Situația la zi, vineri, 2august

N-am nici o părere despre meciul de box de la JO. Am sudat ceva și aveam iar scame în buric, așa că m-am ocupat. Recomand.


Și Pieleanu e un om special și cinstit, cine s-ar fi așteptat să fie altfel văzându-l la TV? Ah, doar la TV e special?

Mi-a plăcut că se plânge că mă-sa are tensiune de la ce se spune despre fi-su. Nasol. Trebuia să se gândească la asta înainte.


Cam nervoși conducătorii când au de-a face cu deciziile proaste ale altora. Să nu dea nas în nas cu păgubiții Caritas sau FNI, că acolo ar fi avut un tremur, că BNR trebuia să intervină, dar e bine că există păreri despre șosele.


Să nu consumați droguri, copii, că uitați ce ajungeți să faceți, să vă certați cu oamenii drogați.


Duduie treaba:

bursa

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. N-ai inclus in screenshot ce era mai juicy: Intel e -22.55% in pre-market, Amazon e -8.24%. Zi buna de facut DCA, era si timpul.

    Comentariu apreciat.594
    • Acu’ e momentul sa cumperi.

      Comentariu apreciat.416
    • DCA pe $INTL să faci tu, cu cifrele alea…

      203
    • SP e la +13% year to date si la +20% fata de acum 12 luni. Amazon e la +11%, respectiv +30%.

      Amazon a avut creștere cam pe orice segment. Scăderile la bursa din sectorul tech sunt date de niște așteptări/evaluări nerealiste.

      192
    • @miluch sorry, n-am vrut sa zic sa faci DCA pe Intel sau Amazon ci fiecare pe ce vrea sau poate avand in vedere ca mai toti indecsii sunt down.

      111
    • După aproape 15 ani de bull market oamenii sunt convinși că piața merge doar in sus și dacă iei pe „termen lung” nu ai cum sa pierzi bani. Ăștia mai bătrâni își aduc aminte că acțiunile se cumpără in funcție de ce dividente plătesc și cât de solid este business-ul.

      79
  2. Acu pe bune, cam toata lumea baga un joint ca sa se linisteasca inainte sa se urce intr-un microbuz in Romania!

    Comentariu apreciat.1057
  3. Cica nu duduie economia… si soferii de microbuze au ajuns sa traga o liniuta inainte de traseu, toti ne-am smecherit, nu mai exista nivelul de o Saniuta sau o Tanita cinstita

    Comentariu apreciat.762
  4. Si acum, cine mai face sondaje la comanda celui care marcheaza banul?

    Comentariu apreciat.430
    • Palaba

      Comentariu apreciat.250
    • Merge și de după zăbrele, ca „accidentul”.

      100
    • Pieleanu facand flanco in celula la 2 noaptea: „copilul dvs. a facut un accident, are nevoie urgent de transplant de rinichi. ceee? nu trebuie sa transferati niciun ban, trebuie doar sa ziceti ca votati PSD ca sa intre in operatie”

      30
  5. Cand eram eu mic credeam ca pretul actiunilor are legatura cu firma in sine, cat de mare si de tare este firma. Acum ca sunt ceva mai batran cred ca pretul actiunilor nu are decat o vaga legatura cu activitatea unei firme si practic este o chestie pe care toti spera sa o vada crescand la infinit, fara sa puna intrebari.

    De exemplu daca se estimeaza ca firma X sa aiba un profit de un milion de euro si are doar 900 de mii brusc scade pretul actiunilor cu 10% insa daca fac un profit de 1,2 milioane brusc actiunile vor creste cu 10 sau 15%, asta in conditiile in care firma X face tot numarul ala de lopeti pe zi si nu se schimba nimic, nici nu castiga cota parte din piata si nici nu pierde.

    Si chestia asta se vede in special la firmele de tehnologie (anterior a fost dotcom) – vine Musk si declara ca apare cybertruck-ul? Pac, inca 20% in sus. Spune ca la anul masinile lor vor fi complet autonome si poti sa dormi in ele? Pac, inca 20%.

    Comentariu apreciat.635
    • NOU
      #19

      pe termen scurt ai dreptate, oricine incearca sa gaseasca o solutie magica este… cel putin nebun. Am incercat de cateva ori sa-i atraga atentia lui nwradu in legatura cu articolele lui legate de „investitii” (specula) in care vinde marti si cumpara in doua saptamani… Ce incearca el e periculos pentru cititori.

      Comentariu apreciat.305
    • NOU
      #20

      Una sunt estimarile, alta e executia.

      Executia e strans legata fix de numarul de lopeti vandute sau nu, pe cand estimarile sunt doar praful in ochii fraierilor.

      De multe ori cele doua sunt ingemanate, cum e in exemplul tau – daca apare cybertruck la anul, cresc cu 20%, si apoi vine „la anul”, cybertruck e inca departe de lansare, scad cu 20% actiunile.

      Dai vreo 2 gherle din astea consecutive, si actiunile nu mai cresc.

      Bun exemplu Tesla.

      102
  6. „N-am nici o părere despre meciul de box de la JO….”

    Eu sunt de-a dreptul oripilat(ă):

    „Femeie descalificată la box la Olimpiadă după ce și-a lovit adversara în coa*e”
    via TNR

    Comentariu apreciat.605
  7. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1144
    • @Perkele – trans sau nu trans, are cromozomi XY si un nivel de testosteron mult mai mare decat o femeie, motiv pentru care a fost refuzata/descalificata in niste meciuri de box, doar ca astia la olimpiada au decis sa foloseasca alte standarde.

      Si discutia este simpla – daca este ilegal sa folosesti testosteron fiind considerat doping atunci de ce ar trebui sa fie legal sa permiti unui om ce s-a nascut barbat sau are cromozomi de barbat si prin asta un nivel mai mare de testosteron sa participe in categorie de femei?

      Aici nu este vorba de moral/imoral ci de diferente fizice.

      Comentariu apreciat.617
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 771
    • @stephen – hai sa nu mai vorbim in metafore si cazuri ipotetice. Tragem linie la cromozomi. Daca ai XY atunci joci cu aia cu XY, indiferent ce modificari ai suferit sau ti-ai facut tu dupa aia.

      Cred ca e destul de simplu asa, ce spui?

      Comentariu apreciat.393
    • @Bigbear: de ce vii cu niște argumente de bun simț in loc să acuzi o conspirație woke că să intre atleți trans la categoria femei?

      Mie mi se pare nesimțire cum au sărit toți conservatorii și seniorii, inclusiv marea feministă JK Rowling, că vai, e un atlet trans, când de fapt e o ființă cu niște probleme medicale și e un fel de intersex (trans e când vrei să treci de la un sex la altul prin operații și tratamente hormonale).

      Și da, cred că regulile la ce înseamnă să fii femeie sunt cam permisive la jocurile olimpice, remember Caster Semenya? Oricum, mai mult testosteron decât atletele est germane de prin anii ’70 sigur nu are, alea arătau că bărbați, luau testosteron cu cana și nu erau încă controale.

      In rest, Creștinismul, religia iubirii și a toleranței: https://www.g4media.ro/directorul-artistic-al-ceremoniei-de-deschidere-a-jocurilor-olimpice-a-depus-plangere-pentru-hartuire-cibernetica-parchetul-ancheteaza-amenintarile-cu-moartea.html

      Ziceau unii comentatori că musulmanii nu gustau așa artă, dar văd că nici fundamentaliștii creștini nu sunt mai jos

      522
    • Dacă zici tu că e simplu, așa trebuie să fie. Ești genetician de meserie mă gândesc.

      36
    • @Perkele – Nu este deloc trans. Este femeie, este crescută ca femeie, are pixdă. Ce are în plus este testosteronul. Pentru informare primară despre ce face chestia aia poți merge pe Wikipedia. Pentru informare secundară poți comanda ceva de pe Bookster. E tot aia însă te vei simți mai cult, ca orice modernist :)

      156
    • Nu e trans. E femeie. S-a născut femeie, a trăit ca femeie, are buletin ca femeie, a participat și la alte competiții ca femeie. Adică nu are coaie și nici prostată și se poate pișa din picioare. Are doar un sindrom care o face să aibă testosteronul anormal de mare. Faza cu cromozonul XY, care ar face-o bărbat, a spus-o doar TASS și mulți au preluat-o. Sigur, nivelul mare al testosteronului îi oferă avantaje ce exced principiile sportului. Nu e fair play. Dar chestia că e bărbat sau că e trans nu e adevărată.

      69
  8. NOU
    #30

    La aia cu Valea Prahovei, as face un ceausism de genul strans toti proiectantii de la CNAIR sau firma care va face SF-ul, si le-as zice:

    – Baieti, vedeti toate vilele alea pe care in mod normal ar trebui sa le ocoliti cand elaborati variantele de traseu ?”

    – Da sefu’.

    – Inchipuiti-va ca acolo pasc doar niste vaci, alegeti traseul care nu va costa 14 miliarde, prin tuneluri de sute de kilometri, ci cel mai economic si rapid. Bonus de la tata vost’ pentru fiecare expropriere civila pe care o includeti.

    Indecis. Tu ce zici?1913
    • Asta ar insemna sa ii deranjam pe domnii generali de la SIE care au in posesie acele vile. Si stim cu totii ca politicienii nostri nu-si pot deranja stapanii cu abureli de-astea gen binele comun.

      Comentariu apreciat.411
    • de ce SIE? de ce nu SRI? :)

    • NOU
      #33

      Aia de la SRI au vilele pe A7, in interiorul cocoasei de la Focsani 😁

      200
  9. Discutiile pe tema participarii trans/netrans nu ar mai avea loc daca s-ar face competitie strict pentru astia.
    Daca tot vor sa concureze oamenii, sa le faca domle competitia lor si aia e.

    226
    • Doar că nu e trans de data asta…

      1610
    • Pai tipa aia are vagin intre picioare de cand maica-sa a facut-o. Nu e trans. Acum ca poate s-a dopat cu testosteron ca sa creasca muschiul, nu stiu.
      Dar natural de la Domnul nostru Dumnezeu, este femeie.

      206
  10. Ai taiat poza tocmai cand devenea interesant :))

    PS lasa ca a duduit bine pana acum. se mai intoarce si foaia ca bolovanii nu se rostogolesc singuri in sus fara sa o mai ia si inapoi din cand in cand. vine toamna, vin aifoanele, creste pateu’.

    42
  11. Voi vă băgați surplusul de bani in stocks sau imobiliare ? Am 3 lei in plus si nu știu ce să fac cu ei ca mi-i mănâncă inflația din mână. Imi amintesc de ai mei dupa revolutie aveau bani sa-si cumpere un apartament . Dupa doi ani de inflație au cumparat de ei 1kg de carne.

    Comentariu apreciat.331
  12. Ce înseamnă SNSPA: Școala Națională de Sex cu Pieleanu și Alfred

    Comentariu apreciat.352
  13. Eu am zis mereu că s-ar rezolva simplu problema infrastructurii în România:

    1. Nu le mai dăm politicienilor acces gratuit la Tarom, să plătească biletul întreg (hint, nici măcar cu salariul ăla de parlamentar nu și-ar permite prețurile obraznice practicate de Tarom).

    2. Înlocuirea cu bilete gratuite la CFR. Să vedeți în cum dintr-o dată se găsește finanțare și pentru TGV-uri :))

    3. Nu le mai dăm escorte cu antemergător și prostii din astea. Durează 1 oră de la guvern la parlament dimineața la 7? 2 ore faci și tu.

    Îmi aduc aminte că și Firea, un rahat de primar, nu guvernul țării, mergea cu escortă la serviciu. Efectiv o bătaie de joc.

    Comentariu apreciat.320
  14. Mai bine cumperi „taraneste” un apartament. :D Industriile astea sunt o combinatie de umflat aiurea si pacanea.

    910
  15. Totuși întrebările importante nu au fost puse: de ce David Popovici nu a stat în satul olimpic și s-a întors așa rapid in țară în loc să stea acolo și să rezolve câte atlete îl ține pl?

    111
    • sa nu-l prinda cu „mentosanele” la el. si daca-l prinde apoi, sa zica ca „a fost shaorma contaminata” si n-a stiut.

      110
  16. Nu e trans. E femeie. S-a născut femeie, a trăit ca femeie, are buletin ca femeie, a participat și la alte competiții ca femeie. Adică nu are coaie și nici prostată și se poate pișa din picioare. Are doar un sindrom care o face să aibă testosteronul anormal de mare. Faza cu cromozonul XY, care ar face-o bărbat, a spus-o doar TASS și mulți au preluat-o. Sigur, nivelul mare al testosteronului îi oferă avantaje ce exced principiile sportului. Nu e fair play. Dar chestia că e bărbat sau că e trans nu e adevărată.

    49

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile