Urăsc să nu pot opri aerul condiționat din camera de hotel. Chiar dacă opresc de tot termostatul, tot se aude ceva ventilație care lucrează la mine în cameră, plus ventilația din camerele vecine.
Aia cu pernele probabil o știți. Toate sunt moi și inconfortabile ca naiba, de aia umblu cu perna gonflabilă după mine, fie că e aia de la Quechua, fie că e din aia de gât care e bună și în avion.
Iar aia cu robinetele mi se pare o prostie inutilă.
Esti sigur ca avea 5 stele?
Sigur avea 5: 3 stele receptia si 2 camerele
cauti nod in papura cu robinetu ala :))
Robinetele chiar sunt jegoase rau si le-am mai vazut si pe la restaurante, e genul ala de buton on-ff de nu poti regla cat sa curga din apa, oricum pana vine apa calda mai dureaza, de aici si lipsa de rosu/albastru pe ele :)). Cat despre ventilatie, peretii sunt facuti din acelasi rigips pus in zona de lux Popesti-Leordeni, orice basina se poate auzi si mirosi :)).
De acord cu aerul condiționat. Am avut foarte multe experiențe proaste din punctul asta de vedere. În sensul că eram plecat cu treabă în vest și nu puteam să dorm din cauza bâzâitului surd din sistemele de ventilație. Indiferent de cate stele avea hotelul, daca era nou sau vechi, etc.
Apropo de idei futuriste și inutile. Într-un hotel din Varșovia puneau muzica in surdina pe hol. La fiecare etaj, gen de muzica diferit. Cică așa era „tema” hotelului. Problema e că noaptea, când se făcea liniște auzeam fuckin Britney Spears din cameră și ăia de la recepție nu puteau (sau nu voiau) să oprească muzica sau sa o dea mai încet.
Voi nu stiti cum e sa dormi pe o nava de croaziera, vapor sau eventual platforma maritima. Un prapadit de ventilator chiar e ultimul zgomot deranjant. Macar in ultimele doua cazuri esti platit ca sa dormi acolo
Nicu de acord cu tine, dar si cand esti intr-o deplasare la munca, in hotel, in primele nopti mai si dormi greu ca nu esti in patul tau si dimineata la 9 ai sedinte si intalniri cu clientii, parca nu e asa simplu cu zumzetul de la aer.
Eu nu inteleg debce nu pot sa am caldura prin ac-ul de la hotel. Peste tot dai pe caldura si tot aer rece vine
In tot hotelul, clădire de birouri sau ce o mai fi, in general, aerul vine de la o unitate mare. Acea unitate e comutata iarna pe caldura și vara pe frig. Poți sa umbli cum vrei tu la termostat ca nu o sa poți sa faci overwrite la ce e programată unitatea respectiva sa facă. Sunt foarte rare cazurile in care sunt 2 astfel de unități de ventilație cu 2 tubulaturi diferite in fiecare camera. La hoteluri din ce știu se programează sa ventileze chiar și atunci când tu îl opresti ca sa evite situațiile in care creste foarte tare umezeala și apare mucegai.
Din asia pana in europa confortul fonic ramane o problema ignorata fie ca e vb de hoteluri de 3 * traficate de asiatici zgomotosi ori resorturi de 5* full de europeni zgomotosi. Aerul conditionat e peste tot la fel, zgomotos, imposibil de reglat si fara TELECOMANDA!
Nu e chiar asa. Eu am stat in hoteluri in Olanda, Suedia de ex unde confortul fonic era maxim. Se vedea de la o posta ca si-au dat interesul – de la usa care avea 2 seturi de garnitura inclusiv la pragul de jos, mochetele foarte misto inclusiv in holuri, geamurile pe care care daca le inchideai nu auzeai nici musca etc.
Nu stiu in Asia cum e – dar in Europa unii au inteles problema si isi dau silinta.
io stau la hotel pentru oglindă. opresti camera de luat vederi din spate lasi numai microfonul si esti ca acasă
La airbnb gasesti camere fara aer conditionat si cu robinet la manivela. Trebuie sa le selectezi pe cele mai ieftine si VOILA. Confort de romania
Și draperiile. Nu-s eu foarte umblată, dar pe unde am fost erau draperii nasoale. Pune frate ceva care: 1. Chiar să alunece pe șinele alea și care să fie destul de mare încât să depășească fereastra. 2. Să fie dintr-un material realmente opac.
Pernele sunt cea mai mare problemă a mea în altă parte decât acasă.
iti place sa faci sex fara a fi vazuta?
spune si hotelul/tara cu pedele mici si transparente, sa ajutam si pe altii care au aceeasi problema sa n-o mai aiba….
neah, doar îmi place să dorm și după ce răsare soarele. mai ales vara, când răsare pe la vreo 5 dimineața.
cât despre a fi văzută, e de test. pe care reușește să termine și când se uită o trupă de babuini gălăgioși la el, îl păstrez și pentru nopțile următoare.
Pensiune din Sinaia construita in 2015: Trebuie sa suni la receptie pentru a schimba temperatura din camera. Noroc ca au pus totusi robineti la calorifere (dar nu cu termostat).
Roaga-i pe cei de la SIE sa-ti ofere conditii mai bune.
mizeria aia de robinet poate fi actionata foarte usor, printr-o simpla atingere, cu un deget, cu podul palmei, cu cotul ca chirurgii…cu ce vrei tu. un robinet clasic, care se invarte, trebuie sa-l apuci bine, o mai mare suprafata a mainii tale intra in contact cu el. poate ca sunt multi care au o problema cu asta, la fel ca aia care nu se pot caca decat acasa si hotelul incearca sa faca bine ca sa nu fie rau. plm.
Vreau să-mi confirmi o teorie: săpunurile cum erau?
Du-te cu 15 monezi de 1 ban sau cu una de 50 de bani și le ceri, neapărat, că vrei restul de 35 de bani în monezi de 1 ban. Pe urmă, le ceri chitanța să fie semnată (față sa verso, depinde cum ți-o emit) de casier și le ceri ca șeful pe secție (director, administrator; cum îi zice) să semneze și el pe chitanța aceea.
Eu așa aș face, motivând din considerente de „sigurnață fiscală pe viitor, să nu mă trezesc cu x,y, z, fiindcă e banal să mi se treimită o somație de 15 bani” (merită jenați pt asta, este o prostie înfiorătoare).
săpunurile foarte decente. nu zic ce marcă, că mă înjuri
Săpunuri Duru
am 3 monezi de 5 bani si 7 de un ban dacă te ajută.
“Aerul condiționat” de care vorbești cred ca e vorba de un recirculator de aer care merg non stop iar, când tu spui ca le dai drumul defapt activezi funcția “boost”, care și ea poate fi pe mai multe nivele. Caută pe google “heat recovery unit” și ai sa vezi despre ce vorbesc.
Heat recovery unit nu recircula aerul ci introduce are proaspat si elimina aerul viciat din camera iar parte din caldura aerului eliminat e recuperata in aerul introdus.
Inseamna ca nu ai fost in Anglia sa vezi robinetele de acolo. Ai un robinet in stanga pt apa calda (fierbinte, aproape clocotita), si alt robinet in dreapta pr care vine apa rece (gheata). Nu le poti amesteca. Asa ca ori iti ingheata mainile, ori te arzi. Depinde care il alegi.
S-au modernizat si astia. 2 robinete mai gasesti la cladirile vechi
Nimic nu e intamplator. Puteam sa jur ca-n Anglia dreapta e stanga si stanga e dreapta si la robinete. Intocmai ca la circulatie. Practic se circula pe partea drumului ce corespunde cu apa calda.
@Alexandru: Nu zic ca e regula generala, ca mai gasesti si robinete normale. Dar am stat si in cateva hoteluri noi, si in cateva bed&breakfast noi unde tot sistemul vechi era folosit. La un B&B chiar am intrebat proprietara de ce e robinetul asa, mai ales ca e nou si putea alege varianta normala, iar raspunsul ei a fost „I don’t know. I never thought at why we are doing it this way”.
De asta eu merg la hoteluri fara AC
Am avut și eu câteva aventuri cu aerul condiționat de la hoteluri.
De la dormit cu ușa de la balcon deschisă (noroc că era cald afară) pentru că era prea frig în cameră, la nedormit noaptea că ventilația era fix în curtea interioară unde aveam fereastra.
Sau altă aventură, mai pe aproape, prin Sofia. Fericit nevoie mare că primesc cameră la ultimul etaj, că e liniște, ei bine, noaptea se auzea incredibil de tare ventilația de la ultimul etaj. Ziua următoare mers la recepție, spus că e imposibil de dormit acolo, recepționerul – dar vai, nu e gălăgie, se contrazicea cu mine. Cum nu aveam chef de alte discuții l-am rugat să schimbăm camera.
Cu pernele nu am avut probleme, însă am avut probleme cu hotelurile care consideră pat dublu două paturi single puse una lângă alta, evident cu o prăpastie între saltele.
Altfel, numărul de stele nu are nimic de a face cu confortul, are legătură mai mult cu dotările hotelului: ex sfoara aceea de alarmă la duș, telefon fix în cameră, în unele țări suprafața camerei, disponibilitatea spălătoriei sau a altor servicii precum masaj șamd. Așa că mai mult contează sfântul preț și sfântul review de pe tripadvisor.
Am impresia ca te contrazici in ultimul paragraf cind spui ca suprafata camerei nu face parte din confort.
Robinetul ala e doar o chestie de obisnuinta.Oricum pare mult mai ergonomic si usor de manevrat decat unul clasic care fie vorba intre noi are cam aceiasi manevrabilitate.Parca ziceai ca te inspiri din camerele de hotel.Peste vreo 2 ani o sa zici ce robinet mishto ai gasit la vreun magazin DIYS si o sa fie fucking identic. Stai putin sa ma sterg de engleza pe la gura.
aici e un grafic sa intelegi cum merge AC la hoteluri https://imgur.com/a/TN9sh
Unii prefera perne moi, dar de obicei mai ai 2 perne extra in camera si oricand poti cere extra. Pe viitor spunele la check in ca nu suporti zgomotul sa vrei camera departe de zgomote ( lift, echipamente mecanice….)
Îmi place descrierea nemulțumirilor
Pernele sunt de cacat pentru ca sunt „cu microfibra din silicon”, un cacat!!!, dar care le permite hotelierilor aproape să le fiarbă.
Pernele cu pene, așa cum ar trebui să fie, nu ar rezista traficului.
Si eu mă gândeam să plec cu perna după mine în excursii, să pot dormi decent.
există și hoteluri care au aer condiționat în cameră și se laudă cu asta în prezentare dar după ce plătești rezervarea și ajungi la fața locului constați că îți cer bani în plus pentru AC fiindcă costurile care ți s-au prezentat sunt fără AC. Bait&switch ordinar.
Măgăria asta este practicată de multe hoteluri de pe litoral, am văzut-o cu ochii mei la Hotel Meteor din Jupiter, în 2016 au venit mai mulți prieteni din țară și au găsit cazare acolo.
Au aer condiționat în camere dar nu poate fi pornit fără telecomandă iar butonul de pornire de service de sub capac era dezactivat. Când au cerut telecomanda să pornească AC li s-a cerut suplimentar 70 ron pe zi la o singură cameră, pentru un aparat de 8000 BTU.
au luat model de la greci
10 eur/zi telecomanda de la ac, 5 eur/zi cheia de la frigider
4 stele, in Creta
Când plătești all-inclusive pentru rezervare e de porc ca hotelul să îți spună după ce te cazezi că trebuie de fapt să plătești în plus dacă vrei telecomanda pentru AC.
Tocmai m-am intors din city break de la pensiune romaneasca, am avut in camera minibar care facea doua feluri de zgomote, bâzăitul clasic de frigider si sunet de avion cu reactie, a trebuit sa-l scoatem din priza in fiecare noapte. Perna era cat jumatate de pat, patul prea scurt, daca coboram mai jos sa dorm fara perna imi ieseau picioarele afara. Dar mancarea a fost buna
Pernele sunt „jegoase” la propriu adeseori, daca scoti fata de perna au crusta de jeg !
My dirty job …
Am avut ghinionul sa lucrez pentru o firma de curățenie în Germania/ Frankfurt, Hotel 4 stele, locație ultracentrala..high quality..
99 % din hotelurile din vest folosesc firme terțe cu forță de muncă ieftina (est europeni)
Job ul meu checker (verificarea camerelor după ce au fost curățate)
Colegi – doua romance și 13 RRomance.
Remunerație pentru cliners staff 4,5 euro pe camera, cu condiția sa curețe 3 camere pe ora… Lucru imposibil de realizat..
Unde s a ajuns..
Curățenia se face superficial și gresit (cum spuneau fetele „dam buleala și mergem mai departe..”
Exemplu : cu o singura laveta curatau aproape tot, de la wc la tacâmuri (asta în cazul în care foloseau o laveta.. De cele mai multe ori foloseau prosoapele murdare lăsate de clienți)
Lenjeriile se schimbau parțial.. ( putini dorm pe 4 perne)…schimbau doar ce arata sifonat și folosit…am auzit cazuri când foloseau fierul de călcat sa înlăture cutele de pe cearșafurile folosite…
Groaznic…
Sfatul meu
Verificați cu atenție lenjeriile
Spălați tot ce înseamnă vesela etc
Lăsați tips 2 euro cu un mesajul „schimbați mi lenjeria”
Cu doi euro poți sa eviți foarte multe neplăceri… Boli de piele etc..
Cred ca am fost singurul angajat care s a gândit la clienți…dupa o săptămână mi am dat demisia..