Cele mai importante știri pe care le-ați ratat

Cel care i-a încredințat mașina criminalului de 17 ani a fost și el reținut.

Un băiat de 19 ani, pasagerul din dreapta în maşina care a ucis un băieţel şi a rănit-o grav pe sora acestuia în parcarea exterioară a parcului Pantelimon, a fost şi el reţinut. Autoturismul era al unui unchi al său şi l-a lăsat şi pe tânărul de 17 ani „să dea o tură”, în ciuda faptului că ştia că nu poate conduce legal. (sursa)

Așadar, există legi care pedepsesc încredințarea mașinii unuia care nu are permis, e beat sau e prost. Trebuie doar aplicate.

Și e foarte simplu în toate cazurile de oameni fără permis care pleacă cu mașinile altora la plimbare. Știți voi, cazurile alea despre care idioții latră că “de ce îmi iei domne mașina, că e a mea, nu am condus-o eu”. Scurt pe doi: ori depui plângere pentru furt, ori ești judecat pentru încredințare.


Patru copii minori, cu vârste între 7 și 12 ani, au plecat de acasă și au fost găsiți la 35km de casă:

Cei 3 frați și un verișor nu au fost victimele unor infracţiuni și ar fi plecat de acasă pentru a-și căuta rostul, la oraș, în Constanța. (sursa)

Cam atât de tristă e situația în familia și în satul ăla. Că niște copii de 12 ani și-au dat seama că mai bine fug de acasă decât să mai rămână acolo. Nu vreau să dau play la video, să văd în ce cocioabă stau. Ce partid conduce Constanța de 30 de ani?


Statul nu are nici o vină și nici o responsabilitate când un om este anchetat și judecat, dar achitat.

În România, arată instanța, nu există temei legal potrivit căruia statul trebuie să îşi asume şi responsabilitatea în cazul în care un dosar penal se finalizează cu achitarea unui inculpat. (sursa)

Pur și simplu, părinții Constituției, Ion Iliescu și Antonie Iorgovan, au uitat să traducă bucata asta din constituția franceză. Și politicienii care au făcut legi 34 de ani nu au considerat necesar să corecteze.


We are on big horses, prieteni. BCG zice că o să ne crească valoarea inflației, ăstaaaaa, averea financiară cu 9%.

“Românii păstrează o cotă relativ scăzută a averii lor în numerar şi depozite (34%), comparativ cu media din Europa de Est (44%). D

Adică apartamente.


Și o poză cu un prost tractându-și barca pe banda a doua a autostrăzii, pentru că avem nevoie de mai multe autostrăzi și după aia învățăm noi să conducem pe ele.

20211206105

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

63 comentarii

  1. si eu merg uneori pe banda 2 cand am barca/peridocul dupa mine, si iti explic de ce: din cauza tirurilor banda 1 este varza in unele locuri. sunt „valuri” in asfalt pe care din masina nu le simti dar peridocul devine foarte instabil si face in ultimul hal, existand riscul sa se strice diverse (de la peridoc la sistemele din barca). prefer 5 injuraturi si 2 mui decat sa conduc prin locurile alea. nu ii iau apararea domnului din imagine pentru ca banda 1 parea ok pe acel sector.

    Comentariu apreciat.161105
    • @Alin daca dai de un cap de creta pus pe treaba… lasi permisul :D

      Indecis. Tu ce zici?3446
    • Pai era si vorba aia: „omul gospodar isi face vara sanie si iarna isi ancoreaza iahtul la Monaco.”

      Comentariu apreciat.625
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 429
    • @cristi las-o asa daca nu intelegi

      187
    • Pai hai sa mergem toți tot timpul pe banda a doua, nu?

      152
    • Propun ca toate drumurile din România sa se facă doar cu banda a 2-a!

      Comentariu apreciat.421
    • e sa mori tu alin ce rau o fi.

      Auzi, da ai ajuns cu barca prin grecia? Acolo sunt ok autostrazile si dumurile? nu iti scutura barca?

      oare aia cum se descurca sa isi tracteze coaja pentru apa.

      31
    • NOU
      #9

      @Alin – de 25 de ani conduc pe autostrazile din Romania si niciodata nu am dat de zona cu asfalt valurit pe prima banda din cauza TIR-urilor. Asta se intampla pe unele DN-uri si pe alte drumuri de rang inferior. Prosteste pe altcineva!

      47
    • @Bad drivers of…. : pe A1 este o zona destul de lunga unde banda 1 e muci, valurita si plina de carpeli. poate nu e de ajuns sa conduci mult timp pe acelasi drum, mai variaza rutele #diversitate #incluziunerutiera

      53
    • NOU
      #11

      @Ender – mane, am facut A1 cap-coada de 6 ori anul asta. Te rog, frumos… vezi ce i-am spus celui de dinaintea ta.
      Pe A3 de exemplu, de zeci de ori s-a facut coloana pentru ca un dobi voia sa depaseasca si l-a prins urcarea, cu remorca/rulota/barca, etc dupa el, asa ca mergeam toti pe B2 cu 72 la ora.

      12
  2. Ansamblu de vehicule greu, ține pe mijloc ca să nu se răstoarne șoseaua…

    Comentariu apreciat.565
  3. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 27146
    • NOU
      #15

      Peste limita minima, sub limita maxima, pe banda 1 ca e libera. Imi scapa ceva?

      Comentariu apreciat.888
    • Constantin, ești varza!

      Comentariu apreciat.349
    • NOU
      #17

      Pai poate tocmai il depasise pe ala de pe prima banda care mergea cu 98 la ora.

      Comentariu apreciat.483
    • @Jean Bonbon, lup. Cel de pe prima banda merge cu 98 kmh si este depasit de alta masina care poate merge cu 120kmh regulemantar si ii este este permis sa depaseasca. Care este problema ? Daca este sa cautam o problema cu orice pret, nu s-a pornit de faptul ca cel de pe prima banda incurca traficul ?

      Indecis. Tu ce zici?2920
    • O problemă ar fi folosirea telefonului în timpul mersului…. Dar cum o fac toți, nu e o problemă

      Comentariu apreciat.322
    • Adevarul este ca din poza nu putem sa ne dam seama daca cel cu barca mergea el pe banda 2 ca asa i se parea mai simplu sau pur si simplu era in depasire si atunci nu a gresit cu nimic.

      Tind sa cred ca era in depasire, ca altfel nu s-ar explica viteza de 98 km/h a celui de pe banda 1.

      184
    • Bă, câteodată mă doare capul, jur. Ăla de pe banda din dreapta devansa pe banda din dreapta, cu 98km/h, fiindcă boul cu barca conducea pe banda din stânga, probabil cu o viteză mai mică de 98 km/h. În orice altă situație poza n-are rost.

      77
    • Adrian este usor de pacalit cu o poza chiar si netrucata. Face cam multe presupuneri care pot (sau nu) exista doar in capul lui. Poza „are sens” atat cat intentioneaza cel care a facut-o. Nu cat crezi tu.

      60
    • @Adrian, exact asta este problema. Ca fara sa ai un context, nu poti sa-ti dai seama daca cel cu barca a gresit cu ceva sau nu.

      41
  4. 1. Din păcate, numai după astfel de tragedii se va modifica/aplica legislația rutieră din România. Legea Anastasia se aplică deja și am înțeles că are ceva efecte. Pe lângă faptul că suntem cei mai proști șoferi din Europa, de drogați și bețivi la volan mai aveam nevoie. Totuși, ar cam fi cazul să vedem ceva verdicte în cazul derbedeilor iorgulescu mario și pascu vlad. Dar, cum tot scrie Zoso de ani de zile, probabil se vor mișca lucrurile mai bine când o tragedie va lovi un politician din prima linie.

    Comentariu apreciat.584
    • Si daca mergem in ritmul asta unde o sa ajungem?
      O sa aiba voie doar politistii sa omoare civili cu masina (eventual si pe zebra)?

      Indecis. Tu ce zici?284
  5. Politistul ala e un prapadit care cere bani de seminte, cine are avocati buni (cu relatii) cere bani adevarati „Fosta procuroare-șefă de la DIICOT a dat statul român în judecată. Alina Bica cere 1 milion de euro pentru „tratamentul” la care a fost supusă în timpul anchetelor.”

    Comentariu apreciat.370
  6. Cum o fi sa te duci la parintii fetitei si sa-i zici ca trebuie sa-i amputezi piciorul?! Mi se face rau cand ma gandesc!

    Comentariu apreciat.283
    • Am avut proasta inspiratie sa ma uit la un filmulet facut imediat dupa accident. Piciorul fetitei era facut praf, a fost o minune ca au reusit cumva sa-l ataseze, dar se pare ca nu a reusit :(

      1610
    • NOU
      #29

      Incomparabil mai usor decat sa ii zici ca a murit :-(

      In cazul asta, fratele ei chiar murise, deci inchipuie-ti cum i-ai fi zis femeii ca ambii copii au fost ucisi.

      Tot ce sper e ca prostul ala sa fie bun de plata de minim 500k euro, desi s-au mai vazut cazuri in care cretinii de judecatori nu accepta daunele cerute de catre procurorul de caz, spunand ca sunt prea mari si ca ar reprezenta „imbogatire injusta raportat la veniturile actuale ale victimelor/familiei”.

      Da coaie, o sa imi traiesc restul zilelor fara lumina ochilor, 50 de milioane de euro nu ar suficienti ca sa ii inlocuiesc, fmm de imbecili.

      Comentariu apreciat.936
    • Law abiding citizen este de actualitate , ucigasul ar trebui curatat avand in vedere ca legislatia la noi nu permite inchisoarea pe viata pentru asa ceva, probabil o sa scape in cativa ani pe buna purtare. fmm de sistem infect

      Comentariu apreciat.442
    • Da, sigur o sa aiba aia de unde sa ia banii. Familie de norvegieni, care sigur au totul pe acte si platesc toate taxele la zi. Ala o sa stea vreo 5 ani dupa gratii (caz fericit) si cam aia o sa fie tot. De la vreun asigurator nu cred ca pupa ceva.

      Comentariu apreciat.410
  7. portal.just.ro/301/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30100000000801160&id_inst=301

    Ia sa vedem, baiatul cica a contestat masura arestului preventiv pentru 30 de zile. Danciu Mario, sa speram ca nu o sa aiba soarta celuilalt Mario.

    Comentariu apreciat.381
  8. Nu trebuie sa dai play la film ca-ti povestesc eu. E doar o poza cu o politista care zambeste si tine copiii aia langa ea sa dea bine in poza. Au fetele blurate asa ca nu se vede cat de „fericiti” sunt ca iar sunt dusi cu forta acasa unde-i asteapta probabil foame, bataie si munca grea. Nu ai sa vezi in schimb ceva echipa de la protectia copilului care ii ia sa ii imbrace si sa le dea de mancare intr-un loc curat pana ancheteaza sa vada cum locuiau.

    Comentariu apreciat.280
  9. Și alt prost pe banda 1, care folosește telefonul în timp ce conduce. Ăla prost.

    Comentariu apreciat.348
    • Dar de ce doar presupunem ca poza e facuta de sofer si nu putem presupune ca poza a fost facuta si de un pasager care sta in spatele soferului sau pe mijloc?

      1513
  10. o sa fiu hater da daca eu vreau sa merg pe autostrada legal cu 120-130, si toti merge pe priam banda cu 98 , da os a depasesc pe banda a doua.
    Si a doua chestie care e faza cubarca, nu are voie cu peste 100? din cate stiu eu e 120 pe autostrazi. limita gen la remorci

    Indecis. Tu ce zici?2314
    • Cred ca problema e cand mergi cu barca si ti-o arzi doar pe banda 2 :))

      124
    • exact asta e problema. incepe fraza ta cu eu vreau sa… de aia sunt legi, ca sa nu vrem sa in public. simplu. daca e banda 1 aglomerata din loc in loc de oameni care merg cu 90, ori depasesti regulamentar, ori nu mergi pe autostrada la ora aia. punct. prima iesire si vreau sa altadata. restul e cancan

      84
  11. Pe numele lui sunt patru capete de acuzare – ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere fără permis. Potrivit unor surse din anchtă, face parte din Clanul Burtea, zis „Brătienii”, anchetaţi în repetate rânduri pentru furturi şi afaceri ilegale cu fier vechi.
    Familia tânărului teribilist îl apără.
    „E puşti de 16 ani şi jumătate. S-a urcat la volan să se plimbe. Dumneavostră nu aţi fost începător?E un copil, ne pare rău!”, spun rudele.

    „Nu e vinovat! Nu vrem să vorbim!”, spune şi sora şoferului de 16 ani.

    – si cam aia e. Are 17 ani, la 18 ani pleaca pă Anglea pă Germanea. Viata merge inainte.

    Comentariu apreciat.563
    • Ramane sa aflam ca bietul tanar s-a aparat cu masina de 2 copii care il atacau fioros cu topoarele ! De ce dracu sunt tolerate clanurile astea ???

      Comentariu apreciat.582
    • Astept parerea lui Gelu Duminica sau Maithun. Inca un portorican discriminat. Coincidente, coincidente….

      Comentariu apreciat.671
    • @Mircea, nu clanurile sunt tolerate, ci clanurile ne tolerează pe noi ăștia încă „neafiliați”, fiindcă trebuie să existe cineva de pe urma cărora să profite.

      Comentariu apreciat.381
    • sunt tolerate că țin populația ocupată cu problemele create de ei și aceasta nu mia e atentă la furturile politicienilor.

    • Apropos de aparat, de tanti aia fara nume cu un Mercedes care calcase 1 sau 2 copii in Bucuresti cred ca acum 2 ani ce s-a mai intamplat? Ca nimeni nu parea sa stie cine este si nici daca e vinovata.

      Comentariu apreciat.351
    • Imi pare rau de oamenii aia, sincer am 2 puradei, nici nu vreau sa ma gandesc ce a fost in sufletul femeii in momentul ala, nici 100 de ani de puscarie nu o impaca pe femeia aia, nici daca il punem pe suedez la prajit in ulei si tot nu se rezolva problema.

      De asta si evit stirile, o sa ajung sa-mi iau permis de port arma si sa-mi cheltui banii pe gloante. Nici macar in alta tara nu-mi vine sa plec…

      Unde in Anglia sa-mi violeze vreun musulman fetele? Germania, idem, Spania? Tot pe acolo, Franta? Acum cateva zile a fost atacata o femeie in Paris in plina zi…. In Germania un musulman dadea cu cutitul intr-un barbat si politista striga nu va rog, sa-l lasati pe domnul in pace, nu!….

      Comentariu apreciat.3610
    • @Bigbear, cauta Marcela Leonte. 4 ani si 6 luni + 800k euro daune catre familii (asigurari, desi pare dubios ca platesc asigurarile, fiindca consumase alcool).

      110
    • NOU
      #48

      Spania e un vis comparativ cu ghenele musulmanoide enumerate, just saying.

      Indecis. Tu ce zici?256
    • @IonutAlt.
      Spania e chiar o tara sigura. Tu poti lua stiri despre Barcelona/Madrid sau zona de sud, eu iti recomand zona de nord. Biskaya, Asturias, Galicia. Se traieste lejer, oamenii nu sunt stresati si cel mai important, nu prea sunt multi arabeti (si romani as putea zice) pe acolo. E clima mai naspa probabil

      93
    • @Rammstein
      Da, e ”climă” nașpa prin Bilbao, nu prea poți s-o dai la întors cu bascii…

      81
    • Nici in sud nu ai treaba cu arabetii, sunt marocani la a 50-a generatie 90%, mai integrati decat aia e imposibil. Si aia veniti cu pluta dinspre Gibraltar, Ceuta si Melilla sunt ceva de genul turcilor, super safe si oameni ok.

      Secretul Spaniei la faza cu musulmanii e ca spaniolii, spre deosebire de francezi care sunt laici, sau chiar agnostici, cum sunt suedezii si nordicii in general, e ca sunt catolici si le place asa, deci guvernul lor si regele au fost extrem de atenti pe cine au lasat sa vina, si ce sa faca.

      123
  12. Mie imi place atitudinea suedezilor care vor sa-si apere aproapele. Ar vrea sa scape pe vorbe: „E si el mic manca-ti-as!”
    Viseaza la ziua cand legislatia le va permite sa se tocmeasca asa cum o fac cand sunt prinsi fara bilet in tramvai.

    Comentariu apreciat.400
  13. @val1pe

    #achitarea înseamnă că nu e vinovat cel acuzat.
    Dacă #statul a acuzat aiurea și instanța a zis că nu e vinovat, ce constituție ar putea stabili toate spetele posibile de raspundere?
    (dacă e abuz, cel în cauză poate da în judecată, teoretic, la eroare tehnică, asta e)
    Vom vedea și acuși la Trunp..

    611
  14. Nu imi inchipui prin ce trec parintii celor doi copii..am dat din greseala play la filmultetul de la locul tragedei si mi-am dat seama in 2 secunde ca despre acest „accident” este vorba.. ramai inmarmurit daca esti parinte.. pe astia nu ii mai face bine decat legea Talionului.. ai omorat 1 copil si l-ai ciopartit pe al 2-lea si stai cativa ani inchisoare si ai scapat? nu tata..cand ai iesit, de despic de sus pana jos (pamflet)

    Comentariu apreciat.404
  15. „În România, arată instanța, nu există temei legal potrivit căruia statul trebuie să îşi asume şi responsabilitatea în cazul în care un dosar penal se finalizează cu achitarea unui inculpat. ”

    Trebuie sa ai alti bani si timp sa deschizi alt proces si sa mergi „mai sus” pentru despagubiri.

    Normal ar fi asa – s-a inchis procesul, astea au fost pagubeleme mele? Asta e contul!

    141
  16. Statul nu are nici o vină și nici o responsabilitate când un om este anchetat și judecat, dar achitat.

    Hai mai Vali, vrei sa le mai dam si bani tuturor „nevinovatilor” astora care au dat tun dupa tun pana s-au prescris faptele ?
    Ca ar fi in stare sa se ajunga acolo.

    122
  17. Știe careva ce etnie/rasă are atacatorul din Southport?

    42
  18. Franceza? Parca era belgiana

    10
  19. Voi ati vazut cum arata Constanta, oras la mare cu port, rafinarie… M-am plimbat zona sat de vacanta pe marginea acelui lac, totul e in paragina, gunoaie peste tot, toata vegetatia uscata, satul ala de vacanta, ceva grotesc cu manele blana din toate partile si miros de hamsie, strazile rupte efectiv in tot orasul, si unde au pus ceva asfalt nou, e ori in valuri ori daca iei canalizarea acolo ramai, sunt si 20 de cm diferenta. Trotuare rupte, mamaia aia e la pamant, o ruina, oribil, dar au taiat si campingul plin de vegetatie ce rezistase urgiei imobiliare pentru a face blocuri, ce nu au un spatiu verde sau parcari oentru cate apartamente sunt. E trist, chiar dureros, doar un guvern strain ne mai scapa.

    61

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)