Mișto de tot reclama asta cu internetul din România

Australienii, care pe vremuri aveau DSL din ăla bun, bălesc la internetul românesc.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

71 comentarii

  1. Lasă internetul, la ei e mai curat pe străzi.

    00
  2. Conform speedtest.net, la viteza medie per tara, doar Hong Kong si Singapore sunt peste noi. Deci cam toate tarile „balesc” la netul romanesc. Ca sa nu mai zic si de preturile mici pentru acea viteza, cu tot cu lipsa de limita de trafic.
    Mai sunt si lucruri bune in Ro :)

    00
  3. Degeaba avem internet rapid dacă utilizatorii lui sunt puțini și semianalfabeți.

    00
  4. Amuzant câți românași se vor bășica și vor încerca să se arate cocoșei pe net în fața australienilor. La noi e motiv de mândrie națională internetul. Ei însă au apă caldă curentă și wc în casă.

    00
    • Candva, puscariasii englezi erau deportati in Australia. Poate o sa vina si vremea cand romanii nesimtiti si pesimisti cronic vor fi deportati din Romania, undeva prin Tunisia..
      Poate acolo veti construi intai WCul apoi casa in jurul lui, ca prea amintiti WCul in toate replicile voastre pesimiste..
      Replica cu „WCul din gradina” e folosita prea des la Antena 3. (e de ajuns sa schimb canalele si dau peste replica asta, sau peste o reclama la vreun antidiareeic). Spune adevarul, ai Antena 3 pe butonul Favorites?

      00
    • „Ei însă au apă caldă curentă și wc în casă.” Discutabil. La fel și internetul nostru de mare viteză. E așa cât timp nu e furtună afară.

      00
    • @K: Ești prima generaţie fără bălegar sub unghii?

      00
    • Apropos de WC in curte, am o prietena care locuieste in Australia, si s-a apucat sa caute o casa de cumparat. A gasit ceva care i-a placut, dar respectiva casa avea un WC in curte (avea si in interior tot e trebuie, evident). Din conversatia cu agentul imobiliar, a aflat ca e interzis ca demoleze WC-ul din curte, pt ca e o zona cu valoare istorica si trebuie conservata. Deci probabil ca australienii ne invidiaza si pt WC-urile din curte…. :D

      00
  5. Și asta pe un autobuz din Sydney.

    00
  6. Random Australian 1: Romania? That’s in Africa, right?
    Random Australian 2: No, you idiot; it’s that country with the capital in Budapest.

    00
  7. @Ionuț: nu văd de ce ne-am bășica. Nu am înțeles să zică nimic de rău despre noi. Treaba cu toaleta (lavoar și budă) în casă ține numai de noi și e pe principiul Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă.

    00
    • Reprezinţi cumva Sindicatul Comentatorilor Români pe Internet, sau doar te-ai simțit cu musca pe căciulă?

      00
    • Ionut asta aproape ca uraste Romania, si tot ce merge bine prin ea.
      Daca avem internet bun, si am dezvoltat o retea bine gandita, gaseste o hiba el, si spune ca avem WC in curte.
      Daca avem Servicii ce antreneaza agenti din Germania, SUA, Anglia, cine stie, o sa vina sa spuna ca nu ne spalam pe dinti de 2 ori pe zi..
      Daca romanii au reusit sa creeze o masina simpla, decenta, Dacia, si este exportata pe 3 continente..probabil o sa spuna ca nu are USB si incalzire in tetierele din spate..

      Am mai vazut tot felul de frustati, cum se urcau in avion si plecau sa stearga la cur spanioni, incepeau sa injure romani :)
      Cum de va suportati, cu toate frustrarile astea? :))

      Radeti de orice, dar culmea nici nu aveti creativitatea sau bunul simt pana la urma, sa oferiti cateva solutii..

      00
  8. australia, 83 internet users la 100 de oameni
    23 milioane locuitori raspanditi pe o suprafata de 7.5 mld km2

    romania, 50 internet users la 100 de oameni
    20 milioane locuitori pe o suprafata de 236 mil km2

    00
    • Detalii, Gogule, detalii. Noi nu vedem pădurea din cauza copacilor.

      00
    • 236 500 km2 romania… si australia aia cam mare dupa calculele tale…

      00
    • Nu are rost sa detaliem ca aia 83/100 se gasesc intro suprafata de 10% din tara si ca densitatea popendulatiei in centrele urbane din Australia e mai ridicata decat in orasele din Romania care beneficiaza de fiberlinku ala de 1000 mb/s. 90% din popendulatia Australiei se gaseste in concentrari urbane si doar 10% stau „la tara”. Ia ghici cat % din popendulatia Romaniei „sta la tara” si cat in concentrari urbane?
      In zonele rurale e firesc ca vitezele sa fie mai mici, nu cred ca RDS sau Romtelecom au fibra in Fundu Bargaului dar la orase vitezele medii depasesc cam orice concurenta din Europa sau aiurea.
      Ca fapt divers suparfetele corecte sunt:
      Australia 7,692,024 km2
      Romania 238,391km2
      Bonus Suedia 450,295 km2, alta tara cu „fiberlink” si o densitate apropiata de Australia in afara zonelor urbane.
      Cu toate astea Suedia are 1Gb/s „la tara” pe cand australienii o ard pe dial-up in Sydney

      00
  9. Daca ar gândi cineva acolo la Cotroceni s-ar putea profita extrem de mult de viteza asta la internet . Cu niste scutiri de taxe si impozite, etc. ar apărea startupuri străine ca ciupercile dupa ploaie.

    00
    • A mai fost unu… Adrian Năstase îl chema. Caută pe Google vestita ordonanță. După atâția ani de atunci ne-am umplut de startup-uri, fiecare român are câte două.

      00
  10. Australieni sunt haioși… sau invidioși?

    Mai bine făceau o reclamă cu aurolaci care stau în canal și downloadează filme porno cu 1Gbps prin fibră optică de la RCS-RDS. Că și în canale cred că avem Internet mai bun și mai ieftin, decât cel la 50AUD/lună de la australieni.

    00
  11. Reclama amuzanta, dar planurile de la ei de pe site sunt triste.
    Planul ala cu 49.95 are limita de trafic de 20 GB(ore de varf) + 20 GB(restul) si viteza de 12 MB/ 1MB (D/U). Sa le trimitem link-ul la oferta RDS pentru Fiberlink 1000?

    00
  12. Aussies o duc prost de tot la capitolul ăsta! Si asta indiferent că e mama down town sau zone mai nou construite!
    Youtube hd? Dacă mai crează guvernul încă un program de dezvoltare a broadband-ului li se termină cărbunii și tot nu ajung unde trebuie.
    Și asta în Sidney și suburbii! Ca fermele din zonă…

    00
  13. Stai, că mă uitam pe site-ul celor de la iinet. Oferta lor la 49,95$ (bănuiesc că australieni, deci ~150 de lei) este de 12Mbps download / 1Mbps upload. Cu LIMITĂ de trafic la 20GB în orele de vârf + 20 GB în afara orelor de vârf.

    Păi plm, normal că râd românii de ei.

    00
    • Vezi că îţi explică unu în comentarii acolo de ce e scump de dezvoltat infrastructura internet în Australia. Nu toată planeta pune botul la mocăciuni ca cerșetorii europeni.

      00
    • @Meekuu : ai dreptate cu retelele si concurenta. insa sa nu uitam ca retelele s-au dezvoltat in mare parte ilegal …. probabil ca in alte tari la fel ar fi fost daca n-ar fi fost legi sa le interzica cabluri peste cabluri intre blocuri , lipsa chitante, revanzarea internetului cumparat pe un abonament persoana fizica…

      Daar… da… mare noroc am avut cu retelele , acum probabil am fi avut si noi trafic limitat.

      … si sunt curios sa vad si cat mai rezista preturile de dumping ale rds-ului ….

      00
    • Ionuț, văd c-ai umplut zona de comentarii cu replici bășicate. Hai să-ți explic mai pe larg ce vroiam să subliniez că poate ți-e mai greu să faci conexiuni singur.
      De acord, Australia e o țară mare cu multe zone sălbatice și o densitate mică de popendulație per ansamblu. Însă zonele metropolitane au o densitate mare de popendulație și sunt bine dezvoltate.
      Hai să ne aducem aminte cum au fost începuturile internetului în România. Am avut mii de rețele de cartier conectate la o legătură de toată jena la internet. Dar pe infrastructura aia „sălbatică” s-a construit ceea ce avem acum. Pe infrastructura aia s-au format o grămadă de oameni care-au învățat Linux/Networking și în multe cazuri infrastructura aia a fost „adoptată” de un ISP mai mare.
      Este fix modul în care concurența ajută la dezvoltare. Și putem să înjurăm noi multe în țara noastră dar în mod clar nu putem înjura calitatea internetului. Nu e mocăciune pentru că suntem cerșetori ci este ieftin din cauza concurenței și-a faptului că aici găsești mulți oameni bine pregătiți dispuși să muncească pentru un salariu mult mai mic decât în Australia.

      00
    • Lasă Radule, că și tu bați câmpii zilnic pe net cu Digi al tău, ce prețuri ai și ce viteză, ce tari şi mișto sunt ei cu dumpingul lor, „uitând” voit să menționezi că viteza aia e absolută, când o vrea Sfântul Electron, iar prețul doar pentru persoane fizice. Dacă te iau la bani mărunți cât dă firma la care lucrezi pentru o conexiune țeapănă cu trafic garantat o să cam râdă australienii ăia de tine.

      Și da, mărețul internet românesc s-a construit pe o piaţă fără reguli. E mișto să te dai rotund cum ai făcut tu afaceri de succes, dar omiţând să spui că ăia sunt bani negri, că nu ai plătit nimic pentru autorizații, licențe etc. Dacă toţi erau corecți și plăteau toate serviciile și toți furnizorii nici acum nu pupai tu ofertele alea „beton” de la Digi.

      00
    • Nu a fost nimic ilegal. Pur și simplu nu exista cadrul legal pentru așa ceva. Și cadrul legal a apărut atât de târziu încât între timp am apucat să avem o infrastructură deja trasă și funcțională. Na surpriză !

      00
    • Ionuț, aberezi. Uite viteza medie testată pe speedtest (deci nu aia teoretică ci aia reală) corelată cu țările :

      Nu cred că există serviciu rezidențial de internet care să-ți oferă bandwidth garantat. Și ăla oferit de australieni tot de tip best-effort e.

      Ah, și dacă prin „Radule” te referi la mine, Digi nu e al meu, e a lu’ Teszari. Nici măcar n-am Digi acasă, nu mai sunt de ceva timp abonatul lor. „Firma la care lucrez” se cheamă momentan Universitatea Politehnica București și ceva îmi spună că RoEdu nu-i costă chiar atât de mult. Vrei un speedtest de pe țeavă de roedu ?
      Da’ ca să-ți fac pe plac îți dau exemplu un client cu fibră până în firmă pe care plătește 100 de lei lunar. Are bandwidth garantat 10Mbps, best effort ajunge și la 1Gbps lejer. Nu am văzut să aibe limite nici la upload nici la download. Nasol rău, ce să zic…

      00
  14. OMFG, și încă vând Dial-up. La 20, respectiv 25 $ pe lună ( 60, respectiv 75 de lei neaoși).

    00
    • OMFG, și rata de transmisie a datelor de la sateliții de explorare către NASA e de ordinul kilo-urilor! Ce looseri! Să le trimitem oferta Digi? Cred că au un agent de vânzări și un Dorel de la conectări pe Jupiter.

      00
    • „By comparison, the total cost for the Mars Global Surveyor to send a gigabyte back to Earth, is only $284,000.”

      Ia lasă-le niște comentarii, spune-le cât sunt de fraieri că nu au băgat Digi pe Marte. :D

      00
  15. In Australia 90% din cetateni (din 23 de milioane) au acces la internet (link), in Romania 50% (din 20?) (link). In plus, Australia e de vreo 30 de ori mai mare. Yep, Romania-i miezu. Once again.

    00
  16. E trist ca „Romania’s average internet speed is faster than Australia’s” = „A shit country has better internet than ours”.

    00
  17. 188.69 lei

    scump rau :D

    00
  18. Pacat ca in aceasta reclama suntem luati drept o tara din lumea 3.

    00
  19. Asa o sa caute australienii cine e romania asta :)

    00
  20. Exista o singura companie care trebuie felicitate pentru vitezele mari si preturile mici ale internetului in romania. Digi.

    00
    • De fapt ar trebui sa feliciți micii provideri pe care i-a cumpărat Digi, Rtc si Upc. Aia au fost la baza dezvoltării broadband.

      00
  21. NOU
    #55

    Tot timpul am stat bine la capitolul internet , infrastructura dar si la oamenii care il folosesc.

    00
  22. Iata cum si cu ajutorul unui aspect pozitiv, poti face doi, sau mai multi romani sa se contreze, ba chiar sa se jigneasca.

    00
  23. Nimeni nu a observat ca statuia din clip e a lui Decebal? De la Orsova. Inteleg ca e parodie, dar chiar asa?

    00
  24. Nu vă mai bucurați de răul altuia.
    Înainte de a compara prețurile, comparați salariul mediu al celor de la DIGI cu cel al angajaților de la „iinet”.

    00
    • Păi cum crezi că au acaparat așa o cotă de piaţă, plătind angajații la nivelul țărilor cu apă caldă? Vrei să moară de inimă ăștia cu nelimitate, gigabytes și alte fantezii erotice?

      00
  25. Ce ne place sa gasim ceva in care strainii ne lauda. Complexati ce suntem…

    00
  26. https://www.cracked.com/

    „Australia comes 41st in the world for average Internet speed, well below powerhouses of modernity like Russia and Romania.”

    Astia au sarit peste Slovacia. Dar Slovacia e faina totusi.

    00
  27. Nu avem ce sa le facem. A fost ideea lor sa se duca in mijlocul oceanului pe o insula. Daca vor teava sa discute cu RDS. Abia asteapta sa mai intinda niste fibra. :D

    00
  28. La prima vedere multe concluzii ale comentatorilor sunt intemeiate, daca privesti lucrurile din prisma romanului. Obiectiv, lucrurile stau un pic diferit.
    Australia nu are momentan internet prin fibra optica, ci doar ADSL (prin linia telefonica). La o popendulatie de aprox. 23 de milioane de oameni, Australia are peste 7 milioane (MILIOANE) de km2. Adica de vreo 32 de ori mai mult decat Romania si de vreo 7 ori mai mult decat toata Europa. Asa ca e aproape misiune imposibila sa se schimbe toata reteaua cu internet prin fibra optica. De fapt, ei incearca de vreo 6-7 ani, dar deocamdata se tot planuieste si se tot amana.
    Prin comparatie, a fost mult mai usor crearea retelei de fibra optica in Europa, unde pe o suprafata de 10 milioane de km patrati sunt vreo 800 milioane de oameni.
    Referitor la pret, daca faci calculele raportat la salariu, in Australia internetul e mai ieftin decat internetul raportat la salariul in Romania.

    00
    • Stii ceva, dar nu prea bine.
      Suprafata locuita e mult mai redusa decat aia 7 mil km2, 90% din popendulatie fiind concentrata in zone cu densitate a popendulatiei mai ridicata decat a Romaniei. In afara de coastele estice si vestice Australie e un mare „desert”.
      Iar dovada ca o tara in care 85% din teritoriu nu e locuit poate asigura viteze gigabit „la tara” e Suedia.
      Problema Australiei nu e suprafata ci legatura cu „internetul” Degeaba iti faci retea de fibra cu acces intranet 1 Gb/s daca ai acces in internet tot de 1mb/s.
      Maculatura de studiat mai jos
      https://www.cablemap.info/
      Iar din cablurile alea putine cate sunt tot mai crapa cateva din timp in timp, facand imposibila asigurarea unor viteze ridicate constante din Australia in afara.

      00
    • Fix la ultimul comentariu am reusit sa gasesc o parere avizata si corecta. Bravo Dax.

      00
  29. Reclama aia spune in esenta „uite o tara de lumea a treia care are ceva ce ne-ar place si noua”. E la fel ca romanii in comunism care se uitau la tarile africana si ziceau „au banane la discretie”.
    Suntem atat de in afara oricarei discutii despre civiliatie incat nici nu recunoastem sarcasmul cand ce loveste dupa ceafa.

    00
  30. pentru toata popendulatia romaniei care e mandra ca internetul este ieftin (si calitativ), va zic doar atat:
    -habar nu aveti cat de scump il platiti voi de fapt.
    intorcandu-ma in anii ’98 ’99 am asistat la o mica discutie petrecuta la un nivel destul de inalt, in bucuresti, despre atentie!! TRANSPORTUL CABLURILOR DE INTERNET SI TELEFONIE in romania.singura varianta fiabila si care exista si in ziua de azi, era pe fostii stalpi plantati de nea nicu in perioada lui de glorie.ceea ce nu stiti este ca in romania din anul 2000 exista o lege prin care fiecare provider de internet sau transmisii de date, trebuie sa plateasca o suma (si deloc ieftina) pentru transportul cablurilor pe stalpii STATULUI.ceea NICI PANA IN ZIUA DE AZI nu se intampla (traiasca PDSR pe timpul acela recte PSD de azi.banii sunt dati dar la negru de catre rds si ceilalti, direct in campanii electorale).pentru ca daca, rds de exemplu sau oricare provider, ar incepe sa plateasca sumele cuprinse in legea aia, a ti scoate din buzunar ca si in europa cate 50/90/100 de euro pe luna.dar asa, statul pierzand controlul sau nedorind sau efectiv nepasandu i de aceasta chestie, va rupe cu toata taxele din lume pentru a scoate inapoi banii pierduti din legea cu pricina.asa ca bucurati va voi ca aveti internet cu 30 de lei dar de fapt platiti muult mai mult la stat pe alte cai.se poate verifica ce spun aici.

    00
  31. si daca vreti sa stiti de unde aveti internetul asta de calitate in romania prin fibra, sa nu credeti ca a facut cineva ceva pentru romania special.
    va dau un link dar atentie, partea interesanta este undeva la mijlocul articolului.

    https://en.wikipedia.org/wiki/KPN

    ar fi multe de zis dar nu e bine sa dezgropi mortii sau .. sa i vorbesti de rau.

    00
  32. d-as fi Upece as face un spin off romaneasc. „net mai bun ca-n australia la noi”. daca stii ce zic.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube