Ador traficul de iarnă din orașe

În contrapartidă cu colegu’ Mihai, mie imi place traficul de iarnă din orașe. Am ieșit azi la cumpărături rapide, la 9.30am eram 10 mașini pe stradă. La supermarket, la fel, cam jumătate din mașinile care erau la ora aia.

Aseară am mers pe jos până la fosta casă și înapoi, la fel. Toți guguștiucii care mai dădeau o tură prin oraș, că e benzina ieftină, erau la hogeac. Joi seara, când am fost la film, la fel, slabă mișcarea și la 7pm, și la 9pm. (Sigur, asta nu înseamnă că nu m-am trezit în mijlocul unei curse dintre un Tucson și o Mazda3 pe Griviței, pe fondul lipsei poliției rutiere)

Ce concluzii trag de aici? Că la -5 sau -8 nu prea îți mai vine să mai dai o tură. Nu prea îți mai găsești drumuri constant. Îți consum 2 minute din timp ca să plănuiești mai bine, pentru că e frig și nu ai chef să o arzi prin oraș pe frig. Nu poți să mergi cu maneaua blană  și geamurile lăsate prin oraș ca să-ți plimbi gagica.

Mențiune specială pentru ratații cu motociclete. Nici unul care să o ambaleze la 11 noaptea prin oraș, nu-mi dau seama de ce. Nu înțeleg cum vara consideră că asta e o practică acceptabilă și iarna nu sunt de găsit să-mi explice cum e cu libertatea lor de mișcare cu tobe modificate și ambalat motorul la treceri de pietoni.

Dar e sâmbătă. Vin turiștii, așadar e un prilej pentru localnici să dea și ei o tura pe centru, că ei au mai multe drepturi. Spălat pe dinți? Nu. Făcut curat prin casă? Nu. Pus în ordine pozele din telefon, că nu a găsit timp în ultimii 3 ani? Nu. Făcut curat în șifonier și aruncat hainele nepurtate de 5 ani? Să mai aștepte. Hai să mergem la o cafea pe centru și să ocupăm parcările.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 56136
  2. Rezista inca 10 ani, sa ceeasca copilul, apoi te muti la tara si ne explici ca exista si viata dupa oras.
    Pana atunci ai grija sa nu vedem stire: “Cunoscut blogger din Brasov s-a luat la bataie pe strada cu turistii care cauta parcare si incurca traficul”.

    Zambeste, maine va fi mai rau!

    Comentariu apreciat.1248
    • Din text tocmai invers se intelege, sa nu te amesteci cu turistii in weekend ca sa iti versi nervii pe faptul ca parcariile sunt pline, traficul e infernal si este plin de pierduti in spatiu. Dar noah, poate sunt eu analfabet functional…

      Comentariu apreciat.397
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1697
    • @Lecter
      Scoate man nasul din cwr, ca e Iașov totuși, nu Veneția.

      Comentariu apreciat.519
  3. Pfffai!… cum ai ratat ocazia unui video educativ. Așa în loc de „Azi am condus #5214”.

    Comentariu apreciat.333
  4. In Brașov sunt tot timpul turiști, daca ar fi sa se ia lumea după tine ar sta in casa tot anul. Oricât de șocant ar suna, oamenii obișnuiți au liber in weekend. Poate bagi un articol despre cum ar fi bine sa fie lăsați să meargă prin centru cei care stau in case cu număr impar in primul weekend al lunii, apoi turiștii, in al treilea weekend cei cu casa cu nr. par, iar în al patrulea weekend din nou turiștii. Poate faci și o grilă de amenzi în funcție de unde a fost găsit cetățeanul care nu s-a supus regulilor.
    Nu mai auzi motociclete fiindcă până și cei mai trepanați motocicliști știu că nu au ce căuta pe șosele când da cu minus pe termometru.

    Comentariu apreciat.13216
    • Iar daca e vreun trepanat cu motorul, nu e un putzoi care vrea sa se dea in stamba cu ambalari de motoare si alte labareli.

      26
  5. babele merg la biserica duminica, taranii vin la oras in weekend. E atat de simplu

    Indecis. Tu ce zici?2337
  6. ,,în mijlocul unei curse dintre un Tucson și o Mazda3 ,,
    Săracie pe acolo.
    Săptamâna trecută, Timișoara, miezul zilei, un Lamborghini si ceva GLE AMG se întreceau pe un bulevard. Care bulevard destul de aglomerat.

    Comentariu apreciat.518
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 9100
    • Nu se poate sa se intample asa ceva la oamenii aia civilizati din Banat. minti! Doar la Bucuresti se intampla asa ceva, timisorenii au prea mult un bun simt!!! /s

      Comentariu apreciat.454
  7. Au spart banii în decembrie și acum stau pe găleac.

    Indecis. Tu ce zici?286
  8. Ora mea preferata de alergare urbana e 8-9 dimineata duminica…e cel mai misto oras din lume. In rest vb ta cumparaturi joi dupamasa sau marti, lista de cumparaturi…vineri sambata duminica…carti, rummy, bricolaj dastea…viata :)

    Indecis. Tu ce zici?1623
  9. Și la Galați este la fel. Eu la 8 dimineața plec la treabă, spre hala (de producție). Iarna nu-i nici pulea pe stradă. Din martie încolo – este omor, București curat.
    Iarna ajung la treabă în 10 de minute. Vara – nu se poate mai repede de 20 de minute.
    Toată lumea are treabă de dimineață somehow.
    Iarna? Not so much.

    Indecis. Tu ce zici?306
  10. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 2252
    • @Motociclist, îți traduc io ce a vrut să zică. Nu prea sunt maimuțe pe pârâitoare iarna la -10 grade pentru că le îngheață gleznuțele.

      Comentariu apreciat.448
    • Era sa culc un c…t dintr-asta cu paraitoare ca s-a hotarat brusc sa schimbe banda ca cealalta era libera si a lui se-nfundase. Si mai avea si-o fatuca cu el. Nu mai umblati cum vrea p_la voastra bre!

      Indecis. Tu ce zici?286
    • @hash, nu știam că maimuțele cu gleznuțe goale și care au altă maimuțică în colanți în spate s-au adaptat la condiții de iarnă.

      174
  11. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1344
    • Era vorba ca iarna cumva se termina cu libertatatea aia sus proclamata a maimutelor cu haraitoare, brusc nu mai au nevoie de ea. Brusc cum vine soarele iese si libertatea din cutie, dai dreak pe ratatii care dorm noaptea

      Comentariu apreciat.7613
    • @Vale – vad ca prin Bucuresti inca circula baietii cu Glovo pe scutere/bicle.

      174
    • @Add Un mare semn de intrebare in legatura cu sanatatea mintala a unei persoane care spune ce spui tu.

      Indecis. Tu ce zici?1027
    • Un mare semn de intrebare in legatura cu sanatatea mintala a unei persoane care spune ce spui tu

      hai bre, folosești cuvinte mari acilea. tocmai un motociclist să vorbească de sănătate mintală? :D

    • Cu toate protecțiile termice, le cam cad dinții de frig, aia e problema.

      244
    • Ma-a dereglat un tembel cu motor cand s-a pus in fata mea si a inceput sa danseze, s-a ridicat pe o roata, paraia si scotea fum.. Si a cazut, mobra in sant, el rostogolindu-se in fata mea. Norocul lui ca eram atent, eram pregatit de orice de la maimutoi si l-am ocolit la timp ca altfel nu il vedeam bine sub rotile conservei cu tot costumul lui de batman. Eu vinovat, evident.
      On topic, Bucurestiiul e plin de masini ca de obicei, cozi la mall, cozi la supermarket, la case, nu se gaseste o masa libera la shaorma, cozi la bariere in parcare. Lume multa, plina de bani, iphone, suvuri si balenciage. Eu sarac, dau chirie 1500 eur si 100 parcarea la masina in tarile cu apa cald, astia pe aici au si cate 3-4 masini, pleaca tata-fiul-sora fiecare cu masina lui, la acelasi mall dar nu au bani de un boiler cica.
      Acum vad și păduri de brazi uscati si aruncati pe langa ghena sau direct de pe geam pe trotuar. Nu au aflat probabil ca le da 25ei leroy merlin pe uscatura.
      Stiam ca ikea e magazin de mobila, eu prost dupa niste rafturi, cozi, parcarea plina, 15 insi in magazin dar 300 la carnati si chiftele. Cica se da mancare gratis la copii, erau toti saracii pe acolo cu turma de plozi la haleala.
      Plus cozi si bonuri de ordine la retururi de naiba stie ce, alta gramada de prosti nehotărâți care habar nu au ce cumpara. Ori poate incapabili sa monteze un scaun cu 5 suruburi.

      Indecis. Tu ce zici?3211
    • @add – Deci dupa mintea ta (si a celor ce au impartit maini rosii), toti motociclistii sunt maimute? Sau ca toti se comporta ciudat in trafic? Ca daca asa ar sta lucrurile, toata suflarea automobilistica ar avea “boala” pe astia de pe doua roti si ar face tot posibilul sa le faca viata grea pe sosele. Dar uite ca eu merg de minim 5 ani in Bucuresti, si cu exceptia catorva cazuri de oameni cu capsa pusa, am avut parte mereu de respect din partea celor din masini, mai ales atunci cand ei erau in ditamai coloane si eu ma bagam printre ei, facandu-mi loc sa pot trece. Si nu, nu dau claxoane sau sa ambalez motorul (nici nu as putea foarte mult la un scuter).

      1216
    • Hai, mai, Vali, parca era fair game sa dai cu manta 😘

      36
    • In caz ca nu e clar, sa traducem si pentru maimute. Tobe modificate – sugeti pula. Plimbat aiurea noaptea cu peste 50 la ora – sugeti pula. Filtrat trafic in miscare – sugeti pula. Restul sunteti ok.

      Indecis. Tu ce zici?317
    • @boris Filtratul traficului doar in miscare este legal.

      517
    • Ia vezi ce spune in regulament in privinta schimbarii benzii si semnalizatului.

      50
    • Iti zic ce spune si este aplicabil fara loc de discutie: depasirea coloanelor stationate este interzisa.

      20
  12. Fuk. Bine că mi-ai adus aminte de pozele din tlf pe care tot am zis că le șterg. Și nu, nu sunt pornache ci doar poze de la muncă cu niște serii de la panouri solare și branșamente de de anu trecut.

    819
  13. Azi pe la 14, cand am ajuns prin piata sfatului, tocmai urcau doi ratati pe doua roti pe Muresenilor. Eu jur ca daca as locui la etaj pe acolo, cel putin o punga cu pisat tot as arunca in ei. Desi e posibil sa le placa.

    144
    • da, în weekend au boala să fie excesiv de proști, pentru că așa se simt ei bine.

    • O au mica si simt nevoia sa partaie gratuit din porcaria aia, deranjand cu zgomotul lor pe toata lumea. Placerea lor e sa se dea pe Muresenilor, urca ca sa aiba de unde coborî. condu previzibil si te vede toata lumea si te respecta, nu te mai sparge in figuri ca un coclete.

      41
  14. Motocicletele se baga la garaj iarna.

    70

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube