Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

69 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 2370
    • Turcii au principii d-astea „sanatoase” doar daca nu fac bani din asta.

      In concediul pe care l-am petrecut la Adam&Eve (care e adult only) acum cativa ani, sa dea dracu’ daca am vazut in viata mea mai multi gay si lesbiene ca acolo. Isi manifestau afectiunea in public fara nicio perdea si nu avea nimeni nimic cu ei.

      Comentariu apreciat.537
    • In rezorturi e altceva, probabil gasesti si cox. Pe strada sa moara bibi Ferentari e lux

      Indecis. Tu ce zici?4322
    • @psionics, pe criteriul asta, te-as sfatui sa nu te duci in turcia.

      202
  2. Am fost in Turcia, am fost in Egipt si doream si Tunisia…pas, pas, pas!

    Sentimentul de nesiguranta, saracie si mizerie e cumplit. Altadata, poate mai tarziu strict piramide si ce mai e acolo, Turcia poate Istambul…dar peste ani.

    Comentariu apreciat.4417
  3. 4. Nu inteleg un lucru: romanilor nu le-a ajuns 400 de ani de dominatie otomana? De ce insista unii sa dea bani turcilor cand pleaca in vacante? Se mai invata istorie in scoala?

    Indecis. Tu ce zici?7579
    • 1. Instinctul de turma
      2. Lipsa de repere si cultura generala
      3. Lacomia si prostia (mergem in bazar, ca e ieftin)

      Indecis. Tu ce zici?6062
    • Asa ba, nu mai bine sustin horeca autohtona? La pret triplu si conditii de tara de lumea a treia? Incearca sa respiri pe nas.

      Comentariu apreciat.8924
    • Și ia zi-ne tu, mai bine Grecia? Păi fanarioții de unde veneau?

      Indecis. Tu ce zici?3717
    • m, turcia sau romania, atat consideri ca meriti?! trist!

      Indecis. Tu ce zici?2623
    • Pai zi niste alternative de all inclusive din-ala adevarat la 3-4-5k eur de familie. Poate nu sunt eu suficient de umblat, dar la aceeasi bani eu nu am gasit ceva asemanator. Si am incercat aproape pe toate continentele.

      Indecis. Tu ce zici?3422
    • Personal prefer Grecia, am fost o singura data in Turcia. Dar pentru o vacanta de o saptamana, in care vrei sa te relaxezi la plaja conditiile sunt net superioare la ce gasesti prin Romania. Iar fata de Grecia , Italia sau Spania preturile sunt mai mici (desi am impresia ca au crescut mult si in Turcia).

      Iar nu stiu altii cum sunt, dar eu daca stiu ca sunt proteste/manifestari evit acea zona ca turist, indiferent ca orasul in care sunt se numeste Munchen, Roma sau Bogota.

      Comentariu apreciat.460
    • Nu stiam ca „all inclusive” la cel mai mic pret, indiferent de tara, e un drept uman garantat de constitutie!

      Indecis. Tu ce zici?2948
    • @Rumbu, pai cam asa e cu romanul, cand merge in vacanta trebuie sa faca matu mare, nu sa aiba niste experiente noi. all inclusive…de ce va place sa stati legati de sala de mese, nu stiu. Hai, la 20-25 de ani pot sa mai inteleg, dar deja peste 35 de ani…dar stiu, voi mergeti la all inclusive, dar nu prea va intereseaza aspectul, la o adica va puteti opri la orice terasa mai cocheta sa luati o icra neagra.

      Indecis. Tu ce zici?3318
    • – prețuri și condiții – am călătorit destul de mult și nicăieri nu am găsit ospitalitate ca la turci.
      – nu am auzit de prea multe pretenții teritoriale ale turcilor legate de România. Ok, au fost câteva sute de ani, dar dacă o iei așa, toată Europa s-a bătut cu toată Europa de-a lungul istoriei.

      Și la Hajdu, în Ungaria, e plin ochi de români în concediu, nu prea auzi de ei că ardelenii se urcă în mașină și-și găsesc cazare pe traseu, cam cum fac Bucureștenii când merg la mare.
      Înainte de război aveam prieteni care mergeau la ski în Ucraina că e mai ieftin. Absolut toți se plângeau că polițaii lor sunt mai corupți ca ai noștri, dar cu tot cu amenda/șpaga ieșeau mai ieftin ca în Austria.
      Sincer, cred că dacă nu ar fi fost atât de complicat cu vizele pentru Rusia, ai fi văzut o tonă de influenceri cu poze din Piața Roșie sau țuguindu-și buzele prin Ermitaj.

      Comentariu apreciat.448
    • @Cipper: Fanar, cartier din Istanbul. Deci din Turcia.

      184
    • Gogule, tocmai d-aia am zis all inclusive adevarat. All inclusive adevarat inseamna si altceva decat bautura si mancare, inseamna faptul ca puradelul tau are ce face toata ziua ca se ocupa entertrainerii de el lasandu-te pe tine sa iti babardesti nevasta cand si cum vrei, ca mai participi la niste activitati/sporturi organizate, ca se plimba unul cu fructe proaspete pe langa sezlongul tau unde stai slab alcoolizat, ca ti se aduc capsuni cu frisca la 2 noaptea daca asa ti se scoala, ca te rupi in figuri la petreceri pe plaja sau la piscina. Si altele, in functie de nevoile fiecaruia.

      Si fiindca vorbim de nevoile fiecaruia, eu de asta am nevoie 10 zile pe an, sa imi inchid telefonul si nu am nicio grija, de-aia ma duc in Turcia. Nu ies din complex.

      Peste toate astea, turcii sunt exceptionali la servicii, nu m-am sitit nicaieri la fel. Din ezperientele mele, poate aia din Mexic sa se mai apropie, dar vorbim de alta distanta, alti bani si alte riscuri.

      Daca simt nevoia sa explorez, fac alt gen de concediu, in fiecare an fac mii de km in road trips.

      Comentariu apreciat.5317
    • Pe considerentul asta ramanem toti fara blugi.

      221
    • Da Rumbule stiu, pe tine te care pe plaja cu tot cu baldachin si vine una care are cuburi de gheata in gura, de-ti sufla la coaie.

      Comentariu apreciat.5815
    • @Casnica
      Eu imi doresc sa vizitez vechiul zid de aparare al Constatinopolelui, si cisternele de apa. Nu imi permit, asta e alta discutie, dar imi doresc.
      Fiecare face ce vrea si ce are chef in concediu, dorinta mea nu are nici o legatura cu ocuparea otomana.
      Cum ar fi sa imi permit sa ma duc, dar sa nu o fac strict pentru ca imi amintesc de domnitorii fanarioti?

      Comentariu apreciat.311
    • @alunelu
      Fanar, cartier *de greci* din Istanbul. Deci din Turcia.

      81
    • „De ce insista unii sa dea bani turcilor cand pleaca in vacante? Se mai invata istorie in scoala?”

      Zau daca am vazut vreodata argument mai gresite ca sa nu vizitezi o tara. Si sunt N argumente valide sa nu vrei sa fii turist in Turcia. Dupa cum sunt si N agumente valide sa o faci (Cappadocia, de exemplu)

      Dar asta cu „nu va iubiti tara daca mergeti in Turcia” e deja dus la extrem. E ca si cum s-ar uita la tine frumos o unguroaica si tu ai racni imediat la ea „pleaca de aici, nenorocito, ca voi l-ati omorat pe Mihai Viteazu!”

      Comentariu apreciat.445
    • @bea Nu știu contextul de acum, post februarie 2022, dar în 2019 era o formalitate. Fără interviu, fără nimic, doar plăteai taxa de viză.

      @casnica, argumentul tău cu „dominația” e subțire. Chiar dacă nu sunt client de all inclusive, tot există suficientă istorie în Instanbul cât să merite la fel de mult ca orice altă destinație europeană. A fost acolo totuși capitala Imperiului Roman de Răsărit.

      202
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 227
    • chris06: îți zic hotel lângă Taksim, parcare gratuită. De acolo, folosești strict autobuz și feribot, te plimbi prin tot orașul, rapid, pe bani de nimic.
      Constantinopol, Kerkoporta (ha ha, am eu un feeling că aia vrei să vezi), cisternele, Sf. Sofia și ceva resturi de zid? Între o zi și o zi jumate cu tot cu trecere cu feribotul (la preț de autobuz) ca să zici c ai călcat în Asia, vezi tot. Mai rămâne o tură pe Istiklal și o raită prin bazar ca să ai bifat pe listă că l ai vazut. Dacă vrei și muzee, mai pui o zi.

      E ieftin… Foarte ieftin.

      190
    • @Raider Ce recomanzi in legatura cu banii? Cash/card? Euro/dolari/lire?

      20
    • @casnica, acum daca o luam logic, nu ar trebui sa ne simtim bine ca suntem serviti in vacante tocmai de aia care au fost „stapanii” nostri cateva sute de ani?

      120
    • cash orice, nu lire. au ei destula maculatura.

      10
    • Okochea: cash (lire, poți schimba ok din euro în lire la exchange uri, care au cursul afișat iar acesta e ok în majoritatea cazurilor) pentru restaurante și comercianți mai mici.

      Pentru transportul în comun, Istanbulkart pe care l iei din orice stație de transport în comun, e 50 de lire emiterea cu soldul de 50 de lire pe el și apoi îl încarci cu cât vrei (ai nevoie de cash pentru asta). Procedura e simplă, Biletmatik ul (aparatul care eliberează sau alimentează cardul respectiv) are și meniu și în engleză, franceză, germană
      ..plm. Ajunge un card pentru tot tribul. Când te urci in autobuz, dai cu cardul ăla pentru fiecare membru de trib care se urcă cu tine. Îți arată cât mai ai pe card de fiecare dată când dai cu cardul. Transportul în comun al municipalității (buyuksehir) înseamnă metrou, autobuz și feribot. Ergo, folosești cardul ăla peste tot. De unde știi în ce autobuz să te urci? Google maps și crede mă, autobuzele vin la secundă. Se anunță stațiile vizual și audio, e imposibil să te rătăcești dacă ai baterie n telefon si Google maps.
      Card la comercianți mai mari sau pe Istiklal. Inclusiv scamatorii ăia cu înghețata au POS.
      Dar:
      Așa să te gândești că am văzut un POS all in one (cu casă de marcat cu tot) la un comerciant ambulant cu șașlici care a trecut pe lângă mine în timp ce stăteam la coadă să intru la un concert. La noi în țară posul ăla all in one nu există. Turcii îl au la nivel de comerț făcut de pe un cărucior cu 3 roți. Poveștile ălea cu „nu poți plăti cu card în Turcia” sunt povești. Îți iau banii din orice poziție, chiar și prețuri negociate în bazar se încasează cu pos dacă altfel n ai cum. Nu zic că e 100% din cazuri dar eu n am pățit și am ceva ture făcute acolo.

      Du te cu 1000 de euro în buzunar și vii cu ceva înapoi fiindcă mai plătești și cu cardul, nu ți face griji. Pe Istiklal caută magazinul Mavi pentru blugi și D&P perfumum pentru parfumuri turcești. E tot ce oferă mai bun pe zona aia, restul le găsești și la noi. Cartelă de telefon îți iei cu pașaport, cam 20 de euro pe 20 de giga, îți ajunge la toată familia minim o săptămână, faci un hotspot și aia e. Restul, wifi la hotel sau restaurante. Cafea bună la orice Kahve Dunyasi (sunt niste coffee shopuri mici prin stații de metrou și prin oraș, zona centrala). Cafeaua turcească e scumpă, merge să faci o poză de Instagram da’ atât.
      Dacă ești cafegiu, ai să cam suferi, au cultura ceaiului, nu a cafelei.

      P.S. NU LUA ISTANBUL LA PAS in special în zona Galata spre Taksim. Riști o febră musculară de zile mari. Orașul e făcut pe pantă, totul e scări si străzi înclinate.
      Dacă mai vrei ponturi, shoot.

      170
    • In ultimii 3 ani am batut Turcia in lung si-n lat. Denzeli, Konya, Eskisehir, Nevsehir, Antalya, Alanya, Mersin, Adana, Erdemli, Gazipasa, Tarsus, Osmaniye, Ermenek. Pste 15.000 de kilometri facuti prin Turcia, de la locuri turisitice cum sunt Pamukkale, Capodoccia si Antalya, pana la sate uitate de lume in care poate alt roman n-a pus piciorul. Am stat in ultimii 5 ani in Slovacia, Cehia, Germania si Franta cel putin cate o luna legata Pot spune ca am vazut Europa si ca am vazut Turcia…

      Tata… turcii ne manananca. Vezi si saracie, dar cea mai mare saracie am vazut-o langa turnul Eiffel, in Paris. Acolo, in ochii negrilor, care vindeau bliz-blizuri am vazut disperare si resemnare, ceva ce in Turcia n-am vazut nici la cersetori. Turcii au infrastructura foarte bine pusa la punct, mult peste Europa. Am fost prin muntii lor si transfagarasanul pare o potecuta. Istoria zonei nu e doar despre turcia, istoria zonei este despre imperiul roman de rasarit, despre ortodoxie. Biserici sapate in munte, unde inca vezi picturile murale si iti dai seama ca sunt exact ce vezi in manastirile noastre, acelasi stil, aceleasi culori. Pe partea de universitati, spitale… plangi tata cand vezi ce au facut acolo turcii. Cand veneam acasa pe valea prahovei… dupa 6-7 saptamani in Turcia imi venea sa-mi iau campii. Eu nu am obiceiul sa injur… dar de la Comarnic la Busteni enumeram toti politicienii de care mi-aduceam aminte din ultimii 40 de ani, incepand cu Ceausescu si terminand cu Ficusu’ si ii amestecam cu toti sfintii si dumnezeii…

      In privinta sigurantei, indiferent unde am fost, si cat de saraca era zona, nu m-am simitit in nesiguranta. De fiecare data cand am avut o problema, am fost ajutat. Am facut pana? Imediat a venit un turc si mi-a aratat unde e cea mai apropiata vulcanizare. Mi s-a ars o pozitie pe spate? Imediat a venit un turc si mi-a spus. Cand am avut nevoie de un serviciu, intotdeauna a fost mai ieftin decat in Romania si turcul a fost saritor. Politia? Am fost oprit la filtre(mai ales cand eram la 100-200 km de siria). Intotdeauna foarte respectuosi, intotdeauna dupa ce mi-au verificat actele mi-au multumit si m-au lasat sa plec fara niciun incident, fara nicio incercare de a prelungi mai mult oprirea decat a fost necesar.

      Asa ca… in privinta baiatului care a fost arestat ca arata „ca un gay”… si care era activist declarat LGBTQ+, si care doar „intamplator” se afla langa o zona unde urma sa se desfasoare o parada pride neautorizata, si care doar „intamplator” s-a batut cu politistii, inainte sa fie urcat in duba… as vrea sa spun, prin prizma experientei proprii, ca Turcia nu e Olanda, ca autoritatiile turce sunt foarte atente la turisti, de la vama, la jandarmi, la politie. Turcii sunt extrem de saritori si ospitalieri, chiar daca nu le iese nimic din asta, dar politia lor, armata lor si jandarmii lor au de-a face cu bombe, cu atentate, cu teroristi si nu stau la discutii cand vine vorba de „cetateni europeni care au drepturi” cum o fac cei din Vest.

      Am fost in est, in zona traditinoala, si am vazut femei la fusta mini, panataloni scurti, decolteu. E adevarat, n-am vazut barbati in fusta, pe tocuri si cu bluzite roz… dar in aceasta privinta, sincer, prefer Turcia. Din partea mea, poti sa fii gay, poti sa fii ce vrei tu sa fii, sa faci ce vrei in dormitorul tau, sa ai baruri unde sa iesi… da’ pe strada, fie ca esti gay, fie ca esti hetero… putina decenta la comportament si la imbracaminte.

      150
    • „Ajunge un card pentru tot tribul.” Dacă folosești mai multe mijloace, nu e rentabil. Mai ales la o excursie de durată. În primul rând, deoarece a doua, a treia și a patra călătorie (adică schimbatul mijlocului de transport) sunt taxate mai puțin, dacă se întâmplă în decurs de două ore (sau cam așa ceva) de la prima taxare. Dacă folosești cardul pentru mai multe persoane, nu se mai aplică asta.
      În al doilea rând, Marmaray (metroul pe sub Bosfor) și sistemul de Metrobus (autobuzele galbene cu bandă de dedicată) au un sistem de taxare diferit: îți iau banii echivalent cu durata unei călătorii cap-coadă, când cobori sunt niște aparate care îți returnează diferența. La fel, dacă folosești cardul pentru mai multe persoane, nu se aplică asta decât pentru unul.
      Ca să beneficiezi de chestiile astea, trebuie mers la un birou de turism (unul e la intrarea în metrou din Piața Taksim) și rezolvă ei cu înregistrarea cardului.
      În rest, de acord cu toate, mai ales cu partea cu febra musculară.

      40
    • Rumbu, aoleu ești din ăla care ia și boracii după el în vacanță

      Lăsați dracului acasă și bucurați-vă de vacanta in doi. Nu futeți zenul tuturor și nici banii aiurea

      211
  4. Aia cu poligonul de la 7 sunt fix ca cei care si-au facut case langa pista de aeroport si apoi se plangeau ca-i deranjeaza.
    Nu e ca si cum nu ar fi stiut unde isi fac casele si ar fi aparut peste noapte poligonul…

    Indecis. Tu ce zici?2747
    • Iugas, dacă era implementat buton de edit, cred ca după ce citeai știrea, te uitat pe harta și te chinuiai sa înțelegi, aflai ca satul ala e acolo de sute de ani…ti-ai fi șters comentariul. Inteleg ca ai tras tu o concluzie, dar nu e asa

      Comentariu apreciat.496
    • Poligonul are 4 stele pe Google Maps din 26 de reviewuri, deci nu poate fi asa de rau.

      Comentariu apreciat.713
    • @Gustav, satul ala poate ca este acolo de sute de ani, dar nu asta este important.
      Important este daca locuitorii din sat sunt acolo dinainte de infiintarea poligonului (1951) sau si-au cumparat terenurile / casele dupa aceasta data?

      60
    • Bai @Gustav, ca te vad ca o tot lungesti: din ’90 incoace primaria a tot scos din extravilan pamant ieftin si niste „smecheri” l-au vandut masiv sa se construiasca. Asa a ajuns satul Cismele acum si mai tot creste. O gramada din Galati si-au construit acolo case, nici nu au actele facute acolo ci vin din cand in cand.
      Acolo cand eram copil si mergeam la poligon erau vreo 10 case rasfirate. Acum e un Domnesti mai mic, creste exponential populatia acolo.

      90
  5. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 052
    • Pai ce, ati ramas fara magazine de chinezarii proaste (nu neaparat ieftine) de duceati lipsa unui jumbo?
      Adevarul e ca chinezariile de la jumbo sunt mai bune ca-s vandute de grecotei si ca, daca ai nevoie de garantie, nu au program la garantii decat in ziua in care e luna in al 14-lea patrar si numai daca ii sta palaria lu ianis mai spre urechea dreapta. Asta pe langa faptul ca magazinele lor sunt adevarate capcane in cazul in care ar aprea vreo urgenta si ar fi nevoie sa fie evacuate rapid.

      Comentariu apreciat.362
    • Vali, totusi tu nu te-ai plitisit ca asta sa vina sa isi faca reclama la site-ul lui zi de zi?

      Comentariu apreciat.371
    • @Jay din contra, mai vin. vine la Iasi si Aurora Market, aici vor fi chinzezarii din Ucraina

      56
  6. 7. Bai, cum mama naibii?! dar de data asta țin partea satului. M-am uitat pe harta, poligonul e la 1km de sat, 10 de orașul Galați. Cum au stabilit ei ca acolo e un loc bun? Am mers ore singur pe drum prin Baragan și pe lângă Craiova/Calafat, ore (ca se merge incet) unde nu am întâlnit nici o masina sau vreun sat ci doar bălării…acolo nu era bine de poligon? Dar între miile de vai dintre munți?

    Comentariu apreciat.303
    • Poligonul a fost infiintat prin anii 50. Mai mult ca sigur ca pe atunci era mai mult pentru mitraliere si pistoale, acum dau cu obuze prostii 18 ore pe zi.
      „Poligonul Smârdan, judeţul Galaţi, a fost modernizat recent și adus la cele mai noi standarde NATO, ca urmare a unei investiții cu o valoare estimată de 29.500.000 lei, adică peste 6 milioane de euro, aprobată de Guvern în decembrie 2019.

      Poligonul de tragere Smârdan se află în partea de sud a judeţului Galaţi, la 15 kilometri de municipiul Galaţi, pe teritoriul comunei Smârdan. A fost înfiinţat în 1951 şi are o suprafaţă de aproape 10.000 de hectare.”
      https://adevarul.ro/stiri-locale/galati/trageri-cu-munitie-de-razboi-langa-galati-2298418.html

      202
    • In anii ’50 cand a fost infiintat Poligonul Malina – Smardan, era un catun cu cateva case ratacite. Dupa ’90 s-a construit /marit localitatea pt ca „scos din extravilan”. Do the math…

      141
  7. 6. Sa se invete minte sa mai mearga in Turcia

    47
    • Sa vina in Romania! Chiar si la Iasi pe la mijlocul lui octombrie – cel mai naspa lucru care i s-a intampla ar fi niste priviri dezaproboate, niste vorbe pe la spate, doi stuchiti din urma. Parfum, pe langa puscarie in Turcia.

      223
  8. Pt știrea de la punctul 6 sunt și alte surse? Ca asa e ca pe tiktok și pământul plat..

    230
    • Tocmai am aflat ce riscant e să cauți portuguese gay turkey pe google. Caută-ți singur alte surse, că mi-e și frică să deschid emag-ul să văd ce recomandări primesc.

      Comentariu apreciat.312
  9. @casnica si @Gogu Eu vreau sa merg in Turcia, la Istanbul, pentru a vizita Sfanta Sofia, pentru a vedea palatul Topkapi sau Coloana lui Constantin, nu pentru all inclusive.
    Deci mai suntem si oameni cu „repere si cultura generala” nu ne repezim toti in bazar cand ajungem la „Stambul”.
    P.S. Stiu ca Turcia e condusa de un dictator, de aceea vreau sa vad acolo strictul necesar care ma intereseaza din punct de vedere istoric si cultural, sa nu petrec prea mult timp in aceasta tara si nici sa las prea multi bani acolo.

    Indecis. Tu ce zici?2115
    • Turcia este condusa de un dictator care are sustinerea unei parti importante a populatiei. Poate ca in ultima perioada si-a cam redus la tacere adversarii, dar initial a ajuns la putere prin alegeri ce in perioada respectiva au fost considerate democratice.

      25
    • Uhm, în Mai, când au fost alegerile, au fost cam mulți care n au fost de părere că „omul potrivit la momentul potrivit” a câștigat pe bune.
      Susținerea e discutabilă și marea masă a populației care e chitită mai spre Occident, nu l susține chiar deloc. Istanbul de exemplu, nu e fieful lui Erdogan. Și sunt 16 milioane de oameni acolo. Poate, în zonele mai sărace are tracțiune dar unde e turism, unde turcul se mai poate uita la o țâță sau poate freca mangalu pe ceva bănuți, nici poveste. Lecție de sociologie la ușa lu’ Topkapi, la începutul lui Iunie, de la un profesor de sociologie de la universitatea locală care în timpul liber prestează ca ghid: „Remus, toate astea nu vor mai exista în câțiva ani”. Se referea la oamenii zâmbitori de pe alee, la relaxarea aia specific turcească și la bunăstarea evidentă. Erdogan merge rapid spre extremismul religios. Prea rapid.

      120
  10. După ce-am citit Nr 7, am găsit pe știrile ProTV și cine e prim ministrul Scoției…Humza Yousaf…SNP (Scottish National Party)..de credință dreaptă, pakistanez….ăla britanic e indian…într-o țară cu bomba nucleară la îndemînă și care a ieșit din EU și din cauza politicii europene privind imigranții.
    Ori îs prea batrîn să înteleg lumea, ori îs prost că nu înțeleg fractura logică..

    Comentariu apreciat.507
  11. 6. nu ne trebuie infromatii verificate, e de ajuns daca tabloidele britanice scriu ceva si eventual apare o postare pe insta. Aparent e un turist spaniol de care nu s-a auzit in spania.

    183
  12. Voi inca dezbateti locatii de vacante, dupa ce ati fost de 20 ani in diverse locatii?

    Dar la Nestle v-ati uitat?
    Auzi la ei crestere organica de 19% in Romania.
    La nivel de grup au crestere organica de 8%, iar de pricing de 11%, iar cresterea reala e cu minus.
    Daca la nivel de grup au marit preturile cu 11% pentru a avea o crestere a cifrei de afaceri de 8%, cu cat au marit preturile in Romania ca sa aibe o crestere de 19% a cifrei de afaceri?
    25%?
    Ai de plm…

    230
  13. 6. Bine i-a facut. Un barbat adevarat nu porta asa ceva. Cautati pe google crop top men la poze sa vedeti ce purta omul pe strada.

    72
    • Nu ar trebui sa fie o problema modul in care te imbraci. Dar in acelasi timp nu poti sa te duci intr-o tara in care homosexualitatea este interzisa, sa te imbraci „provocator” in apropierea unui miting ilegal si sa ai pretentia sa nu patesti nimic.

      43
    • @Andrei Atunci hai sa mergem doar cu chiloti pe strada.

      61
    • ti-e frica ca te molipsesti, Razvane? :D

      04
    • @Andrei G. In turcia homosexualitatea nu e interzisa/ilegala. La turci si prostitutia e legala. Mai mult, in Turcia(Istanbul/Izmir) au si baruri speciale pt. Gay. Am vazut doi gay tinandu-se de mana in Adana, in parcul central de langa Sabanci Merkez Camii( moschee cu sase minarete, a doua cea mai mare moschee din turcia). Din punctul asta de vedere, poti sa spui ca Turcia e mai „avansata” decat Romania. Turcii nu au treaba cu tine, isi vad de treaba lor, da’ si tu trebuie sa-ti vezi de treaba ta. In momentul in care te iei in gura cu jandarmii sau politistii, ajungi in duba, indiferent cine esti, cum arati, cum te cheama si ce orientate sexuala ai. Turcii sunt ok, cata vreme si tu esti ok. La respectiva parada, s-a lasat cu zeci de arestari, multi erau turci, majoritatea dintre „arestati” au fost eliberati dupa cateva ore(multi erau LGBTQ+ turci, nu straini). Baiatul asta a prezentat doar partea lui de poveste, si povestea lui e cusuta cu ata alba, da’ cusuta rau de tot.

      30
  14. NOU
    #69

    5. Cand cauti anunturile din SEAP inclusiv de la Consiliul Concurentei, toti vor sistem protejat, bla-bla. Si apoi deschid investigatie.

    E la fel ca in Europa. Sa permitem orice, sa primim imigranti, sa-i integram, sa lasam Craciun Fericit ca..pitong. Si apoi ne dam seama ca aia „sunt rai” si nu e bine.La fel si la Apple. Sa permitem orice, sa lasam magazinele de aplicatii la liber… sai apoi aoleu, virusi, ransomware peste tot.

    Pana la urma, asa cum sunt utilizatori care vor sistem deschis, sunt altii care vor sa stie ca browserul de net e virus-proof, ca aplicatiile nu pot fi (sau mult mai greu) virusate, ca telefonul nu se poate roota pentru acces la date, ca nu e nevoie de optimizari ca sa mearga fluid telefonul mid-range si tot asa.

    Astia nu pot spune ca sunt discriminati, ca in curand nu mai pot avea ce-si doresc?

    40

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile