2 ani de zile vezi stiri si analize pe care domnii redactori de la stiri a considerat ca sunt importante ca sa-ti tina moralul sus .

      Pe partea cealanta fii sigur ca cetateanul rus primeste stiri utile moralului sau.

      Cred ca se intampla atat de multe pe front incat ai putea chiar infiinta o redactie care bazandu-se chiar pe fapte sa conchida ca pacea este foarte aproape si ca cele doua armate nu vor sa lupte. Suta-n suta s-a intamplat ca doi soldati beligeranti rataciti de pluton sa foloseasca un primus sa-si faca ceai –> sfarsitul razboiului e dupa colt ar putea titra presa.

      85
  4. E bine ca nu s-a aflat ca panourile publicitare cu Ciuca din toata tara sunt de fapt baterii antiaeriene camuflate si ca suntem mega protejati in caz de ceva.

    Comentariu apreciat.1844
  5. E si normal sa existe pregatirile astea.
    La granita NATO e un razboi pornit un agresor care a mai inceput alte 5 razboaie in ultimii 30 de ani.
    Ce ar trebui sa facem, sa nu se pregatim de ce e ma rau?
    Nu inteleg mirarea asta a unora. Sunt mari sanse ca agresiunea Rusiei sa se extinda dincolo de Ucraina

    Comentariu apreciat.15040
    • Deja s-a extins în Europa de Vest, Africa(Sahel), Orientul Mijlociu. Cine crezi că finanțează mișcările sociale din Occident? Întoarcerea temporară a lui Puigdemont în Barcelona, Revoltele din Uk, Germania etc. Nu e un secret că mișcarea separatistă a catalanilor are sprijinul Rusiei și nici Sanchez nu e străin de asta.

      133
    • Suntem deja in rozboi. Deocamdata un „razboi ciudat” ca in perioada octombrie ’39-aprilie’40. Oamenii inca nu constientizeaza, iar razboiul este cald deocamdata doar in Ucraina. Insa se incinge usor, usor. Bruiajul semnalului gps ce crezi ca este?! atacurile informatice ce crezi ca sunt?! Lupta propagandistica ce crezi ca este?!
      Suntem in razboi deja si mai devreme sau mai tarziu o sa intelegem asta.

      20
  6. Nu zic ca ii ceva, dar parca toate se alineaza:
    oras: Bistrita (un fel de sat mai mare)
    Decizii in ultimii ani:
    – declarerea spitalului Judetean ca si spital NATO (plantat steaguri NATO la intrare), modernizarea spitalului la niste cote extrem de mari (norocul nostru).
    – constructia de helioport pe spital pentru a putea prelua cazuri grave.
    – construirea unui „comandament” NATO la 200 m de spital, in cadrul UM din localitate.

    Azi, cireasa de pe tort: Spitalul o sa implementeze cel mai avasansat robot chirurgic asistent din lume. De ce? Se pregatesc de ceva??? Doar intreb.

    Comentariu apreciat.10413
    • daca e deschis publicului, e super!

      90
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 535
    • Cât noroc putem avea e incredibil.

      Dacă nu ne-au făcut UE spitale, acum ne vor face NATO.

      Și fac pariu că undeva, cumva, tot vom reuși să furăm și din fondurile astea, ca ăia care au furat motorina de la bază :))

      262
    • Nu cred ca cele doua sunt corelate. Da, anumite spitale vor fi folosite in caz de ceva, dar putin probabil sa fie pentru chestii avansate gen interventii cu roboti & shit. In zona granitei se triaza, se stabilizeaza, si dupa aia daca au nevoie de chestii mai avansate se trimit in vest. Faza cu robotul probabil e combinatia unuia care ia robotii la un milion si-i vinde la doua milioane statului roman, ca asa e in tenis.

      Comentariu apreciat.647
    • Aproape de Alexandria sunt niște țărani care își vând pepenii la drumul national. Au mai multe steaguri cât și steagul NATO arborat. Primii din grămadă sigur sunt lubenițe că le bâzâie musca dar mai la fund… posibil sa fie strategie…:)

      Comentariu apreciat.5812
    • In aceeasi nota aeroportul din M.Kog de Constanta, de cel putin un an de zile e inconjurat in unele zone de zid construit din saci cat china umpluti cu nisip. Chestie care acum 5 ani nu exista.
      De vre-un an si jumatate poligonul de la Enisala a fost modernizat si duduie de activitate. Stanele de care te loveai la tot pasul, care erau o pacoste pentru drumeti au disparut peste noapte din zona.
      Cam in aceeasi perioada la unitatea militara din Babadag a aparut sarma ghimpata noua pe gardurile refacute, si acoperisuri noi la cladirile vizibile din strada.
      La poligonul de la 9 Mai de langa Tulcea, a aparut poarta noua, iar drumul de acces acolo a fost refacut si asfaltat.
      Am o cunostinta care lucreaza in Mangalia la un magazin GSM si povestea acum ceva vreme ca de vreo doi ani vinde regulat telefoane clasice asa numite pentru pensionari si sim-uri la indivizi scosi din revistele militare americane, doar ca imbracati in civil.
      Tot asa … coincidente si teorii conspirationiste.
      Doar zic!

      215
    • aia cu indivizii scosi din revistele militare americane pot sa o confirm si eu. Am o cunostinta la un magazin de calculatoare si de 3x pe an vin regulat indivizii astia si cumpara 486-uri nemarcate, uneori si 386 dar numai noaptea, si vin intotdeauna intr-o dubita neagra, fara numere.

      Comentariu apreciat.357
    • Da, e destul de clar: se pregătesc sa ii trateze pe PNL_isti de vaza ai orașului, după alegeri.

      31
    • NOU
      #30

      2Du. E ambulanta neagra care fura IT-sti 😅

      31
  7. Debarasați masa 6. Mircea, masa 6.

    Comentariu apreciat.929
  8. Doar ca Rusia de astăzi nu poate duce războaie la mai mult de cateva sute de km de granița ei. S-a văzut asta și când au invadat Ucraina, ca nu au reușit sa aprovizioneze trupele care s-au apropiat de Kiev. S-a văzut și în Afganistan. Se bazează foarte mult pe transportul feroviar în aprovizionarea trupelor, care are limitări foarte mari. Poate lansa însă atacuri în adâncime cu aviația și rachete de croazieră / balistice, dar și aici cu mari limitări și dificultăți dacă au în fata o apărare AA pregătită și dotată.

    În videoul asta https://youtu.be/zxRgfBXn6Mg?si=TT3Na1P6BaX0hk7a explica cam ce înseamnă să fii putere globală, care poate sa își proiecteze forța oriunde în lume. Poate Rusia sa lanseze un asemenea atac? Dacă aveau capacitatea, probabil ca o arătau pe Ucraina.

    107
  9. Multă gargară pentru puțin. E doar actualizarea strategiei NATO.

    Zice tipul clar în video chiar, înainte totul era gândit pentru un potențial război desfășurat în fosta graniță NATO…Germania de vest. Azi confruntarea ar putea fi doar în noul flanc estic: Polonia, țările baltice, noi.

    De fapt știrea e nasoală pentru că înseamnă că ăștia din 1998-2004, de când s-a extins NATO, n-a luat în serios flancul estic, ei tot pe nemți erau pregătiți să-i apere de fapt…

    E un fel de…băieți, de fapt împăratul era gol…noi eram aici să-i apărăm pe nemți nu pe voi :))

    Bine că se repliază, mai bine mai târziu decât niciodată.

    143
  10. Ce parere vrei de la Geoana? Nu e treaba lui pe ce autostrada se misca trupele nato, el e cu meetingurile si diplomatia nu cu logistica si nici cu tradusu stirilor in limba romana.

    Comentariu apreciat.377
  11. Daca va intrebati care sunt motivele pentru care nu avem o autostrada cap-coada Est-Vest, acum aveti si unul din raspunsuri.
    Celelalte ar fi incompetenta, prostie, coruptie, bineinteles si tradarea intereselor romanesti este la mare cinste.
    NATO este o alianta „gandita”. Coridoarele alea militare sunt amortizate economic, nu se fac strict militar, utilitatea lor principala este cale de transport marfuri. Usor si rapid.
    ONG’urile alea care baga bete in roate proiectelor de infrastructura le putem zice si cozi de topor fara sa gresim nici un pic.

    Comentariu apreciat.5314
    • Gresesti, se negociaza la greu pt A8, atentie, numita autostrada unirii…….Moldovenii numai despre asta vorbesc…

      914
    • Desigur… este nevoie sa negociem, sa discutam, sa dezbatem…
      Vorbele sunt gratis, ma rog… cam pe banii nostri dar e alta discutie.

      231
    • California Dreamin’

      53
    • @enzo asta e figura ca de la vorbe la fapte lucrurile se misca extrem de rapid….cel putin pt ritmul cu care suntem obisnuiti si clipul de mai sus iti si explica de ce.

      Cine cacat vrea sa mute armatele din sibiu prin munti la bucuresti sa le duci inspre moldova cand ai putea sa treci carpatii o singura data spre moldova…..

      60
  12. Din momentul in care vedem stirea ca Ungariei i-a fost oprit fluxul de informatii NATO, putem numara cele 2-3 saptamani pana la inceptul razboiului.

    183
  13. Inteleg misto-ul pe tema Geoana insa fix in cazul asta zau ma depaseste. E un clip de la un nene care spune ceva, fara interviuri.

    La fel de bine poti spune ca nu este intrebat Iohanis in calitate de presedinte al unei tari Nato de la granita cu Ucraina, nu? Ca nu am auzit in 2 ani de conflict sa il intrebe cineva ceva de acel razboi.

    Comentariu apreciat.382
    • „E un clip de la un nene care spune ceva, fara interviuri.” exact, genul de clip care prinde pe YT unde se analizeaza toate scenariile chiar si alea cu 0.001% sanse de a deveni reale si le duc pana in panzele albe doar pt clickuri.
      **** in gura pe chelul ala prost de la vsauce ca de la el cred ca a plecat trendul asta, nu pot sa uit cum plecase de la analiza spectrului luminii si termina cu „lamaia e de fapt alba, nu galbena” dupa nspe reduceri la absurd.
      Am putea spune ca genul asta de clipuri e un fel de Insula iubirii pt intelectuali :)))

      Indecis. Tu ce zici?2011
  14. Acum inteleg si eu de ce se construiesc cu asa viteza autostrazi, daca pana acum totul se misca cu viteza melcului furios, acum chiar se misca lucrurile si nu-mi explicam de ce…..

    Comentariu apreciat.484
  15. In sfarsit incepe modernizarea cailor ferate.

    Comentariu apreciat.460
  16. Eu vreau sa ne luam aurul inapoi, germania si rusia ne datoreaza 3 trilioane de tone de aur, romania ar fi cea mai bogata tara din europa daca ne-am lua aurul inapoi

    Indecis. Tu ce zici?2241
    • Aurul ala e doar mizilicul, adevarata bogatie a fost ascunsa de daci in tuneluri. Se mai scurge din cand in cand prin Apuseni cate ceva din tuneluri din cand in cand.

      Dar nu e cazul sa-l scoatem inca la iveala pentru ca Occidentul abia astepta sa ni-l fure. Trebuie sa asteptam sa termine razboiul Rusia, abia atunci il scoatem si-l ascundem la ei, in est pentru ca acolo e 100% in siguranta si nu ni-l mai fura nimeni.

      Comentariu apreciat.6014
    • România este, cea mai bogata tara din Europa altfel nu înțeleg cum după 24 de ani de jaf la scară industriala tot mai sunt chestii de furat. :)))))

      181
    • „Eu vreau sa ne luam aurul inapoi” mare parte din el l-au topit sovieticii inca din anii 20, nu mai stiu unde citeam dar asa au evitat intrarea in incapacitate de plata in perioada imediat de dupa razboiul civil.

      224
    • Conform legii, aurul e un bun fungibil, deci obligatia de plata nu dispare.

      Rusia n-are decat sa cumpere alte zeci de tone de aur, si sa le returneze pe alea.

      252
    • @mac gregor nu te contrazic, dar ideea ramane ca taranii cel mai probabil au topit si bijuterii care valorau mai mult decat materialele din care erau confectionate.

      90
  17. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1753
    • Razboiul nu este un joc pe calculator , ps5 , xbox , telefon si ce o mai fi . iesi afara din casa si vezi realitatea :)

      Indecis. Tu ce zici?3112
    • Ohoooo boss, jocurile sunt facute sa produca bani nu propaganda:))

      112
  18. A zis ca si el se pregătește in caz de razboi, o sa mai cumpere 2 masini de facut cappucino pt ca a primit buget mai mare la secretariat!

    232
  19. de ce nu mi se aproba niciun comentariu? n-am zis nimic de rau…

    26
  20. Interesantă ieșirea de aseară, la TV, a lui Cristi Diaconescu. Confirmă postarea aceasta, anunțând și ca intra în alegerile prezidențiale. Tonul lui era extrem de dur!

    71
    • Intră în cursă Diaconescu, și se pregătește de pe margine liberalul Cataramă, care își va tot flutura în campanie ideile de dreapta cu reducerea drastică a bugetarilor și a cheltuielilor statului până când toată administrația, inclusiv ăia mai luminați la cap vor vota ce trebuie. Adică PSD. De3 cicluri de alegeri tot vedem asta, nimic nou sub soare.

      30
  21. poate cu ocazia asta se rezolva si bucata de autostrada brasov-ploiesti , eventual si liniile feroviare de aprovizionare

    20
  22. Avem două știri:
    1. „Războiul Kremlinului împotriva Ucrainei contribuie la destabilizarea Rusiei însăși. Pierderea de către Moscova a controlului asupra unor părți din regiunea Kursk indică faptul că Rusia este din ce în ce mai incapabilă să își apere propriile teritorii, arată o analiză a Institutului Robert Lansing.” sursa: digi24.ro

    2. „Întreaga Germanie trebuie să fie pregătită pentru un război cu Rusia”, a avertizat căpitanul Michael Giss, șeful Comandamentului de stat din Hamburg al Forțelor Armate germane, într-un interviu acordat publicației Die Welt, potrivit Kyiv Independent. Giss precizează că un conflict militar de amploare poate avea loc în cinci ani, iar Berlinul își face planuri pentru a putea face față unui atac al rușilor.” sursa: digi24.ro

    Deci, Rusia nu poate să-și apere propriul teritoriu de ucrainenii slăbiți de 2,5 ani de război, dar se poate pune cu statele aliate NATO.
    Eu am impresia că cineva să ne prostească. Cât de mult, rămâne de văzut.

    41

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)