Colecție de păreri stupide și ușor demontabile.
Dacă firmele mari pleacă din Europa?
Da, pare logic și legitim. 700 milioane de potențiali clienți, peste 50% cu putere foarte mare de cumpărare.
Da, se calcă în picioare să intre în China și India, dispuse fiind să sugă propaganda partidelor, dar vor abandona Europa dacă sunt hărțuiți. Sigur că da.
“Nu înțelegi tu the big picture, tu te concentrezi pe problemele tale mici”
Cumva, pentru că pe mine mă încântă foarte tare ca oamenii să consume conținutul meu în altă parte decât sub controlul meu și eu să nu profit cu nimic din asta. Dap. Aia e foarte important, ca poporul să aibă chestii, nu ca oamenii care le fac să câștige ceva.
Daca va veni ziua in care majoritatea contentului de pe internet va fi contra-cost, lumea va realiza cât de săracă este
Da și nu. Va realiza că parcă totuși nu are nevoie să citească 20 de site-uri de știri, ci doar 2-3. Parcă 5 site-uri de femei, cu sfaturi de gâsculițe, nu aduc atât de multă valoarea vieții tale. Parcă nu toate serialele, doar câteva pe an sunt de ajuns.
La ultimul punct nu e chiar asa. Tocmai accesul (aproape) gratuit si facil la „resurse intelectuale” a condus la boom-ul de dezvoltare din ultima perioada (de cand exista www).
Dacă te referi pa accesul la informație Boom-ul ăla s-a tradus in Trump, Brexit și Olivia Steer
Dacă te referi la Netflix și Amazon calitatea a scăzut in ultimul hal fiecare producând copii după box office-ul de la Holywood. Sau făcând seriale după box office-ul de la Hollywood. Originalitatea în ultimii ani a scăzut drastic
@Nico
vorbesti prostii
@Nico cam are dreptate.
Faptul ca noi astia care ne dam docti pe internet si avem o bruma de discernamant si credem cu tarie acest lucru, care ne permite sa ne prezentam ca fiind informati din mai multe directii, asta nu compenseaza ce fac restul care baloteaza fake news si mizerii conspirationiste de pe site-uri de genul nuosaitivinasacrezi.news pe mail-urile lor, in newsfeed-urile lor sau pe mail, unde si-au dat pentru nimic informatiile personale ca sa fie si mai dezinformati si sa se transforme in ceea ce cunoastem azi drept fake news.
Pana la un puct este o greseala a noastra ca … noi ce avem pretentia ca facem parte din boom, din cei care s-au folosit de internet ca sa creasca, ca sa se dezvolte si pentru multi face parte din job-ul lor de zi cu zi, i-am incurajat si pe restul sa vina acolo, sa vina cu noi dar dupa nu i-am pazit.
Am luat de bun ca nivelul nostru de perceptie a mediului internetului este egal cu cel al tuturor si aici am gresit, grav si nu ne-am interesat ce se intampla in bulele lor, ne rezumam uneori doar sa radem de pe margine cand mai sarea cate una grava de pe la ei.
Am gresit cand am zis WHAA twitter ads, WHAA facebook ads, WHAA instagram ads si nimeni nu baga in seama botzi si spamul si gunoaiele si freebootingul, facem bani boss.
Si fake news-ul era limitat cand era doar la conspiratii, oarecum, pana a intrat in politica, de acolo totul s-a rupt si distruge democratie si societatea asa cum o stim si a devenit o problema politica deja.
Nu poti sa lupti cu o idee cand ai grupuri de indiviz care nu dau banii pe informare cu discernamant, iar toti MPe EU stiu asta, de aceea asa mare graba, de aceea asa mare tevatura si tin la aceste filtre cu dintii, pentru ca spre deosebire de US, EU nu are cu ce sa traga de maneca Facebook, Google si Twitter cand se uita si la Europa si zic, not me boss, userii ai dracului, niste neneorociti, sunt o pleava, n-am ce sa le fac, da promitem ca incercam sa ii spargem in gura.
Acum vreo 5-6 ani, poate si mai bine, era curentul Umberto Ecco. Toata lumea citea Umberto, toata lumea era semi-doct.
Si inainte de moare Umberto a zis sec.
Traducere. Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili. Este o invazie a imbecililor.
Un pic cam avut dreptate, nu era filozof degeaba.
@krossfire stiu ca a scris la vremea aia despre el, inca am la bookmark articolul, si era oarecum impotriva intelectualilor … cough cough si vroia o piata libera a ideilor, dar cu filtre.
Oare filtre actuale sunt directia dorita ?
Eu nu cred, deoarece mon/duopolul pe ele ca servicii tot de Google sau Amazon o sa fie detinut si va da multe rateuri si va fi horror, dar ceva trebuie sa facem, nimic nu mai este o optiune, deoarece urmatorul Trump oriunde va rarasi el, nu va fi asa de imbecil si mult mai populist si calculat.
Sindromul „nimic nu mai e ce a fost”.
Răzvane, prin ţările astea cu brexit/trump din păcate mainstream media e amplificatorul idioţilor.
Mie ultimul punct mi-a placut cel mai mult. Celelalte erau mai evidente poate. Probabil pentru ca am si realizat ca ma incadrez.
@Nico are dreptate. Am renuntat la netflix – bine, e drept ca au avut si o strategie paguboasa – au produs atat de mult content ca sa suplineasca lipsa de contracte cu marile case de distributie incat mi-e si sila sa ma mai uit la ei. Am pastrat doar Amazon-prime si din cand in cand google-play. Cand o sa termin de vazut Grant-Tour si alte cateva filme bune din anii 90-2010 – probabil ca o sa renunt si la ala (la care oricum cred ca ies in paguba la cat de des ma uit eu la ele).
@Razvan: Cand nu exista internetul existau pliante, ziare si cutia postala… Prostia si dezinformarea nu s-a schimbat (vezi Caritas) doar ca acum poate fi combatuta la un nivel fara precedent..
Uite, de exemplu lumea tot la TV se informeaza si tot de acolo pornesc cele mai multe din problemele enumerate de tine… Olivia Steer, in ciuda activitatii online nu ar fi fost un nimeni daca nu era cel putin promovata de mass-media conventionala (nu cea online)..
Pana si tweet-urile lui Trump ar fi un 0 barat daca mass-media l-ar fi ignorat.. Senzationalismul si propaganda din mediul off-line a fost si inca e cel mai greu instrument si influent… Internetul, in ciuda faptului ca devine din ce in ce mai relevant pentru a confirma imbecilitatile senzationalistice si propagandistice din mediul off-line, e si cel ce-ti permite sa te informezi corect si sa combati o anumita stire, situatie sau problema fara un efort ce inainte doar jurnalistii erau dispusi sa-l faca.
Acestea fiind zise, intregul subiect nu are defapt nici o legatura cu articolele recent votate; In ciuda zvonurilor nu s-a votat un instrument de cenzura sau vreo limitare a libertatii;
Amin
solutia e simpla :
tot ce inseamna poze/video se pune WATERMARK
tot ce inseamna audio se pune „accapela” cu numele/firma/site-ul etc peste materialul audio
in tot ceea ce inseamna scris se insereaza in text numele autorului
(la inceput, la mijloc, la sfarsit nu conteaza unde si de cate ori iti scrii numele in textul pe care l scrii)
la absolut toate se va adauga la final „INTERZIS SPRE REDISTRIBUIRE, MODIFICARE, PUBLICARE, etc, fara ACCORDUL AUTORULUI adica al meu”
asta este minima protectie pe care sincer nu prea o vad la cei care se plang ca li s-a ciordit
daca si asa se intampla ciordeala (si se va intampla) atunci poti cere judecata, strike-uri, etc
*atata timp cat NU iti protejezi creatia in momentul in care o postezi pe internet in conditiile in care stii ca se fura (si nu numai in romania) atunci …
Problema nu e ca cineva incearca sa-si insuseasca creatia, ci e ca o redistribuie ilegal pe platforme legala si uneori cassuedejd prin redistribuirea respectiva…
Daca eu pun acum ilegal online o carte digitala ce in mod normal costa 10 euro degeaba apare numele autorului pe coperta ca nu-i tine de foame
Sper ca esti conștient ca Articolul 13 te afectează mai mult pe tine ca producător de content decat pe noi consumatorii ?
Eu folosesc VPN pentru conținutul blocat pentru Europa, asa o sa pot citi stirile tech, pentru stirile din Romania o sa intru direct pe site-urile de stiri, tu insa nu o sa mai poti posta știri de pe digi24, poze din filme ca in acest articol, nu vei mai putea posta filmulete cu accidente de pe Facebook etc., iar acest lucru va reduce numărul de vizitatori de blog-uri.
Astfel românii vor afla că pot face si altceva in cele 2 ore petrecute zilnic online citind ce aberează unii bloggeri sau vloggeri.
Foarte bine punctat, eu mai urmăresc doar 2-3 bloggeri români, m-am plictisit de hateri și articole Copy Paste de pe Hotnews despre ce a făcut PSD așteptând să comenteze comunitatea.
In schimb am descoperit câteva podcast-uri interesante pe Spotify, content original care nu va fi afectat de Art. 13.
George, deci tu intri pe bloguri pentru poze sau pentru articole?
Nu de alta dar nu cred ca suntem la varsta la care sa deschidem o carte doar pentru poze, nu?
Hai @Andrei ca nu este greu de înțeles ce am vrut sa spun, eu pe site-ul lui Cet in intru maxim o data pe saptamana pentru ca postează rar și atunci comentează niște știri sau evenimente din presă.
Eu nu cred ca Articolul 13 va duce la monetizarea contentului, site-urile de știri vor semna o colaborare sa poată prelua informații de pe site pe cand cei care fura content nu se vor opri, probabil isi vor înregistra un site in SUA sau Insula Serpilor, hoțul tot hoț rămâne iar Facebook sau Instagram nu se vor grăbi sa dea jos paginile cu probleme.
@George nu conteaza unde e inregistrat SRL-ul. Daca site-ul se adreseaza (nu neaparat exclusiv) publicului european, trebuie sa respecte legile UE.
Ce înseamnă ca se adresează ? Daca am un site pe un domeniu in Thailanda nu pot scrie content in limba română ? Site-ul poate fi accesat de oriunde.
Sunt curios unde ati vazut voi ca nu vor mai putea fi postate stiri pe bloguri sau alte platforme?
e ok ca n-ai inteles despre ce e vorba. pana la urma esti un blogger din romania care probabil va fi impactat spre 0.
dar te citesc tot felul de oameni, si macar pt ei nu trebuie sa raspandesti aceleasi minciuni. plus frustrarile personale cu mai putina tehnologie.
e ok. hai să ignorăm pe ăia care produc și sunt frustrați că sunt furați și jigniți, hai să ne concentrăm pe big picture. sigur.
Pai facebook si google dorm in papuci? Vor continua propaganta contra art 13 pt ca-i costa. Cum sa mai fure ei datele utilizatorilor si sa le vanda pe bani frumosi? Cum sa mai faca ei bani din reclame pe spatele producatorilor de content?
Faptul ca lumea nu realizeaza si nu vorbeste despre faptul ca Google, Facebook si gigantii in general sunt cei mai favorizati de legislatia noua (in ciuda faptului ca au fost cei ce au facut campanie contra) mi se pare cel mai trist lucru…
Toate problemele majore ce loveau in utilizatorii de rand sau creatorii de continut din primul draft au fost rezolvate.. Singurul lucru ce a ramas e o nedefinire concreta pentru site-urile de continut de dimensiuni medii sau mici ce nu-si permit de multe ori actiuni in instanta chiar daca ar castiga intr-un final;
Ghici cine-si permite..
Poti sa te duci in orice magazin vrei si sa te uiti pe la toate produsele, n-o sa gasesti nimic facut in Europa.
In teorie legea protejeaza creatorii de continut, in practica e mai mult o cenzura.
Nu va veni, dar ce va veni va fi ziua cand 2GB de traffic o sa coste 50euro, monopol.
Cred ca totul va ramane aproximativ la fel ca pana acum. Nu pleaca nimeni, mai ales in China (oricum s-au fript multi cand si-au dat seama ca au pierdut tehnologii doar pentru ca si-au deschis fabrici acolo). In nebunia din India nici atat. :))
Daca exista un „the big picture”, eu cred ca se refera la dorinta asta nebuna de a ridica fortat,de a avantaja, companiile tech din EU in EU, chiar cu riscul de a destabiliza piata comunitara.
Cumva alianta EU-USA pare ca devine subreda, pe mai multe planuri.
De afectat, legea copyright si articolul 13 afecteaza pe toata lumea: consumator de continut, creator de continut, motor de cautare continut, retea de socializare/distribuire sau doar simplu „wanna be millionaire” pe munca altora.
Dar, mai e o chestie. Vin alegerile euro-parlamentare, se schimba si acolo oamenii. Plus ca in lege sunt specificate si exceptii de la regula (gen gif-uri, meme-uri, screenshot etc).
Deci astia care sunt anti articolul 13 sunt noii psd-isti. Da maica, fura Google si Facebook, dar ne da si noua ceva: ulei, faina si galeti
Galeti de gb pentru poze si poze cu pisici goale
Eu nu înțeleg nici toate fazele cu meme-urile de ce ar fi mari tragedii.
Până la urmă stau și mă gândesc că poate niște oameni de exemplu Saturday Night Live își bat capul să scoată ceva funny, muncesc, le iese faza, devine virală, apoi sute și mii de site-uri pun imagini cu sketch-ul respectiv și scot trafic și bani din reclamă fără nici un stres.
Dacă aș fi finanțator a ceva de genul care generează conținut și eu m-aș enerva un pic. Că scriitorii costă, actorii costă, studioul costă, luminile costă. Și nu-s pe principiul ‘dă-i în mă-sa că au destui bani’. Oricât au sau n-au, e e munca lor și punct.
Dacă e vorba de useri care pun ei pentru distracție, fără să câștige bani de pe asta, nici o problemă, ajută la notorietate, foarte bine.
Dar dacă discutăm de platforme ‘unicorn’ care trăiesc din conținutul altora, chiar nu înțeleg unde e tragedia și marea agitație.
Sau cum ar fi sa ai autorizatie (in genul atestatelor pentru practica o meserie) ca poti publica content pe net.
inclusiv comentariul asta e content pe net. Ia, scoate atestatul.
Si de altfel e foarte logic sa cerem atestat pentru chestii destea benigne in timp ce orice dobitoc e liber sa procreeze.