48 lecții digitale gratuite pe scoaladinviitor.ro

Dacă vreți să îi dați copilului ceva de făcut în vacanța asta, ca să nu se plictisească și să se apuce de ascultat trap, școaladinviitor.ro are 48 de lecții digitale despre mediu, inteligență digitală, robotică și meseriile viitorului.

· Robotul Vi îi va însoți pe elevi în aventura cunoașterii

Fiecare din cele patru categorii conține 12 activități de tip e-learning dezvoltate pentru elevii de gimnaziu, ce pot fi folosite atât de profesori la școală, cât și de elevi, acasă, individual sau alături de părinți. Plus, un robot virtual îi va însoți pe elevi în aventura cunoașterii.

„De trei ani, peste 100 de lecții digitale Școala din viitor din zona noilor tehnologii, adresate elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, sunt folosite cu succes de mii de profesori și bibliotecari din toată țara, pentru a îmbunătăți competențele digitale ale elevilor. Acest lucru ne-a încurajat să dezvoltăm conținut special adaptat nevoilor locale. Noile lecțiile digitale au fost create pentru ciclul gimnazial și au rolul de a stârni curiozitatea elevilor și de a crea premisele unor dezvoltări tematice ulterioare din partea profesorilor”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone.

Fiecare lecție este proiectată didactic cu ajutorul unei echipe de 9 profesori de nivel gimnazial și universitar, în încercarea de a trece copiii de la reproducerea informației la crearea cunoașterii.

Cu sprijinul Casei Corpului Didactic București, Fundația Vodafone va organiza, pe parcursul verii, două sesiuni de pregătire de formatori, pentru a crea o echipă de 50 de persoane la nivel național, ambasadori ai Școlii din viitor, care să contribuie la pregătirea cadrelor didactice care vor utiliza la clasă noile activități, începând cu anul școlar 2024-2025.

 

foto-scoala-din-viitor

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

6 comentarii

  1. Un copil care preferă asta tiktokului nu are nevoie de asta.

    Indecis. Tu ce zici?3212
    • ala care invata bine si ajunge la olimpiada nu are nevoie de profesorul de la clasa. olimpicii nu sunt rezultatul sistemului educational. Dar ar fi bine sa si adapteze modul de predare si sa aduca modalitati teractive de educatie. in lumea asta unde totul e axat pe dopamina instanta, o doza de educatie pe acelasi sistem poate echilibra balanta.

      42
  2. Mulțam, să fie primit!

    111
  3. „dezvoltate pentru elevii de gimnaziu” – exista categorii 6-8 ani si 9-12 ani, deci nu doar gimnaziu.
    Altfel multumesc, par niste idei foarte dragute, sigur gasim ceva de facut.

    83
  4. Merci, bună treabă!

    51
  5. Felicitari Fundației Vodafone pentru crearea și punerea la dispoziție a acestor materiale
    Multumesc Vali pentru articol! Nu cred ca aflam de acest program dacă nu citeam aici

    72

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube