Eu înțeleg ca agentul trebuie să mănânce o pâine și că omul ăla are un apartament de vânzare. OK. Dar de aici și până la a produce un asemenea video e cale lungă. Pentru că te scuipă lumea că nu spui că nu există sufragerie sau că accepți să îl prezinți la prețul ăla. Că acolo nu mai e vina proprietarului, e vina agentului care acceptă așa ceva.
Cea mai inutila specifie de pe pământ, agentul imobiliar.
nu e doar inutila, ci parazita
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
nu e doar inutila si parazita ci si distructiva
@Bigbear, hai hai frate, las-o in pzd masii, apartament in ro care nici penthouse nu e la 300k, ma intreb cat de prost trebuie sa fie ala care da atat pe asa ceva, si in mare e adevarat in ro, meseria de agent imobiliar nu e decat o meserie de vanzator, nu e reglementata in niciun fel si majoritatea agentilor sunt doar simpli vanzatori sau bijnitari
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Ai fi surprins sa afli cati nici nu incearca macar sa caute sa cumpere/vanda/inchirieze fara agentie imobiliara. Altfel, de acord ca mare lucru nu fac, ofera fix atat cat cer clientii si cat le impune legislatia.
@Iulian, de ce agentul ia comision si de la vanzator si de la cumparator?
Daca eu ca cumparator mi-am cautat singur apartamentul si mi l-am gasit singur, de ce ai pretentia sa iei comision de la mine? Ia de la ala pentru care negociezi, corect? Ca tu nu ma reprezinti pe mine, il reprezinti pe vanzator.
AAaaah daca te sun eu si-ti zic, Maricele, te rog frumos, cauta-mi si mie un apartament de X camere cu specificatiile astea in zona asta si ma suni tu cand ai ceva. Eeeeeh aia e altceva.
Pt context am avut pe unu care mi-a cerut comision, ca sa ne intelegem ca nu stiu ce ca asa se face. I-am zis direct NU! Tu iei de la vanzator, cu el ai negociat, cu mine nu ai negociat nimic. Nu ca negociem acum…..da da sigur, stai asa.
Si mi-a zis lumea ca nu asa se face ca trebuie sa dai si la agent ca cumparator. Nu dau nimic! Dau daca imi face el mie un serviciu, nu pt ca vrea el.
„Nu domne ca poate sa-ti pice tranzactia, ca ham ham miau miau”. S-o pice, caut alt apartament, sa fim sanatosi.
@IonutAlt – daca te-ar interesa subiectul ai vedea ca sunt 2 modalitati separate de lucru – intermediere si reprezentare. Intermediere este ce se facea din 89 si inca e f intalnita si reprezentare este ce fac aia de afara si intra tot mai adanc si in Romania, ca exemplu este Trimbitasu care ia comision doar de la vanzator.
Sper ca nu ii pui pe toti in aceeasi oala sau ca stiai de aceasta diferenta, nu?
@Bigbear si prin 2008 erau niste oameni care au acceptat realitatea si s-au indatorat vreo 30 de ani, unii in franci elvetieni si si-au cumparat apartamente de 2 camere, cu 120 000 E, pe care i-a lovit brusc alta realitate, cea din 2009, cand si-au dat seama ce prosti au fost si ca apartamentul lor nu mai valora nici jumatate din cat au dat pe el.
@Bancosul – de ce aleg oamenii doar exceptii care vor ei sa confirme regula? Sigur ca aia din 2008 care au vandut in 2009 au pierdut insa nu si cei ce au pastrat. Sa iti explic cazul meu – luat un teren in 2008 cu 12 mii de euro, prin 2010 mi s-a oferit 3500, vandut anul asta cu 15 mii de euro.
Insa de ce nu mentionezi si oamenii care au cumparat in 2005 cu 40k un apartament si vandut in 2008 cu 90 de mii? Acolo tot rau a fost? Sau cum au crescut preturile din 2010 incoace sau pur si simplu in ultimii 3-4 ani? Si in afara de 2008 cate alte caderi de piata imobiliara stii tu dupa revolutie incoace?
@Bigbear au păstrat cei care au putut susține ratele (cu mari sacrificii, că i-a lovit și mărirea dobânzilor și cursul, mulți luând credite în valută).
Chiar și acum dacă ai vinde un apartament luat atunci (acum sunt cam la un preț apropriat), tot ieși în pierdere, dacă l-ai luat pe credit.
Până în 2008 nu au fost bule imobiliare pentru că nu se dădeau credite. Oamenii cumpărau apartamente cu banii economisiți, iar piața reflecta puterea de cumpărare.
Daca te uiți pe acest grafic, din ’90 până în 2002, prețurile apartamentelor au fost oarecum constante și au explodat o dată cu creditarea.
Prețurile or să se mai tempereze când o să iasă Ciolacu sau cine o mai fi prim ministru și o să spună că nu mai sunt bani și o să înceapă să dea afară, din bugetărimea frecătoare de mentă.
@Bancosul – Merci de link, super misto graficul. Insa daca te uiti pe el o sa vezi ca pana in 2002 preturile au crescut cu ceva de genu 2-3%, apoi au crescut cu 25, 45% pana cand a explodat mamaliga in 2008. Insa daca te uiti pe grafic caderea din 2009 a fost practic la nivel de 2007 si apoi pretul a mai scazut putin insa pana la nivel de 2006 si de acolo tot urca.
Eu vad doua lucruri acolo – bula propriu zisa a fost de 2 ani, 2006-2008, preturile si cand s-au dus cel mai jos tot erau la nivel de 2006 si in acelasi timp statistic vorbind din 2015 pana azi preturile au crescut constant.
Punem pariu ca gasim articole si comentarii in presa si pe internet din 2016 pana azi in care oamenii sustin ca preturile sunt prea mari si aberante si ca piata o sa cada? Desi de 10 ani tot urca, incet si sigur.
@Bigbear Cat timp există creditare si dezvoltare economică, prețurile nu au cum să mai ajungă la nivelul pre 2002. În plus, România s-a dezvoltat foarte mult față de acea perioadă. E normal ca prețurile la imobiliare să crească.
Limba romana nu s-a optimalizat.
Nu vreau să fiu eu neapărat critic, dar e agramat rău agentul.
Gand in gand 😅
mama lui a fost ungur
si mamaia lui e suedej
Garagara, prezentare alerta, vocabular redus, dar cu accent pe cuvintele cheie.
Problema, in substrat, pusa oarecum inteligent: „crezi ca meriti apartamentul acesta?”.
Acu’ nu mai trebuie decat sa traga bibanul.
-bucataria este total nepractica pentru cei care stiu sau vor sa gateasca.
-agentul spune ca proprietarul ” investit” 80.000 euro in mobilier. Nu cred ca atunci cand cumperi un dulap si un pat tu investesti. ma rog asta e un amanunt
-inainte sa cumparati un apartament din ala ar trebui sa vezi cat timp faci pana la munca, scoala si alte locuri unde mergi des
-APARTAMENTUL STA PROST CU LOCUL DE PARCARE- daca avea era mentionat 100% – CEVA E PUTRED ACOLO
-in primele sec din video, agentul parca ia la misto locatia spunand ca are lumini led ca si un hotel. Dupa parerea mea ap. arata bine, curat, dar parca nu are suflet, nu pare cozy, e ca un air-bnb de fitze, din ala pe care si-l poate permite doar crypto-bro, nomazi digitali si influenceri cu milioane de abonati
Care-i prețul la care ai evalua acest „superb” apartament?
Este un apartament tunningat, proprietarul a calculat cat l-a costat toata investitia si acum isi vrea banii inapoi.
Intre timp a mai scazut pretul la el de la 300k la „doar” 280k.
Valoarea lui reala este dupa parerea mea cu 15-20% mai mult fata de cele din zona si asta nu am de unde sa o stiu. Tot ce depaseste acea suma e jecmaneala pentru ca poti lua unu mai chel si sa il faci pe placul tau.
Are loc de parcare si a scazut si pretul cu 55.000…
https://www.instagram.com/reel/C58HSdTpnsI/?utm_source=ig_web_copy_link
O Mai ceva peste 3 luni sau se da?
max 2500-3000 euro mp.
😂 eu l-aș lua… dar nu-mi place mobila… așadar să-și ia mobila lui de kkt și apoi 150k maxim e prețul corect.
Practic omul a anulat 80% din living ca sa-si faca birou, si acum nu-i mai place. a tras 2 pereti de rigips si a trantit 2 usi. Acolo el avea un spatiu mare. Acolo s-au dus banii. La arhitect si la pereti usi plus mobila lui. 80 de mii cat a zis omul, atat l-a costat toata manevra.
@SirNeo – Esti sigur ca intelegi ce vezi pe internet? Scrie mare la inceputul clipului 280.000 de euro si la final omul spune „se poate vinde si defalcat fara astea la 245.000” adica nemobiliat la 245 si mobilat la 280 de mii.
E chiar asa complicat un clip de 2 minute?
@Bigbear , tu esti sigur ca intelegi lucrurile din context ? Apartamentul a fost pus la 300.000 initial si acum lasa pana la 245.000 nemobilat, adica -55.000. Exact ce zice SirNeo
E chiar asa complicat sa citesti si comentariile anterioare ?
Deschide usile la spatiile de depozitare doar cat sa blocheze sa vezi cat de mari sunt.
„Acesta este o cameră de birou”
Laudă patul ca si cum apartamentul se vinde cu pat.
se vinde mobilat, că nu ai unde duce mobila făcută pe comandă.
Pentru ca acel birou practic era livingul doar ca l-a despartit de bucatarie si in acelasi timp apartamentul se vinde mobilat la 280 de mii (scazut de la 300) sau fara mobila la 245.
Se va vinde stați liniștiți. S-a făcut în cartier (bucureștean, de periferie), un bloc nou, făcut lipit de o casă, cu acces auto comun cu al altor blocuri făcute de alt investitor (dar care și-a păstrat acel teren) , cu un etaj in plus fata de autorizația inițială, cu compartimentare interioara deampulea a apartamentelor, fara trotuar, fara vreun metru de spatiu verde,la 20 de minute de mers pe jos de metrou, fara nici un market,chiosc in jur,cu preturi pe care eu le consideram aberante in condițiile astea. Din vreo 50 de apartamente, mai are 3….spre surprinderea mea, am aflat recent că și-a luat unul acolo, de ‘investitie’, un vecin care e polițist…probabil le-au mărit salariile, sa își permită să cumpere la cate 5 ani un apartament…
Romanika, bani negri gârlă…
La Cluuuj arogantii astia cumpara orice! ca ei sunt speciali, ca Boc, demagogul perfect. Si apoi plang ca li se prabuseste strada (pe linia de metrou !!!!) si ca nu au centura, de 30 de ani… Dar se duc si-l voteaza tot pe el.
Daca avea si living costa 500.000euro
si spunea ca proprietarii vor sa se mute in saint tropez
Livingul este acel birou, credeai ca este al doilea dormitor? Scrie in descriere ca al doilea dormitor nu este aratat in clip.
Eu cand mi-am cumparat apartament am gasit un vanzator care nu voia sa vanda prin agent imobiliar, ne-am descurcat foarte bine si fara, am ramas si in relatii bube, ne mai scriem la ocazii pe whatsapp.
Asa ce rau ne pare ca nu am dat impreuna vreo 3000 euro vreunei rame inutile…
Mai ales mie, ca si cumparator.
As fi fost totusi asa bucuros sa platesc o carca de bani unui om care are interesul ca pretul de vanzare sa fie cat mai sus, iar el sa imi ofere mie mult.. mult.. de fapt putin, un pic de.. adica mai nimic, cum ar veni cum s-ar zice, NIMIC.
În 24 ianuarie am pus anunțul de vânzare a apartamentului, cu pozele mele, cu detalii clare și „fără intermediari”.
În 26 anunțul era copiat de o agenție locala, cu aceleași poze, suprafață mai mare, an de construcție modificat și preț umflat. Ne gândeam sa sunam noi agentul, sa-i cerem o vizionare, dar era pierdere de timp. Am sesizat platforma și au somat agenția sa șteargă anunțul.
Ar fi spus ca s-a dat, dar ca are in zona un alt apartament asemanator care poate sa vi-l prezinte. E tactica lor de a agata clienti si de a tine preturile mai sus.
Da, ar fi fost aproape credibil, doar că anunțul original era fix următorul, trebuia doar puțină atenție să-ți dai seama de fals. În fine, experiența a fost interesantă, dar nu mai fac.
Sfat primit și dat mai departe: musai, dacă vindeți imobiliare sau mașini și puneți anunțuri publice, folosiți o adresă email unică și număr de telefon de pe cartelă prepaid proaspătă. Soția a fost uimită câte telefoane de-ampulea pot da agenții imobiliari.
Plus watermark pe poze cu textul: proprietar + număr de telefon. Watermark suficient de mare și de bine plasat, încât să nu îl poți scoate fără să afectezi poza.
@Gupi, că sună agenții aiurea e fix-pix.
acum 14 ani, când căutam să cumpăr apartament nimeream și peste agenți. tânără și bleagă, având prima oară de a face cu agenți (toate chiriile le-am găsit prin cunoscuți) mi-am folosit nr propriu de telefon, cel obișnuit.
și m-am trezit cu numărul dat la ziar, la rubrica de escorte/doamne fierbinți. extrem de neamuzant.
faza cea mai dubioasă a fost că, aparent era o practică uzuală pentru că toate apelurile începeau cu ”anunțul e pe bune?”
aproximativ (în senul că a dispărut numărul de acolo) s-a rezolvat cu o plângere la poliție.
Hol generos? La 1.2 metri lățime(maxim) ăla e generos? Nu au loc sa treacă doi oameni unul pe lângă altul, trebuie sa intre in camera ca in vagoanele de tren
pentru agenții imobiliari, e generos. nu ar sta ei acolo, dar…
Ei nu descriu ce vad ci doar folosesc cuvinte cheie: hol generos, finisaje lux, lumina naturala etccl chiar daca astea nu exista.
am văzut doar câteva secunde, fie-vă milă! o întrebare: bucătăria aia un pic mai mare decât media, dotată cu canapea este bucătărie și atât sau living cu bucătărie open-space?
este holul. și în el s-a pus o canapea și un aragaz.
Este fix bucatarie si livingul a fost separat de bucatarie si facut birou din el, in clip nu este prezentat al doilea dormitor. Daca dai jos acel perete iti iese un spatiu sanatos de bucatarie si living, nu crezi?
Nu intelegi nimic. Sufrageria a fost bagata in bucataria aia ascutita, asa a vrut designerul.
agent cu „ca si” la gura
Cred ca e evident pentru toata lumea ca omul nu e roman. Nu ca romanii ar vorbi mai corect, dat macar are o scuza.
Din experiența proprie. Am cumpărat, în 30 ani , garsonieră și casă înșiruită cu agent. Apartament vechi 2 camere, apartament vechi 3 camere, apartament nou 3 camere și casă nouă individuală, fără agent.
Am vândut garsonieră, apartament vechi 4 camere , apartament nou 3 camere, casă înșiruită , prin agenție. Doar apartament vechi 3 camere fără agent și asta în 2007 ,când era ” nebunie” în imobiliare.
La vânzare, am avut clienți mai mulți prin agenție. Ca urmare a anunțurilor proprii ( internet și ziarul local) veneau puțini și nu neapărat interesați.
Fiecare poate incerca in regim propriu cumpărări și vânzări,nu e interzis, dar sunt avantaje și cu agent. Ca în orice meserie ,există „Dorei” și printre agenții imobiliari. E ca la doctor sau avocat, intrați în primul cabinet sau vă informați puțin înainte.
Agentul e inutil pentru ca-n Romania i se permite asta.
Mai la Vest chiar are de munca – intermediaza notarul, iti face programarea (sincronizand cu vanzatorul, tu doar afli cand trebuie sa te prezinti), are grija ca documentatia sa fie completa si notarul sa o primeasca in timp util ca sa aiba timp sa o verifice inainte de data stabilita pentru semnarea contractului si – esential – raspunde, inclusiv cu licenta de agent daca se ajunge pana acolo, pentru orice defect ar avea locuinta care nu a fost mentionat cumparatorului si pentru care acesta nu a semnat de luare la cunostinta. Si pentru ca stie asta, are grija.
Da, are comision consistent (un anume procent din pretul de vanzare, care variaza in functie de statul / zona in care sae afla locuinta), dar multi cumparatori prefera sa il plateasca pe agent, pentru a se scuti de tot stresul de mai sus.
in suedia comisionul e in jurul lui 2/2.5%.
De banii astia:
– „face pozele” (in sensu ca iti trimite fotograful). Daca vrei, iti da si om sa iti aranjeze apartamentul pentru poze, dar asta costa in plus
– pune anuntul pe net (banii pentru siteul mare ii platesti tu, dar el alege pozele, face textul si restu)
– organizeaza vizionarile (vanzatorul nu are voie sa fie prezent la vizionari)
– face actele, vorbeste cu asociatia si banca
Tu ca vanzator. Platesti banii (ca idee, de procent, la 2.3mil sek ~200mii e am platit 55k sek ~5000e). Si atat. Daca vrei, am facut-o o data, poti sa semnezi cu ei procura si sa semneze ei pentru tine. Am facut asta intr-un orasel mai mic (nu am facut afaceri, ba din contra am cam pierdut bani), unde am vandut apartamentu dar la data cand trebuia sa predau apartamentu eram in vacanta. Am lasat cheile la agentie, am semnat procura…si cam atat
In Ro am avut noroc de agent imobiliar ok. El s-a ocupat de majoritatea chestiilor, am venit doar la semnarea finala. M-a costat 2000e la 83000e apartamentu.
Nu stiu cine e omul si cum interactionezi cu el ca si client, dar macar pare ca a facut un efort vs 90% din alti agenti „copypaste” si „apartamentul nu mai e de vanzare dar avem altul in aceaiasi zone, la 50 de km de el”. Daca ar fi musai sa vand un apartament printr-o agentie nu l-as evita.
Este un apartament foarte prost proiectat, exemplu școală de „optimizare” imobiliară contemporană, în dezacord cu normativele în vigoare. Bucătăria trebuie delimitată, conform normativelor în vigoare, de celelalte spații de locuit. În cazul de față nu se întâmplă așa ceva. Practic ai o bucătărie în sine prost gândită (tot ce e cu colțuri înseamnă dezvoltator care a întins la maxim coarda în privința spațiului), dar care e totuna cu living-ul și zona de dining. Adică 2 camere într-una singură, cosmetizate în țeapa numită „open space”. Living-ul ar trebui să aibă, conform normativului o dimensiune minimă standard (vreo 18 mp dacă nu mă înșel).
Practic îți vin prietenii în vizită, canapeaua aia va mirosi veșnic a mâncare. Nu mai zic că stai în așa numita „zonă de relaxare” și privești un cuptor, frigiderul și niște dulapuri de vase, că nu ai nici măcar unde să pui un TV.
Gradul de disconfort la așa ceva e maxim, nu ai cum să trăiești bine, pe termen lung acolo. Decât dacă rămâi burlac pe viață și mănânci la mall sau pe la prieteni. Cu tristețe o spun, dar paradoxal blocurile comuniste de după ’80 erau mai firesc proiectate ca distribuție a spațiului decât țepele astea imobiliare.
Când văd asemenea mizerii de apartamente mă încearcă niște gânduri și niște vorbe pe care nu le pot scrie aici. Există niște normative în construcții, valabile de mulți, mulți ani, care reflectă niște nevoi umane de bază în privința spațiului de locuit. Chestii care să te facă să nu îți vină să o iei razna dupa 1 săptămână de stat în casă.
Ce e trist e că așa ceva se construiește, un arhitect și-a pus semnătura pe așa ceva, Inspectoratul de Stat în Construcții a aprobat așa ceva. Și mai trist e că cineva va cumpăra așa ceva. Și comportamentul ăsta menține bulele imobiliare.
Am văzut de-a lungul anilor zeci de „modele” de apartamente noi în Bv. Cu câteva excepții, trăiai în ele mai rău decât în apartamentele semidecomandate construite prin anii ’80. Comparația cu apartamentele comuniste decomandate, confort 1, nici nu își are sensul. Bucătărie open space, una cu living-ul, dar fără geam în zona aferentă bucătăriei și cu suprafața totala a sufrageriei unui bloc comunist din ’86, doar că 2 camere în 1. „Scări” de bloc cu „hol” exterior, ca la motelurile americane. Intrai în apartament direct din viscolul de afară, după ce treceai pe lângă alte zeci de apartamente. În caz de incendiu numai „debalconarea” te mai salva. Lipsa decomandării, dar într-un mod din acela mai bizar ca în cutiile de chibrituri comuniste: apartamente stil „vagon”, da’ circulare de te învârteai în ele dintr-o cameră în alta. Apartamente cu baia mai mare decât living-ul, apartamente în care intri direct în bucătăria-living minusculă, fără hol, fără nimic. Apartamente cu ferestre la mansardă, fără fereastră verticală în living, bloc nou unde dezvoltatorul s-a gândit că mai merge încă un nivel, că e cerere.
Toate apartamentele de mai sus erau locuite…
Din ce vad eu acolo, transformi dormitorul mare in living. Decent pentru o familie fara copil/un copil.
Cand iti vin oameni in vizita stai in bucatarie. Cam asa se intampla de cele mai multe ori, deci nu ai nevoie de televizor acolo.
Da de scump e scump
Si blocul e la strada, sau mi se pare mie?
ANEXA Nr 1 – EXIGENŢE MINIMALE pentru locuinţe –
B. Suprafeţe minimale
Persoane/ familie Camere/ locuinţă Cameră de zi Dormitoare Loc de luat masa Bucătărie Încăperi sanitare Spaţii de depozitare Suprafaţa utilă Suprafaţa construită
nr. nr. m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2
1 1 18,00 – 2,50 5,00 4,50 2,00 37,00 58,00
2 2 18,00 12,00 3,00 5,00 4,50 2,00 52,00 81,00
3 3 18,00 22,00 3,00 5,50 6,50 2,50 66,00 102,00
4 3 19,00 24,00 3,50 5,50 6,50 3,50 74,00 115,00
5 4 20,00 34,00 3,50 6,00 7,50 4,00 87,00 135,00
6 4 21,00 36,00 4,50 6,00 7,50 4,50 93,00 144,00
7 5 22,00 46,00 5,00 6,50 9,00 5,00 107,00 166,00
8 5 22,00 48,00 6,00 6,50 9,00 5,50 110,00 171,00
Fac pariu ca cel putin jumatate din apartamentul ala e sub normle din graficul asta.
@animaloo La 300.000 de EUR cât cere pe ciudățenia aia de apartament tu consideri că e normal să transformi dormitorul mare în living, adică dintr-un apartament de 3 camere să ai apartament de 2 camere? La 300.000 de EUR să îți doarmă copilul în sufragerie până când pleacă de acasă? Asta dacă chiar se poate transforma biroul în dormitor și nu cumva te trezești că în camera – birou nu îți încape de fapt patul + dulapul. După cum arată camera – birou așa paria că nu încape un pat decent și un dulap, pentru că apartamentul respectiv e un colț „reșapat” de clădire. Tot timpul când vedeți colțuri aiurea prin încăperi, camere cu dimensiune mai mică decât normativul, combinații dubioase living + bucătărie să știți că acolo dezvoltatorul a scos cu nesimțire, spațiu din nimic. Doar ca să mai ciupească de un apartament. Putea să nu o facă, dar de ce să nu mai câștige ceva? Întreabă-te, ce arhitect normal ar proiecta camere de bloc, în colțuri? Care e utilitatea colțurilor de genul, că nici mobilă normală nu poți pune. De aia se și vinde apartamentul, că cine l-a luat a constat că nu se poate trăi în el, de mișto ce e. Și tot cu mobilă îl dă, pentru că dimensiunile apartamentului sunt atât de ciudate, încât mobila aia nu poate fi pusă nicăieri în altă parte. Și da, de aia nu suportă oamenii agenții imobiliari. Că au senzația că toți avem IQ subunitar.
„Da de scump e scump”
Am zis cum ai putea face un apartament decent din el. Nu de pret. Bucataria aia coltuita e destul de incapatoare. Merge sa faci niste petreceri in el.
Dar, nu stiu cat e „pretul corect”. Eu am dat pe apartament MULT mai putin, in stocolm, dar nu aveam a doua baie si bucatarie in colt
Si pe casa, langa stocolm, ce e drept, putin mai mult. Dar, la fel, nu am bucatarie in colturi si usa de sticla la bucatarie
Asta e un agent imobiliar chiar ok. Iti faci o idee destul de buna despre cum arata apartamentul si e clar ca nu exista sufragerie. Sunt agenti care fac poze de toata jena, iar cand ceri un releveu, iti spun ca ti-l dau numai la vizionare. Sau care afiseaza o suprafata, iar dupa ce ai cerut releveul, taie 20mp. (Am intalnit personal ambele cazuri.)
Stați pe-aproape, peste 2 luni un cunoscut scoate la vânzare apartament cu 500000 eu. 100 mp, amenajare+ mobilare/utilare 150000 eu (ceramica scumpa, smart home, electrocasnice miele, samd). Prețul apartamentului semifinisat ( a dat jos totul, pana la rosu) a fost de 270000 eu. Total investit 420000. Apartament, România, Cluj-Napoca.
Nu stiu coaie, dar am senzatia ca au innebunit de-a dreptul…
Penthouse intr-una dintre cele mai frumoase zone din Italia, 310k
Mansarda branduita ca penthouse.
Da, de asta urasc oamenii agentii imobiliari.
Cred ca si-a atins scopul clipul facut de el, nu?