Știrile zilei – 5 august 2024

  1. Pod . Castel . Roz . Apus . Blondă . Blondă . Blondă . Blondă . Șatenă .
  2. România e o țară mișto
    Dacă zic aliații noștri, poate chiar așa o fi.
  3. Bursa s-a dus în cap
    Fără vreun motiv anume, doar pe previziuni greșite.
  4. A început plânsul cu recolta
    Nu au făcut nimic un an, plâng acum un pic și uită toată lumea până la anul.
  5. Digi cumpără în Portugalia
    270.000 clienți adăugați în portofoliul mogulului de la Oradea.
  6. Turcia blochează Instagram
    Așa se face când compania isteață nu ascultă de legile din țara în care operează. Să fie amuzanți la ei acasă. Așa trebuie făcut cu toate reclamele alea fake cu Hidroelectrica et co.
  7. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. 2. sa speram ca nu este la fel de misto ca Ucraina

    Indecis. Tu ce zici?2953
  2. 4. Păi cum să-i sprijine (sau măcar să nu-i mai încurce) statul cînd chiar șparlamentarii sînt în spatele firmelor de importuri legume și fructe ieftine din Orient…
    Ca să nu mai spun că se vehiculează ideea ca agricultorii particulari să facă investiții în canale de irigat (domeniul public) că Ciolanu și Plăvanu nu mai au bani de investiții, i-au furat pe toți.

    Comentariu apreciat.372
  3. Există companii care fac takedown, dar trebuie să cumpere și hidroelectrica. Acum totul se face prin cereri la DNSC care nu duc nicăieri.

    98
  4. 6. Problema e mai complicata si nu are o rezolvare usoara „din pix”, oricat ai incerca. Retelele sociale au devenit mult mai mari, mult mai folosite si mult mai interconectate in viata de zi cu zi, oricat ne-ar placea noua sa credem ca nu e asa.

    Pe de-o parte, nu vrei sa decida al de zucc, muscc sau altii ca ei ce e continut permis. Pentru ca toti astia au atata legatura cu viata de zi cu zi cum am eu cu teoria florii de colt mirosita de ursul brun pe carare.

    Pe de alta parte, daca lasi guvernele fiecarei tari sa decida, dai de teligenti precum modi sau erdoban asta, care zic „doar ce zic eu ca e voie, e voie”. Si iar nu e bine. Sau, cum s-a facut mai la est cu zcontacte, zwitter, zebay si alte clone folosite mai mult sau mai putin la 1980 2.0. Si iar nu e bine, ca plm ar fi fost frumos sa folosim tehnologia la bine.

    In acelasi timp, toate retelele astea au scalat pentru ca costuri mici per utilizator, si centi mai mult decat costuri. Daca se apuca sa implementeze chestii gen suport cu oameni nu roboti, costul devine mai mare, si nu merita. Vezi tona de produse inchise de gugal dupa cumparare, pentru ca nu scalau cum ar fi vrut ei sa scaleze. Incearca sa dai de-un om sa-i povestesti ceva la youtube. N-ai cu cine.

    Acum, ar fi fost frumos daca niste experti in domeniu sa se ocupe de asta, si sa propuna solutii. Dar expertii astia, al de stiinte sociale, stiinte umane, psihologi, etc. sunt mai ocupati cu problema „care unde face şuşu” decat cu probleme d’astea din lumea reala, gen copii, educatie, populatie, prostim poporu cu internetoru, si alte chestii.

    Indecis. Tu ce zici?2712
    • Daca o fabrica de conserve zice ca nu vrea sa angajeze oameni la controlul calitatii ca creste costul si nu mai renteaza i se va raspunde cu „ok, atunci inchide-o”. De ce nu merge acest raspuns si la retele sociale? Oricum, eu cred ca retele sociale „consacrate” ar prefera o chestie ca asta pentru ca o astfel de reglementare va bloca aparitia unor concurenti noi. Departamentele de DEI pot fi reconvertite in departamente de „product support”

      Comentariu apreciat.341
    • Boss, aici nu ai dreptate… Oamenii trebuie sa fie pregatiti pentru realitatea de pe teren! Pai daca le pun toate la dispozitie, le creeaza un mediu idealizat, in care au acces la totul, cand dau piept in piept cu nenorocirea si realitatea din teren oameni ce fac? Se invart ca ametitul ala de la Colectiv?
      Asa, oamenii stiu la ce se asteapta, improvizeaza, se descurca ei…
      Mama ei de viata…

      Comentariu apreciat.397
    • dufu, tu ai citi articolul? Ai vazut pozele cu schela aia ruginita toata si crapata? Tu chiar crezi ca a fost lasata intentionat asa, pentru antrenament mai realist? Aia poate sa cedeze oricand si o sa vedem la stiri 5 pompieri morti in timp ce se antrenau.

      72
  5. NOU
    #10

    Oarecum legat de stirea cu Digi, am o nelamurire. Nu pricep de ce aplicatia Digi Online e setata doar pt teritoriul Romaniei. Stie cineva care-i cauza? In conditiile in care de exeplu Antena Play merge si in alte tari. Le-am scris dar nu au raspuns concret.

    111
    • Dpdv drepturi de autor sunt limitati prin contract la difuzare doar pe teritoriul RO – ar fi fost mai scump sa negocieze pt difuzare pe intreg UE.

      Daca vrei posturi romanesti pe teritoriul UE atunci poti folosi Focus Sat (sunt ai lui Canal+).

      140
    • NOU
      #12

      Am inteles. Asadar nici in viitor nu va exista posibilitatea de a putea folosi aplicatia pe intreg UE.
      Am antena satelit de la digi, dar uneori colega de apartament vrea sa vada altceva, in timp ce eu as prefera un meci de fotbal :D

      40
    • Cumperi si tu cel mai ieftin vipien (sau pui un rpi acasa la familie in rds) si te conectezi prin el pe deviceul pe care vrei sa vezi.

      10
  6. 3. Nikkei 225 (^N225) 31,458.42 -4,451.28 (-12.40%) Al dracu Buffet bani la bani si paduche la sarac

    190
    • a vândut inainte să pice. a mirosit vulpea bătrână ceva.

    • Sunt unii pe aici care cumpără că nu se știe când mai prin așa ieftin și oricum ei nu au cum sa piardă că au cumpărat „pe termen lung”. Buffet nu știe din astea, a făcut banii mai mult din noroc.

      201
    • Stie bosorogu cum se joaca jocul. Probabil va incepe show-ul acum.

      241
    • Ce s-a raportat acum Buffet (de fapt Berkshire) a vandut si cumparat acum 3 luni. Ce a facut zilele astea inainte de „prabusire” vedem in Noiembrie.

      71
    • Buffet fara Munger nu mai e acelasi rechin. Si are peste 90 de ani… la varsta asta nu mai poti sa ai incredere nici intr-o basina, d-apai in bursa.

      01
  7. NOU
    #20

    Ianuarie 2024: SPY 472
    August 2024: SPY 530

    Adica o crestere de 12.75% de la inceputul anului, in conditiile in care in ultimii 20 ani am avut o crestere medie de 10%.

    Concluzie: bursa a cazut in cap. Zoom out.

    Comentariu apreciat.322
  8. Robinhood a închis șandramaua pentru 24 de ore. Indicele de volatilitate VIX e la 41, urmează o nouă zi de scăderi, panica se extinde.

    20

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile