am tocit băncile şcolii degeaba

Citesc pe undeva că elevii vor sta mai puţin la şcoală. Elevii şi aşa învaţă mai puţin, ştiu mai puţin, sunt mai puţin inteligenţi.

Bine pentru noi ăştia care am mai învăţat câte ceva, nu?

Da, oarecum. Gândiţi-vă că peste 20 ani un vot de-al nostru va fi egal cu unul de-al lor. Votăm ca şcoala să se facă 3 ore pe zi, matematică până la tabla înmulţirii şi învăţat alfabetul. Şi gata, ce atâta scoala? O să votăm noi, puţini, beătrâni, plecaţi din România, scârbiţi, fani eCostin (nu ştiu de ce, dar eu pe el îl văd următorul Vadim) şi ei dornici şi cu amintirea şcolii mai proaspătă. Lângă ei vor vota ţăranii şi suedejii. Ghiciţi ce!

Joe Rogan are un bid foarte mişto pe tema evoluţiei societăţii. Îmi scapă denumirea ştiinţifică, e vorba despre faptul că o societate ajunge la apogeu, după care se prăbuşeşte şi o ia de la capăt. El dă exemplu egiptenii şi piramidele.

I think they were smart, they got read of greed, they were eating great, they could read each other’s minds, they were mapping the cosmos. But somewhere on the way, the smart people stop having kids. And behind them, the stone cutters fucked away. That’s basically it, we are the bastard children of the retarded Egypt stone workers.

Uitaţi-vă prin Parlament şi prin jur…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. ca in idiocracy :) cuplul ala de intelectuali s`a gandit prea mult si apoi nu a mai putut face copii caau imbatranit pe cand cuplul de rednecks s`a inmultit in prostie.
    PS: nu ar trebui sa fie „they got rid of greed” ? in loc de „read”.

    00
  2. @SlimR: am gasit o versiune aproximativ la fel

  3. Asta se intampla/s-a intamplat peste tot. E un ciclu prin care au trecut toate tarile. O sa se indrepte toate la vremea lor, mai devreme sau mai tarziu, nu-s asa de pesimist ca tine.

    00
  4. Totul e legat de politica! Elevii invata mai putin din cauza tampitilor care sunt la guvernare si o freaca pe acolo.

    00
  5. Acorzi prea multa importanta votului. Solutia evidenta e minarhismul, adica stat minim.

    Administratia oricum e mizerabila si majoritatea banilor furati prin taxe se duc pe mentinerea in picioare a sistemului, nu spre imbunatatirea vietii noastre.

    In plus, prin vot se pun tot felul de oligofreni in pozitii in care pot lua decizii importante.

    In minarchism, efectul votului ar fi minim, statul si-ar vedea de prioritatile principale: justitie, politie si apararea drepturilor cetatenilor, si fiecare om ar fi responsabil de propria soarta.

    00
  6. Chiar daca se spune ca se invata mai putin, materia nu cred ca a suferit modificari majore…

    00
  7. da nu trebuie sa ajungem la un apogeu al inteligentei, pe plan national sau mondial, ca sa o luam de la capat? stati linistiti. mai e pana acolo…

    00
  8. Nu e un lucru rau, nu se fac pe nicaieri in UE 7-8 ore de scoala pe zi cum se faceau in Romania.
    Si nici nu trebuie sa stie un elev mii de materii, zeci de mii de cursuri, sa stea la scoala sute de ore, etc. E bine sa stie cit mai multe chestiuni practice, inca din clasele 5-6-7, sa aiba cultura generala si sa i se bage pe git cursuri de viata sociala&ecologica&dictie.
    Ca sa nu mai zic de studenti, care in UE, inca din primul an, petrec timp la firmele din domeniul lor, asa ca atunci cind termina scoala stiu deja care-i treaba.

    00
  9. In 2003 sora-mea studia in clasa a 9-a, la scriitori contemporani, carti de genul: ` Despre mine as fi vrut sa scriu despre tine`-Simona Popescu, din care citez:
    `Te topesti lent ca un jeleu sub o dogoare straina. Se petrece ceva de neinteles si nu stii cine-i de vina. Esti obosit. Nu mai poti. Curgi in Himeria. Te-ntorci intreg si mut si-ti vine sa canti la trompeta, sa lovesti usor un trianglu, sa gafai pe-o bicicleta, sa-noti pe sub apa cu ochi deschisi, sa dispari intr-un nor sclipicios.Despre mine, dar mai ales despre tine june deoriundesioricum, despre tine care esti la inceput si despre tine care te pregatesti sa parasesti jungla bogata, primejdioasa, peisajul selvatic, gonind ca un prost in savana pustie…`
    Ce dracu sa inteleaga unul de 15-16 ani din asta? Si cum naiba sa ii mai vina sa studieze? Si, who the fuck is Simona Popescu?

    Pe vremea mea, in clasa a 9-a se studia Miorita :))

    00
  10. interesant citatul din joe rogan.

    00
  11. @TLP si cine va fi statul? Pana la urma ajungem la ideea de despot luminat. Problema e cine-l va numi pe acest despot :)

    00
  12. am vazut acum vreo luna la tv un reportaj… reporteul pe strada: oprea elevi de vreo 15-16 ani si ii punea sa citeasca un text, apoi sa zica ce au inteles din el… erau varza, la CITIT!!!! nu mi-a venit sa cred, dar din pacate asa e…
    @beta: a suferit, enorme schimbari…
    dar na`, cica ne aliniem la standardele euuropene…
    or sa iasa prosti cu diploma, asta care mai apuca sa termine..

    00
  13. Învăţă cupii ăştia de astăzi mai puţin decât am făcut-o noi, însă ăştia de prin clasa a patra, a cincea ştiu să folosească un PC. Fie şi pentru jocuri, messenger etc. Dar cupilul ştie că ăla e un folder ştie să instaleze, să dezinstaleze şi dacă mai stai să te uiţi şi-n gura lui există şanse mari să îţi dea şi sfaturi având impresia despre tine că tu nu ştii ce ştie el. Că e cu un pas înaintea ta. Cu toate astea, nu a citit nico carte cap-coadă. Nu ştie să povestească un basm, dar îţi va spune cum a kilărit o gaşcă de gabori în GTA.
    Învăţământul românesc este într-o continuă reformă. Problema e că aşa-zisa reformă se transformă în degradare a sistemului educaţional care atrage după sine dezinteresul şi lehamitea copiilor. De vină mai sunt şi profesorii de astăzi care, să recunoaştem, nu sunt precum cei pe care noi i-am avut. Spre exemplu, când îl ascultam pe profu’ meu de română vorbind despre versuri, compoziţie, poeţi, îmi venea să mă apuc de scris poezii. Nu că nu aş fi făcut-o. În fine… Sunt curios cum o să fie, să zicem, peste zece ani.

    00
  14. Nu se vrea sa fim mai dezvoltati, deci se reformeaza. Pe ici, pe colo, evident. In partile esentiale.

    00
  15. @Amza . Sunt de acord cu punctul lui de vedere. In primul rand pentru faptul ca „generatia” noua stie sa foloseasca PC-ul.Si nu numai elevi de a5a-a6a.. ma uit la frate-miu care inca nu a terminat gradinita si in curand o sa tasteze mai repede ca mine.
    Iar peste 10 ani.. Eu zic ca o sa fie dezastru.. O sa existe copii care rup cartile.. si copii care-si rup seringile-n vene.
    Cat despre numarul de ore .. mie personal nu mi se pare mare cel de acum . 6-7 ore pe zi. E adevarat,rare sunt cazurile in care chiar le facem pe toate. Ma rog, consider ca in „aceste timpuri” inveti numai daca iti place obiectul respectiv. Eu de exemplu am ales filologia pentru simplul fapt ca mi-au placut in 5-8 profesorii de romana,istorie si engleza si m-au determinat sa invat materia cu placere.
    Problema acum e ca toti romanii destepti pleaca din tara.. iar cei care inca nu s-au hotarat cat fac 5 +5 raman sa sustina gardul scolii.

    00
  16. Referitor la scoala, copii sunt din ce in ce mai inteligenti, am vazut copil la 4 ani facea poza cu un aparat digital, sau la 7 ani cand eu invatam alfabetul cu liniute si bastonase, el are blog. Daca ar invata la scoala PHP si MySQL m-ar interesa macar putin.. si atat

    00
  17. Cristi, gandeste-te ca te lupti cu o mentalitate, cu o dezlantuire ( superficiala ) a libertatii si cu un cap imputit de peste. Sistemul X e bun in tara Y, dar la noi necesita alte modalitati de introducere in ritm, ca nu poti sa-mi spui tu ca maine introducem sitemul de scolarizare din… mmm… Elvetia!

    Adevarul este undeva la mijloc, intre sistemul aplicat pe vremea lui Ceasca si ideea de practic, dar nicidecum asa cum se face acum. Reformele astea, din punctul meu de vedere, sunt decat niste alte manarii pentru ca unii sa faca rost de bani, ca altfel nu ne trezeam cu tzanshpe probleme destul de grave.

    Si mai e si vorba aia ca cine vrea sa invete, invata, dar na… mult mai greu.

    Ete un exemplu din ceea ce cred eu ca trebuie sa fie un profesor. Iar asta se intampla in ’91-’92.

    00
  18. Că o să se stea mai puţin la şcoală, aia nu e problema în sine. Ce se învaţă la şcoală şi cât se învaţă, aia e problema. Din dorinţa de a decongestiona programa (şcoală+liceu+facultate) s-a trecut în cealaltă extremă, la eliminarea unor discipline/chestiuni necesare pentru elevi/studenţi, măcar pentru cultura lor generală, dacă nu spre a fi aprofundate în viitor.
    Am predat câtva timp la facultate, limba engleză, la nefilologi. Îmi venea să mă iau cu mâinile de cap când vedeam că nu erau în stare să deschidă un subiect de discuţie. Orice, nu conta, atât timp cât era în engleză. Nu erau în stare să o facă nici în româneşte. Cultura generală a oamenilor acelora se apropia vertiginos de 0!
    La facultă, au redus de la 5 la 4 ani programa=>eliminarea unor chestiuni şi condensarea altora. Acum s-a redus la 3 ani. Plus doi ani masterat. Întrebarea mea este ce se întâmplă cu cei care aleg să nu facă masteratul, din motive financiare ori alte motive. Au tocit băncile şcolii+facultăţii degeaba, cel puţin din punctul de vedere al viitorului profesional.
    Că elevii sunt mai puţini inteligenţi, e vina şcolii, dar numai parţial. Şcoala trebuie să te înveţe cum să înveţi şi cum să gândeşti. Dacă nu te învaţă să -ţi dezvolţi inteligenţa şi gândirea, nu a făcut nimic. Dar pentru asta trebuie să şi vrea elevul/studentul.

    00
  19. Nu credeam ca o sa ajung intr-un moment al vietii mele in care sa spun: „pe vremea mea… blah, blah…” Pentru ca eu la 27 de ani ma simt asa de altfel fata de cei care au acum 17 ani. Mie chiar imi placea sa merg la scoala, m-am dus si cand aveam piciorul in ghips: :)), imi placea sa citesc, sa invat, sa vad filme faine (pentru cultura mea cinematografica), imi admiram profesorii, unii imi deveneau modele de comportament si cultura. Ma gandesc cum o sa fie fetita pe care o port acum in pantece…

    00
  20. Scoala multa creaza neadaptati :)

    00
  21. Bai nu inseamna ca daca învaţă mai puţin ştiu mai puţin sau sunt mai puţin inteligenţi. Asta e o prejudecată comunistă. La ce dracu ţi-a servit ţie vreodata că ai stat 8 ore pe zi la şcoală in generală?
    Nu esti mai deştept dacă ştii cand s-a născut Moş Ion Roata sau daca ai invaţat traforaj. Sunt foarte multe pe care noi le invaţam aiurea care nu ne-au ajutat niciodata la nimic.

    00
  22. De acord cu Joe Rogan m-am gandit de ceva timp la asta. Oamenii destepti sunt ori mai complexati ori ocupati cu alte lucruri inteligente. Ma uit la familiile de muncitori. Toti care au copii au cate 2-3, „intelectualii” deobicei unul singur.. si ala lasat in voia sortii/batut prea mult la cap dupa caz.

    00
  23. @Someone_New:Inca mai e in manuale prostia aia?Am invatat si eu despre ea cand eram pe-a 9-a si m-am mirat de cat de absurda poate sa fie lectura aceea.
    Se schimba vremurile in invatamant si nu cred ca in bine,se schimba generatiile…

    00
  24. neadaptat o sa fie si chiulangiul care bea in carciuma de langa liceu si nu stie ca big bangul nu a lasat crater in londra si ,credeti-ma, am auzit-o si pe asta.
    nu scoala e de vina pt incultura sau orice altceva
    de la scoala ar trebui sa invatam sa invatam, sa ne dezvoltam abilitatile de care o sa avem nevoie mai tarziu in viata.. si toate aste nu se invata la coltul blocului. coltul asta te invata si el destule dar nu sa citesti
    nu cred ca e de criticat in primul rand sistemul ci mai degraba mentalitatea romanului si prostul obicei de a da vina pe lucruri si alti oameni pt lucruri de care el e responsabil
    daca elevii sunt inculti e pentru ca nu invata,nu pentru ca nu se preda la scoala
    si va vine sau nu sa credeti,IQ-ul se dezvolta pana pe la 18-20 ani,nu stiu sigur, asa ca esti mai putin inteligent dk nu te duci la scoala..sau in orice caz, nu esti cat de inteligent ai putea sa fi

    00
  25. genial joe ala!! nu a primit si premiul nobel pt sociologie ?? ce mica e lumea asta: doar egipteni, americani si ue…

    00
  26. NOU
    #26

    stai linistit noi mai avem pana la apogeu

    00
  27. Un străin opreşte în Piaţa Vicroriei se duce la un poliţist şi-l întreabă în engleză unde este Parcul Cişmigiu. Poliţistul, care nu ştia o boabă engleza, ridică din umeri. Străinul nu se lasă şi-l întrebă pe rînd în franceză, germană, italiană şi spanoilă. Poliţistul neam să ştie vre-o limbă străină. Supărat turistul se urcă în maşina lui şi pleacă. Un coleg de-al poliţistuli, care auzise discuţia, se apropie de colegul său şi-i zice :
    – Ai văzut bă ce de limbi ştia străinul ăla ?
    – Da, dar la ce i-a folosit ?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)