Târgurile de Crăciun sunt capcane pentru turiști

M-am abținut să editorializez pe marginea langoșului de 25 de lei, pentru că nu-mi pasă de fapt.  E o ofertă pe care o refuz la mine acasă, la fel cum refuz și vinul la 15 lei păhărelul și kurtos-ul la 20 de lei și alte minuni. Dar asta nu mă oprește să dau 8 dolari pe un hot dog în Times Square, pentru că și eu sunt la fel de prost ca restul.

Mecanismul din spate e interesant și la fel de simplu evident. Ce motiv ai avea să te înghesui la aprinderea unor luminițe? Nu era evident că o să fie omor? (video1, video2)

Bun, mecanismul e ăsta: nu mă duci nicăieri, nenorocitule, mă ții numai în casă. Asta e tot. Ai de ales, stai în casă sau te calci pe picioare cu tot orașul, îți faci nervi ca să mai scapi de gura nevestei/prietenei, și să dai impresia că faci ceva frumos. Că niciunui bărbat nu-i pasă în realitate de Crăciun.

Asta pentru localnici. Pentru turiști e la fel. Am venit la munte să stăm în camera? Nu, hai în mașină și mergem peste tot. Cu mașina. Vreau vin fiert de acolo, vreau un kurtos, vreau în Poiană că poate e zăpadă, toate astea că poate vrei să fuți diseară. După ce adorm copiii. Poate.

Dont care for this shit. O să mă duc pe ferite la Sibiu, o să mănânc la cel mai bun local de pe pietonala lor, o să fac asta nu în weekend, o să stau liniștit. Că nu am nevoie de pus poze pe social media. Nu am de arătat neamurilor că nimic.

Also, o să fug un pic pe niște trasee ferite de turiști, să nu mă trezesc ca la Gulyas Csarda, plin de idioți care se sunau între ei să vină, că nu e omorul care e în Poiană.

 

targ-craciun

Photo by Daniels Joffe on Unsplash

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

91 comentarii

  1. Se poate si mai rau. Ajunsesem pe un varf de munte de la noi. Mai vin trei doamne de diferite varste. Una dintre ele exclama: „Vai, ce brad frumos!”. La care alta: „Da! Ar fi super sa venim in ajun de Craciun si sa il impodobim.”

    00
    • Cred ca trebuiau incurajate sa gaseasca si un urs, sa il adopte :-)

      00
    • cand intr-un oras ca Brasovul (si nu este singurul in aceasta situatie) singura distractie a ramas asta cam la ce anume sa ne asteptam?
      *in ultima vacanta a copiilor am fost cu kinderii in BV si un localinic in afara de a merge pe pietonala si la mall nu a stiut ce sa-mi mai recomande pentru copii
      **am sunat la fel de fel de locuri de joaca gasite pe google si … inchise sau faliment, escape room-urile toate doua full, la paradisul acvatic mi s a recomandat sa vin de la prima ora ca altfel ne calcam in picioare, etc
      ***pana si tiroliana e inchisa LUNea in timpul vacantei
      P.S.: nu toti au de exemplu au masini sa se poata plimba prin imprejurimi sau bani multi sa dea pe cai, atv-uri si alte chetii destul de specifice si mega scumpe

      00
    • A ajuns pe un varf de munte accesibil si altor trei doamne de diferite varste. Impresionant.

      00
    • sa stii ca sunt grupuri de muntomani care chiar fac asta. fac o urcare pe un anume munte, impodobesc un brad, mananca o slana cu ceapa, beau un vin fiert, despodobesc bradu si se duc acasa.
      Tiberiu’s Travel stiu ca face asta in fiecare an si e o chestie foarte faina pentru cine are picioare sa mearga prin zapezi.

      00
    • @vlad oltean, ceva similar incerc si eu sa le spun celor care recomanda sa mergi la Brasov cu trenul, nu cu masina. Daca esti limitat la a petrece timpul in oras, mai mult de 2 zile nu ai ce face (si asta cu indulgenta). Ca sa poti sa mai vizitezi ceva prin imprejurimi, esti cam dependent de masina.

      00
  2. Chiar asa, de vina este tot blonda grasa si oxigenata in colanti negrii cu camel toe ca daca a gatit o oala de 10 litri de fasole cu ciolan vrea scoasa prin targ

    00
  3. Greetings from Bansko,Bg.
    Mai vedem și ceva nou, scăpăm și de aglomerația aia. Doamne ferește ce haos 🤦

    00
  4. Spune-mi ca ești misogin fără să-mi spui ca ești misogin

    00
    • urmează al doilea articol, trebuia să economisești comentariile astea pentru el.

    • @Alex

      Discuția e despre relații disfuncționale, oameni care sunt limitați și fraierii care dau bani pe chestii la prețuri nejustificat de mari.

      Nu da in femei mai mult decat da in bărbați.

      Și bine ca dă!

      Dacă unu/ una se trezește si tot tle bine

      00
  5. Vezi și partea bună a lucrurilor: atunci cînd este scump nu ai șansa să mori acasă (sau pe drum) ca atunci cînd este ”eftin și bun”… Și la CT este 6 lei micul, 12 lei un pahar de poșircă fiartă umplut doar 3/4, cam 15 lei scovearga simplă și 20 lei aia cu urme de magiun sau smîntînă.
    https://www.replicaonline.ro/cum-explica-patronul-cherhanalei-din-vadu-ca-a-scos-la-vanzare-marfa-care-trebuia-incinerata-539556?z=p

    00
    • Pai inseamna ca am iesit bine la Craiova cu 10 lei paharul de vin fiert si 10 lei Kurtosul la jumatate de gramaj (ceea ce a fost o idee buna, ca a fost de ajuns pentru doua persoane)

      00
    • La Bucuresti e 7 lei paharul de vin fiert, chiar bunicel, plata cu cardul. Ieri a fost liber la pranz. Probabil sunt toti plecati la munte.

      00
    • Daca tu ca cetatean, te duci la malul Marii Negre si comanzi… ton.. imi pare rau, dar ti-o cauti singurel cu lumanarea.
      Oameni buni, nu mai mancati peste pe „litoral” in afara lunilor de vara si si atunci, comandati doar:
      -midii- sanse maricele sa fie proaspete (Dalboka, etc)
      -stavrid/chefal/guvid -sanse mari sa fie proaspat sau congelat de putin timp
      -hamsii- aici dupa cum ai noroc in viata, poti nimeri proaspete de ieri/dimineata sau congelate de 1 an

      Si cam atat. Restul, iti asumi.

      00
  6. Din articol trag concluzia ca multi s-au casatorit cu femeia gresita. La noi a fost nevoie o data sa luam o teapa de genul cu aglomeratia si am inteles AMANDOI ca nu avem nevoie, putem gasi alte distractii.
    Pe de alta parte, nu toti avem job atat de flexibil ca al tau, ca daca am avea, nu ar mai fi weekend-urile aglomerate.

    00
    • La noi a fost nevoie o data sa luam o teapa de genul cu aglomeratia si am inteles AMANDOI ca nu avem nevoie, putem gasi alte distractii.

      cam așa ceva. o iei o dată, dar dupa aia stai naibii acasă și/sau cauți altceva.

      Din articol trag concluzia ca multi s-au casatorit cu femeia gresita.

      asta e greu de acceptat. mai bine mă înjuri pe mine. e mai ieftin.

    • Ma gandesc cu groaza ca de la anul merge fii-mea la scoala si nu mai pot pleca in cand am chef unde am chef (am facut ho de te miri unde)

      00
    • Noi, amandoi, fugim de aglomeratie. O data ne-am nimerit la munte, de paste, asa a fost vacanta mea, (fara intentie, ca nu sarbatoresc), si am zis ca nu ne mai trebuie. Toate conversatiile legate de vacanta de iarna, se refera la perioada, nu de sarbatori, nu de anul nou, nu de sfinti. Unde mergem, nu conteaza.
      Am condus vreo 300 km, undeva unde era benzina ieftina, si cand am ajuns, am vazut aglomeratia si am zis amandoi intr-un glas “mnu, hai acasa”.

      00
  7. Fii-miu a f*tut și fără să își ducă prietena la vreun astfel de târg deci speranța există

    00
  8. Viata in 2022 e o capcana pentru toti, epoca pulii cu capitalism si consumerism.

    Nu mai poti face absolut nimic fara ca cineva sa incerce sa iti vanda ceva, suntem efectiv sufocati de disperarea celor din jur de a face bani.

    Revenind, zecile de mii de turisti din Brasov, Sibiu sau Bucuresti nu sunt decat o adunatura de nespalati analfabeti, niste romanache imbecili si animalizati, la fel ca tot neamul lor de alcoolisti si de tarfe.

    00
    • Eh, principiul e bun, parțial ai dreptate, dar modul de exprimare lasă de dorit. De aia ai primit mânuțele roșii, nu legat de idee, că ai dreptate, mai puțin aia cu „analfabeții”, „nespălații” etc.

      00
    • „Analfabetii” – 52% dintre romani sunt analfabeti functional, chestie documentata in repetate randuri.

      Pe langa ca sunt analfabeti, mult mai multi sunt si agramati. Daca ai cont de Facebook, fa un test si uita-te cati din prietenii tai virtuali stiu sa scrie corect in 99% din cazuri.

      „Nespalati” – e de notorietate fenomenul pensionarilor din mijloacele de transport in comun (adica majoritatea) care put de nu poti sta langa ei. Presupunand ca au fost la randul lor tineri candva, imi vine greu sa cred ca o data cu inaintarea in varsta, au uitat sa foloseasca sapunul si deodorantul.

      Nu mai vorbesc de igiena intima sau de banala periuta de dinti.

      Asa ca a se scuti cu apararea lighioanelor imputite si imbecile de tip carpatin.

      00
    • @Mihai C
      Judeci greșit, ești neinformat.
      Cînd ai să treci bine de 50 de ani și vei lua un pumn de pastile de nu mai fac față rinichii și se mai elimină (oricum) și prin piele o grămadă de chimicale, cînd metabolismul nu mai merge bine și poate capeți și ceva diabet ca să elimine organismul și niște cetone, să vezi ce miros se ține după tine cu tot săpunul și deodorantul consumate.

      00
  9. „o să mănânc la cel mai bun local de pe pietonala lor”
    Pare ca e inchis definitv

    „o să fac asta nu în weekend, o să stau liniștit”
    Tu, dar 21 de zile de CO pe an nu prea ajung sa te plimbi prin tara in timpul saptamanii cand nu e aglomeratie. Si sa mai faci si o saptamana de concediu vara. Si sa ti iei liber de inainte de Craciun.

    „asta e greu de acceptat. mai bine mă înjuri pe mine. e mai ieftin.”
    Nu e vorba de acceptat, dar ramane rata pe 30 de ani si pensia alimentara.

    00
  10. Concluzia:
    -după 2-3 divorțuri realizezi că tot laba-i sfântă dacă vrei să prinzi 50-60 de ani, cât de cât întreg la cap

    00
    • Eu zic ca la 3 divoruri se numeste problema nu ghinion.

      00
    • Unii prefera divortul complacerii.

      00
    • @ Stanciu

      Ce va mai place sa va mintiti ca divortati pentru ca refuzati „sa va complaceti” in relatii „toxice” si „nefunctionale”. Divorturile si despartirile pe banda rulanta subliniaza niste probleme la cel care le initiaza. Mai si dati bani la psihologi, psihoterapeuti si alte vrajeli ca sa va scape de vina si indata o luati de la capat.

      00
    • @Claudia
      Deci dupa parerea ta trebuie sa suporți orice de la sot/scrie pentru ca dacă divorțezi înseamnă că tu ai probleme.

      Adică nu contează ce face sotul/soția, chiar daca te inseala, joaca toți banii la jocuri de noroc, este violent, te ignora ani întregi etc. – trebuie sa accepți orice, ca orice face este din vina ta, sigur ai făcut ceva, ai niște probleme

      00
    • @ Mirel

      Nici gand. Acele persoane despre care mentionezi sufera abuzuri impardonabile! Insa de regula tot abuzatorii divorteaza/se despart de victime fiindca ei s-au saturat sa tot suporte plansetele pentru nimic venite din partea victimelor! Ma refer la cei carora psihologii le spun ca trebuie sa isi traiasca viata, ca ei sunt cei mai importanti pentru ei, ca sunt maturi si asumati si alte nebunii de genul.

      00
  11. S-au adunat atatia ca sa vada niste beculete.

    La un protest n-ar iesi sa traga la raspundere directorii de spitale sau politisti.

    Da, sunt mai superior decat ei, eu nu ies la amandoua.

    00
  12. Am venit și noi la Brașov. Cu trenul, ca săracii. O mizerie și Softrans. Am rezervat cu 3 săptămâni înainte ca să stau într-o aglomerație teribilă. Nu aveai cum ajunge la toaletă. Singura diferență față de CFR e că banii sunt încasați cu bon și nu băgați în buzunar de conductor. Dar măcar a făcut 2h 30..
    Pe 30 ne-am dus în centru că citisem că se deschide patinoarul. La ce oră deschideți? La 4. E 4 și 5. Atunci nu știu să vă zic. Mai târziu.
    Dăm o tură pe la brad, veneau valuri de oameni. Hai la patinoar. Nu mai deschidem azi.
    La 5 am plecat din centru și admiram o coloană infinită de mașini și inspiram aer curat de munte..
    Ieri mai încercăm patinoarul. Plouă. Poate mai pe seara deschidem.
    Venim iar pe seară, am stat la coadă o oră. In 5 minute s-a plictisit, evident, copilul de patinat, hai să mergem..
    Aceeași coloană de mașini, cu puncte bonus pentru consăteanul de B, cu BMW decapotabil, decapotat pe ploaie.
    Mai fă turism în România..

    00
  13. Cu copiii dupa ei frate, cu copiii… zici ca fac beculetele picioare si trebuie sa fie acolo in cea mai aglomerata zi.
    A trecut stirea cu tragedia din Seul ca o basina pe langa romanii astia prostovani care se inghesuie la targurile de Craciun.

    00
    • De fapt beculețele pentru copii sînt, dar adulții trebuie să-i însoțească, n-au încotro. Cred că ești burlac…

      00
    • @Marinel, nu sunt nici pe departe burlac/a :P
      Crede-ma ca nu copiii cer prostiile astea, ci nevestele. Asa cum zice autorul.
      Ele vor sa vada „luminitele”, sa fie scoase in oras. Sa isi puna ca proastele poze pe Fb si Insta, sa le vada masa si alte prietene ca au fost plecate, ca a cheltuit barbatu’ bani.
      A ajuns sa fie totul atat de mult despre bani, despre cum se afiseaza, despre cine sunt, ca mi se face scarba.

      00
    • Neavînd probleme d-astea cu feisbuci sau similare, înclin să cred că ai și tu dreptatea ta.

      00
  14. Aglomeratia asta in zilele de sarbatoare este ceva normal prin toate tarile. Mai mult daca stam sa ne gandim ca e primul an in care restrictiile sanitare s-au ridicat mi se pare absolut normal sa fie omor.
    Acum o parte din problema asta pleaca din faptul ca nu stiu cum se face, dar marile aglomeratii sunt fix cand sunt zile libere sau mini-vacanta. Si aici o parte din problema s-ar rezolva daca am elimina acest concept. Mai precis nu inteleg de ce nu se scade numarul de zile libere ce sunt garantate de stat si in acelasi timp maresti numarul de zile pentru concediul de odihna. Inteleg ziua nationala, paste, craciun si 1 ianuarie sa fie cumva garantate de stat insa nu inteleg de ce trebuie sa sarbatoresc 15 august, 24 ianuarie musai in acele zile si nu pot avea concediu cand as avea nevoie. Mai precis scadem numarul de zile libere oficiale date de stat si marim numarul de zile pentru concediu de odihna. In Romania numarul de zile de concediu de odihna este de vreo 21, cred ca s-ar putea mari la 26 de zile si am putea desfiinta acele zile libere.
    Odata facuta asta as vrea sa vad cat de mult s-ar mai aglomera anumite locuri, respectiv daca gradul de prostie ar mai scadea. In fond este destul de evident ca in saptamana asta majoritari au fost cei care si-au luat liber toata saptamana sau incepand miercuri. Asta ducand la eterna aglomerati si discutii.

    00
    • Uiți de copii și școală. Noi nu mergeam pe nicăieri când știam că e aglomerat. Dar acum e copilul la școală și nu vreau să învețe din clasa 0 ca e opțională școala când vrem să ne plimbăm.

      00
    • Va anuntam ca 24 ianuarie marti va fi sarbatorita duminica 5 februarie ca sa numai fie aglomeratie

      Maresal Doctor in stiinte militariste Inginer Prim ministru N. Cauciuca

      Apropos ca se face aglomeratie si sambata si duminica. Le desfiintezi si pe alea?

      00
    • Stai ca mi-a venit alta idee si mai geniala

      Sa pleci in functie cnp, cu sot sau fara sot. Trebuie sa mergi cu nefasta in wikend la mare? are cnp fara sot te-ai scos. Se duce singura saptamana urmatoare , iar stai linistit
      Si amenzi babane si linie verde gratuita pentru denuntat contravenientii

      00
    • @cipper Ai mei lucrau in alimentatie publica (restaurante) si perioada lor aglomerata era fix de sarbatori. Cand se mai linisteau lucrurile, ne scoteau de la scoala o saptamana, ca sa mergem la munte. Nici eu si nici sor-mea, nu am avut impresia ca scoala era optionala. Ne-am bucurat, in schimb, ca nu este aglomerat pe partiile de schi.

      00
    • @Klaxxon
      Ideea este foarte simpla eu ca angajat am 21 de zile libere si vreau sa profit de ele la maxim. Prin urmare cum pica diverse zile libere legate fac o punte. 30 si 1 decembrie este exemplul cel mai la indemana, insa Rusaliile plus 1 iunie e un alt exemplu, sau 1 mai plus Rusalii, Pasti plus 1 mai. Asta se traduce printr-o economie de 2 zile libere pe care le poti folosi ulterior. Daca ai un an norocos ca si calendar ai castiga 4 zile libere poate mai mult.
      Toate lucrurile astea conduc indirect la aglomeratia pe care o vedem si unii se plang de asta. Personal prefer sa ma duc exact cand nu e aglomeratie pentru a putea sa ma bucur de acele zile libere. Insa facand asta eu „pierd” acele zile libere. Unii angajatori sunt mai flexibili in povestea asta si se poate ajunge la un acord de tipul zilele astea libere le folosesc in data de, dar este doar exceptia. Asa ca mi se pare mai simplu sa maresti numarul de zile libere pe care un angajat si le poate lua si mai scazi din acele zile libere garantate de stat(1 mai, 1 iunie de exemplu). Refuz sa cred ca la 30 de zile libere pe an povestile astea cu facem o punte sau alte nebunii vor mai exista dupa o perioada. Ca vrei sa te duci in acelasi timp cu gloata din Bucuresti la munte este oarecum alegerea ta, insa daca ar avea alternative lumea nu s-ar mai inghesui atat.
      @Cipper
      In acest moment copii au asa: vacanta din octombrie, vacanta de iarna, vacanta intersemestriala, vacanta pasti, vacanta de vara. Perioadele acum vor fi alese de inspectoarate la unele vacante(exceptie face vacanta de vara) pentru a mai limita aglomeratia. La 30 de zile libere pe an poti destul de usor sa gasesti timp pentru a petrece timp liber cu proprii copii(daca iti doresti desigur). La 21 cum este acum, profiti de orice punte care ti se ofera. Desigur o sa fie nasol ca la 30 de zile ar trebui sa te organizezi cumva mai bine este o alta discutie. Eu as vrea sa fie aceasta posibilitate si dupa sa ne plangem.
      Nu sunt pentru desfiintarea completa a conceptului de zi libera data de catre stat, ci prefer scaderea numarului acestora pentru a se mari numarul de zile de concediu de odihna date prostului care munceste.

      00
    • „Acum o parte din problema asta pleaca din faptul ca nu stiu cum se face, dar marile aglomeratii sunt fix cand sunt zile libere sau mini-vacanta”

      a..ahahahahahahahaha

      00
    • Din toată poliloghia asta am înțeles decât că toată țara tre să fie la muncă când de duci tu pă 15 August la mare , că tu ai concediu și ai dreptul

      Pleci de la o premisă greșită prietene.
      Dacă prin absurd 15 August, 1 Mai and shit s-ar desființa, pun pariu că toată populimea tot ar fi buluc ba la munte, ba la mare, ba la mama dracu’
      În concediu ca și tine.

      E în firea noastră ca berea la pet, consumul minuscul de pastă de dinți, șpaga la Rar și toate mizeriile alea adunate pe care le vedem întotdeauna la alții și nu la noi

      Întotdeauna, dar întotdeauna, e vorba de ce tre să facă ceilalți. Că de-aia nu merge treaba în țărișoara noastră

      00
    • @Klaxxon
      In primul rand eu nu am spus sa stea lumea acasa cand iese unul sau altul pe strada. Ceea ce am propus a fost un lucru foarte simplu. Concret eu ca angajat in Romania am acum 21 de zile libere in baza codului muncii. La zilele astea adauga si cele care provin din sarbatorile legale 15 in total din care putem sa scadem 2 deoarece prima zi de Pasti si prima zi de Rusalii pica duminica. Asta inseamna ca in teorie un angajat din Romania are 34- 36 de zile libere pe an din care 21 sunt la libera alegere 13-15 sunt blocate in calendar. Nu cred ca este un lucru iesit din comun ca din acele 15 zile libere blocate in calendar sa i se dea posibilitatea legala angajatului sa le foloseasca dupa propria-i dorinta.
      Mai precis nu cred ca ar muri nimeni daca am avea 30 de zile libere garantate prin codul muncii si doar 6 zile ca si sarbatori legale. Pur si simplu ai castiga flexibilitate cand vrei sa-ti iei concediu si sa ai putin timp liber de petrecut cu familia. Categoric multi vor ramane prizonieri aceleasi gandiri ca si acum, dar cu timpul fiecare o sa-si schimbe rutina.

      00
    • Există o singură soluție pentru a nu mai fi aglomerație. Sărăcia.

      00
  15. @kilroy: le găsește ursul….

    00
  16. Aseara am fost in centrul b cu masina ca am avut treaba. In pta constitutiei la targ erau parcangii la 5 m de politie, in intersectie la splai, tot langa politie era unu de vindea stergatore, gardul de la targ e cel mai jegos gard, de constructii cu plasa verde de umbrire. Romanica…

    00
  17. Pai 1. Nouă bucureștenilor ne place aglomerația și 2. Avem joburi cu program deci zilele libere sunt acelea date de stat.

    Nu poți extrapola situația ta particulară la întreaga populație, oamenii sunt ființe sociale și programate cu un orar comun. 9-to-5

    00
  18. Asa cum sunt multi pe care nu-i deranjeaza sa se imbulzeasca la moaste, la fel sunt destui carora le place aglomeratia din balciurile astea.

    00
  19. Un pic lateral dar tot legat de subiect – despre targurile de craciun de prin orasele mai civilizate din Europa ce parere ai? Am auzit numai de bine despre cele din Germania/Austria, parca as vrea sa vizitez, si cel din Praga ma tenteaza. Ai fost la vreunul?

    00
    • aceleasi tourists trap, dar mai haioase :)

      00
    • mai bine organizate, îți iau banii cu zâmbetrul pe buze.
      am fost in praga, viena, hanovra, nimic de comentat.

    • In Viena sunt 2, ambele foarte ok, la fel si cel din Praga.

      Nu sunt mari diferente fata de cele din Romania, e mai mult marketing stunt.

      Si peste tot e aglomerat in perioada asta, toata lumea sarbatoreste, indiferent ca esti la Praga sau la Sibiu.

      Daca nu vrei inghesuiala, te duci in timpul zilei, cand marmotele lucreaza.

      00
  20. Maps spune ca e inchisa definitiv locatia din Sibiu, chiar eram curioasa de niste recomandari.

    00
  21. Atât timp cât există persoane care se urcă efectiv pe tine când plătești la casă la supermarket, deși asta nu-i garantează că pleacă mai repede de acolo ci doar că enervează un om și riscă să-i iei strămoșii la înjurat, e clar că indivizii de acest fel au un fel de fetiș pentru aglomerație, deci ei generează problema. Și apoi, cum mai fac televiziunile vieții reportaje și știri în prime time despre aglomerația din târguri și piețe?
    In perioada sărbătorilor de iarnă recomand cu căldură (!) Chișinău. Oamenii ăia sărbătoresc in alte zile decât noi, deci totul va deveni aproape subversiv.😄

    00
  22. Normal ca e aglomeratie, ca doar nu au plecat de acasa ca stea in cazare.
    Daca oamenii au vazut ca se impute treaba acolo puteau f bine sa isi schimbe traseul, dar vreau sa zic ca SOC, unii nu au nici cea mai mica problema cu inghesuiala, ba chiar le place sa se bage in fata la evenimente.
    Pentru ceilalti exista alte alei, alte luminite, alte zile. Sunt variante, nu trebuie sa le plangem de mila sau sa-i aratam cu dejtu.

    00
  23. Ieri era plin de romani la Acropole.
    Astazi i-am găsit si pe plaja din Pireu.
    Se poate și fără Brasov/Sibiu…

    00
  24. Toate concediile de vara la am in luna Iunie.
    Cele de iarna incep pe 2-3 Ianuarie.
    Iesirile de weekend incerc pe cat posibil sa nu se suprapuna cu vacantele copiilor sau ale bugetarilor.
    Urasc aglomeratia, imbulzeala cu exceptia protestelor.

    00
  25. Imi pare rau sa te dezamagesc (preventiv), dar un cap luminat al Targului de Craciun din Sibiu a decis ca vanzarea de hamsii e potrivita evenimentului. Pute langa patinoar de te ia cu lesin. Nu era mare lucru pe partea comerciala nici pana anul acesta, dar acum au dat o gherla stupida si evitabila.

    The Gallery s-a inchis, inlocuitorul se numeste Gatsby, n-am fost, cam toate restaurantele de pe pietonala sunt pt turisti. Recomand Pasaj (incrediente locale), Weinkeller (pt aripioarele picante irlandeze), Plai (fusion) si musai un cocktail la Ellixirz, un bar micut, din alta liga.

    00
    • Dac-ar fi hamsie proaspătă (refrigerată) n-ar fi așa pacoste, dar fiind șprot congelat anul trecut și prăjit cu tot cu mațe (e specialitate, pește umplut) de acolo duhoarea…

      00
    • Ai gustat aripioarele? Sunt ca alea din Irlanda? Am tot cautat in RO si nu am gasit. De cateva ori binenteles ca mi-am luat teapa

      00
  26. Ingramadelile in Romania sunt doar pt ca oamenii nu stiu de alternative si pentru ca alternativele sunt reduse

    00
  27. Am fost in Brasov de marti pana vineri. Inghesuiala in Piata Sfatului, pe pietonala, la fel, dar in regula. Mai mult m-a stresat plata parcarii, pana m-am prins ce si cum, altfel, toate bune. La patinoar, desi burnita, copiii s-au dat fara probleme. Gratis, doar cu CI-urile noastre, nimic mai mult. S-au dat pana s-au plictisit.
    Am gasit destul de greu restaurant cu locuri, erau cam full toate, pe republicii, dar pe cateva stradute laterale daca cautai, gaseai.
    Preturi mari la restaurante, dar unde nu-s? Din targ nu am luat absolut nimic, ce am putea lua? Cusme de blana, haine, chestii de lemn la 290 lei/bucata sau vin fiert daca am venit cu masina? magneti de frigider? Avem deja de acum cativa ani, de prin vara. Astia dela targ sunt la fel ca aia, doar ca mai scumpi nitel.
    Langos la 25 de lei? Nope, nu ca nu aveam bani, dar nici copiii, nici noi nu am poftit.
    Toate ca toate, mi-a placut in Brasov, chiar a fost reusita vacanta. Nu mi-a placut traficul dar ma rog, oras turistic, inteleg.
    Intr-una din zile am fost in Poiana Brasov, mai precis joi. Ma asteptam la trafic dar chiar a fost liber. Acolo, aceleasi prostioare de casute cu magneti, jucarii, chinezarii, nimic interesant dar a meritat vremea inchisa de afara.

    00
  28. Iar nenicul de mai sus, care spunea ca 50% din aia care au venit la targ sunt retarzi, analfabeti, sau alte cacaturi, ce sa zic? Nu are nici o legatura inghesuiala de la un anume eveniment cu ce invarti. Asa este in toate tarile. Sau vrei sa vina acolo Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, sau cum?

    00
  29. Am fost aseara la Craiova. Preturi? Nu stiu ca nu mai mananc de mult la targuri, am stat frumos la un restaurant inainte si am mancat bine si decent decat sa stau in frig si in piciore sa halesc o hamsie. Am luat doar o portie de ‘gogosele grecesti’ la 15 lei portia mica (erau vreo 20, mult prea multe) si oricum nu stiu ce le face de le numeste grecesti.
    In Craiova e misto ca au 3 puncte diferite ca parte din targ si chiar daca a fost aglomerat, nu te sufocai de oameni.

    00
  30. Eu nu inteleg oamenii care atunci cand au cateva zile libere, gata sa mergem undeva neaparat, sa cascam gura la nimic, sa punem niste basini pe FB. Ba frate dar acasa de ce nu stati? Ce va goneste de acasa?
    Eu abia astept zilele astea libere, sa stam acasa, mancam ce ne place, ne uitam la un film misto, facem chestii impreuna, etc, etc
    De unde vine nevoia asta nebuna sa fugi de acasa de la liniste si sa aterizezi intr-un puhoi de oameni?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube