2018. IoT. 4G. Silicon Valley România. ASF idioți.

Ia fiți atenți aici:

“Primele probleme au apărut chiar de ieri, dar astăzi a picat complet. Se pare că este un interes foarte mare pentru acest nou serviciu. Site-ul duce până la 150 de accesări concurente (nr: în același timp, 150 de oameni sau de booti automați accesează același buton) și păstrează 2 minute cererea de conectare. În acest moment, doar accesul făcut prin booti aduce 250 de sesiuni concurente. Ieri, în patru ore au fost peste 16.000 de accesări, dar nu cred că s-a blocat din acest motiv ci din cauza botilor. Eu cred că din nepricepere cei care au sisteme automate (nr: pot fi brokeri, firme de asigurări sau agregatori care lucrează pentru ei) le folosesc prost”, spune o sursă din cadrul ASF.

Deci siteul ASF ține doar 150 clienți online simultan. În anul domnului 2018.

Am periat un pic google și n-am găsit decât o achiziție de 240.000€ pentru niște licențe software, dar trebuie să fie și pe undeva, pe la clienții obișnuiți ai licitațiilor cu statul o licitație câștigată pentru 10 servere cu 12 procesoare și 64gb ram de 5.000€ bucata, 4 switchuri profesionale de 10.000€ bucata, un firewall de 15.000€ și patru mauși ieftini de 1.000 bucata. Cu care nu se știe ce s-a întâmplat. Sau au fost cumpărate, comisioanele au fost împărțite și nu le-a pus nimeni în funcțiune, că nu aveau la ce să le folosească.

Și ce insistă ASF în timpul ăsta? Că e vorba de un atac informatic. Ei nu pot avea decât 150 vizitatori simultan pe site, dar sunt atacați, pentru că oameni răi vor să le fure secretele de acolo. Dap. Pare plauzibil. Au intrat mai mulți oameni pe site, suntem atacați!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps: pe zoso.ro sunt acum 209 oameni online. oare e un atac informatic?!?!?!?!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. Cu înregistrarea RCA-urilor în baza de date cum mai stau? Tot așa, la noroc?

    00
  2. România. Angajați la stat. 2018. Corupție. Nesimțire.

    00
  3. Fara sa-i scuz pe aia, una e sa ai 250 de requesturi simultane si alta e sa ai 250 de sesiuni deschise

    00
    • Comentariu ignorant… o sesiune deschisa pe un site wordpress ca asta poate genera mai multe requesturi la baza de date. Bine, se foloseste caching, dar asta pot face si ei si chiar si o sesiune cu caching tot mai trebuie sa faca un query-doua la baza de date. Oricum, incearca la viitoare licitatie ASF ca pari a fi genul de tip cu care contracteaza ei ;)

      00
    • eu sunt un lache flaușat cu un server de 50€ pe lună și un sysadmin plictisit. ei sunt ditai instituția!!!

    • Prin 2006 forumul softpedia ducea la 2000+ utilizatori simultan. Aia incarcau chestii,postau, dadeau refresh. Dar e ok. Asta era acum 12 ani si s a pierdut reteta

      00
    • 50 euro pe luna??? Daca iti fac eu un server pe AWS, imi dai mie restul de la 10 euro la 50?

      00
    • @hruban, las-o mai moale. Chiar și pe wordpress, numărul de request-uri simultane este mult mai mic decât numărul de sesiuni simultane, indiferent cât de optimizat sau nu este. Dacă tot ne dam cocoși, bagă-te tu la licitație, ca pare ca te pricepi cât sa ii păcălești ca e ca tine.

      00
    • Dude, e 50 de euro pe server + sysadmin plictisit nu 50 de euro doar pe server. Uneori munca poate sa coste mai mult decat hardware-ul…

      00
    • @vlad: Corect… 250 de sesiuni concomitente sunt, in general, mult mai usor de gestionat decat 250 de req/sec..

      00
    • O sesiune de wordpress / joomla sau alt cms care mai are instalate si niste pluginuri poate genera si 250 queries per vizualizare si in general vorbim de selecturi lungi si complexe per vizualizare avand ridicol de multe tabele, dar e normal ca aici vorbim de cms-uri generice care trebuie sa asigure functionalitati pentru cat mai multe cerinte ale utilizatorilor. Daca ai mii de articole, queries alea devin extrem de lenese daca nu le optimizezi pentru site-ul tau. Cand ai un o aplicatie si baza de date dedicata pe care o faci tu de la 0 si stii ceva despre optimizare de baze da date, ce fel de engine sa alegi pentru fiecare tabel, sa nu exagerezi cu campurile si MULTE altele. Stii de ce nu particip la licitatii? Pentru ca ce fac eu pot folosi in beneficiul meu in propriile proiecte, n-am nevoie sa-mi vand serviciile altora. Cand stii sa faci aur, il produci pentru tine, nu-i ajuti pe altii sa-l faca. Probabil de-asta si apar mai mult tepari pe la licitatii pentru ca oamenii care chiar stiu au propriile proiecte.

      00
  4. Din aia 209 vreo 200 or fi jandarmi, asteptand sa zici ceva nasol de idolul lor, Dragnea Cel Viteaz.

    00
  5. e cumva hostat pe acelasi laptop pe care este si aplicatia CNAS?

    00
  6. Nu stiam ce kkt e aia ASF: Autoritatea de Supraveghere Financiara !!! :) Ce politienesc suna, deci e ceva futere de serios („autoritate”). E de supraveghere, adica e ceva 24/24, cum e serviciul de ER probabil. Stau baetii cu stetoscopul financiar sa supravegheze, DACA vrei (ptiu doamne feri!) sau macar te gandesti sa furi preonorabilul stat de taxele care le prea-bine-merita?!? :)

    ASF = Penibil+Ridicol.

    00
  7. No storage? No SAN?

    00
  8. Recunoaste ca cei 209 oameni care erau online la tine pe blog nu apasau in acelasi timp pe un singur buton.

    Saracul buton de pe site-ul ASF. Cum era el agresat de atatia oameni in acelasi timp…

    00
  9. Ce PLM sunt aia booti? Bocanci ca boti nu sunt -_-

    00
  10. [the -max_connections- system variable]
    The default value is 151 to improve performance when MySQL is used with the Apache Web server. (Previously, the default was 100.)

    https://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/too-many-connections.html

    Așa, ca toată lumea să știe de unde a apărut acel „Site-ul duce până la 150 de accesări concurente”.

    00
  11. NOU
    #30

    Inca se mai folosesc servere de tipul „pentium 4”. Exista peste tot: finante, primarii, agentii etc. Cred ca sunt prea superstitiosi ca sa le schimbe.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.