Oameni fără prieteni

Cam la spartul târgului, dar apropo de contul de Tinder al lui Vlad Voiculescu, indiferent a cui părere o iei de bună, oamenii ăștia n-au prieteni. Ea zice că el, el zice că o verifica pe ea, e clar că relația nu mergea și că niciunul dintre ei n-avea încredere în celălalt. Oricum, irelevant în ecuație.

Dacă însă am tras o concluzie din asta, e că oamenii ăștia n-au cu cine sta de vorbă. Asta e problema tehnologiei, oamenii nu mai ies la cafele, la bere, nu se mai vizitează, nu se mai plimbă. Toți își dau mesaje – pe whatsapp, pe fb mess, în grupuri de facebook. Dacă aveau prieteni, presupunînd că asta n-a fost o strategie ca să-l dea în gât pe individ, n-ajungeau screenshot-uri la presă.

Tre’ să fii foarte trist și foarte singur, ca individ, să-ți scrii problemele în loc să le discuți cu apropiații față-n față. Nu există grupuri de suport unde scrii cu nume și prenume ce probleme ai, nu când ești persoană (semi)publică. Te vezi cu oamenii sau măcar dai un telefon. Scripta manent, alea. De aia zic, trist, trist să n-ai prieteni.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. De ce ai pus la pozaarticolului o labă ? Are legatura cu articolul sau cu Vlad Voiculescu?

    Comentariu apreciat.10615
  2. Problemele din familie (dintre tine si nevasta) sunt de discutat doar intre voi doi. Nu pe facebook, nu pe whatsapp, nu fata in fata cu prietenii, apropiatii, mama sau tata.

    Comentariu apreciat.21021
    • Ce bucurie că a apărut atât de repede un așa comentariu. Exact! Problemele din relație se discută în relație.

      Comentariu apreciat.9710
    • Idem ce a scris @None.

      Părinții și anturajele („prietenii/prietenele” e un cuvânt prea mare pentru o țară care s-a bârfit câteva generații și duce dorul acelor vremuri) nu au ce căuta în discuție.

      Totodată, ajungi să te plictisești să stai de vorbă cu aceiași oameni despre probleme.
      Ajungi doar să te vezi, suni, să vă spuneți un salut sec și „Ce mai faci”, de parcă dai raportul de activitate la poliție.

      Indecis. Tu ce zici?288
    • sau le discuti la psiholog/psihoterapeut

      Indecis. Tu ce zici?2437
    • Din cate am inteles ea nu a postat public asta ci pe un grup privat in care a fost un bun samaritean care a impartit povestea cu tot internetul.

      Indecis. Tu ce zici?527
    • „Din cate am inteles ea nu a postat public asta ci pe un grup privat”

      Care e diferenta intre a posta public si a posta intr-un „grup privat”? Diferenta e de o zi. Cam atat dureaza sa ajunga informatia public.

      Comentariu apreciat.490
    • @silicoane e bine că știi cât timp ai la dispoziție să pui batista pe țambal

      35
    • NOU
      #15

      @etk „Din cate am inteles ea nu a postat public asta ci pe un grup privat” – cand un grup are zeci/sute de membri pe care nu ii cunosti personal nu mai poti sa spui ca este privat

      150
    • Cu mai multi ani in urma incepuse sa ma bata gandul sa imi fac cont pe Facebook. Apare o stire ca la un update pe FB, setarile de „private” au devenit automat „public”. Zic pas.
      Peste vreo 2-3 ani ma bate din nou gandul… faza cu schimbarea setarilor se repeta. M-am linistit de tot, mai intru din curiozitate doar pe unele pagini publice sa citesc ce e pe acolo.

      In plus, daca este un grup mai mare de 2-3-4 persoane, nici nu poti sa stii cine da informatia mai departe.

      72
  3. „oamenii nu mai ies la cafele, la bere, nu se mai vizitează, nu se mai plimbă” am o gasca de prieteni, suntem imprastiati in toate pct cardinale in Bucuresti … daca ne vedem de trei ori pe an deja e bine. Motive: distanta (unii sunt la porumb) + copiii + unul inca mai lucreaza in ture :)))

    Comentariu apreciat.6215
    • Stați finuț, orice femeie care află povestea, înțelege perfect de ce și cum a reacționat Laura față de Vlad. La articol nu au comentat deloc femei ( doar una, ca să îî dea o limbuță lui Arhi) dar îmi vor da dreptate. :)

      Indecis. Tu ce zici?1718
  4. Exact, înainte te plângeai în fata blocului sau la o bere, deci cerc restrâns, reach mic. Acum, datorita tehnologiei, te poti plânge cu reach mai mare, inclusiv pe bloguri :)

    Comentariu apreciat.654
  5. De asemenea, nici unul dintre cei doi nu pare prea mintos. Cu tot respectul.

    Comentariu apreciat.812
  6. Co-angajații din cooperativă/corporație nu-ți sunt prieteni, @Guest_post.

    Comentariu apreciat.545
  7. Nu e lipsă de prieteni, e lipsă de educație, șerif. E fix ce au văzut acasă. Scandal să știe toată scara, blocul, sau, cel mai des, toată ulița și tot satul.
    Să nu ne lăsăm păcăliți de studiile lor, joburile cu denumiri sforăitoare și mediul frecventat.
    Dacă mă-ta și tac-tu nu te-au învățat că rufele murdare se spală în familie și că existe metode decente prin care te poți despărți de cineva cu care nu mai împarți aceleași principii și valori fără să ajungi bătaie de joc și să te faci de râs, atunci poți să ai toți prietenii, psihologii, ministerele și diplomele din lume. Tot la țigăneală, circ și panaramă ajungi.

    Comentariu apreciat.1295
  8. NOU
    #23

    Voi sa-mi dati niste exemple de prieteni dupa 40 de ani. Din experienta noastra, ne-am si mutat destul de mult comparat cu altii, nu mai exista prieteni apropiati de la o varsta sau situatie sociala (e.g., copii) incolo. Esti cam tu si cu consoarta / consortul. Da, avem exemplele parintilor care n-au parasit orasele natale in veci, sau cel mult s-au intors in satul natal, dar si ei au 1-2 familii prieteni de cateva decade si restul sunt mai mult de conjunctura; plus ca se vad la sarbatori, se suna la zile de nastere, si in rest barfa la greu, nu i-as numi prieteni adevarati. Macar cu tehnologia zilelor noastre mai pastrezi legatura cu unul cu altul, mai o poza, mai o gluma, trece timpul …

    Comentariu apreciat.6718
    • După o vârstă, te saturi de prietenii. Chiar și de vecini. Cine se îndoiește de asta, nu-i nimic, veți vedea/simți pe pielea voastră.

      Nu că te-ai supărat sau înrăit dar ești pregătit să fii pa, ești deja în semi sau penultima perioadă a vieții în care chiar nu te mai interesează nimic, oricât de activ sau inactiv ai fi. Nu mai ai chef să dai raport vecinului sau „prietenului” ce ai făcut, cum ai făcut, ce ai gândit, ce ai văzut, ce ai auzit.
      Rutină obositoare – lasă-mă în pace, nu m-am supărat, dar lasă-mă în pace.

      Imigrația are/a avut de dovedit un lucru: cam tot ce ne imaginăm ca fiind „prieteni/prietene” e ceva superficial rău de tot.
      În cazul României, așa ceva nu a existat mai niciodată și este bine așa.

      În Vest, se vaită unii cu alții că „glăubalizeișion” le-a distrus comunitățile, că nimeni nu mai știe de nimeni fiindcă toți pleacă pe unde apucă, că tensiunile sociale, politicile, prostii din ăstea…

      Avantajul nostru e că noi nu am avut niciodată așa ceva (literatura e plină de cât de asociați am fost & suntem; degeaba se întreabă mulți cum de a fost posibilă penetrarea asta a delațiunii în masă) și, prin urmare, nu am avut nimic de pierdut din start (într-un mod absolut paradoxal, comunismul a ajutat pe speța asta, în teroarea și paranoia autoimpusă inumană & mișelească), iar faptul că îi vezi/auzi pe alții cum se vaită și, totodată, nu fac nimic fiindcă le este frică de închisoare/moarte, îmi întărește convingerea că presupusele „comunități” în viziunea generațiilor trecute din SUA și părți ale Europei de vest & ce se folosește acum ca soundbite a fost un treacăt, un happenstance, o spontaneitate fără schelet & fără reziliență.

      Realitatea din ce pot să analizez e că suntem ca nordicii (ca rezultat iminent; „ends to a means” – doar partea cu ends) dar suntem forțați de conjuncturi să mimăm „prietenia” să nu ne pierdem iluzia că suntem mai în relație cu italienii sau francezii sau spaniolii etc.
      Diferența e că nordicii sunt 24/7, până la moarte, asociabili. Relieful, ce să-i faci.

      Până și mediul de business, aici, în Europa sau SUA, toți se urăsc.
      Mimează hobby-uri, mimează cooperarea, mimează interesul comun… dar toți sunt lehamite de prezența celorlalți. Și-au făcut banii la un confort rezonabil – fuck you I got mine. De fapt, și la noi există vorba asta: „ai mei sunt asigurați, pe restul să-i ia dracu”.

      Comentariu apreciat.8614
    • Sau prieteni fara sa vina sa iti ceara bani imprumut. Eu cati prieteni am avut, toti mi-au cerut bani imprumut la un moment dat. Si ca prostu, le-am dat. Dar ce sunt eu, banca caritabila? Din 2022 s-a inchis banca pentru toti. In vara lui 2022, un prieten mi-a cerut 1000 de euro imprumut. Acum e fost prieten. Sa vad eu cine mai e prostu care ii mai imprumuta bani. Ca ii cam placea sa se imprumute prea des de la mine.

      Comentariu apreciat.4013
    • comentariul lui Laudis merita un articol separat, e pacat sa se piarda o sintetizare atat de buna

    • E ceva interesant la comentariul lui Laudis. Si eu cred ca ar merita un articol pe larg.

      Indecis. Tu ce zici?287
    • Comentariul lui Laudis e adevaratul guest post de aici.

      Indecis. Tu ce zici?255
    • NOU
      #29

      După ce m-am mutat la curte, am avut parte de foarte mulți prieteni, amatori de grătare și lăzi de bere… cumpărate de mine… după câțiva ani, m-am eschivat, căci i-am învățat prost… plus ca ma saturasem de spălat vase și făcut ordine… am cam rămas fără prieteni…

      51
  9. Practic asta cu gagica-sa a patit ce a patit usr cu pnl-ul. S-au futut unii pe altii.

    Comentariu apreciat.385
    • Partea proasta e ca a intrat pe Tinder sa caute o noua partenera si a dat doar peste Tomac

      Comentariu apreciat.480
    • Și peste Ludovic. Ai uitat de Ludovic. Se pare că Coana Leana nu mai vrea cu cei doi, nici măcar cu unul din ei, așa cum e tradițional.

      41
  10. partenera lui Voiculescu n-a pus poza aia ca nu avea cu cine sa vorbeasca, ci ca sa il faca de ras, chiar daca grupul era privat

    Comentariu apreciat.781
  11. Eu vad lucrurile si din alta perspectiva: Nu mai exista nici oameni de televiziune iscusiți. Nu mai are aproape nimeni încredere in Maruta, Teo, Capatos, Brancu etc. Ce sodomizare/mictionare intre parteneri ar fi putut fi…

    Comentariu apreciat.351
  12. Incredibil cat de rapid ai pus eticheta asta, reducand totul la lipsa prietenilor.
    Fabulos!

    Indecis. Tu ce zici?1619
  13. Postul ala pe facebook nu era pentru cerut sfaturi ci era pentru razbunat/facut omul de cacat

    Comentariu apreciat.512
  14. Gresit, discuti chestiile astea in public atunci cand cersesti atentie. Asta a si urmarit, ca de dorea sa discute cu cineva mi-e greu sa cred ca nu avea cu cine (familie, prieteni samd). Dar punandu-le in public a obtinut ce-a vrut, cele 5 minute de faima.

    Comentariu apreciat.362
  15. Am cunoscut de-a lungul vieții destui tocilari de teapa lu’ VV. Deștepți, familii bune, plimbați peste tot și cumva cumva blestemați la capitolul dragoste. Toți, da toti, cu femei care le mai loveau și alții, combinnati cu diverse doamne “pe interes”, dudui cu idei în care soțul rămâne cu privitul etc.

    Indecis. Tu ce zici?276
    • Pentru ca in general in viata cam toate ti le pot aranja altii, sa ai cursul lin (scoala, cariera, anturaj) doar relatiile mai greu. Bine si alea se aranjeaza, numai ca dragostea nu merge si aia potrivita de mami si tati.

      252
    • Ca sunt insipizi. Nu au personalitate de niciun fel, umor zero.
      VV a fost combinat cu Melania Medeleanu (femeia tine ceva cursuri de oratorie daca imi amintesc bine) si omul nu stia sa vorbeasca, sa tina un discurs. Vorbea super obosit asa sictir, fara energie.

      Comentariu apreciat.321
    • mi-a răspuns atunci, când am subliniat că el nu știe să spună o frază coerentă, și el și ea.
      ea a fost ok, a avut întâi o reacție nervoasă, apoi s-a calmat și a fost ok :)

  16. Și dacă totul nu a fost decât o înscenare (semi)bună, ca să „îl facă pe fraier”?
    Ea sau alții, prin intermediul ei.
    Motivele ar fi interesant de știut, desigur.

    88
    • @Miluch, se poate. Un fel de bomboană de pe colivă. Și așa perspectivele politice ale omului se erodaseră din ce în ce mai mult. Poate că unii au considerat că acuzațiile din dosarul vaccinărilor nu sunt de ajuns. Aveau nevoie să îl terfelească și cu altceva. Și a apărut pleașca asta.
      VeVe-Maica-Terezul-familist-bălitor-pe-Tinder… nu sună prea flatant. Nici nu mai contează ce și cum s-a petrecut, de fapt; au fost aruncate niște suspiciuni. În spațiul nostru public avid de chiloțăreli e de ajuns.

      Ba chiar și în spațiul personal – de multe ori suntem nevoiți să ne pledăm nevinovăția/integritatea chiar în fața unor suspiciuni sau a unor vorbe aruncate de rău-voitori.
      Când, în fapt, ar trebui să fie invers: acuzi, ok, dar arată dovezile palpabile.

      Mai greu e, însă, cu intuiția feminină. ☺️🙃 E greu să lupți cu ce simte o femeie și, mai ales, cu sentimentul ei că ar fi fost trădată. Sau desconsiderată. Sau respinsă. Sau că nu ar fi fost cea aleasă, unica, dintre mai multe variante posibile… ei, asta poate fi o rană atât de mare, încât îți anihilează raționamentul, ba chiar și sentimentul de auto-conservare.
      În definitiv, femeia și-a făcut și sieși un mare deserviciu. Riscă să fie considerată în fel și chip: infantilă, răzbunătoare, nesăbuită, lacunară la capitolul profesie etc.

      Dar na: uneori îți asumi niște pierderi, dacă trauma e prea mare. Nu, @Miluch? Ce crede un bărbat despre asta? 🤭

      166
  17. Mda… Și când au prieteni bagi repede un articol cum se strâng ei șapte familii la un restaurant…

    193
  18. NOU
    #45

    A iesit „spiritul justitiar” din ea, atata tot.

    Btw exista chiar si un grup feminist pe facebook in care duduile tinderiste ofera recenzii in legatura cu cei pe care-i intalnesc pe tinder, cu poza omului atasata.

    In acelasi timp, au sarit feministele in sus cand angajatii plictisiti ai unei crasme din centrul vechi au afisat niste note femeilor ce treceau prin fata lor.

    176
  19. Ai ales un exemplu prost ca sa argumentezi o idee valida.

    Poate ca are prieteni, dar a vrut sa-i arda bunul cel mai de pretz, imaginea. Ca doar e politician.
    Si sa arata cam cat de prost e. Pentru ca doar daca esti foarte prost nu realizezi ca n-ai ce cauta pe Tinder ca persoana publica si mai ales ca politician. Chiar daca nu-i fac un proces moral, ramane prostia monumentala care-l compromite definitiv.

    Comentariu apreciat.250
    • Ca politician inteleg, dar ce are ca persoana publica ?! :)))
      intreb ca le-am gasit pe aplicatia aia pe unele influencerite

      34
  20. Crasmele, restaurantele, terasele, piscinele sunt pline de „prieteni” iesiti la un pahar.

    Din pacate tocmai profunzimea omului nu mai exista. Nu mai avem relatii de prietenie cu adevarat ci doar colegi de baute si barfe.

    In legatura cu Voiculescu,
    Atunci cand un om nu mai este interesat de cel cu care imparte o relatie, refuza comunicarea, este iritat de discutii cu celalalt si usor se contureaza scandalul. Unul trage de relatie si incearca sa comunice iar celalt se plange ca nu are liniste acasa.

    141
  21. Ăstora de la USR le place să stea prea mult pe FB. Poate de asta au și luat scorul pe care l-au luat în luna iunie.

    Legat strict de subiect: Chestiile din relație, până la un punct, rămân acolo. Dacă te-a bătut de ți-a sunat apa-n cap, da, ieși public și zici. Dar unele chestii chiar nu se zic. Iar faza asta… e de râsul curcilor.

    Contul ăla de Tinder nu avea poza și numele lui… Tind să cred că gagiul nu era la agățat, vă dați seama ce scandal ieșea dacă era pe bune contul. Nu se mai spăla USR cu toată apa Dunării.

    Bănuiala mea vagă e că gagică-sa avea ea o ”problemă” și a decis să dea vina pe el. Mai ales că VV zice că o urmărea, deci bănuia și el ceva.

    Măcar de data asta, s-ar putea să nu fie vina lui Vlad Voiculescu.

    88
  22. adica problemele din cuplu sa le discuti cu betivii la bere, fotbal sau la pescuit? si prietenii au prieteni care la randul au prieteni si ce e mai misto decat sa duci din gura-n gura problemele altora? Pai asta e barfa, mon cher! macar pe retelele de socializare nu te stie nimeni si nu poate fi nimeni de partea ta (ce te stie baiat fain, de gasca, oricand dispus sa te imprumute cu o suta de lei pana la salariu sau sa-ti dea de baut gratis) sau de partea ei (ca au copilarit impreuna si si-au impartit gagiii in liceu). Nu stiu care-i faza cu subiectul, eu comentez la parerea sefului la blog. ;)

    50

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile