Știrile zilei – 2 octombrie 2023

  1. SatOraș . Blondă . Blondă . Brunetă . Brunetă . Brunetă . Lac . Apus
  2. 2,6% din PIB deficit, deși economia a crescut
  3. Premierul e șantajat de păcăniști
  4. Așa se execută un periaj profesionist
  5. Țară în război, da?
  6. Poliția a muncit un pic
  7. Arabia Saudită vrea protecția SUA
  8. Cineva a sărbătorit arestarea lui Buzatu, dar 1,8 la mie?!?!
  9. Cum se calculează banii
  10. Cel mai umoristic text citit săptămâna asta
  11. Gradina Zoo București a devenit prosumator
  12. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. La aia cu santajul, si-a luat-o si Ponta si Dragnea. Sa vedem acum daca Ciolacu rezista, asta daca nu e deja o schema. Totusi, asta a dat si nume, cumva pare un mesaj prin care se protejeaza.

    178
    • să ştiţi că ei nu se opresc aici. Să vă fie frică de ceea ce pot inventa despre dumneavoastră. De aceea eu consider că am ajuns într-o formă de şantaj. În caitatea mea de prim-ministru, solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii şi de un şantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător”, a completat Ciolacu.

      Ciolacu se referă la „înscenare”.
      În limba engleză, i se spune „frame-up” sau „framing”.

      153
    • Dap, tocmai de aia a dat doua nume…in general se vorbeste in aer, asa sa inteleaga unii, acum a numit clar.

      45
    • da da da
      3. deci asasinii israelieni ai lu’ Dragnea s-au intors deghizati in pacanele … aham!
      6. intrebarea lu’ Cristoiu pentru Militie: de unde a avut femeia 1 kil de svarovsky? De la mega?

      107
    • Ciolacu incearca sa se catere pe spatele campaniei anti-pacanele/cazinouri sustinuta de mai multi oameni din online, impreuna cu Declic. Cu alte cuvinte, cauta si votanti tineri. Cam la fel si cu Austria. Si cu „rachetele” de la granita. Si cu drogurile. Si cu…

      Marketing :).

      93
  2. 4. de retinut aici: „Sigur că Buzatu are o responsabilitate infinită ca ales, dar trebuie să înțelegem că acești baroni nu pot câștiga alegeri fără farmazoni. Faptul că a apărut acest flagrant ne arată niște foști preaputernici, actualmente „pe drojdie”.” De asta oamenii cinstiti nu pot intra in politica, ca brusc nu mai pot fi cinstiti!

    Indecis. Tu ce zici?246
  3. 10. Cum mai?! Cum ca pe canalele de FB recrutorii is disperați, pleacă lumea, își baga piciorul, nu vor, pretenții justificările. Ăștia de la ZF sunt chiar atât de nenorociți? Angajatorii au o organizație de a lor și fac lobby?

    Comentariu apreciat.534
    • de unde iau ei banii, de la angajatori sau de la angajați? :)

    • Pe de alta parte Hostiuc mai spune si adevarul din cand in cand „De unde vine dezastrul bugetar în care am ajuns: În timp ce afacerile companiilor au crescut cu 500%, PIB-ul cu 570%, salariile cu 640%, cheltuielile bugetare au crescut cu 750%, deficitul bugetar cu 2.900%, iar datoria publică cu 1.500%. Indiferent ce ar face companiile, cât ar creşte businessul, cât ar munci sectorul privat, statul va cheltui întotdeauna mai mult”

      Comentariu apreciat.366
    • Ei nah, gata, l-am exonerat ca a introdus intr-un text date de la BNR și INS? Mai o nimerește omul, e imposibil sa nu o nimerească,dar asta nu ii șterge caracterul dezinformant ce îl afișează. Ok, bănuiesc ca l-ai aparat, sa fii sănătos, dar în 99% din cazuri acest redactor se „acopera” in articolele sale de eticheta „opinie” ce nu îl face vinovat de nimic. Exact cum făcea boul de Miercea Badea când înjură la tv sau jignea…”pamflet”!. Deci NU, Hostiuc nu bate câmpii, ci primește „servite” pe bani sa le afișeze sub eticheta de „opinie”

      124
    • Nu apar coane pe nimeni ca doar nu imparte parandaratul cu mine, truism truism dar macar o spune „Efectiv, guvernele care s-au succedat din 2004 încoace, conduse alternativ de PSD şi PNL (PSD a avut 5 prim-ministri şi PNL 6 prim-ministri), dacă nu cumva chiar împreună, ca acum, au îngropat bugetar România.”

      84
    • @Nicu Procentele date de tine sunt usor manipulatoare. Cifrele absolute sunt cele care conteaza.

      03
  4. 2. Mint.

    62
  5. Mda. Costi Rogozanu ne sugerează că toți afaceriștii sunt toxici, corupți sau nu. Trăiască Partidul !

    810
    • „„Farmazonul” e capitalistul român care execută lucrările pe bani publici.”
      Nu toti afaceristii, aia mufati la banii publici.

      174
  6. #10 si săptămâna abia începe….

    42
  7. 9. E frumoasa ca limba rusa.

    54
  8. 3. E ditamai premierul, ar trebui să știe cum și unde să facă o plângere, dacă e.
    4. Nimic nou.
    5. Dacă vrei cu adevărat poți.
    6. Dacă a devenit agitată în timpul controlului, nu era cine știe ce traficant.
    10. Jalnic.

    92
  9. la 10 hostiuc nu e deloc departe de realitate. Stiu multe companii din IT de la noi care au dat afara o gramada de oameni. Si mai rau de atat stiu unele mari care si-au dat afara echipele de recrutare, ceea ce arata si mai mult care sunt planurile pe termen mediu.

    Iar aia care recruteaza ofera niste pachete care nu mai sunt atat de minunate ca pana acum.

    A fost saptamana trecuta lansarea unui centru nou de dezvoltare si au avut tot felul de meetups. A fost plin de oameni (si oameni ff buni) care voiau sa se angajeze. In conditiile in care mai multi prieteni le-au caracterizat pachetele salariale ca „underwhelming”.

    Recruiterii pe care ii gasiti ca perie in continuare fb si linkedin fac asta cu bugete mult mai mici in spate si cu mult mai putine pozitii deschise.

    Mai iesiti un pic din bula daca vi se pare ca nu e asa:)

    1412
    • Echipele alea de recrutare date afara sunt formate majoritar din hrizde de 20+ ani, printese de insta cu zero social skills, care resping candidati buni spre foarte buni, dar care nu accepta linguseala pe langa astea si le dau cu flit cand sunt intrebati „care este superpowerul tau?” si alte mizerii de genul asta. Tipe au fost date afara si next best thing e contu de onlyfans.

      174
    • majoritatea dau afara pentru ca ‘AI’ si acum pe langa crizele generate de guverne intervine o criza reala generata de tehnologie, suntem in fata unei crize tehnologice echivalenta sau mai importanta decat ‘revolutia industriala’, asta totusi nu inseamna ca oamenii s-au resemnat si vor salariu mai mic, din potriva, ar fi si normal ca odata cu avansul tehnologic imens sa vrei sa vezi si imbunatatiri imense in viata ta, nu?! nu?!
      ca asta e de fapt criza actuala, ‘bilionarii’ se freaca pe burta si restul incep sa compare cu sisteme comuniste, sau feudale, si isi dau seama ca nu e diferenta asa mare.
      isi dau seama ca sunt niste npc-uri si valoarea muncii lor in loc sa creasca se apropie de zero, si e si mai rau pentru tineri care sunt practic fortati sa adopte tot felul de tactici nocive vietii sau societatii, dar cine plm se gandeste la asta? hur dur next ‘goldrush’, hur dur ‘lasa ca eu cum am reusit?’ hur dur.. gg

      63
    • nu cred ca dau afara pt ca „ai”. Dau afara pt ca existand un risc de criza destul de mare (sau chiar criza dupa altii) sunt taiate bugetele de investitii in chestiile care nu sunt core business. Firmele care au probleme incearca sa-si pastreze activitatile cheie iar celelalte taie investitii ca sa isi protejeze rezervele.

      Asa ca sunt taiate proiecte sau micsorat robinetul si cum firmele de outsourcing erau cele care le faceau pe alea ajung sa aiba oameni in bench. Cum nu poti sa sustii la nesfarsit oameni in bench ajungi sa ii dai afara ca sa nu inchizi businessul.

      Oamenii dati afara evident ajung sa cheltuie mai putin ca nu mai au atatia bani si ajung sa fie afectate si firmele de produs pt ca le scad vanzarile (mai anulam un netflix sau un vpn sau nu ne mai luam ultimul telefon de pe piata – sau pur si simplu facem asta pt ca vedem ca au explodat toate preturile si ni se pare mai prudent sa nu mai cheltuim aiurea). Si asa ajung si firmele de produs sa dea oameni afara. Si asa incepe criza:)

      Anul trecut au fost dati afara mult peste 100k oameni in IT in US. Inca nu a trecut complet valul ala.

      23
  10. Astept ziua in care ai sa scrii si tu la Stirile Zilei ca astazi nu e nimic notabil, totul merge in directia buna.

    Indecis. Tu ce zici?284
  11. 8. eu sunt curioasă cum se face asta și dacă chiar cineva reușește.
    nu băutul, știu sau am știut niște oameni care puteau câștiga campionate, olimpiade, chestii.
    ci faza cu pasagerul din spate/dreapta care trece în locul șoferului din momentul în care oprește mașina până apare polițaiul la portieră.
    dacă pasagera de mine ar încerca faza asta, ori mi-aș frange ceva, ori m-aș înțepeni pe undeva atât de tare încât ar fi nevoie de ăia de la descarcerare.

    zău, chiar sunt curioasă dacă e posibil asta într-un autoturism într-un timp foarte scurt.
    ați încercat careva d-aici?

    34
  12. @10 cine e ‘benched’ de ceva vreme e pe faras daca nu apar proiecte pana in iarna (unii chiar mai repede). In ultima vreme cam des se ofera echipe de devi intre sefii de outsourcing dar nu le ia nimeni + cei la care li se termina proiectul in iarna …sa zici ca astia sunt cu musca pe caciula e un understatement.

    73
  13. 10. Dupa titlu, eram pregatita sa plang un pic de mila. Apoi vad ca are de doua ori ideea de „middle management” si rad putin, amintindu-mi ca astia sunt ca gandacii de bucatarie. Imi amintesc cum in caz de layoffs in masa [am patit vara asta, in IT], toti mid-managerii de acolo de unde eram au ramas, s-a dat afara doar dintre executanti, si mai precis executantii care nu erau prieteni cu ei. Si au mai si mancat rahat substantial despre cum ‘sa nu ne ingrijoram’ la primul val. Unul dintre ei, in conversatie 1-1 chiar a indraznit sa imi spuna ca si pozitiile lor sunt amenintate, ceea ce s-a dovedit 100% bullsh!t.
    As fi fost de acord cu ideea de baza, mai degraba d.p.d.v. al perioadei, ca da, poate angajatii de rand fac mai putine nazuri la job pt ca urmeaza perioada aia naspa – frig, iarna, facturi mari, Craciun etc. Dar daca articolul asta imi cere sa empatizez cu lumea middle management…miss me with that please.

    135

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile