Nu vă supărați că întreb, în ce an era OK să tragi de studente?

O investigație a echipei lui Tolontan (foarte prost ales numele „snoop”) vorbește despre un cadru didactic de la SNSPA, Alfred Bulai, care trăgea de studente prin tot felul de metode.

Faza care mă mine mă enervează cel mai tare este asta:

”Da, eram și eu în ceea ce descrieți drept cultul lui Bulai. Doi ani mi-a luat, în 95-96, când eram un tânăr de 20, să realizez că nu e în regulă. Erau și alte vremuri, din fericire ne-am mai dezvoltat, târziu însă și cu costuri foarte mari pentru studente.  Se tot zvonea despre Bulai încă de atunci, iar colegii lui profesori știau. Universitatea București are și ea responsabilitatea ei, nu doar SNSPA. Pentru că Universitatea București n-a reacționat, el n-a plecat de nevoie, l-au păstrat și a plecat când a vrut la SNSPA”, a spus Claudiu Tufiș pentru Snoop.

Cam în ce an era OK să tragi de studente? În ce an erau alte vremuri, încât nu scria prin statutul facultații sau ăla de îl semnam noi studenții că profesorii nu au voie să încerce să fută studentele? Ah, în toate scria asta? Ah, era la mintea cocoșului și de aceea profesorii cu o urmă de creier evitau să fie prea prietenoși, ca să nu se interpreteze și să le dea studentelor speranțe că s-ar putea întâmpla ceva? Ah, profesorii cu o urmă de creier înțelegeau că balanța puterii e înclinată în favoarea lor și de aceea nu este ok să tragă de studente?

Da, alte vremuri. Complet alte vremuri.

Horea Bădău n-a mai suflat nimic din februarie, când era foarte curajos. Pruteanu a murit. Hari Popescu tace mâlc.

 

film-mayor-kingston-03

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

90 comentarii

  1. Poza e din Mayor of Kingstown, bun serial.

    Indecis. Tu ce zici?2425
  2. Mai e si Tudorel Butoi, văd ca e sub radar, deocamdată…
    Si aia de la teatru, dar aia se apără prin asa zisul act artistic.

    Comentariu apreciat.516
  3. pai si de ce dracu te-ai face profesor universitar daca nu sa tragi de studente?

    • Ca sa poti sa te duci la serviciu in fusta

      Comentariu apreciat.21019
    • Când a ăparut ăla săracu’ în fustă (fără să abuzeze sexual studenți sau studente), s-a viralizat instant și tot internetul l-a tocat pe toate părțile.
      Astăzi e o liniște de zici că toată lumea brusc muncește. Că deh, nu se face ca influencer să te iei de Bulai, e personaj important, nu știi pe cine deranjezi…
      Vali e singuru’ fraier care-i cam deranjează.

      Comentariu apreciat.23824
    • Fiindca in tara lui Teodosie, e strigator la cer sa-ti ascunzi ouale in fusta, dar studentele trebuie sa isi duca crucea cand sunt abuzate.

      Daca intreaba Cabral cati romani dintr-o suta cred ca studentele alea au si ele partea lor de vina, sa nu va mirati de rezultat.

      Comentariu apreciat.11222
    • NOU
      #10

      true story

      Stiu un baiat care dupa ce s-a angajat la facultate(cadru asociat) si-a lasat prietena cu copilul, si de atunci il vad tot cu alta studenta la cateva luni.

      Comentariu apreciat.324
  4. Era un experiment social. Le punea sa se dezbrace ca sa prinda mai mare incredere in ele. :D

    Comentariu apreciat.1146
    • Dupa care se dezbraca si el pe metoda „imagineaza-ti ca cei din audienta sunt in pielea goala ca sa poti vorbi mai bine in public”.

      Comentariu apreciat.791
    • nu mai era si cineva pe la Teatru, Albulescu/Dem Radulescu sau oricum mare actor, care tot asa, punea studentii (sau doar studentele) sa se desbrace sa scape de inhibitii pentru scena?

      Indecis. Tu ce zici?3119
    • Bleonț.

      Comentariu apreciat.293
  5. Ma surprinde surprinderea ta!

    Pana in ’90 majoritatea sefilor erau cel putin agresori sexuali daca nu cumva chiar violatori!
    *cine sa le faca ce in conditiile in care erau toti securisti protejati ai sistemului?
    *sa nu uitam de gastile „Mizil Seghei” (mare vedeta din ziua de astazi cu urmaritori si f multi fani, invitat de marca in emisiuni si podcasturi), „Iosif Dan”, „Velentin & co” etc care faceau legea si violau inclusiv gimaste de talie mondiala si prezentatoare tv

    Dupa ’90 nu te credea nimeni daca spuneai ca ai fost atinsa, bruscata sexual sau violata in condtitiile in care s-au carat cu vagoanele tinere la produs prin Occident, fenomen mediatizat si premiat chiar intr un film absolut mizerabil numit Asfalt Tango …

    Iar in ziua de astazi atat Militia cat si Justitia ne spun ca violatele sunt vinovate ca au vrut si s au lasat, ca violatorii sunt niste victime nevinovate iar traficantii de carne vie primesc despagubiri de la Statul roman pentru ca i a deranjat din treaba.

    Hai ca mai adresez eu o intrebare: De ce nu s a vorbit absolut niciodata nimic de abuzurile de la Teatru si Film?

    Comentariu apreciat.16617
    • hai ca Asfalt Tango e un film misto, mai ales pentru vremea lui. dar da, mult timp mentalitatea era ca femeia e curva si a facut e ceva de la atatat pe ala si acum vrea sa profite de el sa scoata bani

      Indecis. Tu ce zici?2725
    • mi-am adus aminte că aveam ceva de scris de serghei mizil.

    • Păi ce să scrie, că umbla Morgenstern cam mereu despuiată pe ”scîndură” și ne freca nouă ridichea că românul e incult și nu apreciază ”Danaidele”?

      Comentariu apreciat.4311
  6. Si eu trageam de studente, cand eram student.

    Comentariu apreciat.12514
  7. Pe mine mă sperie momentul în care întâlnesc femei care sunt ele însele, vorba chinezilor, „femei atrase de bărbații de bronz”..
    Eram prin 2014 undeva pe la etajul 3 într-un birou prin care treceau absolvenții de bacalaureat înarmat cu un teanc de sformulare; una -din nefericire, nici urâtă nici idioată- spunea că vrea să își încerce norocul la SNSPA și e chiar pregătită să facă compromisuri.

    Comentariu apreciat.514
  8. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 38174
  9. Există facultate în care să nu se tragă de studente? Măriri de note la o cafea în oraș? Câți profi nu s-au căsătorit cu studentele după ce au terminat facultatea?

    194
    • Sunt destui asa-zisi profesori care se dedau la practicile astea inclusiv cu eleve de liceu sau chiar de scoala generala. Am avut un profesor de istorie notoriu pentru apucaturile astea. De cate ori iesea ceva scandal, il mutau de la scoala generala la liceu si invers. Ajunsese deja la varsta pensionarii si inca era in invatamant, in ciuda faptului ca toata lumea stia cu ce se ocupa. Nu s-a linistiti decat dupa ce a pus mana pe el un tata de eleva si l-a batut de s-a cacat pe el la propriu.

      Comentariu apreciat.312
    • P.S.Mi-am amintit de un alt profesor din liceu, s-a casatorit cu o eleva. Fata a ramas gravida in clasa a 12-a, a dat bac-ul cu burta la gura si imediat dupa absolvire s-a maritat cu dom’ profesor. Ce-i drept, profesorul asta era „doar” cu vreo 10 ani mai in varsta decat ea.

      102
    • A, si mai aveam unul de sport, facea excursii/tabere la mare, dar nu te lua decat daca stiai sa inoti. Facea cursuri de inot separat cu baietii si fetele. Noi, baietii, eram ceva mai tantalai, ne-a luat ceva timp sa ne prindem de ce toate fetele renuntau sa mai vina in tabara dupa primele cursuri.

      151
  10. Plm, unde ai citit tu ca a menționat cineva că e „singurul obstacol ce le stă in cale”?
    Daca e un libidinos odios care profită de poziția sa obțină placeri, sa fie dat afara și interzis de la a mai ocupa o funcțiile publica. Că pușcărie nu cred că poate să primească. Te-ai băgat că musca in fi..cat cu comentariul ăsta. Hai sictir

    Comentariu apreciat.4110
    • @Replay pt ficat

      95
    • NOU
      #32

      Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 3094
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 5087
    • Din comentariile unor ficati iti dai seama cine a ramas cu sechele ca nu a ajuns in vreo pozitie de sefutz sa poata futzi si altceva in afara de palma proprie.

      Comentariu apreciat.5914
  11. Mi-aduc aminte, acum vreo douazecisicevadeani, cand intrasem la facultate, noua iubita a prietenului meu cel mai bun era in anul 1 de facultate, Vorbea cu atata nonsalanta de cum e normal sa te f%ti cu toti, ca altfel nu ai nicio sansa sa evoluezi. Prima reactie a fost catre prieten: bah, asta se fute cu toti, unde plm e iubirea pentru tine?? A doua a fost: wtf, chiar asa de low suntem acum, de ne fute cine vrea? Si cedam asa de usor, doar ca vrem sa terminam ATF?

    Comentariu apreciat.5217
    • NOU
      #36

      Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 2788
    • @Ficat_Ficat – nu imi dau seama incerci sa trollezi sau esti prost, insa o sa iti explic cum sta treaba in domeniul asta ca barbat care are femei in familie.
      1. O femeie are dreptul sa faca fix ce vrea cu corpul ei, dupa cat o duce mintea
      2. Un barbat poate sa incerce
      3. Cand insista incepe sa fie grav
      4. Cand abuzeaza de o pozitie de autoritate pentru avansuri sexuale este foarte grav

      Comentariu apreciat.14412
    • NOU
      #38

      Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 3090
    • @Ficat – toti avem femei in familie insa unii raman primitivi si batuti in cap, toti cei discutati in articol au femei in familie insa nu ii impiedica sa faca prostii, nu?

      Da, un barbat are dreptul doar sa incerce, nu sa insiste sau sa deranjeze si in nici un caz de pe o pozitie de autoritate.

      Legatura cu femeile din familie este ca un aventurier din asta e posibil sa dea indirect peste un urs ca mine si s-ar putea sa nu se stie. Vezi articolul de dupa asta – unii erau zei de care nu se putea atinge nimeni in acel moment insa nu orice mascul infierbantat este intangibil.

      Comentariu apreciat.4013
    • NOU
      #40

      Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 3286
    • @Ficat – in viata reala te duci pe un site si ai tipe care ti-o sug pentru 100 de lei insa asta nu inseamna ca poti sa mergi la magazin si sa intrebi vanzatoare daca vrea sa ti-o suga pentru 100 de lei.

      Credeam ca faci diferenta si stii ca sunt femei si oameni diferiti, insa este posibil ca pentru tine toti sa fie la fel.

      Comentariu apreciat.7412
    • @Ficat_Ficat esti dens ca o gaura neagra. O stii pe aia cu „barbatul are datoria sa incerce si femeia sa refuze” ? Eh, aici e fix invers „studenta are datoria sa incerce si profesorul sa refuze”.

      Comentariu apreciat.549
    • vali, îl poți expune public pe jegul ăsta de Ficat, cumva? sau măcar banează-l

      Indecis. Tu ce zici?3821
    • @Ficat_Ficat:

      Eu traiesc in viata reala, unde atat femeile cat si barbatii isi manifesta sexualitatea cu mult mai libertin decat lasi tu sa se inteleaga ca ai fi de acord, sau ai crede ca e asa.

      Mă îndoiesc că femeile de 19 ani preferă să-și ”manifeste sexualitatea la modul libertin” cu un tip de 60+ d care depinde nota lor. Nu e nimic ”libertin” acolo.

      In Grecia antica discipolii de sex masculin considerau perfect normal sa le-o suga profesorilor.

      Tot în Grecia Antică contractul social dintre discipol și profesori era cunoscut dinainte și acceptat de ambele părți. Nu țin minte ca în contractul de student să fie acum specificat ceva despre favoruri sexuale.

      Nu „am evoluat” cu nimic, nu putem forta un anumit tip de interactiuni in societate, bazat pe nu stiu ce tampenii progresiste a mai visat o cretina de la centrul Filia.

      Da măi – hai să lăsăm profesorii să pipăie fetele liniștiți, ce tăt ăsta ni…

      Toate tarfele au devenit brusc victime.

      Dude – ce anume nu ți-e clar din înregistrările puse la dispoziție de articolul ăla? Unde anume reiese din ele că fetele voiau neapărat sex cu un moș de 60+ ani? Sau că s-ar plânge așa – de dorul lelii.

      Comentariu apreciat.8611
    • @Flat: Ficat ti-o trage la ficat? :D

      128
    • Vorba lui Napoleon quote: Toate femeile sunt curve in afara de mama si de sora mea, dar sa nu uitam ca si ele sunt femei.

      Indecis. Tu ce zici?1328
    • Aww, Razvan, esti simpatic daca tu crezi ca omul asta s-a obosit sa deschida articolul :)) dupa discurs iti dai seama ca se activeaza cand aude „femei” si e fixat sa-si spuna alea 3 idei care nici macar nu-s ale lui. Asta retorica pe care o gasesti pe toate redditurile de misogini. 1 la 1.

      214
  12. ATF = Academia de teatru si film…. Acolo era tipa studenta, si accepta orice, profesori, studenti, etc. ”Doar asa ajung sa fiu apreciata”

    Comentariu apreciat.369
  13. Am vazut documentarul. Absolut oribil si dau vina pe aceasta goana dupa o posibila „cariera”. Acest miraj al realizarii profesionale si al statutului social „inalt” care da voie pradatorilor sa adune sute de victime naive cu aprobarea statului, autoritatilor si „telectualilor” patriei. Acum sa le intrebam pe femeile astea cati copii vor sa faca…

    Indecis. Tu ce zici?2612
    • O sa faca, si o sa faca la fel cu fiicele lor. Ce e draga, ridica si tu putin coada, nu mai face pe mironosita ca stiu eu ce faci cu gagica-tu. Auzita de mine in familia extinsa, 2017.

      Indecis. Tu ce zici?3517
  14. Camy Dumitrescu zice azi în Republica și de Pieleanu ca fiind de același soi. Ăsta are și față de pervers. Pe Bulai ăla nu l-aș fi bănuit de jigodisme. Părea doar un cârnat fomist legat de partide ca să, cică, dea consultanță

    Comentariu apreciat.294
    • Bulai e un libidinos mai explicit. S-a insurat cu o studenta – eu initial am crezut ca e fiica lui ! – dar se pare ca nu e destul de tanara pentru el… Si da, a dat si da la greu consultanta PNL.Cu rezultate sclipitoare!!

      172
    • Ca profiler pot sa confirm ca Pieleanu are mecla de predator.

      165
    • Lecter, ce anume il tradeaza pe Pieleanu ca ar fi predator?

      11
  15. cel mai oribil pentru o femeie e să se uite un gras la ea dezbrăcată, un gras cu mâinile și picioarele anchilozate, cu penisul de două ori mai scurt decât scrotul. Și care să nu fie în stare să facă nimic serios unei femei, înafară de a-i provoca disconfort și greață.

    Indecis. Tu ce zici?3923
    • NOU
      #59

      Și fără s-o ajute în cariera ei.

      Comentariu apreciat.3611
    • Sa intelegem ca hodorogilor si grasilor cu pula mica li se ia dreptul moral de a fute?

      Indecis. Tu ce zici?3016
    • NOU
      #61

      Pai da, ca daca proful ar avea 30 de ani, cu o pula cat Terente, 1.90 si facut la sala, parca altcumva treci examenul ala.

      Indecis. Tu ce zici?4231
    • vorbim de gradul maxim de discomfort umilință care rezultă dintr-o astfel de experiență, poate că nu e plăcut să îi facă avansuri un profesor care arată bine, dar chestia asta nu o va marca negativ ca în cazul în care omul e total neatractiv. Voi nu ați văzut că unele fete de liceu au tendința să dea din coadă pe lângă proful de sport, care e de obicei tânăr și arată bine?

      1511
  16. Prin 2011, când eram tânără studentă și arătam bine chiar daca eram tocilara mi-a zis proful la examen să mi deschei cămașa ca să verifice dacă am cabluri, telefoane, cască fiindcă răspunsesem prea bine la examen, inclusiv la întrebările suplimentare. Chiar nu aveai cum sa dai răspunsul pe loc la întrebările suplimentare și să fi coerent dacă ți-l sufla cineva in casca( mulți copiau cu ceva magneți băgați în urechi, aveau cabluri lipite pe ei și telefonul in buzunar). I-am zis că nu fac așa ceva, daca vrea mă dezbrac la baie in fata unei doctorande care era în sala de examen, dar nu în fata lui și a colegilor. A început să urle și să facă spume și să mă amenințe că mă pică examenul. Mi s a făcut stomacul ghem și am plecat. Dar știam că ai mei au bani să-mi plătească restanța și erau prieteni de familie cu alt prof de la facultate care putea sa ii bage mințile în cap ghertoiului. Cu alte colege mai slabe de înger și fără bani i-a mers porcului. Niciun coleg/colega nu s-a ridicat să mă apere sau să îi zică sa nu mă mai hărțuiască, toți stăteau panseluțe cu ochii în lucrare. Și-ar fi vândut si mama ca sa treacă respectivul examen.

    Comentariu apreciat.11911
    • dacă te apuci să vorbești ajungi ca mine. paria sărac. :)

    • Mi s a spus elegant sa nu fac valuri daca vreau sa mai termin facultatea si sa-mi vad de treaba ca oricum nu o sa mai am cursuri predate de el in urmatorii ani.
      Toti ii stiau apucaturile, toti il acopereau si se faceau pres in fata lui.
      Cum spuneam, eram printre privilegiati, eram clujeanca, nu mancam paine cu pateu si zacusca in camin si puteam conta pe ajutorul parintilor. Cand esti venit de la cucuietii din vale, fara bani, cu mentalitate de capul plecat sabia nu-l taie, cand ai mare respect pt cadrele didactice te cam joaca cum vor ei. Si cand esti cu foamea in glanda te pretezi la multe. Ce m-a frapat in interviu e ca tipa cu PTSD Inca ii mai spunea cu respect „domnul profesor” porcului care a distrus-o psihic.

      Comentariu apreciat.799
    • @DS: in ce oraș se întâmpla asta?

      32
    • MVP, peste tot se întâmplă asta. ăla spune colegilor. și ăia care sunt cu musca pe căciulă te penalizează și ei. dacă te muți la alta facultate, o jumătate de poveste ajunge și acolo. dar știi cum ajunge? „e o curvă, a vrut să îi strice casa respectatului profesor X, aveți grijă”.

    • @Vali: întrebarea mea avea un sens, din a doua postare înțelesesem c-ar fi putut fi vorba de orașul „cilivizat” Cluj, si in caz afirmativ, ar fi urmat întrebarea daca era vorba cumva de UBB :D

      55
    • Usamv

      60
    • Ca sa nu mai zicem de bătaia de joc din fiecare sesiune, ne țineau pe holuri de dimineață până seara, într-un stres continuu, aproape toate examenele se dădeau oral(eram mulți, cam 30-40 de oameni pe zi). Chema unul descreierat studenții câteva zile la rand sa ii tot asculte in restante că așa i se cășuna lui și de fiecare data mai cerea o chitanță de restantã, îi umilea, sa se milogească de el pe la uși, zicea că examenul incepe la 8, el apărea pe la 12(ce mai contează ce ziceau regulile universitatii, că trebuie să ți zică nota pe loc).
      Profi care erau cu nervii pe duca și făceau scandal și aruncau după noi cu obiecte prin sala de curs sau in timpul examenelor, unul s-a luat de un coleg că avea o eșarfă pe cap (ceva asemănător cum purta solistul de la cargo) și din poponar infect nu l-a mai scos.
      Manuale din anii ’60, erau câteva papirusuri la bibliotecă bătute la mașina de scris, ni le dădeau cu chiu cu vai pentru câteva ore ca sa le xeroxam și să avem din ce învăța.
      Grooming cat cuprinde, schimbau studentele/doctorandele ca pe șosete.
      Politicieni care luau salarii de mari Profi universitari chiar daca nu i-au mai văzut generații întregi punând piciorul în sala de curs.
      Profi care apar Co autori in lucrări științifice și nu au habar ce scrie în ele pentru că sunt făcute de doctoranzii păstoriți la disciplina respectivă.
      Călcatul pe cap al celor care muncesc și merită un post mai bun.
      Doctoranzi care duc cafele, un fel de sclaveti buni la toate, de la dus la plimbare animalele de companie ale profilor la ținut orele și corectat lucrări & PowerPoint urile (chiar nu îi înțeleg pe cei care aleg sa piardă vremea cu un doctorat useless făcut în România în speranța că vor urca pe scara ierarhică).
      Abia am așteptat să scap din mocirla aia și să plec din România.
      Nu dau nume fiindcă nu am probe, dar ei mă pot da in judecată pentru defăimare/ calomnie
      Dar problema noastră e că s-a dus unu in fustiță sa predea la facultate, ãla da abuz ce trebuie investigat.

      Comentariu apreciat.390
  17. Josnic si mizerabil acest individ.

    E bine ca l-au suspendat acum „pana la finalizarea anchetei”, doar ca e iulie si nu il afecteaza cu nimic, fiind vacanta universitara.

    E usor sa ne intrebam de ce nu au reactionat acele fete atunci, dar din marturiile lor se intelege clar ca si-a construit o intreaga tehnica de manipulare si gaslighting profitand de vizibilitatea asta mediatica si reputatia lui in domeniu. Vorbim totusi de un pradator sexual. Cand te dai important ca te suna ministrul educatiei, ca te cauta rectorul si X secretari de stat, evident ca inspiri teama ca ai fi intangibil.
    Multi viteji pe aici, dar cand stii cum fac scut universitatile in jurul acestor jeguri de profesori pt a-i musamaliza si a nu-si afecta „reputatia”, le intelegi intr-o anumita masura pe victime.
    Sper sa sa fie sanctionat si sa dispara din spatiul public.

    Comentariu apreciat.683
    • Nu le ar fi crezut nimeni nici pana in ziua de azi daca tipa blonda nu il inregistra. Tot timpul e cuvantul lor impotriva barosanului. Mereu victimele sunt attention whores, proastele incompetente care fara sa dea cu pi..da in populatie nu sunt capabile sa si faca o cariera. Cand painea si cutitul sunt mereu in mainile porcilor libidinosi.

      Comentariu apreciat.715
    • Dacă toate fetele ar fi făcut plângere la poliție de fiecare dată, pe la a 10-a ori s-ar fi oprit ori i s-ar fi spus să se oprească…. Dar nici una, una măcar, nu a zis nimic! Asta nu pot să suport. „vai, dar nu m-ar fi crezut nimeni, m-ar fi picat, nu aș fi avut o” carieră „, bla bla bla”.
      Pe cât de inutilă este o singură plângere pe atât de puternice ar fi fost 10,20….. Dar și cu plua în cur și cu sufletul în rai…. Mai greu

      Indecis. Tu ce zici?1734
    • Da fisherman, poți merge la poliție cu sânge și vânătăi și te trimit frumușel sa te împaci cu agresorul că doar aveți copii, doar din dragoste i-ați făcut, nu o sa destrămăm familia doar pentru că unu și a bătut și violat nevasta.
      Tipei care s a dezbrăcat în fața libidinosului i-ar fi făcut vânt instant, i ar fi zis ce ai fã, i ai arătat și tu o țâțã, nu scrie nicăieri că ãsta ar fi abuz în manualul nostru de Garcea. Cu povești și fără probe e clar că au grija sa nu ți mai termini facultatea.
      Și cu mersul la presa și făcut scandal nu se rezolvă nimic. Se mai aude ceva de proful lui Vali de la facultatea de jurnalism? S a dat la fund, peste 1 an îl vedem iar la catedră pentru că lipsa de probe.

      Comentariu apreciat.353
    • @Fisherman „pe la a 10-a ori s-ar fi oprit ori i s-ar fi spus să se oprească”
      Adica 9 fete sa isi distruga viitorul fara sa obtina nimic… si de ce esti sigur ca limita la care s-ar mobiliza careva cu putere de decizie sa faca ceva este 10 reclamatii si nu 20, sau 50 ?

      170
    • Fisherman, nu stiu cum iti inchipui tu chestia asta cu cele 10-20 de plangeri. Ca pana sa ajungi la 10, una tot trebuie sa fie prima. Si tocmai asta e problema, ca pana nu se ajunge sa stie toata facultatea si tot orasul, plangerile astea (primele 9, primele 19 sau poate primele 109) sunt tratate cu sictir, iar cea care sufera e tot victima.

      150
  18. Si in universitatile din vest se intimpla doar ca e la scara mai redusa, mai finut si in caz ca iese ceva la iveala PR Univ iese in fata sa apere „reputatia universitatii” si implicit a profesorului agresor.
    Cel mai des studentii sint indemnati sa faca reclamatiile doar la un birou in cadrul univ unde……sint convinsi ca doar li s-a parut si nu e chiar asa de grav.

    Indecis. Tu ce zici?1417
  19. Asta spune un domn care e fan China, stingist, antiimperialist, mai putin imperialismul chinez(s-a dezvoltat de nu se poate) Ce baza sa ai in asa oameni? Si dna Miroiu, mare feminista, sa nu fi stiut nimic?

    115
  20. Bai eu recunosc. Am facut multe experimente sociale cu studentele, le am crescut increderea in ele maxim. Dar nu eram profesor.

    Indecis. Tu ce zici?264
  21. Un profesor e un parinte, eu asa vad. Copilul poate sa greseasca oricat, datoria ta e sa veghezi ca el sa aiba respectate toate nevoile si sa-si inteleaga toate obligatiile. Suna pretios, stiu, dar nu am gasit acum alte cuvinte.
    Elevul/a poate sa fie oricum, datoria ta este sa-l respecti si sa-l educi, si nu doar academic. As pune hartuirea elevilor/studentilor pe acelasi palier de abjectie cu incestul.

    Indecis. Tu ce zici?255
    • Da, asa părintește cum era profesorul ala de la Sf. Sava, nu era nimeni!

      100
    • well, aproximativ la fel zice și codul penal. în orice infracțiune în zona sexuală, dar și altele, în cazul în care făptuitorul este într-o poziție de putere față de victimă (părinte, tutore, rudă mai vârstnică, profesor, medic, preot, posibil și altele) reprezintă circumstanță agravantă.

      40
  22. mie nevasta-mea imi zicea de Cartarescu ca era un libidinos care se dadea la studente.

    254
  23. Cazul ăsta mi-a adus aminte de Dan Păcurariu. Ăla de la Hyperion care și-a ucis iubita în 1998 pentru că era obsedat de ea, recte o luase razna că aia nu mai dorea să fie cu el.

    Mi-aduc aminte de cum ne preda el Istoria Artelor, cum ascultam Beethoven, Mozart și alții ca ăștia, ce priviri libidinoase arunca el după colegele care arătau mai bine. Îi plăceau alea mai bulănoase, cu carne pe ele, nu se uita la 30 kile cu tot cu bocancii de rocker. Circulau tone de zvonuri că la final de an multe studente își luau carnetul semnat de la el de pe noptieră dar na, el continua să predea. Nimeni n-a făcut nimic. Până-n 1998 când a ucis. Și l-au condamnat prin 2016 parcă. Și-a murit în 2018 în pușcărie.

    Orice nenorocit din ăsta consider că poate ajunge oricând un criminal. Pentru că dacă ai creierul de a dori să te culci cu o elevă de-a ta atunci din punctul meu de vedere ai creierul de-a dezvolta o obsesie dacă aia te refuză. Și până la crăpat capul de multiple ori uite că drumul nu este deloc lung.

    Comentariu apreciat.352
  24. copii … astia la stiinte politice, comunicare, sociologie sunt balet si arte frumoase astea sunt laba trist in materie de hartuire si abuzuri.

    Voi n-ati trecut pe la medicina unde absolut toata cariera profesionala depinde de un profesor sau altul… unde orice rector e Dumnezeu pe pamant.

    Avem un rector un tara asta care si-a propus sa f*ta toate femeile care ii ies in cale… urate, proaste, frumoase, batrane si tinere. e super celebru si super puternic… si protejat de multi consilieri pensionari din servicii.

    262
  25. geeeez, parcă mă bucur că n-am fost vreo frumusețe nici în tinerețe.

    42
  26. Bate Bulaiul sa priceapa Pricopia digi24 . ro/stiri/actualitate/geoana-este-acuzat-ca-si-face-campanie-folosind-nato-rectorul-snspa-remus-pricopie-nu-exclud-investigatii-de-natura-penala-2870135

    21

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile