Ceva de urmărit: standarde pentru cadrele didactice

Ministerul Educației a angajat niște experți (cam discriminare, dacă mă întrebi pe mine, nici un bărbat acolo) care vor face propuneri pentru standardele profesionale ale cadrelor didactice.

Aștept cu interes. Sper să avem propuneri de tipul „examen de titularizare la 3 ani” și „concediere dacă pică mai mult de 50% din elevi la materia aia”. Și, poate, oprit schema cu diplomele pe la tot felul de conferințe fantomă (mai țineți minte aia cu numerologia?) pe post de „curs de perfecționare”.

Nu, nu cred ca se pot opri meditațiile cu propriii elevi, aia e prea grea.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

84 comentarii

  1. Nu sunt profesor, dar sunt curioasă cum ar merge asta în practică:
    „concediere dacă pică mai mult de 50% din elevi la materia aia”
    Sunt clase de „olimpici”, unde ai părinți care bagă banii în meditații, sunt clase unde copiii au liniște acasă să învețe și eventual un părinte/bunic care mai aruncă câte un ochi la copil. Și ai clase de copii vai de mama lor, săraci și cu părinți analfabeți, care nici să vrea nu-i pot ajuta. Și care au fost trecuți dintr-un an în altul până la clasa a 10-a fără să știe măcar să citească. Nimerești la o clasă din asta, ce faci? Îi pici pe toți, faci ore în plus să-i înveți să citească, îi treci pe toți să nu fii dat afară și devin problema altcuiva la anul?

    Am doi foști profesori care acum oferă meditații gratuit elevilor din familii sărace. Mai am o fostă profesoară care tot oferă ore remediale pentru copiii din satul în care locuiește. Fosta mea profesoară de română, care a venit abia prin clasa XI-a la noi și-a pus mâinile în cap când ne-a văzut în ce hal eram. Toată clasa a XII-a a ținut ore suplimentare cu elevii care urmau să dea bacul gratuit în amfiteatrul școlii. N-am picat niciunul, sărumâna. Dar femeia aia a muncit benevol și gratuit, după care a emigrat în secunda în care i-au fost gata actele.

    Sunt foarte curioasă cum împaci și capra și varza, nici să lași profesorii mai loaze să îmbătrânească la catedră, nici să dai în copiii din medii defavorizate, care în România sunt în număr destul de mare.

    Comentariu apreciat.1323
    • NOU
      #2

      Da, e o problema interesanta. O rezolvare simplista: salariu dublu pentru profesorii ca cei mentionati de tine.
      Spunea cineva de prin minister la tv la un momentdat: cel mai subapreciat profesor e cel care ia copilul de la 3 si il duce la 6, nu cel care il ia de la 9 si il duce la 10. Mi se pare foarte corecta remarca.

      Comentariu apreciat.928
    • Ok, facem altfel. Daca pica mai mult de 50%, pentru e scoala proasta, tu profesor nou trebuie sa ai trend pozitiv la promovabilitate. Daca in primul an trec 10% iar anul urmator 15%, esti ok, se considera ca ti-ai facut datoria.

      119
    • Sau consideram cum evolueaza elevul. Ca idee, in alta tara, se evalueaza in fiecare trimestru/semestru elevul, evaluarea dureaza o saptamana, in fiecare zi e dedicata toata ziua pentru asta. Se trece prin absolut toata materia, este un dosar de zeci de pagini din absolut tot ce s-a facut, cu o pagina finala pentru fiecare „materie” cu 10-20 de elemente care au fost evaluate si evolutia cu celelalte perioade si se coreleaza cu evaluarile zilnice din timpul anului scolar (zilnice! inteles?). La sfarsit este un set de recomandari personalizate pentru fiecare elev. Evaluarea se discuta cu elevul, cu parintii (individual) si cu profesorii suport daca e cazul.

      Se urmareste:
      1. evaluarea zilnica a elevului
      2. evaluarea si incadrarea elevul evolutia normala, acumularea de lunga durata (la sfarsitul perioadei)
      3. evolutia particulara a elevului cat mai detaliat, pentru fiecare materie.

      Materia se repeta in urmatorii ani (partial). Elevii au profesori indrumatori in cadrul scolii cu care fac studiu individual dupa ore si unde pot repeta partile unde au nevoie.

      In mod curent sunt 2-3 adulti in clasa, profesorul titular, un student/profesor incepator si ocazional un profesor support pentru anumite materii. La care se adauga profesorul indrumator (cu care repeta materia). Ideea e ca fiecare elev poate sa raspunda mai bine la explicatiile altui profesor si e bine ca aceasi materie sa fie prezentata de mai multi profesori (cat de cat).

      Indecis. Tu ce zici?2111
  2. eu n-as pleca pe fenta. „Expertii” aia e si ei oameni.

    Comentariu apreciat.631
    • Si cine evalueaza evaluatorii? ma rog, evaluatoarele…

      Comentariu apreciat.353
    • @Lara: mă ofer eu. Propun să fac o evaluare la început și una la sfârșit, apoi calculez diferențele și dau calificative.
      Acum, într-o notă mai serioasă: Napoleon a zis să se facă niște temnițe ca lumea, în care să bage toți hoții, trădătorii, delapidatorii and all. Și cine-i să-i păzească, majestate? au întrebat generalii. Răspuns: niște bandiți mai mari decât ei.

      212
    • „eu n-as pleca pe fenta. „Expertii” aia e si ei oameni.”
      Nu ai auzit ca „Expertii” e femei toti?
      De cand sunt femeile oameni?

      26
  3. Daca avem Religie trebuie sa avem si Numerologie sau Tarot.

    Comentariu apreciat.349
  4. Vali, tu nu ti-ai dat copilul la meditatii? In a 12-a o sa il lasi asa fara sa mearga la ele ?

    Indecis. Tu ce zici?1727
    • La ele la cine?

      Indecis. Tu ce zici?2116
    • La meditatii. Cum care ele? Nu mai intreba aiurea si te fa ca nu intelegi

      Indecis. Tu ce zici?1625
    • @Zedicus
      Meditații la germană, cu profa din Voltaj…

      Comentariu apreciat.336
    • @zedicus tu ai mers le ele?

      164
    • Da, recunosc ca am fost la meditatii. La profe mai competente decat cele de la clasa. Explicau mai bine si fiind doar eu, intelegeam mai bine ca se ocupau doar de un elev, nu de o clasa intreaga. Multi de pe blog au fost, cine zice nu se minte singur

      Indecis. Tu ce zici?3429
    • @zedicus
      Mulți de pe blog dau meditații.

      Indecis. Tu ce zici?297
    • Toti am fost la meditatii, dar nu cu profesorul de la clasa. Daca era capabil sa ma invete ceva, ma invata la ora.
      Au fost profesori carora le-am spus: nivelul de la clasa e sub nivelul meu, va rog sa-mi dati niste materiale pe care sa le parcurg mai aproape de nivelul meu. Si mi-au dat, si unde am avut intrebari i-am intrebat in pauza si mi-au raspuns fie pe loc (rar) fie a 2-a zi (de obicei).
      Pe vremea aia nu exista watsapp, telegram, whatever. Era niste email pe care nu-l verifica nimeni niciodata (pentru ca modem 56k) si erau telefoane fixe. Atat!

      1018
    • Eu n-am fost la nici o meditație.

      Nu mai include pe „toți”.

      La un moment dat voia profa de Mate să mă trimită la Olimpiadă, și să facem „meditatii” cu ea, am refuzat.

  5. Ce vrajeala :)))
    Un ctr de consultanta ca alte 21313. Aia o sa dea la sfarsitul proiectului un teanc de documente, destinatarul il preia, il pune intr-un raft si peste 5 ani il arunca.
    Nu se va alege nimic

    Comentariu apreciat.391
  6. Altu’ cu tampenia aia cu titularizarea la 3 ani. Si cu cei care sunt deja titulari si au contract nedeterminat ce faci ? A se estima numarul celor ce isi vor baga toate cele in el de invatamant daca asa ceva se aplica si calitatea ceor care-i vor inlocui. Atata vreme cat ai materia super stufoasa ,birocratia tot mai de kkt de la un an la altul si atitudinea generala fata de scoala cea care este,ciocul mic si joc de glezne. Pana nu se restructureaza programa si nu se elimina din birocratie nu se poate vorbi de schimbare. Mai putine materii,mai aerisite. Copiii din ziua de azi oricumnau capacitatea de concentrare a carasului auriu,atentia lor e exersata pe cicluri de 2 minute cam cat dureaza in medie un reel fb sau alte rahaturi de filmulețe, ce e peste se pierde.

    Indecis. Tu ce zici?2713
    • Si cu cei care sunt deja titulari si au contract nedeterminat ce faci ?

      oamenii pot fi concediați în urma picării unui examen.

    • @Eljoint
      Da, ar fi ideala scoala fara copii sau doar cu premianti atenti selectionati pentru ca domnii profesori sa nu fie stresati.Cand faceti greve este vorba doar de bani in plus la salariu , nu imi amintesc sa fie vorba de birocratie si de materia stufoasa, LOL.

      1215
  7. Frecat de pla pe bani europeni. Ca doar nu ne-om apuca de reforma in invatamant.

    Comentariu apreciat.383
  8. Puteau să-i dea un bonus lui Funeriu și le spunea acela cum trebuie făcut, omul cunoaște bine problemele, nu mai trebuia pierdut timpul cu comisii și comiții ”dă iesperți”…

    Indecis. Tu ce zici?2422
    • legea aia mult laudata sta la baza a o gramada de probleme actuale, mai ales in invatamantul superior. A creat o tagma de rectori pe care legea i-a facut atotputernici si care au devenit de neatins prin schimbarea unui singur cuvant intr-un articol. Iar funeriu e un tip cu un ego pana la cer si care este super expert in orice domeniu.

      Indecis. Tu ce zici?2113
    • @vlad
      Funeriu a spus și care era continuarea, dar nu a mai apucat – să NU mai dea bani de la buget universităților, ci să pună ”în buzunarul viitorului student” un cec cu suma necesară școlarizării. Și în funcție de calitatea școlarizării și adaptarea la necesitățile pieții a profilurilor, universitățile vor trăi bine sau vor dispărea, cu tot cu profii/lectorii/decanii/staff-ul aferent. Dar cum aceștia au ”influențat” decizia parlamentului, ghici ce s-a întîmplat…

      217
    • daniel funeriu e de vina pentru catastrofa din invatamant pe acelasi principiu pe care usr e de vina pentru orice de la mineriade pana la faptul ca in București apa are 66%hidrogen.

      a fost minstru acum 15 ani. 4 generatii de elevi/studenți. 4 mandate de decani si rectori. 4 parlamente si dracu stie cati alti ministrii ai invatamantului din dracu stie cate si din ce parte partide.

      da’ n-avea bac-ul, ce daca absolvise universitatea din Strasbourg, stim noi ca n-avea, normal va distrus invatamantul romanesc. probabil era vandut strainilor, ca se stie ca ne vor prosti.

      Indecis. Tu ce zici?3717
    • Vlad: de curiozitate, ați numărat câte modificări a suferit legea Funeriu, imediat după ce a plecat din funcție?

      61
  9. Educatia cred ca este cel mai anchilozat sistem bugetar.
    Profesorii se cred mici Dumnezei egocentrici si au impresia ca scoala este proprietatea lor, iar copiilor le fac o mare favoare ca ii primesc in scoala. Evident, exista si exceptii, dar aceste sunt din ce in ce mai rare.

    Indecis. Tu ce zici?1914
  10. Ligia Deca (cu copil de varsta mica) a aflat cu surprindere anul asta ca mare parte din after schools nu sunt acreditate. Probabil ca a avut si copilu’ la unul din astea sa invete germana karate si dezvoltare personala

    Comentariu apreciat.370
  11. Propuneri fanteziste , nimic nou sub soare

    201
  12. Nu numai interzis meditații cu proprii elevi. Interzis meditații daca ești profesor activ. Lăsați pensionarii, studenții etc să „dea meditații” sau doar profesorii de școli particulare.

    Indecis. Tu ce zici?1328
  13. In 2024, își permit să nu găsească măcar un singur nene cu calificări pentru această „consultanță”?

    Având în vedere că elevii sunt probabil 50-50 și imi imaginez că și întreg corpul de profesori e tot pe-acolo?

    Unde e Faiar când ai nevoie de un leftist să se atace pe genul acesta de probleme?

    112
  14. Reforma in invatamant in 4 pasi simpli:

    1. Se ia o tara Europeana din topul PISA, pozitie maxim 10
    2. Se copiaza tot sistemul de invatamant, fix exact la litera
    3. ???
    4. profit – Romania educata fara 40%+ analfabeti functional

    Cu placere, sunt disponibil si pentru consultanta platita.

    Indecis. Tu ce zici?3021
    • daca nu iei si profesorii si copiii din tara aia tot degeaba.

      Comentariu apreciat.327
    • @theblack: si parintii!

      Comentariu apreciat.420
    • thebblack in timp se regleaza, generatie dupa generatie vor deveni din ce in ce mai aproape de model. Altfel, nu v-ati saturat de solutii gandite de romani pentru romani din Romania?

      124
    • Băi, de undeva tot trebuie pornită treaba. N-ai cum cu cârpeli. Tăiat tot&demolat și construit pe un model nou care merge.

      124
    • ‘nu v-ati saturat de solutii gandite de romani pentru romani din Romania?’

      pai tu de unde crezi ca a venit comentariul meu? :)

      mergem pe soluția lui george carlin. ingradim vreo 2 judete, de teleorman si olt nu cred ca le-ar fi prea multora dor, si ii mutam pe toti, hai sa zicem, care nu au votat la cel putin 75% din tururile de scrutin de orice fel din 1990 incoace.

      in restul tarii incepem sa importam. intai buldozere, dupa aia copii profesori si parinti, ca zice bine si ion. si incepem de acolo.

      15
    • @Radu – generatie dupa generatie – adica dupa 10-20 de ani in care trebuie sa explici de fiecare data multimii furioase de ce trebuie sa fie altfel si de ce nu este bine ca pana acum?

      12
    • Bigbear multimea va fi din ce in ce mai putin furioasa, asta e si idea. Nu stiu de ce plm gasiti scuze ca sa nu se faca nimic, cand ceva merge prost nu se repara singur. Nu e nevoie de nici o analiza si de nici un expert care va sa spuna ca sistemul de invatamant e la pamant, se vede din rezultatele PISA – care sunt teste la care Romania participa voluntar, pentru cine nu stie.

      Invatamantul primar nu e rocket surgery; sunt tari care au sisteme bune, nu e nevoie ca Romania sa-si faca propriul sistem care poate va merge bine (hehe) dar cel mai probabil nu. Exista sisteme care pot fi copiate, care e problema daca o face?

      Pe mine personal ma doare la banana, discut doar de dragul discutiei, copiii mei sunt intr-un sistem d-ala pe care ati putea voi sa-l copiati – si ghici ce, si tara in care stau l-a copiat de la altii. Ca atat i-a dus capul, sa copieze ceva care era verificat ca merge…

      91
    • Și bugetul! Teoretic învățământul are 6%, practic n-a mai avut mai mult de 3% din cretacicul timpuriu.

      50
    • @Radu – de dragul discutiei poate ai vrea sa intelegi cum functioneaza o democratie. Oamenii isi aleg la 4 ani niste lideri care le promit sa rezolve niste probleme, ca de aia ii spune democratie, ca poporul are puterea, prin alesi. Prin definitie liderii aia nu pot face ceva care sa fie impotriva vointei poporului, pentru ca la urmatoarela alegeri o sa castige opozitia care promite poporului ceea ce vrea sa auda.

      Varianta ta in care liderii fac ceva ce poporul nu vrea este ori gresita ori dictatoriala si probabil se aliniaza cu modelul FSN de democratie originala.

      Partea a doua a comentariului tau cu copiii, sistemul si tara si cum nu te influenteaza mi se pare condescendenta in mod gratuit, esti sigur ca esti ok?

      43
    • >> poate ai vrea sa intelegi cum functioneaza o democratie

      Eu inteleg conceptul de democratie reprezentativa in care oamenii isi aleg reprezentanti care devin lideri si carora li se deleaga responsabilitatea si puterea de decizie. Vointa poporului e „scoala mai buna” – exact cum se face scoala asta mai buna decid liderii, ca d-aia sunt lideri. Doar liderii slabi decid doar pe baza a „ce vrea poporul cum vrea poporul” – si invariabil asta iese prost, si d-aia e Romania in cacat. Si pentru ca voi numai asa ceva votati, ca va e frica de o schimbare reala care poate aduce discomfort, mai ales cand esti implicat direct.

      >>esti sigur ca esti ok?
      Absolut, mai ales pentru ca sunt detasat de problema, si am vazut si cum fac altii ca sa fie bine ca sa nu fie rau.

      >>condescendenta in mod gratuit
      Condescendenta e mereu gratuita :) Dar cum am zis, sunt disponibil si pentru consultanta platita.

      31
    • @Radu – „Vointa poporului e „scoala mai buna”” – cum ai ajuns tu la concluzia asta? Ai facut un studiu serios la nivel de tara sau asa crezi tu ca vrea lumea? Eu inteleg ca ai ajuns in ceva tara diferita de Romania si ti se pare ca ai descoperit apa calda insa eu am vazut foarte multi oameni care schimba tara insa nu isi schimba modul de perceptie a realitatii. Sa vezi scandal si iritare in America de Nord ca aia nu dau teme destule la scoala sau ca nu ii invata tabla inmultirii, pentru ca romanii stiu ca asa se face, asa arata scoala.

      Daca aveai copii in scoala in Romania ai fi vazut ca exista un numar serios de parinti care cer sa fie mai multa materie, mai multe teme – si dupa aia vii tu si imi spui ca nu este asa, ei vor ceva diferit.

      Esti sigur ca romanii vor un sistem diferit, pe care sa nu il inteleaga? De exemplu un sistem in care nu se pun note si nu sunt premianti in clasele primare? In care nu mai poti sa fii mandru ca al tau a luat premiu? Unde toti sunt la fel?

      Insa este bine ca ai convingeri.

      33
    • Bigbear atunci ramaneti in plm cu premiul I cu coronita, asta e, unde nu se poate nu se poate.

      52
    • „1. Se ia o tara Europeana din topul PISA, pozitie maxim 10
      2. Se copiaza tot sistemul de invatamant, fix exact la litera”

      „Se ia, se copiaza”… Unde e, frate, subiectul in propozitiile astea? Cine vrei sa faca asta?

      Uita-te bine la aia care ne conduc azi si pe care ne pregatim sa ii votam din nou. Vezi cum vorbesc, ce scoala au terminat, ce au facut in viata lor. Ti se pare ca le pasa catusi de putin de educatie unor indivizi precum Ciolacu, Piedone, Negoita, Ciuca sau Bode?

      20
    • @Radu – „Bigbear atunci ramaneti” – mereu mi s-a parut interesanta chestia asta pe internet, oamenii proiecteaza o imaginea dupa ureche.

      Stii tu ca sunt in Romania? Esti sigur ca nu sunt plecat sau nascut in alta tara? Iti suna cumva „bigbear” a nume romanesc?

      00
  15. „concediere dacă pică mai mult de 50% din elevi la materia aia”.
    Ia sa aud cum procedam atunci cand dintr-o clasa cu 8 elevi de a VII dintr-un sat 4 sunt de etnie, 2 cu CES si 2 vai de steaua lor. Pana cand nu ai confiscat tel unui suedez de 13 ani si apoi ala te acuza ca i-ai stricat telefonul si vin le tat’su cu politia dupa el ca sa ii platesti tel nu stii ce inseamna sa fii cadru didactic.

    Comentariu apreciat.555
    • după o fază de asta băgam demisia și mă duceam la cules căpșuni pă Spania.

      167
    • nu ii treci clasa. simplu.

    • ”nu ii treci clasa. simplu.”Ok. dar dacă vine tacso cu sabia în școală că i-ai lăsat odrasla repetentă sau vine cu tot clanu peste tine acasă. Ce faci?

      163
    • chemi poliția.

    • si daca il treci cu 10 si vine ta-su cu sabia ce faci? il treci cu 11?

      ori iti faci meseria, ori pleaca.

      ca eu daca pun un canal cu 2mm mai jos de nivelul asfaltului sunt luat la 11 metri de intreaga comunitate, soferi, biciclisti, trotinetisti, oengisti si restul orataniilor, care brusc isi gasesc afinitati nebanuite pana atunci.

      511
    • Poliția aia cu ”siguranță&încredere?

      142
    • @thebblack, de câte ori ai fost fugărit cu sabia de unii pentru că ai pus canalul cu 2 mm mai jos sau mai sus? :)

      141
    • „chemi poliția” – Vali e amuzant! 😂😂😂 dă-te’n spanac am râs cu lacrimi.

      Comentariu apreciat.322
    • shoric, niciodata. si cu atat mai mult, pleaca de acolo!

      41
    • @thebblack, am pățit și exact aia am făcut. Am plecat de acolo pentru că nu aveam nevoie de o altă operație de apendicită gratis.
      Practic mi-au zis unii de la Enel că și ei merg în zona aia la intervenții doar însositi de trupe de la jandarmerie&poliție.

      100
  16. deci femeile ajung experte când nu mai ridică ciocanul.

    79
  17. ras tot din temelii și apucat de un sistem nou de la zero. Nu pierde nimeni nimic dacă durează un an reorganizarea.

    166
  18. Am făcut același tip de curs (haccp ) pentru evitarea cazurilor de toxiinfecții alimentare, în Irlanda ,apoi ,la 5 ani distanță ,în România.
    Cursul avea durata de vreo 6 săptămâni, cu lecții de 2 ore, de două ori săptămânal,în total ,24 ore de curs. În Irlanda a fost ținut întocmai ,cu prezența obligatorie și respectarea numărului de ore, cu predare intensivă,fără povești aiurea și un test final serios ,ca la evaluarea națională.
    În Românica, bătaie de joc,am fost de vreo 3 ori la curs ( de atâtea ori ne,au chemat) ,predat de formă și un examen de tot râsul. În ambele cazuri profesorii au fost plătiți pt.același număr de ore.
    Tot ce e bugetar ,se presupune că trebuie să lucreze în interes public,pt.oemeni. La noi se lucrează mai întâi în interes propriu și, dacă mai rămâne timp și nu intră în conflict cu confortul personal,se fac și lucruri pentru comunitate.
    Ziua trece,leafa merge,noi cu drag muncim e valabilă mai peste tot la stat.

    184
  19. Asa cum ANAF-ul verifica sa nu cumva sa inchiriezi apartamentul fara sa iti platesti obligatiile catre stat sau asa cum verifica alte categorii de intreprinzatori particulari de ce profesorii care fac meditatii sa fie exceptati de la aceste obligatii !? Te-am prins ca faci meditatii fara sa declari pac amenda nasoala si dosar penal si bonus vreo 6 luni la puscarie ca sa te racoresti nitel, mai multe cazuri de astea mediatizate apoi prin presa si sa vezi cum se calmeaza profesorii pentru ca multi folosesc tactica asta clasica : nu isi dau interesul la clasa ca sa te forteze pe tine ca parinte sa iti dai copilul la meditatii, este mult de vorbit pe acest subiect. Nu iti convine salariul in invatamant esti liber sa pleci si sa te duci in mediul privat !

    77
  20. Ținând cont că e an electoral va fi pe sistemul x% promovați y% bonus la salariu.

    12
  21. ca idee, eu sunt curios cum de fimiu are media generala 7 juma cand el are vreo 300 de absente

    cam asta e nivelul sistemului de invatamant

    26
    • Poate a fumat la toaletă cînd a greșit de a ajuns la școală și l-au penalizat, că trebuia să aibă măcar 8,5…

      11
    • Nu prea exista legatura intre rezultatele la invatamant si prezenta la scoala. Prezenta la scoala = obedienta (unii ar spune dedicare), rezultatele la teste depind de abilitatile cognitive mai mult, sau de cele care asigura un copiat eficient :)

      00
  22. S-au mărit salariile cadrelor didactice, așa-i? Profesorii & cadrele didactice sunt acum motivate financiar ca să-și exercite cu maxim de interes profesia,nu ?
    Acum, nu mai rămâne decât să vedem și rezultatele. Hai, ca nu mai e mult până vedem rata de promovabilitate la bacalaureat.

    37
  23. Și la materiile unde nu se dă examen cum rezolvați? Îi dăm afară pe cei de la materiile de bac și rămânem cu ceilalți. Gata am rezolvat problema învățământului românesc. Și cum rezolvăm cu elevii care vin de la ciclul primar și nu știu să citească și tabla înmulțirii cum facem?

    72
  24. Examenul de titularizare dat în fiecare an, ca să iti menții jobul, este o inepție. Arată-mi ce categorie socio-profesională susține examen anual pentru validarea pe post.
    Ar însemna că zilnic să înveți, dar zilnic, inclusiv în concedii, adică no life.
    Și asta, pentru ce? Pentru o leafă modestă?

    34
  25. Înainte să venim cu idei de măsurare a performanțelor cadrelor didactice, poate ar fi cazul să facem altceva. Nu că nu ar nevoie, dar treaba asta e extrem de dificilă.
    În speță să luăm manualele copiilor, să le verificăm, să îi întrebăm câte din ele se folosesc la școală, câte din ele reflectă materia. Veți avea surpriza că cel puțin jumătate din ele sunt inutilizabile, fiindcă conținutul nu reflectă programa. Restul sunt niște rebuturi, care nu ar trece de filtrul unui redactor șef mediocru.
    Și după ce constatați cele de mai sus, să mergeți la ISJ sau la Minister (cei din București) și să îi luață la întrebări pe responsabilii care au cheltuit purcoiul de bani pentru maculatura aceasta. Și ne nenorocesc copii. Și ne toacă banii pe meditații.
    Câți dintre voi ați făcut asta?!

    51

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile