De ce ar schimba MAI testele antidrog?

Bănuiesc că ați văzut scandalul nou cu testele antidrog, pe care nu le mai poți refuza:

MAI nu vrea să schimbe ordonanța care îi poate lăsa fără permis pe șoferii testați fals pozitiv cu testele  antidrog rapide, a spus la Digi24 secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

Bun. De ce ar vrea MAI să schimbe ceva? Doar pentru că au comentat unii pe net? Sau pentru că e incorect? Sau pentru că știu și ei că e o mizerie?

Până nu vor vedea 50.000 oameni în stradă la sediul MAI nu se vor gândi să schimbe ceva. Și nu în weekend, în timpul săptămânii. Să nu poată ajunge la muncă șefuleții din poliție. Să afle presa străină de mizeriile pe care le fac. Să le fie un pic rușine de ce fac.

Pentru că cu petiții și discuții pe net nu se schimbă nimic. Polițiștii vor continua să nu le pună fiola prietenilor interlopi, că nu e frumos, și se vor pișa pe cetățeni.

masca-outbreak-pregatiri-proteste

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

77 comentarii

  1. NOU
    #1

    E o pâine de mâncat, niște bani de sifonat. Ar fi interesat de aflat modalitatea de achiziție, de unde și cine sunt intermediarii aprovizionării politiei cu aparatele respective.

    Comentariu apreciat.1508
  2. Asta e razbunarea lor pentru muia publica pe care si-au luat-o la cazul Vlad Pascu. Nu care cumva sa ceara schimbarea procedurilor, nu care cumva sa scoata uscaturile (multe) din sistem. Au returnat muia catre public.

    Comentariu apreciat.1983
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 2072
    • Da, pare ca toti “conducatorii” nostri vor sa sustina aceasta muie.
      Cica si domnul Ciolacu a zis ca “nu e o catastrofa sa ramai fara permis doua zile”.
      Astia parca nu sunt sanatosi la cap.
      Logic ca nu e nici o catastrofa, daca ai sofer.
      Sau cum ar fi ca soferul lui sa fie testat, sa iasa fals pozitiv si domnul Ciolacu sa trebuiasca sa mearga doua zile cu metroul?
      Evident ca gaseste alt sofer, dar macar asa ca idee. Toata cacaturile astea sunt ok, atat timp cat nu ii afecteaza pe ei.

      Comentariu apreciat.505
    • @Bigbear: problema este că analizele vin după luni de zile in care tu nu poți conduce. Asta e problema, nu rahatul ăla de test. Ce faci daca meseria ta principala este de șofer? (Cred că se subînțelege că vorbesc de un fals pozitiv)

      Comentariu apreciat.651
    • @ DonOmar
      Voi va dati seama cati bani o sa faca domnii politisti ca sa nu vina cu “drug testul” catre fiecare sofer oprit in trafic?
      Mai ales din partea celor care castiga o paine si depind de masina (soferi de uber/bolt, soferi de taxi, soferi de tir, etc.).

      Comentariu apreciat.322
    • @DonOmar – eu spun ca trebuie facuta diferenta intre lege si aplicare sau detalii. Daca in loc de testele astea proaste s-ar aduce ce folosesc aia in Germania, Japonia sau Elvetia (orice sistem care spui ca merge bine) atunci esti de acord cu legea? Ca daca spui ca da atunci legea e ok si tine de cine aduce testerul, nu?

      In articol vad ca oamenii stiu de problema si INML spune de 7 zile si se incearca reducerea timpul de asteptare la 72 de ore.

      Indecis. Tu ce zici?1912
  3. Una din probleme cu drugtesterele alea este si faptul că milițenii nu au fost școliți cum să le folosească (timpi, temperatură, etc) ca să reducă rezultatele false, chestie spusă de firma importatoare.

    Indecis. Tu ce zici?4738
    • Ce sa zica si firma importatoare.

      Comentariu apreciat.1134
    • O altă problemă e aceasta, drug tsterele astea mai ajung și-n alte țări sau doar în România?
      Alții ce zic? În țări unde drepturile oamenilor mai și contează pentru guvernanți?

      Comentariu apreciat.493
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 251
    • @Andrei se pare ca sunt folosite si in alte tari, Germania, etc.

      08
    • @Andrei
      Un milițean șef spunea ca și alte țări au tot tipul ăsta de scule. Nu știu dacă și pe la alții au tot așa multe erori.

      204
    • @Marinel

      De la același tip de scule (drugtest) la același producător și model e cale lungă.
      Dar sigur a fost un caiet de sarcini care a fost îndeplinit, specificații tehnice solicitate bifate pe hârtie, dar care în condițiile reale de utilizare pot fi departe de adevăr. Daca aparatul in sine era așa de imprecis, nu trecea testele riguroase de certificare și dreptul de comercializare.

      Oricum reinstruirea polițiștilor se poate face numai vointa și bani sa fie ;)

      152
  4. Sau adaugă că testele se procedează în 5 zile lucrătoare și în caz că ai fost nevinovat te despăgubeasc. Ca responsabilitatea să fie pe ambele părți.

    Comentariu apreciat.1267
    • NOU
      #20

      ți-am dat mînuță roșie din greșeală și ca să mă ierți îți dau un sfat: citind ideile tale io zic să refuzi orice testare…

      Indecis. Tu ce zici?1031
    • Testele se ce mă?

      Indecis. Tu ce zici?1416
    • NOU
      #22

      ție ți-am dat verde, deși ești exemplul perfect pentru români românind…; păi omu’ vede inorogi și pe tine te intrigă un typo!?

      Indecis. Tu ce zici?1616
  5. Cum adica nu le mai poti refuza? Parca era ca poti refuza dar te duc la IML sa iti faca analize.
    Problema e ca aia sunt mega aglomerati, rezultatele vin in 6 luni uneori, iar Militia te trateaza ca deja ca pe un infractor in perioada aia.

    Indecis. Tu ce zici?3312
    • Poti refuza, dar iti ia permisul. Si trebuie sa mergi la IML pentru testare. Si poti avea surprinza sa astepti pana la 1 an pentru rezultat. De ce? Pentru ca politia plateste foarte greu si, din cate am inteles, in doua transe.
      Chiar si daca le platesti din buzunarul propriu, tot astepti cateva luni.

      Comentariu apreciat.534
    • Dacă le plătești din buzunarul propriu, rezultatele vin în două zile, nu în câteva luni, vezi cazul lui Hâtz Johnule.

      Indecis. Tu ce zici?2632
    • @Andrei, ai cumva impresia ca toti romanii sunt Hâț Johnule? Normal ca aluia i s-au dat rapid analizele. Un roman neica nimeni, fara conexiuni si relatii, o sa primeasca rezultatele in 1 – 3 luni.

      Comentariu apreciat.664
    • Mulțumesc mult pentru minusuri – da, n-are legătură că ești Hâtz sau nu. Dacă plătești, rezultatele vin în 3-5 zile, ăla e termenul de pe foaie, că eu am văzut, nu la mine, dar la alții.
      Și de fapt a venit în 2.
      Dar hey, ca la Babasha și Coldplay, hai să-și dea cu părerea fix cine n-a trecut măcar tangențial prin subiect și să arunce cu mânuțe roșiiiii

      519
    • @Andrei, uite ce declara Politia Romana
      „Totodată, la data de 4 iulie 2024, de la nivelul Poliţiei Române a fost transmisă o informare oficială către Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru a evalua modalitatea de analiză a probelor şi emiterea cu întârziere a rezultatelor, deoarece o persoană care depinde de permisul de conducere este nevoită să aştepte o perioadă îndelungată, acest aspect nefiind în competenţa Poliţiei Române.” Din articolul news.ro

      Faptul ca ai vazut la 2-3 persoane nu inseamna ca este o regula sa fie eliberate rezultatele in 2-3 zile.

      191
  6. NOU
    #29

    Sub forma si contextul curent aceste schimbari din ordonanta legate de permis si teste antidrog sunt extrem de incorecte.

    Schimbarile din ordonanta in sine nu sunt neaparat rele… daca nu se ia in calcul contextul din Romania (aka numarul mare de rezultate eronate la testele antidrog si timpul mediu enorm de mare de asteptare dupa rezultatele de laborator ; in unele cazuri peste 1 an ). Numai ca cei care au scris ordonanta fix dupa astea sau luat ca sa fu** pe cat mai multi si in speranta asa prin asta o sa ajunga mai multi bani in bugetul statului .

    Daca in ordonanta sar mai fi adaugat aspecte de genu : aparatele de drug test cu care se testeaza sa fie de minim calitate 8/10 (sa zicem aprox) si ca rezultate de laborator sa fie primite in maxim 24/48 ore (hai MAXIM 72 ore)… nu ar mai fi asa incorect
    (nu stiu daca se poate scrie intro ordonanta modificari de genu … si cat de posibil de implementare relativ repede… dar mie astea mi sar parea chestii rezonabile de pus)

    Si mai ramane problema ca de multe ori nu sunt testati fix aia despre care politia stie sau ii aproape sigura ca consuma (pt ca pile, relatii, spaga, coruptie etc.)

    Comentariu apreciat.682
  7. Ce räsu’ lumii ar fi să iasă pozitiv Vali :)))))))))))))))

    Comentariu apreciat.388
    • Tolontan în noul site de sport: „Celebrul blogger Vali Petcu – zoso.ro – prins drogat la volan!”

      Nici nu poți să-l dai în judecată, pentru că nu-l poți contrazice, fmm de guvern al României…

      Comentariu apreciat.427
    • Datul în judecată nu se face pentru contrazis. Poți să-i contrazici și fără să-i dai în judecată. Așa cum poți să-i dai în judecată și fără să-i contrazici.

      243
    • @Andrei, de aia o să mori singur în casă, făceam caterincă doar, fără vreun temei juridic real…

      718
  8. În gând ce l-am avut citind știrea.
    La cat de idioata e modificarea asta, cred că e o fumigenă aruncata ca să iasă lumea în stradă și să nu fie atenți la alte chestii. Ce chestii nu știu, poate vom vedea zilele următoare.

    Indecis. Tu ce zici?295
  9. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1089
    • Clorhidratul de pseudoefedrina este componenta a majoritatea medicamentelor folosite pentru a trata o răceală.

      O răceală.

      Nu este un medicament sub care „nu ai voie sa conduci”, sau altceva similar, conform prospectului.

      Testele „antidrog” detectează Pseudoefedrina ca Efenedrina… care, ghici ce, e metamfetamina (extasy).

      Deci iei un nurofen răceala și gripa și ieși pozitiv ca ai luat extasy.

      Înțelegi matale unde-i problema?

    • Nea Marcel, te ascunzi sub preudonimul @Velu?

      Comentariu apreciat.311
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 250
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 238
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 241
    • Ai racit iei un nurofen raceala si gripa sau parasinus, ai sinuzita cronica, iei ceva asemanator, ai migrene, iei un ibuprofen, deci nu prea ai cum sa scapi de foarte multe afectiuni banale decat luand exact un medicament ce te pozitiveaza la drug test

      Comentariu apreciat.261
    • Din listele apărute pe net nu există medicamente la care să nu iasă test pozitiv/fals pozitiv.
      Iese la antiinflamatoare
      Iese la antibiotice
      Iese la analgezice

      Deci… trebuie evitat 99% dintre medicamentele uzuale.
      Poate dacă ai vreo boală rară cu terapie biologică sistemică…vreo imunoterapie de care nu a „auzit” aparatul… să ai noroc să nu ieși fals pozitiv.

      In rest… dacă ai luat un Nurofen sau vreun Augmentin…mai bine nu mai conduci 1-2 săptămâni??

      Absurd.

      Comentariu apreciat.372
    • @Velu

      Prospectul medicamentului iti spune sa nu conduci X zile deoarece atat dureaza efectul. Tu iei Nurofenul azi, nu conduci 2 zile ca asa zice in prospect, in a 3-a zi te urci la volan si prinzi un test care zice ca ai in organism substanta X si astfel ramai fara carnet luni bune. Nu-ti spune in prospect cat timp substanta e reziduala in organism. Nu e fals-pozitiva detectarea substantei, ea exista in organism dar nu are nici un efect. Deci nici drogat nu esti. Dar conform legii, pana se obtin rezultatele analizelor de sange/urina si luni bune pana se aliniaza planetele corespunzator, esti un drogat nenorocit care vrea sa ne omoare copiii pe trecerea de pietoni.

      Si pentru ca aparatele sunt prost setate si utilizate, pentru ca nu exista un prag minim, apar inclusiv situatii in care in urma ingerarii unor produse, cum e si celebrul covrig cu mac, sa iasa pozitiv pe nu-stiu-ce substanta.

      Deci Velule, nu mai fura curent ca mizeria asta ii poate costa mult pe oamenii al caror job, hranirea familiei, depinde de sofat.

      182
    • @Velu – pari in tema, ce zice legea daca ai reteta pentru un medicament care iese sigur pozitiv la testele rapide si doctorul nu iti interzice sa conduci ?
      Pana acum te duceai la spital si evalua medicul.

      10
  10. Înseamnă ca ne apropiem cumva de intrarea în Schengen și cu granițele terestre. (De asta cred ca se tot chinuie sa cumpere cat mai multe drug teste, fie ele bune sau rele)
    Și nu suntem deloc pregătiți pentru asta.
    Din niciun punct de vedere al siguranței rutiere: Marcaje, iluiminat, autostrazi, carute pe drum nesemnalizate cu betivi care se odihnesc in ele, s.a.m.d.

    La noi prevenția = hai sa te las 4-6-12 luni fără permis ca nu știe organul sigur daca ai tras ceva pe nas sau nu.

    P.S. Nu vă mai drogaț! Și asa habar n-aveți ce bagați în voi. Acuma am ajuns se ne temem si de un Nurofen sau covrig cu mac. Vai si amar…

    Comentariu apreciat.477
  11. Test rapide. LOL. COVID allover fucking again.

    Paine buna rău de tot de mancat

    Indecis. Tu ce zici?3713
  12. Terminati cu “iese lumea in strada”.
    Avem zeci de mii de dosare penale penttu conducere fara permis doar in anul trecut.
    Problema politiei este ca nu exista alternativa intre ele.

    Testerele sunt Dragger, marca cunoscuta.
    Cele chinezesti erau praf.
    Problema este alta de fapt, punctuala.
    Ce faci daca ai in rezultat pozitiv la aparat?
    Politistul nu vrea responsabilitate, nu e medic, nu vrea nimic complex.
    El paseqza departe problema, iar sistemul nu merge!
    Daca te lasa sa pleci si faci o boacana, vezi scandalul 2 Mai, deci se sufla si in iaurt, ca la noi asa suntem ca natie.
    Mai bine sa sufere 10, decat sa scape unul!

    Indecis. Tu ce zici?3415
    • NOU
      #50

      Mai bine sa sufere 10 puleti *SI* sa scape unul, de-am nostru, dar sa nu se vada, ca aia 10 sunt ocupati cu suferinta.

      Comentariu apreciat.341
  13. NOU
    #51

    Pai se apropie „marea sărăcire” , guvernul taie de peste tot de unde poate, și nu e ca și cum șoferii ocupă vreun procent important în bazinul lor electoral.
    1 lamelă recoltare pentru drug test = 2-3 ron
    1 analiza de sânge pentru fiecare substanță = 550 ron
    Drug testul detectează 8 grupe de substanțe ( Amfetamină, Benzodiazepină, Delta-9- tetrahidrocanabinol (THC), cocaină, metamfetamină, opiacee, metadonă și ketamină.

    Deci mai bine cheltuiesc 3 ron decât 4400
    Dă eroare testul , asta e, victime colaterale

    Comentariu apreciat.333
  14. Intreb serios , nu fac misto.Daca se face o petitie catre avocatul poporului se poate rezolva ceva !? Sau se poate porni o actiune impotriva statului roman la CEDO ? Intreb ca nu ma pricep la chestiuni de astea juridice.

    245
  15. eu intuiesc ca se va deschide o maaaare cutie a Pandorei cu legea asta facuta pe genunchi, fara sa fie studiat impactul real. Cati dintre voi care aveti un job in economia reala reusiti sa adormiti seara doar o ceasca de lapte cald, astfel incat sa functionati decent a doua zi. Cate familii au sandilai a caror existenta depind in egala masura atat de permis cat si pastile sa ramana pe linia de plutire. Ne plangeam ca sunt aglomerate instantele si ca dureaza 10 ani sa se judece o disputa. Sa vedeti in urmatoarele luni distractie, cand vor incepe sa pice din elite.

    Indecis. Tu ce zici?277
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 232
    • @Velu
      Poti sa intelegi ca prezenta unei substante in organism nu este egal cu influentarea capacitatii de a face anumite actiuni?

      Te agiti aiurea pe utilizarea unei expresii care intr-un final nu are nici un efect asupra problemei de fond.

      191
    • @cadeh – se va deschide sigur. Daca ai reteta pentru un medicament care iese sigur la testele rapide cine evaleaza?
      Pana acum te duceai la spital, acum nu mai ajungi la spital cu carnetul in buzunar.

      10
  16. Despescu ala pare desenat pe întuneric și trebuia expulzat din structuri încă din momentul 2 Mai (accidentul, nu data).

    211
  17. Este aberant sa sanctionezi pe cineva in urma testelor facute cu Draeger 5000 (testerul utilizat in Romania), un echipament recunoscut ca avnd o rata extrem de ridicata de erori fals pozitive. Cu atat mai mult cu cat exista nenumarate informatii despre rata mare de indicatii fals pozitive.

    https://academic.oup.com/jat/article/42/4/248/4835625
    https://www.researchgate.net/publication/322989055_Evaluation_of_Drager_DrugTest_5000_in_a_Naturalistic_Setting
    „The proportions of false positive results with DDT5000 compared to findings in blood samples above the Norwegian legal per se limits were for cannabis 14.5%, amphetamine 23.2%, methamphetamine 38.4%, cocaine 87.1%, opiates 65.9% and benzodiazepines 36.4%.”

    Si mai apare si covrigarul care spune ca nu e nici o problema daca cineva ramane 2-3 zile fara permis, pana cand sunt gata analizele de sange, desi stie ca rezultatele pentru analizele de sange dureaza cateva luni in Romania.

    Comentariu apreciat.332
    • Din ce știu aceeași lege spune că analizele se pot putea efectua la orice laborator acreditat pentru a face teste de gen. Ceea ce mă duce cu gândul că se merge la Sante sau Synevo (gen), se face testul și se vine după el în 2 sau 3 zile. După care te duci și iei carnetul. Da, la IML durează luni de zile pentru că Poliția nu plătește și când plătește o face în două sau trei tranșe.
      Ăsta era textul OUG-ului când l-am citit eu:

      „Prezența în organism a substanțelor psihoactive va fi posibilă atât în instituțiile medico-legale, cât și în laboratoarele de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române acreditate în acest sens sau în unitățile sanitare publice acreditate pentru astfel de determinări și autorizate în conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Sănătății.”

      Mă rog, cu greșeli de ortografie că na, jurnaliști, dar ăsta era :)

      35
    • Ca sa nu ne bazam pe ziaristi, sa citam direct din OUG:
      „Stabilirea prezenței în organism de substanțe psihoactive se face în instituțiile medico-legale prevăzute la alin. (2), în laboratoarele de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române acreditate în acest sens sau în unitățile sanitare publice acreditate pentru astfel de determinări și autorizate în conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Sănătății.”

      Deci e vorba explicit doar de unitățile sanitare „publice” acreditate. Adica publice, nu private – „Sante sau Synevo (gen)”

      „Instituţiile sanitare publice sunt spitalele şi celelalte unităţi sanitare publice cu paturi, cu personalitate juridică. Aceste instituţii sunt finanţate integral din venituri proprii, potrivit prevederilor art. 62 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice. Veniturile proprii ale instituţiilor sanitare publice provin din sumele încasate pentru serviciile medicale prestate pe bază de contracte încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi din alte prestări de servicii, în condiţiile legii. Instituţiile sanitare publice pot primi sume cu o anumită destinaţie de la bugetul de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate sau bugetele locale, potrivit prevederilor legale, care pot fi utilizate numai pentru destinaţiile pentru care au fost alocate.”

      110
    • Ok. Spital, whatever. Tot mai bine decât IML. Am să mai las un comentariu jos, pare-se că Ciolacu dă cumva înapoi :)

      12
    • „Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că ordonanța care prevede că șoferii care refuză testarea de către Poliție cu etilotestul sau drugtestul rămân fără permis până la primirea rezultatelor analizelor mostrelor biologice nu poate fi pusă în aplicare eficient acum.

      Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, că ordonanța menită să crească siguranța rurieră prin suspendarea de pe șosele a șoferilor drogați trebuie aplicată abia când rezultatele la testele de sânge pot veni într-un timp „rezonabil”, de 48-72 de ore.

      Potrivit News.ro, în acest moment, Institutul de Medicină Legală livrează rezultatele la testele de sânge ale șoferilor depistați de Poliție pozitiv la drug teste chiar și după patru luni de la recoltare”

      82
    • Cât costă analizele în regim propriu (și timp scurt), la synevo sau la spital?

      21
  18. E suficient sa o trimita la Curtea Cinstitutionala. Nu poti fi pedepsit fara probe sau pana le strange Politia

    221
  19. JOS LABELE DE PE JUSTITIE!

    131
  20. „Traficul este restricționat sâmbătă după-amiază în Capitală după ce un motociclist a murit pe Podul Grant, anunță Brigada Rutieră citată de News.ro. Bărbatul de 30-35 de ani ar fi pierdut controlul motocicletei și a căzut pe linia de tramvai.

    UPDATE 16:40 Conform surselor G4Media, motociclistul avea 33 de ani și permisul suspendat. El avea două dosare nesoluționate, din 2023 și 2024, pentru conducere cu permisul suspendat.”
    Unde este fratele motociclist sa ne explice cum respecta ei legile si ca este indicat chiar sa aiba toba modificata sa scoata 125 de decibeli?

    262
    • se zbate la intrarea pe blog, zgârie ușa.

    • Ups, acest motociclist avea permisul suspendat si totusi conducea o motocicleta pe drumurile publice?
      Pai ce facem, daramam argumentatia politiei pentru acest OUG? :)
      Politia sustine ca prin aplicarea acestei OUG soferii potential drogati nu vor mai avea dreptul sa circule pe drumurile publice, deci vor fi protejati ceilalti participanti la trafic.

      Nu stiu cum se face ca politia si mai toate institutiile publice vin doar cu argumente cretine ca sa isi sustina aberatiile legislative date pe fuga si negandite.
      Si de unde naiba urgenta de au dat OUG, pai a trecut mai mult 1 an de la accidentul de la 2 mai, asa zisa cauza a acestei ordonante. Inteleg sa fi dat o ordonanta de urgenta pe tema asta a 2-a zi de la accidentul de la 2 mai, nu dupa 1 an.

      110
    • Cum e aia dosar nesolutionat pentru conducere cu permis suspendat? Trebuie ajuns la curtea constitutionala? E nevoie de juriu ca in america sa zica daca avea sau nu permisul suspendat si care este definitia „conducerii”?

      11
  21. Sfinte Sisoe! Cateodata o iau razna cand citesc ce se dezbate in spatiul public si ma intreb daca nu cumva toti sunt analfabeti functional. Cum a fost de exemplu cazul cu bufnici cand dupa ce a shame-uit femeile cu VERGETURI , toata apararea lui a fost bazata pe sanatate ca si cum el ar fi shame-uit femeile GRASE, si toti au picat in plasa si au dus discutia acolo. Asa si aici: vad lume care pun botu la vrajeala militiei si baga cazul PASCU la inaintare. Mai oamenilor, DACA SE RESPECTA legea veche , pascu nu mai pleca in seara aia la omorit oameni. PE LEGEA VECHE, fara sa fie nevoie de nicio modificare. Intotdeauna astia pun botul ca daca fac legi noi , printr-o minune se rezolva problemele , uitand o chestie importanta : ca sa fie eficiente , legile trebuiesc si respectate. Ca si in cazul legilor anti-arme, care se vor inasprite de fiecare data cand un sot (lasat in libertate tot de militie) mai zboara capul unei amarite abuzate. Si acolo toata lumea se lasa prostita in a crede ca infractorii isi cumpara armele legal, ca asa se face…

    232
  22. Pare că Ciolacu dă un pic înapoi. Mă rog, cum spunea cineva mai sus, dacă mai putem pune bază pe ceea ce spun jurnaliștii.

    „Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că ordonanța care prevede că șoferii care refuză testarea de către Poliție cu etilotestul sau drugtestul rămân fără permis până la primirea rezultatelor analizelor mostrelor biologice nu poate fi pusă în aplicare eficient acum.

    Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, că ordonanța menită să crească siguranța rurieră prin suspendarea de pe șosele a șoferilor drogați trebuie aplicată abia când rezultatele la testele de sânge pot veni într-un timp „rezonabil”, de 48-72 de ore.

    Potrivit News.ro, în acest moment, Institutul de Medicină Legală livrează rezultatele la testele de sânge ale șoferilor depistați de Poliție pozitiv la drug teste chiar și după patru luni de la recoltare.”

    https://romania.europalibera.org/a/pentru-a-putea-sa-elimine-mai-multi-soferi-drogati-de-pe-drumuri-politia-trebuie-sa-si-cumpere-mai-intai-laboratoare-de-analizat-sangele/33024452.html

    32
    • Acum o dă la cotită, dar în cazul ăsta unde era urgența de i-o trebuit să dea’ OUG, mânca-mi-ar covrigu’.
      Oricum, se apropie la nivelul de aroganță a lui Dragnea și se pare că ține dinadins să ne arate cât de deconectați sunt de pulime.
      Greşeala lui e că nu te pui cu românu’ şi maşina.

      60
    • A mai declarat multe, ca nu il doare gura, inclusiv ca nu va introduce taxe si impozite noi.

      40
  23. In primul rand ideea in sine e penibila… daca ai niste dispozitive care sunt riscante la utilizat, clar oamenii vor alege sa nu se riste si se sare pasul ala, deci dispozitivele alea sunt inutile practic, iar asta inseamna ca toti banii dati pe ele sunt practic furati de cineva, iar atunci MAI a ales exact cum ar face orice stat inapt, ar forta utilizarea lor… ca practic printro lege de genul cei care nu s-ar risca sa le foloseasca o sa zica… „Pai nu-s drogat, hai ca ma risc ca altfel tot pierd carnetul… si ce se poate intampla, maxim scenariul care inainte era solutia si acum nu-i”

    E trist ca traim intr-o tara in care cetatenii sunt prostii de servici mereu, iar ei stau la latitudinea uno structuri umplute la limita de inapti si oportunisti de doi bani.

    51
  24. Până nu o să avem procese pierdute de politie cu despăgubiri de plătit din bugetul ministerului nu o să miște nimic.
    Sau poate Ciolacu chiar nu vrea sa candideze …

    90
  25. NOU
    #77

    Drogați,nedrogați
    Securea justiției trebuia să taie da sau nu..
    Dar când aparatele sunt cumpărate din China de nush ce firmă al nush cărui nepot al nush cărui rudă al nush cărui inspector de poliție….
    E pur și simplu un aparat cu o rezistență electrică în el prin care trece mai mult/mai puțin curent când se suflă în el…
    Dar dacă tu ai băut compot de vișine și ieși pozitiv…
    Nu e toată lumea afectată?

    35

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile