Încă o mostră de logică Microsoft

Ce ar fi să facem noi o schemă prin care să ținem Office-ul mereu în așteptare? Și serviciul ăsta să stea mereu acolo în background, așteptând? Nu ar fi tare?

Da, nu ar fi o idee rea, doar când consumă peste 30% din procesor, așa, pentru că există. Și nu poate fi dezactivat fără să cauți un pic.

După ce l-am dezactivat cu forța, procesorul s-a liniștit.

uninstall-clicktorun

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. Si nu imparti si cu noi aceasta pastila de cunoastere?
    Multumim anticipat!

    Comentariu apreciat.1672
  2. Pare să fie un trend în ultimii 5-7 ani: micromoale urăște windows și utilizatorii de windows.

    De la XP încoace e trend cu spying, dark patterns, anti customization etc.

    Exact patternul de growth pt companii ajunse la vârf prin value pentru clienti dar care o dată ajunse acolo devin toxice și încep să fie melteni…

    Comentariu apreciat.12212
  3. Poză la ecran? :D
    Dacă ar fi existat altă soluție… :))

    Comentariu apreciat.916
  4. spune-ne si ce varianta de Office, nu fac toate la fel, sau n-am observat pana acuma.

    Comentariu apreciat.327
  5. Sau cum orice PC cu windows 11 instalat sta primele 10 minute dupa boot la 100%, ca sa isi faca gunoiul ala de antimalware scanarea, apoi ODM-ul de la Office, etc.

    Comentariu apreciat.4716
    • români românind despre un produs dezvoltat de o companie gigant, OS care face niște operațiuni în background cu un anumit scop de optimizare ulterioară.

      sunt convins că Ficat-de-dâmbovița-OS sau zoso-NIX ar funcționa mai bine,

      Indecis. Tu ce zici?7378
    • Era o vorba celebra de la revolutie, „fa-te Mircea ca lucrezi”…. Asa si cu softurile astea, cat mai multi giga ocupati, si activitate nene… :))

      176
    • NOU
      #16

      Flat nu e nicio optimizare ulterioara.

      Sunt niste update-uri in background, respectiv principii de tipul „security first”, plus ca daca iti merge prost, esti tentat sa cumperi alt echipament mai rapid si mai scump, cu inca o licenta vanduta.

      Pe vremuri era acceptabil pentru ca le puteai da disable rapid, acum trebuie sa intri prin task scheduler, prin registri, prin gpedit.msc, etc.

      Pe desktop nu ar fi o problema, dar pe un laptop cam e.

      Indecis. Tu ce zici?1813
    • @ Flat

      Hai sa îți explic să înțelegi. Eu nu știu să pilotez elicoptere, nu am pilotat elicoptere niciodată, dar, dacă văd un elicopter prăbușit într-un pom, pot face o observație perfect obiectivă și să spun că pilotul a dat greș. La fel de valabil si pentru situația de față. Căcatu ăsta cu hai să încărcăm aplicații aiurea in procese în background îți strică experiența de utilizator, tu ai altă treabă de facut cu resursele alea decat predicție optimizatoare de la Microrahat.

      226
    • @Caranthir: așa este, ai putea face o observație dar asta nu înseamnă că ea ar fi validă și că ai avea dreptate, căci nu doar în cazul elicopterului picat pot fi mai multe motive pentru care acesta a ajuns în pom (eroare de pilotaj, vreme nefavorabilă, probleme tehnice etc.) dar și în cazul serviciului care rulează în background pot fi la fel de multe. Tu, dar și destui înaintea ta, presupui că e strict vina Microsoft, fără ca măcar să dorești sau să încerci să înțelegi scopul acestuia. Tipic românesc aș adăuga.

      46
  6. „Mostra”. „Monstra” nu exista in limba romana.

    Comentariu apreciat.674
  7. Office online, mananca cat un tab de crome, daca n-ai nevoie de functii speciale si poti trece peste iabilitatea unor comenzi, e ce trebuie

    621
  8. Avocatul diavolului: ai un procesor prea vechi, cu doar 2 core-uri. laptop-uri moderne, chiar si entry level, au procesoare mult mai puternice care ar face fata la asta.

    Indecis. Tu ce zici?2437
    • NOU
      #31

      Avocatul diavolului 2: eu am procesor modern si puternic, cu 24 de core-uri, care face fata lejer la asta. Pe de alta parte e Intel, deci s-ar putea sa arda spontan in urmatorii ani.

      Comentariu apreciat.353
    • Nu e vorba de facut fata, ci de invartit ventilator aiurea – zgomot. Mie-mi place sa stiu ce face calculatorul, si cand nu e folosit sa taca, nu sa-mi faca update-uri nesolicitate sau alte comportamente specifice troienilor.

      195
    • ”Your PC is able to run Win 11”…

      24
    • Avocatu` 3: Deci sa aruncam lucruri perfect bune, si tot pe banii nostri sa cumparam altele, pentru ca s-au gandit unii sa scrie soft prost … ca sigur se remediaza problema … pana la urmatoru update.
      Avocatu 4: Esti un om vechi, stii doar windows si office, te dam afara si angajam unu mai nou, entry level ca stie mai multe …

      81
    • Avocatul diavolului 5 aici. Ok, se schimbă contextul global în ce privește securitatea.
      Că ne place sau nu, e mai greu acum să ții un sistem sigur decât a fost oricând în istorie.

      Mie nu mi se pare de rahat că sunt verificări de securitate neoptimizate pentru procesoare vechi. Deși, la acest capitol se poate vorbi pe larg.

      Mie mi se pare de rahat că ești pus în postura de a cumpăra un sistem de operare de genul Windows 10 și de la anul nu mai primești updates de securitate. Ai upgrade gratuit dar nu poți că procesorul tău nu are dosar cu șină (știu, justificări valide și aici, dar în lumea nix se poate)

      22
  9. Omul de mai sus nu sunt eu, cplm.
    „laptop-uri moderne care ar face fata la asta” nu am 16 core-uri ca sa ruleze office in spate pe 2 din ele.

    103
  10. Boss, e 6th gen intel ala, cam vechiuț, stii ca lui Microsoft îi plac procesoarele cele mai noi pentru ca ei nu pot coda software cu un cod decent care poate fi rulat si pe procesoare mai vechi.

    263
  11. „Monstra”? O fi Microsoft vreun monstru care face monstre? 😜

    85
  12. Exista o versiune de Windows Vista careoa nu-i puteai schimba wallpaperul. Numai minti luminate pe acolo

    45
  13. Procesor de-asta am la smartwatch.. time for an upgrade. Doar zic

    714
  14. Din cate vad ai peste 100 de procese, poti sa incerci si WinUtil facut de Chris Titus Tech care are si cate filmulete pe youtube pe treaba asta prin care poti sa opresti o multime de procese inutile din windows + niste tweak-uri utile

    53
  15. 6 oameni la primul comentariu au ținut să-mi spună cum e corect. asta e tot ce i-a deranjat aici, cuvântul ăla.

  16. Libre Office.

    97
  17. Dacă e office 365 își face background update din când in când, update deloc mic când apare. Dacă ai fi așteptat câteva minute ai fi văzut ca ar fi scăzut acel usage.

    20

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube